"Pendrečenje Biblije"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Zato SHABBAT i jeste senka, tek iluzija.

Pa vidiš da uz tu subotu ide žrtva, znači to nije sedmična subota, nego ceremonijalna.

Samo kada bi oni videli da su dotučeni.
To svako kaže.

Pečat BOGA ŽIVIH; PUTA ISTINE I ŽIVOTA JE KRST.

U Bibliji piše da je pečat subota. Čime si ti dokazao svoju nauku.

Nas Hrišćane zakon Mojsijev, ne obavezuje.

Znači može da se ubije, krade.

Jer od USKRSNUĆA prvi je dan dan stvaranja NOVOGA; VEČNOGA SAVEZA - DAN GOSPODNJI.

Pa nije savez bio u ceremonijama, nego u obrezanju srca.

Izvini za velika slova, samo naglašavam istinu.

Vidim da si dokazao sve Biblijom.

Sve puno stihova Biblije.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Biblija i starog i novog zaveta sadr isti nepromenjivi princip spasenja, a to je "da vernik verom u Hrista i poslušnošću bude opravdan od prošlih greha, i u novom životu poslušnosti zapovestima izgradi sebe za carstvo nebesko"

To spasenje ili opravdanje od greha se u starom zavetu vršilo putem otkupne žrtve i krvi nevinog jagnjeta prinesene u zemaljskoj Svetinji, i svaki čovek koji bi prinosio ovo jagnje - verom je prihvatao ovu žrtvu kao otkup za svoje grehe kršenja deset zapovesti, i potom odlazio opravdan.

To starozavetno jagne je bilo "SEN ili TIPOS - predslika" Isusa Hrista koji će se žrtvovati za ljudske grehe koji predstavljaju kršenje deset zapovesti, kako u starom, tako i u novom zavetu.

Dakle, mi se spasavamo isto kao i oni u starom zavetu, verom u Hristovu otkupnu žrtvu koja preuzima naše grehe, i opravdava nas od greha kršenja deset Božjih zapovesti.

Tako spaseni i opravdani od prošlih greha, mi nastavljamo da živimo u zajednici sa Bogom, i poslušnosti njegovim zapovestima.

To je tako jednostavan plan spasenja opisan u bibliji, da ga može razumeti i malo dete.

Paradoks bi bio - da nakon što je Isus preuzeo naše grehe i od njih nas opravdao i oslobodio, mi odemo i nastavimo da kršimo zapovesti.

To je potpuno nebibiblijski.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, čudim se na ukazivanje nekakvog apostolskog kontinuiteta i vere ( koje istorijski gledano ne postoje ), koje se suprote jasnim učenjima proroka i apostola.

Da li je pošteno sam prosudi, da mi veru apostola i proroka koju imamo, zamenimo verom onih koji su tu veru odbacili od polovine drugog veka, i uveli svoje teorije i dogme suprotne pismu.

Ko mene ili druge iskrene biblijske Hrišćane koji imamo veru apostola I proroka može naterati na to.

I još nešto, na sve što si dao sam odgovorio, ali na to sve je i nezahvalno odgovarati, jer ti ne želiš Isusa i njegovu reč, već ljudske teorije I dogme.
Bas ti hvala na neutemeljenom odgovoru, koji nije ni trazen i kojeg pises samo radi promocije...

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mire, ne vredi da se raspravljaš. Svojim ponašanjem ljude tačno teraju u ateizam. Gori su od komunista, sa kojima je barem bilo kaše raspraviti bilo šta, jer nisu mlatarali manifestom komunističke partije,

.Optužuju nas za spamovanje, a oni spamuju. Pa kako ćeš i na koji način da imaš konstruktivan dijalog sa nekim ko držeći ukradeno to ukradeno arogantno koristi da sagovorniku nabija na nos svoje tumačenje? Jedino na isti način na koji si napadnut, a onda nema dijaloga, i konstruktivne rasprave.

I posle se čudimo zašto na univerzitetima u SAD raspomamljene grupe studenata samo što ne linčuju profesore oko debilnih pitanja? Pa kako i ne bi kada žive u zemlji iz koje dolazi sekta čiji akoliti u svojoj aroganciji ovde, na ovim prostorima na kojima su manjina ne prestaju da iritiraju ljude. Takav im je mentalni sklop.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Mire, ne vredi da se raspravljaš. Svojim ponašanjem ljude tačno teraju u ateizam. Gori su od komunista, sa kojima je barem bilo kaše raspraviti bilo šta, jer nisu mlatarali manifestom komunističke partije,

Istraživanje koje je obelodanio Institut za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, a koje je rađeno u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, među pripadnicima pravoslavne, katoličke i islamske religije, otkrilo je da su pripadnici sve tri religije skloniji sukobima i manje spremni na praštanje i pomirenje u odnosu na ateiste i agnostike. Najgore rezultate su pokazali “oni koji se deklarišu kao ´ubeđeni vernici koji prihvataju sva učenja svoje religije i po njima se ponašaju´. Potom slede vernici koji ne prihvataju baš sve zahteve svoje vere, a najspremniji praštanju i pomirenju jesu ateisti i agnostici.” (N. Petrović, Psihološke osnove pomirenja, 265, 2005) Dakle, najskloniji sukobima i nepraštanju jesu oni vernici koji zastupaju da se drže učenja svoje crkve, a manje oni koji ne prihvataju sve što crkva uči, a najmanje oni koji ne veruju i koji su neopredeljeni po pitanju da li veruju u Boga ili ne.

Psiholog prof. dr. Nebojša Petrović koji je vodio istraživanje, iznosi zaprepašćujuće saznanje da oni koji visoko vrednuju religiju, jesu manje spremni da u protivniku vide ljudsko biće i da mu oproste, nego oni koji se deklarišu kao ateisti ili agnostici. Takođe, istraživanje koje je radio dr. Radovan Čokorilo u Hercegovini (Trebinju i Mostaru), otkrilo je viši nivo autoritarnosti kod pripadnika sve tri religije nego kod ateista. Najautoritarniji su vernici pravoslavne vere, zatim islamske, i potom katoličke, dok su najmanje autoritarni oni koji ne veruju.

vi nas klevetom, a mi vas Biblijom.

> Stari zavjet je Isus Ispunio, mi ne moramo.

-----------------------------------------------------
OSPORAVANJE.

I mi treba da ispunjavamo jer kaže apostol Pavle:

"Da se pravda zakona ISPUNI u nama koji ne živimo po telu nego po duhu; Jer koji su po telu telesno misle, a koji su po duhu duhovno misle. Jer telesno mudrovanje smrt je, a duhovno mudrovanje život je i mir. Jer telesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božijem niti može. A koji su u telu ne mogu Bogu ugoditi. A vi niste u telu nego u duhu; jer Duh Božji u vama živi. A ako ko nema Duh Hristov, on nije Njegov." (Rimljanima 8,4-9)

Mi treba da ispunjavamo zakon više nego Jevreji, jer sam Isus kaže:

"Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: Nisam došao da pokvarim, nego da ispunim. ... Jer vam kažem da ako ne bude veća pravda vaša od književnika i fariseja, nećete ući u carstvo nebesko." (Matej 5,17-20)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

.Optužuju nas za spamovanje, a oni spamuju. Pa kako ćeš i na koji način da imaš konstruktivan dijalog sa nekim ko držeći ukradeno to ukradeno arogantno koristi da sagovorniku nabija na nos svoje tumačenje? Jedino na isti način na koji si napadnut, a onda nema dijaloga, i konstruktivne rasprave.

I posle se čudimo zašto na univerzitetima u SAD raspomamljene grupe studenata samo što ne linčuju profesore oko debilnih pitanja? Pa kako i ne bi kada žive u zemlji iz koje dolazi sekta čiji akoliti u svojoj aroganciji ovde, na ovim prostorima na kojima su manjina ne prestaju da iritiraju ljude. Takav im je mentalni sklop.
Kazem, ostalo je jedino da mi spamujemo njih, da lupamo bezvezne komentare kao i oni, ne dajuci im da dodju do reci. To je jedina metoda, koju oni koriste...

Kad to tako moze, sad cu da sednem i da se po svim temama nalupam komentara...

Jel moze? Moze!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Kad to tako moze, sad cu da sednem i da se po svim temama nalupam komentara...

To stalno i radiš.

‎> sjeti se da je Abrahamu poziv da Izaka ZAKOLJE BIO NELOGIČAN al je vjerom bez prvotnog razumjevanja poslušao pokorio se i nije kritikovao Boga zbog svog nerazumjevanja zato i nije Otac Razumjevanja prvenstveno vać Otac Vjere i pokornosti iz vjere u nedvidljivo i nerazumljivo !

-----------------------------------
OSPORAVANJE
Uopšte nije bio nelogičan. On je dobro znao da je Bog čudom dao njemu Isaka onda kada je to bilo nemoguće po prirodnim zakonima, a znao je da je prethodno pao, jer mu je budući sin postao idol, pa ga je napravio u svojoj sili, znao je da njegova vera sada mora biti okušana, i znao da je obećanje da će Bog od Isaka da napravi ogromno potomstvo pa je mogao da sa razumnim poverenjem u Boga koga poznaje krene da učini takvu naredbu, a ti sam veruješ u Boga koji ni na koji način ne uliva poverenje, koji muči ljude ropstvom zakona, pa si i svojim tumačenjem Avramove vere pokazao da tvoja poslušnost Bogu na njegovom mestu ne bi bila utemeljena na razumnom poverenju u Božju ljubav već na slepoj prinudi jer "znaš" da tako Bog kaže, a ne razumeš zašto.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To stalno i radiš.

‎> sjeti se da je Abrahamu poziv da Izaka ZAKOLJE BIO NELOGIČAN al je vjerom bez prvotnog razumjevanja poslušao pokorio se i nije kritikovao Boga zbog svog nerazumjevanja zato i nije Otac Razumjevanja prvenstveno vać Otac Vjere i pokornosti iz vjere u nedvidljivo i nerazumljivo !

-----------------------------------
OSPORAVANJE
Uopšte nije bio nelogičan. On je dobro znao da je Bog čudom dao njemu Isaka onda kada je to bilo nemoguće po prirodnim zakonima, a znao je da je prethodno pao, jer mu je budući sin postao idol, pa ga je napravio u svojoj sili, znao je da njegova vera sada mora biti okušana, i znao da je obećanje da će Bog od Isaka da napravi ogromno potomstvo pa je mogao da sa razumnim poverenjem u Boga koga poznaje krene da učini takvu naredbu, a ti sam veruješ u Boga koji ni na koji način ne uliva poverenje, koji muči ljude ropstvom zakona, pa si i svojim tumačenjem Avramove vere pokazao da tvoja poslušnost Bogu na njegovom mestu ne bi bila utemeljena na razumnom poverenju u Božju ljubav već na slepoj prinudi jer "znaš" da tako Bog kaže, a ne razumeš zašto.
Osporavanje? Bolje reci "razvaljivanje" jer je to ono sto radis, nasilno razvaljujes dok Hristos 'kuca'!!!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
> Njima većina ljudi dolazi do spoznaje Boga a ne mozgom, ...

-------------------------------------------------
OSPORAVANJE
A bez razuma ne možeš proveriti da li je tvoje iskustvo od Boga ili od sotone, jer se razumom razume razlika izmedju dobra i zla: "Uklanjati se od zla je razum." (O Jovu 28,28) "Ljubazni! Ne verujte svakom duhu, nego kušajte duhove jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svet." (1.Jovanova 4,1)

Samarjanki kaže Isus "Vi ne znate čemu se molite". Isto tako i za Jevreje kaže apostol da su iskreni ali opet da je takva vera nerazumna jer ne razlikuju ljudsku pravednost od božanske:

"Jer svedočim da imaju revnost za Boga, ali ne po razumu! Jer ne poznaju pravde Božje i gledajući da svoju pravdu utvrde ne pokoravaju se pravdi Božjoj." (Rimljanima 10,2-3)

Razum prethodi izboru da bismo znali razlikovati dobro od zla:

"Razum će te čuvati, izbavljajući te od zla puta." (Priče 2,11-12)

Oslanjanje na svoje srce (kada kažemo "Meni se ovo svidja, a ovo ne svidja") je zamka:

“Srce je prevarno više svega i opako: ko će ga poznati?” “Ko se uzda u svoje srce, bezuman je; a ko hodi mudro, izbaviće se.” “Bezumniku nije mio razum nego da se javlja srce njegovo.” (Priče 17,9; 28,26; 18,2)

* * *

Isus nas nije oslobodio od zahteva zakona, već od osude zakona. Ljubav je ispunjenje zakona, tako da ko ne drži zakon otkriva time da nije iskusio krštenje Svetim Duhom:

“Ja ću vas očistiti od svih nečistota vaših i od svih gadnih bogova vaših. I daću vam novo srce, i nov ću duh metnuti u vas, i izvadiću kameno srce iz tela vašega, i daću vam srce mesno. I duh svoj metnuću u vas, i učiniću da hodite po mojim uredbama i zakone moje da držite i izvršujete.” (Jezekilj 36,25-27)

Natrag