Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Objasnjavao sam na nebitnost nase planete u svemiru, ratovi grupa sisara su jos nebitniji.
Sto se tice nase planete, samo u nasem solarnom sistemu postoji jos par mesta na kojem je zivot moguc, na primer Europa, jedan od jupiterovih meseca, ima tecnu vodu ispod zaledjene povrsine koju omogucuje gravitaciomna sila jupitera. Nije toliko potrebno da budes na jednistvenom polozaju od sunca na kojem smo mi. Drugo, samo u nasoj galaksiji postoji oko 300 milijaredi zvezda, nase sunce je samo jedno, tako da mozemo pretpostaviti da postoji jos mnogo slicnih planeta u nasoj galaksiji ( naravno nisam ni uracunao da sama galaksija je jedna od 100 milijardi u svemiru ).
Znam ali za sada jos nije dokazano da ni na jednoj od tih planeta postoji zivot, prisustvo vode nije dovoljno.. Davno sam citao jednu knjigu, koja je detaljno opisivala planetu zemlju i zivot na njoj, konstrukciju svemira, zaboravio sam kako se zove.. Na prvi pogled se moze ciniti da je zivot moguc i u drugim delovima svemira i u nasoj galaksiji, ali kada sam procitao tu knjigu, dosao sam do zakljucka da je to nemoguce, mnogo je zakona: fizike , matematike, slabe interakcije, jake interakcije, nuklearne sile, entropije..... Toliko je stvari tu ukljuceno koje moraju biti uskladjene u univerzumu i suncevom sistemu, da bi zivot bio moguc, i da bi do njegovog stvaranja uopste doslo...