Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Sve sto sam ja rekao je tacno, i ni jedan hriscanin ne moze da pobije, koliko god ti zeleo da se ropstvo ne nalazi u bibliji, nalazi se, zajedno sa uputsvima za fizicko nasilje nad robovima, sam si i priznao to, rekavsi da ruzno zvuci, zamisli kako je zvucalo ljudima koji su bili robovi nad kojima se to nasilje izvrsavalo.
Da bi izbegli boga iz starog zaveta, hriscani se hvataju za dobrog Hrista, ali u bibliji mozemo naci mnoge pasuse koji pokazuju da ni on nije bio bas dusa od coveka, kad je govorio da ko njega ne prati ide u vecni oganj ili kada je podsecao fariseje da su zaboravili stare zakone u kojima se napominje da neposlusnu decu treba ubiti, i da je on dosao da ispuni stare zakone a ne da ih unisti.
Nikada nece cuti ni jednog vernika koji govori o tome, niti popa koji govori realno o svemu tome, jer kad bi u crkvi krenuli da spominju i losu stranu Mojsija na primer, ljudi bi mozda dobili drugaciji utisak.
Ti bar kazes da se nece suditi ljudima koji nisu znali ( mislimani budisti i kompanija ), sto te bar stavlja ispred vecine koja govori suprotno.
Imam jos jedno pitanje za tebe, mogu da odgovore i ostali, da se nadjes u Avramovoj situaciji, da ti bog naredi da zrtvujes svoje dete za njega, naravno u tom trenutku ne bi mogao da znas da li je ozbiljan ili ne, da li bi ga poslusao ?
Ti ne shvatas da ja ne pobijam nista, jednostavno govorim ono sto i sama biblija kaze. Da si u pravu i da tumacis te stihove ispravno ja bi se slozio sa tobom, ali to sto pricas jednostavno nije tacno u kontekstu biblije.. Bilo bi ti jasno kada bi zaista proucio bibliju. Biblija se ne cita kao roman, vec se proucava..
To sto u SZ postoje uputstva za ophodjenje prema robovima, je iz razloga da se to ublazi pre nego sto dodje Isus Hrist i donese punu istinu o Bogu, to se u bibliji svo vreme napominje, da ce se tek kasnije otkriti puna istina. Njima nije bilo moguce da prihvate sve u tom trenutku, zbog tvrdoce srca.. To za vecni oganj, ne mogu reci definitivno jer jos to istrazujem, ali evo Laodikeja ce ti reci da pakao u bibliji ne postoji, mozda je i u pravu, on ce ti reci vise o tome.. Gde je Hristos rekao da neposlusnu decu treba ubiti, gde??? To sto je rekao da je dosao da ispuni zakon, odnosi se na prorocanstva, jel su jevreji delili bibliju na tri dela ''zakon,pisma i proroke'' on je dosao da ispuni prorocanstva iz ta tri dela biblije, a ne da ispuni zakon tj. izvrsi u tom smislu da treba nekog ubijati. Stari zavet isto tako stavlja ''milost'' ispred zakona, i svako kamenovanje i osuda je prvo razmatrano na sudu posteno. To za muslimane i budiste i dr. ne tvrdim ja vec biblija...
A za Avrama, kaze se da je Avram znao sta je Bog zeleo, ''I Avram verujuci da je Bog spreman i iz mrtvih vaskrsnuti, prinosase svog sina na zrtvu'' . Avram je verovao da Bog to ipak ne misli ozbiljno, i da ce vaskrsnuti njegovog sina ,zato je i poslusao.. A to je jedan jedini slucaj kada Bog trazi nesto takvo, sto je ustvari slika zrtvovanja Isusa Hrista(biblija nam to kaze jasno na drugom mestu), i Bog je zeleo da Avram a i svi ljudi na ovoj planeti shvate, koliko je to strasno i tesko bilo i za samog Boga.. kada je nameravao da preda svog jedinog sina da bude ubijen zaradi spasenja citavog covecanstva.. On je zeleo da Avram shvati koliko je to strasno i da mu objasni sta je sam nameravao da ucini u buducnosti..