"Pendrečenje Biblije"

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tako je kad čovek sluša crkvu a ne Boga, i nema silu koja bi ga promenila i dala mu silu posvećenja čije je jedno od obeležja ozbiljnost.

Ako je Ilija živ odnet u vatrenim kolima na nebo, a i Ilija i Mojsije su se pojavili sa Isusom pred apostolima, onda je Bog vaskrsao Mojsija i odveo ga na nebo, jer piše "da se Mihajlo prepirao sa sotonom oko tela Mojsijevog, jer je sotona želeo da ga zadrži u grobu, polažući pravo na njega, jer je smatrao da je Mojsije učinio greh kada je udarivši stenu iz koje je potekla voda dao slavu sebi a ne Bogu.

Naime, Ilija i Enoh su TIPOS ili predslika onih spasenih koji će živi biti uzeti na nebo prilikom Hristovog drugog dolaska, Mojsije je TIPOS onih spasenih koji će vaskrsnuti iz grobova.

Možda ja nemam SILU koja bi me promenila, ali ja je i ne tražim od PISMA. Od BOGA je tražim.
Elijahu jeste po pismu uznet na nebo, ali Mojsije nije. Niti su oni po Pismu TIPOS. jer bi ih ŽIVA REČ pominjala kao primere. Eliyahua i pominjue, ali Mojsija u tom smislu ne. Isus je "prvenac od mrtvih"
Izvrtanje reči da bi se teologija vaše zajednice dokazala, neće vam pomoći.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Христово предсмртно обећање(Лк. 23.43) – Господ је покајаном разбојнику на крсту дао обећање: “ Заиста, кажем ти: данас ћеш са мном бити у рају

--------------------------------
OSPORAVANJE TUMAČENJA

A šta je rekao Mariji M. da se još nije vratio gdje.
Jovan 20,17Reče joj Isus: ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k ocu svojemu; nego idi k braći mojoj, i kaži im: vraćam se k ocu svojemu i ocu vašemu, i Bogu svojemu i Bogu vašemu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Možda ja nemam SILU koja bi me promenila, ali ja je i ne tražim od PISMA. Od BOGA je tražim.

Adventisti i ne tvrde da se promena traži od pisma, već upravo od Boga, i čovek koji se predaje Bogu - Bog ga menja u jednom trenutku, i to se u bibliji naziva "novorođenje Duhom Svetim"

Posvećenje nakon tog događaja se vrši kroz molitvu i proučavanjem Božje reči, i gledanjem u Hrista očima vere, kojima Bog izgrađuje čoveka za carstvo nebesko.

"Ali ti stoj u tome što si naučio i što ti je povjereno, znajući od koga si se naučio,
I budući da iz malena umiješ sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenije u Hrista Isusa.

Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen" ( 2 poslanica Timotijeva 3. 16 - 17 )

"Kao prerođeni ne od sjemena koje truhne, nego od onog koje ne truhne, riječju živoga Boga, koja ostaje dovijeka.
Jer je svako tijelo kao trava, i svaka slava čovječija kao cvijet travni: osuši se trava, i cvijet njezin otpade;
Ali riječ Gospodnja ostaje dovijeka. A ovo je riječ što je objavljena među vama"
( 1 poslanica Petrova 1. 23 - 25 )

Elijahu jeste po pismu uznet na nebo, ali Mojsije nije. Niti su oni po Pismu TIPOS. jer bi ih ŽIVA REČ pominjala kao primere. Eliyahua i pominjue, ali Mojsija u tom smislu ne. Isus je "prvenac od mrtvih"
Izvrtanje reči da bi se teologija vaše zajednice dokazala, neće vam pomoći.

Nije izvrtanje, već u kontekstu biblije. a odgovor je dat.

Isus je "PRVOROĐENI IZ MRTVIH" ali on nije istorijski po hronološkom redu prvi vaskrsao, jer je bilo drugih vaskrsenja pre njega, već je on prvorođeni iz mrtvih u smislu "Da je on uzrok svih vaskrsenja koja su se dogodila u prošlosti, i koja će se dogoditi u budućnosti, on je uzrok, jer da nije bilo njegovog vaskrsenja niko ne bi vaskrsao"

Mojsije i Ilija su za razliku od toga predslika onih koji će vaskrsnuti od ljudi prilikom Hristovog drugog dolaska u slavi, i onih koji će živi dočekati Hrista.

Ako je Ilija živ odnet u vatrenim kolima na nebo, a i Ilija i Mojsije su se pojavili sa Isusom pred apostolima, onda je Bog vaskrsao Mojsija i odveo ga na nebo, jer piše "da se Mihajlo prepirao sa sotonom oko tela Mojsijevog, jer je sotona želeo da ga zadrži u grobu, polažući pravo na njega, jer je smatrao da je Mojsije učinio greh kada je udarivši stenu iz koje je potekla voda dao slavu sebi a ne Bogu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Мртвима се проповеда Јеванђеље “ – Ово је нешто на шта ће вас секташи само унезверено гледати саблажњавајући се на саму такву помисао.

-----------------------------------------------------
ODGOVOR

Pa jeste mrtvima, evo kojima.

KOJIM MRTVIMA JE ISUS PROPOVEDAO?

Duhovno mrtvima:

"A Isus reče njemu: Hajde za mnom, a ostavi neka mrtvi ukopavaju svoje mrtvace." (Matej 8,22)

"Trebalo se razveseliti i obradovati, jer ovaj brat tvoj mrtav beše, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se." (Luka 15,32)

"I nas koji bejasmo mrtvi od grehova ožive s Hristom (blagodaću ste spaseni)." (Efescima 2,5)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Чистима је све чисто, а нечистима и невернима ништа није чисто, него је нечист и њихов ум и савест “ (Тит. 1. 15).

-------------------------------------------
OSPORAVANJE

Zašto onda oni koji jedu svinjetinu ne jedu pacove, pse itd. ako im je sve čisto.

Ako je Bog očistio svu hranu, zašto onda ne jedu sve?

Pa ko ima čist um i savjest taj će paziti na svoje zdravlje i neće uzimati ništa nečisto.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, nego iz ljubavi prema Bogu i bližnjima, i što vernik ne želi da greši kršeći zapovesti "NE UBI, NE ČINI PRELJUBE, NE UKRADI, NESVEDOČI LAŽNO, POŠTUJ OCA I MAJKU..itd..

Zašto onda ne pokazujete ljubav prema Bogu i bližnjima. Sva vaša duhovnost sastoji se u rječoborstvu i dokazivanju vašeg pismoznanstva. Naravno, sve to činite "pendrečeći Bibliju".

To je ideja satanističke crkve Antona La Veja "ČINI ŠTO TI JE VOLJA"

"Pendrečenjem Biblije", vašom omiljenom metodom, vrlo lako se dokaže da Biblija naučava: "ČINI ŠTO TI JE VOLJA"

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To je tvoje mišljenje.

Ljubav je osnov svakog pravog Adventističkog vernika.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
СВЕТЕ ИКОНЕ, СВЕТИ КРСТ, СВЕТЕ МОШТИ
Mi ne smatramo da su oni bogovi.

---------------------------------------------------
OSPORAVANJE

I proždrljivci ne misle da je trbuh bukvalno bog, pa je to opet obožavanje trbuha po Bibliji (proždrljivost).

Natrag