VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ilija je otisao u vatrenim kolima ziv na nebo - taj dogadjaj iz starog zaveta bi trebao da poznajes.
Mojsija je Bog vaskrsao i odveo na nebo.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Na temu dali postoji pakao ?
Kućeš veći pakao nego štoje na zemlji,recimo kad čovjek umre duša ide uraj ili se vraća nazad na zemlju to jest pakao i tako stalno u krug dok se god ne očisti i iskupi od ovi zala i grjeha na zemlji.

Ijako ja nevjerujem u ovo štosam napisala ali eto zašto s nebi i tako moglo predpostaviti.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Na zemlji nije pakao, ovde je situacija onakva kakva se moze ocekivati u slucaju da nema nekoga ko nadgleda stalno. Neki zive super, neki ne zive uopste, to se i moze ocekivati.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Mojsija je Bog vaskrsao i odveo na nebo.

Где то пише? Пише да је сахрањен. Дакле, и Авраама је васкрсао јер Господ јасно говори да је у рају, исто као и разбојник са крста, апостол Павле који каже да ће након смрти (која је добитак за њега) бити са Господом,...

И зашто се појављују Мојсије и Илија на Преображењу Господњем? Да се посведочи истина од стране закона (Мојсије) и пророка (Илија).

21. А сад се без закона јави правда Божија, посведочена од закона и од пророка; (Римљанима 3)

Дакле, сада се без стриктног закона тела који ви заговарате (као и фарисеји пре скоро 2000 година) јавља правда, али је посведочена законом и пророцима. Све беше од раније најава те правде Божије.

5. И умре онде Мојсије, слуга Господњи у земљи моавској по речи Господњој.
6. А погребе га Господ у долини у земљи моавској према Вет-Фегору; и нико не дозна за гроб његов до данашњег дана. (5.Мојсијева 34)

Ако неко говори да се "спава", откуд онда Мојсије? Јер Господ је Господ живих које уводи у живот Својом вољом и заслугом. Тако и Мосије беше у име закона и древнопочинулих, а Илија у име пророка и живих.

Шта ће рећи јеретици у присуству
живога Мојсија и Илије? Шта ће рећи они
који по свом малецком разуму умују и
говоре да душе умрлих људи спавају у
прашини земаљској и да ће спавати до
страшног Суда?
Мојсеј и Илија их угоне
у лаж.
Не какви лажни духови изазвани
спиритистичким кретањем асталчића
него Велики Мојсеј и Велики Илија.
Много стотина година пре Христа они су
се растали са овим светом и ево их где
се живи јављају поред преображенога
Господа Славе. Нису, дакле, душе њихове
у праху земноме, са костима и црвима,
него на небесима.

Нека се затворе уста онима, који
сумњајуу живот душа после смрти тела.
велики и преславни Господ наш својим
Преображењем хоће двоструко да нас
обрадује, јер показује, прво, да је он
Бог живих, а не мртвих.
У непрестаној
љубави према нама и бризи за нас Он
открива на тавору не само ко је Он, него
и ко смо ми. Он открива своје божанство
и нашу бесмртност. О слатке љубави
Исусове! О родитељске бриге Исусове...
Он ћути, али Мојсеј и Илија говоре,
говоре и сведоче својом појавом, да
душе умрлих нису мртве него живе, нису
у гробу него на небу.

О нека се замрзне језик оних
христохулитеља, који Христа називају
мађионичарем и опсеничарем. Тако су
мислили у старо време многи гонитељи
Хришћански из Јевреја и Римљана,
поваљали су се у мрак вечити, јер су се
мраку приволели у овоме животу, а
Хришћанство и дан данас живи на белом
дану и победоносно путује својим
путем. Ако ови нови Христо-хулитељи
кажу: “Христос је као мађионичар и
опсеничар изазвао сенке Мојсија и
Илије, упитајте их ви: зар могу сенке
говорити? Покажите нам гдегод под
небеским сводом неку сенку која
говори. Међутим Мојсеј и Илија
разговарају са Исусом (Мк. 9;4). А живи
разговарају, а не мртви.
Живи људи могу
разговарати, а не сенке. И о чему
разговарају? Кад би један мађионичар
могао учинити да сенке говоре, он би их
приморао да говоре о његовој сили и
слави, да њега величају и хвале пред
људима. тако би учинио мађионичар.
Међутим Мојсеј и Илија разговарају с
Исусом о изласку Његову који му је
требало свршити у Јерусалиму (Лк. 9;31).
дакле, о страдању и мукама и смрти
Исусовој, о ономе што се доцније све и
збило. Тако разговарају само живи људи,
а не сенке и привиђења. зато нека се
постиде сви они који хуле на Сина
Божијег, називајући га погрдним
именима.Јер ако се не покају и не
прославе Господа, биће нагрђени на
страшном суду Божијем – проклети.

Владика Николај

Сам Господ каже:

27. Није Бог Бог мртвих, него Бог живих. Ви се дакле врло варате.

38. А Бог није Бог мртвих него живих; јер су Њему сви живи.

Да се вратимо Мојсију. Мојсије је на Небу, зар не? Ако је васкрсао, онда је и вазнет, зар не? А ви не прихватате вазнесење из Предања. Како год окренеш, адвентистима не одговара. Шта је са Лазаром који је васкрснут? Где је Лазар сада? Шта каже Хелен Вајт или твој "пророчки дух"?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U kontekstu biblije,Mojsija je Bog vaskrsao i odveo na nebo, čemu se usprotivio sam Sotona.

Za Mojsija stari zavet kaže da ga je sam Bog pogrebao:

"A pogrebe ga Gospod u dolini u zemlji moavskoj prema Vet-Fegoru; i niko ne dozna za grob njegov do današnjeg dana" ( 5 Mojsijeva 34. 6 )

Potom da se Arhanđeo Mihajlo prepirao za njegovo telo.

"A Mihailo Arhanđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti" ( Judina poslanica 1. 9 )

Zatim, Isusu i njegovim učenicima se ukazuju Ilija i Mojsije koji su živi otišli na nebo.

"И после шест дана узе Исус Петра и Јакова и Јована брата његовог, и изведе их на гору високу саме.
И преобрази се пред њима, и засја се лице Његово као сунце а хаљине Његове постадоше беле као светлост.
И гле, указаше им се Мојсије и Илија, који с Њим говораху.
А Петар одговарајући рече Исусу: Господе! Добро нам је овде бити; ако хоћеш да начинимо овде три сенице: Теби једну, а Мојсију једну, а једну Илији.
Док он још говораше, гле, облак сјајан заклони их; и гле, глас из облака говорећи: Ово је Син мој љубазни, који је по мојој вољи; Њега послушајте"
( Matej 17. 1 - 5 )

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo

Да, за погреб. За Илију знамо да је жив отишао ватреним кочијама, али такође знамо да је Мојсије погребен (древнопочинувши). Отуда Њих двојица на Преображењу: један у име закона и починувших, а други у име пророка и живих. Да Петар и Синови грома виде да је Он Господ који има власт и кључеве од пакла и смрти. Да је Господ Бог - Бож живих, а не мртвих.

И што те чуди, онда, прича из Луке 16., где се спомиње Авраам? Та прича смета онима који су те научили науци "спавања", зато и паганизују ту причу, као што паганизују све што не одговара њиховој науци. Само када би ти то схватио, ослободио би се брзо ланаца Ја дубоко верујем да свако ко љуби Господа може да се ослободи, јер Господ га неће оставити у замкама душе. Кад те Господ ослободи, схавтићеш право значење речи:

А Господ је Дух: а где је Дух онде је слобода.

Јер Дух је Животодаван, Вечан и Бесмртан, а ко се Њему подчини и препусти, само слободу добије. Нико не може одстранити добру лозу од чокота, јер глава (Христос) се не може одвојити од Свога тела (Цркве - верних хришћана). Знамо ли нешто више како се Мосјије нашао са Илијом на Преображењу, што значи да је на Небесима? Господ каже:

12. Кад вам казах земаљско па не верујете, како ћете веровати ако вам кажем небеско? 13. И нико се не попе на небо осим који сиђе с неба, Син човечији који је на небу. (Јован 3)

Тајне Небеса нису на нама, као што и не знамо свакодневно делање анђела Господњих (службених духова). Ми имамо оно што нам је потребно, и откуд онда све саблазни? Да се раздели и ослаби тело Христосово (Црква).
Да владају трвења и расправе, а не мир и тврда вера.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo

Да, за погреб. За Илију знамо да је жив отишао ватреним кочијама, али такође знамо да је Мојсије погребен (древнопочинувши). Отуда Њих двојица на Преображењу: један у име закона и починувших, а други у име пророка и живих. Да Петар и Синови грома виде да је Он Господ који има власт и кључеве од пакла и смрти. Да је Господ Бог - Бож живих, а не мртвих.

И што те чуди, онда, прича из Луке 16., где се спомиње Авраам? Та прича смета онима који су те научили науци "спавања", зато и паганизују ту причу, као што паганизују све што не одговара њиховој науци. Само када би ти то схватио, ослободио би се брзо ланаца Ја дубоко верујем да свако ко љуби Господа може да се ослободи, јер Господ га неће оставити у замкама душе. Кад те Господ ослободи, схавтићеш право значење речи:

А Господ је Дух: а где је Дух онде је слобода.

Јер Дух је Животодаван, Вечан и Бесмртан, а ко се Њему подчини и препусти, само слободу добије. Нико не може одстранити добру лозу од чокота, јер глава (Христос) се не може одвојити од Свога тела (Цркве - верних хришћана). Знамо ли нешто више како се Мосјије нашао са Илијом на Преображењу, што значи да је на Небесима? Господ каже:

12. Кад вам казах земаљско па не верујете, како ћете веровати ако вам кажем небеско? 13. И нико се не попе на небо осим који сиђе с неба, Син човечији који је на небу. (Јован 3)

Тајне Небеса нису на нама, као што и не знамо свакодневно делање анђела Господњих (службених духова). Ми имамо оно што нам је потребно, и откуд онда све саблазни? Да се раздели и ослаби тело Христосово (Црква).
Да владају трвења и расправе, а не мир и тврда вера.
tačno je da je velika greška paganizovati lazara i bogataša sa pojavom avraama unutar te priče. mojsije i ilija nisu slučajni izuzetci. avraam je još jedna potvrda.
sad gde su pravednici čija su telesa ustala iz grobova nakon vaskrsa Gospodneg i ukazala se u jerusalimu?

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Evo mene, još sam živ i odmah vam se javljam kroz pakao. Ovde buking. Ispunili ste pakao do te mere da ja, jadan, jedva našao malo mesta za sebe.
Navrli u pakao ko .. u kupus. Nije mi jasno što se ovde nekima (čast izuzecima) tako silno žuri u pakao a već odavna tipkaju kobasicama koliko im je pakleni oganj spržio prste. Bolje bi se proveli kad bi malo senfa pa kiflu ... Sve je to kako ko gleda, ... za mene je čaša uvek polu puna a nikad polu prazna, pa tako i u paklu, ako ništa, a ono svaki tamo nos kopa kobasicama. (kad nema senfa, dobro i ono iz nosa).

Pakao, raj, čistilište, ne postoje kao mesto, već kao stanje duše.
Ne moraš umreti s da bi ti duša već bila u paklu ili raju, ili negde između.
Ponašanje nas određuje. Osvrni se i videćeš koliko mnogo ima živih ljudi a duša im skroz u paklu. Poznat ćeš ih po delima njihovim (a o poganom jeziku da i ne govorimo)
Živi život, i učini pokoje dobro delo pa nećeš morati čekati smrt da odeš u pakao ili raj, ajde sada, dok još noge rade. Samo pripazi kuda ćeš da kreneš a gde ćeš da stigneš, to ćeš tek da vidiš. (do duše ima i onih koji uvek hoće negde da idu, a kad god pođu nikuda ne dođu, pa su uvek tu gde jeseu, a ima ih i ovde kao i svugde, e njih treba pogurati i malo usmeriti ... a tko će to?)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tacno.

Kao da se ovde vec mnogi spremaju da sami skoce u ognjeno jezero, i tome se raduju.

Po meni, o ovim stvarima ne treba ni diskutovati suvise, jer Isus je doneo ljudima zivot i radost u Duhu Svetome, a ne opsesiju da razmisljaju o sudu i navodnom gorenju u paklu.

BOG JE LJUBAV..amin!

Natrag