Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
U pravu si, nemam argument za tebe ako bi dao svoj zivot za vanzemaljca, mozda ocekujes neku nagradu koja ne postoji ( kao sto i jeste slucaj ).
Niko ne moze da izokrene sopstvenu svetu knjigu kao vi Detaljna uputsva se nalaze u bibliji u kojima se daju instrukcije za kaznjavanje robova fizickim nasiljem, i ti meni ovde kucas da je bog bio protiv toga. I ne samo da se ne zabranjuje, nego se preporucuje.
SVao ko je ikada drzao robove je mogao za to da nadje opravdanje u bibliji, i ne samo za to, nego i za genocide i ostalo, i posle kazete da odatle izvlacimo nas moral, neverovatno. Cak i da su naredjivali da se lepo ophode prema robovima, ropstvo je ropstvo.
Opet pricas bez veze. Ne ocekujem nikakvu nagradu, uopste, da je to bice ruzno i da ima pipke i 20 prstiju i sta god, ja bi ga spasao, jel mi je drago da spasem nesto sto je vredno i nesto sto je plemenito u sustini, i ima ljubav u srcu, i ako ce to bice nastaviti svoje potomstvo, a ljudi nestati sa lica zemlje opet bi to ucinio, jer je to nesto dragoceno da jedan takav plemenit zivot postoji..
Bas me briga da li cu ja preziveti, makar umro zauvek to bi ucinio..
U vezi ropstva. I ti si rob premda toga nisi svestan. I savremeno drustvo je ropstvo, kada odes na posao pa radis za ''gazdu'' , ti nisi slobodan uopste.. Ne izvrcem ja bibliju nego je ti nisi citao, ondnosno citao si argumente na evolucionistickim i sl. sajtovima, koji nastoje da omalovaze bibliju i opisu je kao knjigu punu genocida, krvoprolica i sl. pa sad imas predrasude. Da li si ikada pokusao da je citas , a da zanemaris te unapred stvorene ideje i predrasude koje vec imas? Da stvarno pokusas da proniknes u sustinu njene poruke? Nista te ne kosta da pokusas?