"Pendrečenje Biblije"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ne, subota je sjena, biserko.

Opet imaš potrebu da popljuvaš sagovornika.

Vidiš da ne možeš da osporiš moje navode. Žao mi je što sam tebi dao ove stihove Biblije, džabe sam ih bacio.

A tvoja potreba je da zagadiš raspravu, to je potreba onih koji nemaju nauku u Bibliji.

Tvoje izražavanje govori o tebi. Tvoj problem.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Baš se ti našao žaliti.

To neće promijeniti činjenicu da si to uradio sagovorniku, a šta i očekivati od majke crkve, tj. njenih sljedbenika, kod vas takav duh vlada non-stop.

Pravi si katolik, to se vidi na riječima.

> Isusov Novozavjetni Zakon Slobode omogućuje savršeno življenje pravednog zahtjeva Mojsijeva Zakona a taj zahtjev je Ljubav prema Bogu i LJudima

-------------------
OSPORAVANJE
Zahtev za ljubav prema Bogu i bližnjima i sve ostalo što je Isus propovedao, to je ponavljanje učenja Starog zaveta.

Kako bi i jedna razumna osoba mogla poverovati da bi Bog od ljudi ikada tražio da drže neki drugi zakon nego zakon ljubavi?!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
> Zahtjeva Mjsijeva Zakona za danas nema jer sve zapovjedi koje su ti potrebne imaš u Isusovu Novom Zakonu svih 10 i još i probubljenih kao npr u govoru o preljubu jer je Mojsijev rekao " neučini preljub " a susov odlazi dublje u nivo srca i motiva i kaže " ako u nutrini pogledaš s požudom..već si učinio preljub " a rješenje je u davanju nutrine Njemu kao Osobi i Duhu !

-----------------------------
OSPORAVANJE
Pa iz ovoga sledi da ti tvrdiš da sa Bogom nešto nije bilo u redu u vreme Starog zaveta, pa je On tražio od ljudi da drže zakon formalno i bez Svetoga Duha?

Da li zaista veruješ da u vreme Starog zaveta Bog jeste dao veoma strog krivični zakon da bi njime po principu oko za oko, zub za zub, sudio ljude što nisu bili dovoljno dobri formalisti, a da pobude srca nisu bile dotaknute zahtevima Deset zapovesti? Molim te objasni ovu protivrečnost, jer te izgleda ja ne razumem, pa mi se čini da kritikuješ duh zahteva koje je Bog dao Jevrejima!

* * *

Evo ovo je zbunjujuće, kao da je Bog tražio da ljudi drže zakon licemerno, bez Svetoga Duha:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako to misliš - kako će ga ko prevesti? Da ga prevede svatko kako kome paše!? :):) Pa ti onda dodaš u tekst ono što ti treba!? Pa ne prevode se tako ni dječje slikovnice, a kamoli Biblija. ;)

Pa piše "merei". Misliš li da to što neko nije preveo taj izraz da on ne postoji? Dobro veruj ti šta želiš, ja tebe ne ubeđuejem. No, možda ti se ne sviđa način na koji sam pristupio tekstu iz Kološana 2,16.17 jer ti kvari ustaljenu koncepciju ali to je tvoja stvar. No, da ne filozofiramo...Pavle u Jevejima 10 lepo opisuje šta je to "sena" budućih dobara pa ako ne veruješ Pavlu onda veruj šta želiš.

Pozdravljam te rabi.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ne Pavle kaže da su žrtve i prilozi prineseni na subotu sena. Čitaj Jevrejima 10 šta je sena. Znam da ne voliš te stihove ali šta da se radi. Tako piše.

Zato je Isus nazvan Pashom, a ne subotom, po njemu je trrebao da se nazove subota naša zakla se za nas Isus.

Zato im je očaj u državama, veći nego igdje drugo.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A gdje su se prinosile ove žrtve:

Subotna žrtva paljenica,
oko hlebova postavljenih i oko beloga brašna za dar i oko kolača presnih i oko tavica, i oko svega što se prži,
I kad se god prinose žrtve paljenice Gospodu, u Subote, i na mladine i na praznike…” (1. Dnevnika 23,27-31)???

Gdje, biserko? U jeruzalemskom Hramu, biserko. Dakle, u Kološanima 2,16 nije riječ o žrtvama i prinošenju žrtava, jer se žrtve prinose samo u Jeruzalemu, u Hramu.

Ne, subota je sjena, biserko.

P.S. Ova tvoja velika slova te dotukoše.

Samo kada bi oni videli da su dotučeni. Pečat BOGA ŽIVIH; PUTA ISTINE I ŽIVOTA JE KRST. PO NJEMU SMO SPAŠENI I PO NJEMU SE SPAŠAVAMO: ŽRTVAMA PALJENICAMA; LEVANICAMA; MLAĐACIMA I SABATIMA SE NE SPASIŠE NI PRVOIZABRANI. Zato SHABBAT i jeste senka, tek iluzija. Biseri traže od Hristovih vernika da slave dan kada je on sašao nad PAKAO - SHEOL, da slave dan smrti. Da budu jednaki kao oni što tvrdoglavo odbaciše Istinu. Nas Hrišćane zakon Mojsijev, ne obavezuje. Jer od USKRSNUĆA prvi je dan dan stvaranja NOVOGA; VEČNOGA SAVEZA - DAN GOSPODNJI.
Izvini za velika slova, samo naglašavam istinu.

Natrag