Ja sam govorio o blagdanima, a ne o Dekalogu.
Spomenuo si i subotu.
Ali svi ispovjedamo, između ostalog, i vjeru u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu.
Jel to ona crkva iz koje non-stop izlaze neke afere?
To svi kažu da ispovijedaju samo za svoju denominaciju. Zato stoji da će u toj crkvi sjesti onaj koji će sebe predstavljati kao Boga.
Netočno. Svi vjeruju ono što Crkva vjeruje i uči.
Ti nemaš dokaza, ja imam, npr. Starac Kleopa kaže da je bio demon kod varačare, a Justin Ćelijski da je to bio duh Samuila.
Eno sada napadaju sveštenici jednog drugog sveštenika vezano za stvaranje svijeta, a svi dosta uticajni.
Briga mene što kažete i ti i Jovan, nego ja pitah tko je od vas "izvrnuo Bibliju", jer iz iste knjige čitate a suprotno vjerujete.
Ja ću ovdje pokazati da vi izvrćete Bibliju, kao što sam već pokazao na onim drugim temama.
Primjedba
>
(Jakov 1:27) Štovanje koje je čisto i neokaljano pred našim Bogom i Ocem jest ovo: (...) čuvati se prljavštine ovoga svijeta.
----------------------
Osporavanje.
Tako su i Jevreji krivo interpretirali tu istinu i njom ukoravali Isusa što ne pere ruke pre jela, a Isus im objašnjava da je izvor iskušenja ne spolja, nego u lošim motivima ljudskog srca:
“Što izlazi iz čoveka ono pogani čoveka; Jer iznutra, iz srca ljudskog, izlaze misli zle, preljube, kurvarstva, ubistva, Krađe, lakomstva, pakosti, zloće, lukavstvo, sramote, zlo oko, huljenje na Boga, ponos, bezumlje. Sva ova zla iznutra izlaze, i pogane čoveka.” (Marko 7,20-23)
Zahtevi Jehovinih svjedoka, katolika i pravoslavaca su ljudski zahtjevi jer nikada ne osvjedočavaju čovjeka da treba da se kaje za pomenute loše motive srca. Onaj ko se bavi time da li je Božje ime Jehova ili neko drugo (a ne karakterom Boga), ko se bavi time da li je Isus razapet na stubu ili na krstu (a ne smislm žrtve), ko se bavi time da li treba slaviti rodjendan (a ne pobudama iz kojeg se slavi) ili da li treba uzimati krv (a ne smislom tog čina), taj nikada ne postaje svjestan da je grijeh pitanje pobuda ljudskog srca, pa kako kroz te zahteve nije za grešne pobude ukoren, on se za te motive ni ne kaje.