"Pendrečenje Biblije"

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Znači, vi iz ljubavi pendrečite Bibliju.

Iz "ljubavi" nego kako.. Ujedno, pate od manije veličine, tj skromnosti i poniznosti nemaju. Čas su proroci, čas su apostoli, samo čekam dan kada će neko od njih za sebe da kaže: KROZ MENE GOVORI "JA JESAM".
Ponašanje u dlaku isto kao kod onih što se u davno vreme pobuniše protiv Mojsija, pa ih zemlja progutaše.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Marko
7:19 Jer mu ne ulazi u srce nego u trbuh; i izlazi napolje čisteći sva jela.
7:20 Još reče: Šta izlazi iz čoveka ono pogani čoveka;
7:21 Jer iznutra, iz srca ljudskog, izlaze misli zle, preljube, kurvarstva, ubistva,
7:22 Krađe, lakomstva, pakosti, zloće, lukavstvo, sramote, zlo oko, huljenje na Boga, ponos, bezumlje.
7:23 Sva ova zla iznutra izlaze, i pogane čoveka.
-----------------------------------------------------

Po ovom izvrtanju stihova sledi da pre Isusa greh nije izlazio iz srca. No, to shvatanje je u sukobu sa ovim koje zatim autor tog besmislenog teksta dalje navodi:

"Bog je apostolu Petru dao viziju u kojoj mu je rekao da sve životinje koje su do tada bile nečiste sada mogu da se jedu: "

Pa ako je Isus već očisto nečistu hranu, zašto bi se sada Petar sablaznio na taj zahtev da pojede ponudjene bube kao nečiste?

To znači da Isusova poruka da greh izlazi iz srca nikada nije imala za svoj smisao da je ukinuta podela hrane na čistu i nečistu, inače apostol Peter ne bi izjavio tri i po godine posle Isusovog raspeća:

Dela
10:14 A Petar reče: Nipošto, Gospode! Jer nikad ne jedoh šta pogano ili nečisto.

No, apostol sam objašnjava da ta poruka nije poruka da treba da se jede nečista hrana, već da ne treba Jevreji da imaju predrasude prema neznabošcima kao nečistima. Apostol Petar sam to obnjašnjava kao zaključak pomenute vizije:

Dela
10:28 I reče im: Vi znate kako je neprilično čoveku Jevrejinu družiti se ili dolaziti k tuđinu; ali Bog meni pokaza da nijednog čoveka ne zovem poganim ili nečistim;

Miloš B.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Istina je što Tripo kaže "Evo sada ti pred svima kažem, bićeš izgubljen ako nastaviš da napadaš istinu"

Ja bih dodao I sledeće "da Bog može još u ovom životu izliti sudove na drznike koji prepune čašu Božjeg gneva" posebno ako se nešto što je od Boga naziva da je od sotone, to je slično huli na Duha Svetoga.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Istina je što Tripo kaže "Evo sada ti pred svima kažem, bićeš izgubljen ako nastaviš da napadaš istinu"

Ja bih dodao I sledeće "da Bog može još u ovom životu izliti sudove na drznike koji prepune čašu Božjeg gneva" posebno ako se nešto što je od Boga naziva da je od sotone, to je slično huli na Duha Svetoga.

Vrijedi i obrnuto. Hula na Duha Svetog je i onda kada se ono što je od sotone pripiše Bogu. Tako su Jelena i adventisti, od sotone potankuto Milerovo računanje datuma dolaska Isusa na Zemlju, pripisali Bogu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Срж Новозаветног или Унутрашњег закона Божијег може се изложити у облику девет блаженстава (Мт. 5.3-12), и две највеће заповести (Мт. 22.34-39). Суштина и циљ Христовог закона је: Љубав – Љубав према Богу, и према свим људима. Господ је рекао да: “ О овим двема заповестима виси цео закон (Стари) и Пророци “ (Мт. 22.40), и да “ од ових нема веће заповести “ (Мк. 12.31).
Iz pamfleta Zorana J. Crkva i sekte.
-------------------------------------------
ODGOVOR

Jel to znači da srž zakona u SZ nije bila ljubav?

Ovo nije nikakva nova nauka Isus je citirao SZ, upravo ovo dokazuje da Dekalog još važi, kako neko da ljubi Boga bez ispunjavanja prve 4. zapov.

Kako neko da ljubi bližnje bez ispunjavanja ostalih 6 zapov. Dekaloga.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vrijedi i obrnuto. Hula na Duha Svetog je i onda kada se ono što je od sotone pripiše Bogu. Tako su Jelena i adventisti, od sotone potankuto Milerovo računanje datuma dolaska Isusa na Zemlju, pripisali Bogu.

Slape, svašta se pripisuje Bogu ovih dana. Pa i to računanje, opsednuće Apokalipsom, bukvalističko tumačenje PIsma, pa onda biranje delova pisma koji navodno potvrdđuju tvrdnje određenih samozvanih proroka. Sam si nekoliko puta naveo primer iz Pisma gde se doslovnce kaže da je Isus već u Slavi, tj od samog trenutka uzesenja. Ali, to nekima nije dovoljno, pa izmišljaju neke datume..... preseljenje iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama, i tako te vizije.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Значи, љубав према Богу, и према ближњему усавршава цео Стари Закон,

-----------------------------------
OSPORAVANJE

Šta je onda bio nesavršen zakon pa mu je dat NZ da ga usavrši? Kakva besmislica.

Аврамово виђење “ – (Јн. 8.56). Ево шта каже Св. Писмо: “ Аврам, отац ваш, био је рад да види дан мој; и виде и обрадова се „. Како, ако по секташима душа не надживљује тело? Правог одговора са њихове стране овде сигурно неће те добити.
Isto pamflet Zorana J. kao i tu gore.
------------------------------------------------
OSPORAVANJE

Isus govori o prošlom vremenu, kada je Avram bio živ tada ga je i vidio, a ne sada bukvalno kao mrtvaca. Isus kaže da je bio prije Avrama, pa što ne bi vidio Avrama dok je on još bio živ. Prije uništenja Sodome kod Avrama dolaze 3 čovjeka, dvojica idu u Sodomu da izvuku Lota i njegove, a 3. čovjeka Avram naziva Adonai.

Pri zapov. kušanja da žrtvuje sina Isaka , Avram kaže da će se Bog pobrinuti sebi za žrtvu, a sam anđeo Gospodnji kaže Avramu da ne diže ruku na sina Njega radi.

Dakle Avram je vidio i razg. sa Isusom dok je naravno bio živ, a ne u vremenu NZ.

Natrag