Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Objasnjavao sam na nebitnost nase planete u svemiru, ratovi grupa sisara su jos nebitniji.

Sto se tice nase planete, samo u nasem solarnom sistemu postoji jos par mesta na kojem je zivot moguc, na primer Europa, jedan od jupiterovih meseca, ima tecnu vodu ispod zaledjene povrsine koju omogucuje gravitaciomna sila jupitera. Nije toliko potrebno da budes na jednistvenom polozaju od sunca na kojem smo mi. Drugo, samo u nasoj galaksiji postoji oko 300 milijaredi zvezda, nase sunce je samo jedno, tako da mozemo pretpostaviti da postoji jos mnogo slicnih planeta u nasoj galaksiji ( naravno nisam ni uracunao da sama galaksija je jedna od 100 milijardi u svemiru ).

Znam ali za sada jos nije dokazano da ni na jednoj od tih planeta postoji zivot, prisustvo vode nije dovoljno.. Davno sam citao jednu knjigu, koja je detaljno opisivala planetu zemlju i zivot na njoj, konstrukciju svemira, zaboravio sam kako se zove.. Na prvi pogled se moze ciniti da je zivot moguc i u drugim delovima svemira i u nasoj galaksiji, ali kada sam procitao tu knjigu, dosao sam do zakljucka da je to nemoguce, mnogo je zakona: fizike , matematike, slabe interakcije, jake interakcije, nuklearne sile, entropije..... Toliko je stvari tu ukljuceno koje moraju biti uskladjene u univerzumu i suncevom sistemu, da bi zivot bio moguc, i da bi do njegovog stvaranja uopste doslo...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Svi ti zakoni koje si nabrojao vaze za ceo svemir, ne samo za nas solarni sistem, ali slazem se da je najverovatnije vrlo tesko doci do nastanka zivota, jer da nije zivot bi nastao vise puta na ovoj planeti, a ne samo jednom.
Mada svemir je nezamislivo velik, tako da bi bilo vrlo egocentricno misliti da postoji samo ovde.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Svi ti zakoni koje si nabrojao vaze za ceo svemir, ne samo za nas solarni sistem, ali slazem se da je najverovatnije vrlo tesko doci do nastanka zivota, jer da nije zivot bi nastao vise puta na ovoj planeti, a ne samo jednom.
Mada svemir je nezamislivo velik, tako da bi bilo vrlo egocentricno misliti da postoji samo ovde.

Slazem se, ne mislim da zivot postoji samo na nasoj planeti. Ali da li si ikada razmisljao o postanku svega...
Mislim na lanac postanka. Recimo: mene je stvorio moj otac, -mog oca je stvorio moj deda, mogu dedu, moj pradeda, mog pradedu, moj pra-pra-pradeda, njega je opet, stvorio njegov otac....... i tako mozemo ici u nedogled. Ako lanac zaista nema kraj, i ako ne postoji prvi uzrok, koji je uzrok svih drugih uzroka, lanac postaje istinska zagonetka. I nemoguce ga je objasniti.. Zato se logike radi mora pretpostaviti da potoji prvi uzrok, koji je bez uzroka i svoje postojanje ne duguje nikome..
Drugim recima nesto je oduvek moralo postojati..
U teologiji i filozofiji se to bice naziva Bog.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jokerma

Moraš da shvatiš da je Bog stvorio zemlju kao nešto na čemu ne treba da postoji greh, jer greh je suprotan Božjoj prirodi, on je neprijatelj Božji, jer Bog je Bog čistote i svetosti koji želi da njegova stvorenja žive u večnoj sreći i blagostanju.
Greh je suprotan princip, on donosi nemir, nesigurnost, on razara ljudsko biće i vodi čoveka u smrt.

Odgovor zašto je Bog činio sud nad mnogobožačkim narodima je taj, što su ljudi u strarom zavetu mogli otvoreno da gledaju njegovu slavu i njegova čuda, a opet su ostajali mnogoboštvu i otvorenom grehu, slavili lažne bogove, prinosili im ljudske žrtve, činili preljube, itd.
Zato je Bog izlivao svoje sudove, jer greh je pred Bogom nešto užasno, i on povlači osudu.

GREH I BEZAKONJE RAZLOG IZLIVANJA BOŽJIH SUDOVA NA ZEMLJU:

"I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,
Pokaja se Gospod što je stvorio čoveka na zemlji, i bi mu žao u srcu.
I reče Gospod: Hoću da istrebim sa zemlje ljude, koje sam stvorio, od čoveka do stoke i do sitne životinje i do ptica nebeskih; jer se kajem što sam ih stvorio.
Ali Noje nađe milost pred Gospodom.
Ovo su događaji Nojevi: Noje beše čovek pravedan i bezazlen svog veka; po volji Božjoj svagda življaše Noje.
I rodi Noje tri sina: Sima, Hama i Jafeta.
A zemlja se pokvari pred Bogom, i napuni se zemlja bezakonja.
I pogleda Bog na zemlju, a ona beše pokvarena; jer svako telo pokvari put svoj na zemlji.
I reče Bog Noju: Kraj svakom telu dođe preda me, jer napuniše zemlju bezakonja; i evo hoću da ih zatrem sa zemljom"
( 1 mojsijeva 6. 5 - 13 )

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
mire. prvi zivot na planeti je najverovatnije bio neka vrsta samokopirajuceg organskog molekula, znamo da organski molekuli se sami spajaju hemijskim reakcijama u prirodi, i to bi otprilike mogao da bude pocetak, nesto vrlo jednostavno, to je pocetak zivota. Sto se tice nastanka svemira, niko nema predstavu sta je bilo pre velikog praska, tu neki ubacuju boga, ali to ne objasnjava nista, samo dodaje veci problem.
Stephen Hawking kaze da je glupo pitati sta je bilo pre velikog praska, jer pre njega nije postojalo vreme, i bilo bi isto kao da pitamo sta je juzno od juznog pola, mada ni meni ne odgovara takav odgovor jer je i on skroz nejasan.

Laodikeja, ako mu se ne svidja greh, nije trebao da dopusti da se svi posle adama i eve rode sa zakacenim grehom. I opet nemoguce da su svi na planeti bili gresni, a i da su bili, kakav greh zasluzuje da se covek zajedno sa decom udavi u poplavi ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laodikeja, ako mu se ne svidja greh, nije trebao da dopusti da se svi posle adama i eve rode sa zakacenim grehom. I opet nemoguce da su svi na planeti bili gresni, a i da su bili, kakav greh zasluzuje da se covek zajedno sa decom udavi u poplavi ?

Da bi covek shvatio ovaj problem greha i njegove osude, on mora sam postati svestan njegove pogubne sile i sustine Bozje pravednosti i cistote.
To je sustina nerazumevanja, nedostatak licne svesti.

Sagresenjem Adama i Jeve, greh je automatski presao na sve ljude jer su se svi Adamovi potomci radjali sa urodjenim grehom koji su nasledili od Adama.
Od gresnog Adama se nije mogao roditi bezgresan potomak.

U vreme Noja sav prepotopni svet je ziveo u bezakonju, ne mareci za Boga, ziveci samo da bi zadovoljio svoje telesne zelje.
Bog je sacuvao Noja i njegovu porodicu od potopa, jer su oni bili jedini pravednici na zemlji.

Noje i Lot su tip ili simbol pravednih koji ce u poslednjem vremenu biti sacuvani od Bozjih sudova koji ce se izliti na ovaj svet.

"I kako je bilo u vreme Nojevo onako će biti u dane Sina čovečijeg:
Jeđahu, pijahu, ženjahu se, udavahu se do onog dana kad Noje uđe u kovčeg, i dođe potop i pogubi sve.
Tako kao što bi u dane Lotove: jeđahu, pijahu, kupovahu, prodavahu, sađahu, zidahu;
A u dan kad iziđe Lot iz Sodoma, udari oganj i sumpor iz neba i pogubi sve.
Tako će biti i u onaj dan kad će se javiti Sin čovečiji" ( Luka 17. 26 - 30 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Koje gluposti ti pricas, kako moze da se nasledjuje greh tako, jedan zajebe stvar i sve generacije posle su isto krive, glupost.

Lot simbol pravednika, to onaj sto je ponudio da mu siluju cerke ako se ne varam ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Koje gluposti ti pricas, kako moze da se nasledjuje greh tako, jedan zajebe stvar i sve generacije posle su isto krive, glupost.

Lot simbol pravednika, to onaj sto je ponudio da mu siluju cerke ako se ne varam ?

Nije stvar u prenosu same krivice potomka za Adamov greh, vec je stvar u genetskom nasledjivanju, gde su sklonost ka grehu i umiranje postali deo samog bica Adamovih potomaka.

Lot nije dragovoljno ponudio da mu stanovnici Sodoma siluju cerke, vec su oni prvobitno to hteli da urade dvojici Bozjih andjela koji su dosli u Lotov dom, i da bi ih zastitio on je onda uputio na svoje cerke.
Ipak to se nije dogodilo, vec su ova dva andjela oslepela sve te ljude, i kasnije se na Sodomu izlio Bozji sud, je je Sodoma bila grad u kome su se javno upraznjavali homoseksualizam, lezbejstvo i sodomija, orgije i razlicite druge nastranosti.

Ne razumem ljude koji su spremni da stave pod zastitu i sam greh i gresna dela - ubistva, kradje i zlocin, silovanja, itd, samo da bi ostali protivnici Boga i njegove pravde.

Ako tako razmisljamo, onda mozemo da stavimo pod zastitu sve dole navedeno.

У члану 7 Римског статута дати су основни елементи злочина против човечности. Злочином против човечности сматра се предузимање наведених радњи под условом да су оне предузете као део ширег или систематског напада упереног против било којег цивилног становништва. То су следеће радње:

* убиство, истребљење, поробљавање, депортација или присилно премештање становништва, затварање и други облици лишавање слободе који се предузимају уз кршење основних правила међународног права
* мучење, силовање, сексуално ропство, присилна проституција, присилна трудноћа, присилно стерилисање и сваки други облик сексуалног злостављања овакве или сличне природе
* прогањање било које групе или заједнице на политичкој, верској, расној, националној, етничкој, културној и полној основи, или по другим основима који су међународним правом унверзално признати као недозвољени
* нестанак лица, апартхејд као и други нехумани поступци сличног карактера којима се намерно проузрокују тешке патње или озбиљно угрожавање физичког или менталног здравља

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ti pravdas ubistva i zla dela da bi opravdao svog boga. Znaci on ih i jeste ponudio za silovanje, i da andjeli nisu reagovali to bi se i desilo.

Gresi se ne prenose u genetici, mozes da procitas ako hoces.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti pravdas ubistva i zla dela da bi opravdao svog boga. Znaci on ih i jeste ponudio za silovanje, i da andjeli nisu reagovali to bi se i desilo.

Gresi se ne prenose u genetici, mozes da procitas ako hoces.

Ne gresi, vec sklonost ka grehu i smrt koji su preko Adama usli u sve ljude.

Da, upravo sam o tome govorio, da si ti spreman da opravdas sva dela Sodomljana, a da Lota osudis kao najveceg gresnika - recimo po tvom gledistu kao makroa, samo samo zato sto je zeleo da zastiti dva Bozja andjela, koji i nisu dopustili da se ista desi.
Razmisli malo o tome.

Natrag