Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ti delis gene sa njom, cak 50 % tvojih gena je doslo od nje, zato bi poginuo za svoju majku, ali u tom slucaju ne bi doslo do produzetka gena, ali to nema veze, zelja je i dalje tu. Dobar primer je na primer i kada devojka popije lekove za kontracepciju, iako do produzetaka gena nece doci, zelja i dalje ostaje.

Vi imate problem da objasnite zasto je lose drzati robove uopste, po bogu iz biblije to je moralni obicaj.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoji borba izmedju svemoguceg bica i nekoga drugog, ako je bog svemoguc on moze da resi taj problem u sekundi.
E sad se postavlja pitanje zasto to ne radi, zasto dopusta da sotona i dalje deluje na ljude i da njihov opstanak dovodi pod znak pitanja.

Da je resio u sekundi, tada mozda ni ti, ni ja, ni iko koga poznajemo ili ne poznajemo ne bi dobili sansu da se rodimo i dobijemo mogucnost da ucestvujemo u vecnosti koju on sprema ljudima.

Kada bi znao ono sto ja znam a sto je on otkrio u ovom vremenu, onda bi o Bogu mislio sasvim drugacije.
Sustina je da Bog zeli da vrati sve u prvobitno stanje koje je vladalo pre pada u greh, i da zeli sve ljude da spasi.

Prema tome, sadasnja borba nije nista u odnosu na vecnu slavu i blazenstvo koje ceka spasene u carstvu Bozjem nakon Hristovog drugog dolaska.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Opet baljezgas u prazno, govoris da on nesto zeli, pa zasto ne uradi to ako zeli. Jel svemoguc ili nije ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zbog onih koji se jos nisu pripremili za njegov dolazak, jer njegov dolazak donosi smrt onima koji ga docekaju nespremni, a zivot vecni onima koji se za njega pripreme.

"Evo vam, ljubazni, već pišem drugu poslanicu u kojima budim napominjanjem vaš čisti razum,
3:2 Da se opominjete reči koje su napred kazali sveti proroci, i zapovesti svojih apostola od Gospoda i Spasa.
3:3 I ovo znajte najpre da će u poslednje dane doći rugači koji će živeti po svojim željama,
3:4 I govoriti: Gde je obećanje dolaska njegovog? Jer otkako oci pomreše sve stoji tako od početka stvorenja.
3:5 Jer navalice neće da znadu da su nebesa bila od pre i zemlja iz vode i usred vode Božijom reči.
3:6 Zato tadašnji svet bi vodom potopljen i pogibe.
3:7 A sadašnja nebesa i zemlja tom istom reči zadržana su te se čuvaju za dan strašnog suda i pogibli bezakonih ljudi.
3:8 Ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, ljubazni, da je jedan dan pred Gospodom kao hiljadu godina, i hiljadu godina kao jedan dan.
3:9 Ne docni Gospod s obećanjem, kao što neki misle da docni, nego nas trpi, jer neće da ko pogine, nego svi da dođu u pokajanje.
3:10 Ali će doći dan Gospodnji kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i dela što su na njoj izgoreće.
3:11 Kad će se dakle ovo sve raskopati, kakvim treba vama biti u svetom življenju i pobožnosti,
3:12 Čekajući i želeći da bude skorije dolazak Božijeg dana, kog će se radi nebesa spaliti i raskopati, i stihije od vatre rastopiti?
3:13 Ali čekamo po obećanju Njegovu novo nebo i novu zemlju, gde pravda živi.
3:14 Zato, ljubazni, čekajući ovo starajte se da vas On nađe čiste i prave u miru.
3:15 I trpljenje Gospoda našeg držite za spasenje; kao što vam i ljubazni naš brat Pavle po danoj mu premudrosti pisa.
3:16 Kao što govori o ovome i u svima svojim poslanicama, u kojima imaju neke stvari teške razumeti, koje nenaučeni i neutvrđeni izvrću, kao i ostala pisma, na svoju pogibao.
3:17 A vi, dakle, ljubazni, znajući napred, čuvajte se da prevarom bezakonika ne budete odvedeni s njima, i ne otpadnete od svoje tvrđe;
3:18 Nego napredujte u blagodati i u poznanju Gospoda našeg i spasa Isusa Hrista. Njemu slava i sad i u večna vremena. Amin"
( 2 Petrova 3 poglavlje )

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Jos jedan primer gde je biblija tesko kontradiktorna.
Bog koji sve zna mora da ceka da svi dodju u pokajanje, jel to znaci da cemo se svi pokajati ?
Ako ne znaci, opet pitam, zasto ceka ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U ovakvom poretku stvari ne, ali ce sam Bog uskoro intervenisati i na jedan cudesan nacin jevandjelje biti objavljeno celom svetu i to u jednom danu praceno znacima i cudima, i jedan odredjeni broj ce ga poslusati i obratice se.

Nakon toga ce Hristos doci u sili i slavi na spasenje onih koji ga cekaju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti delis gene sa njom, cak 50 % tvojih gena je doslo od nje, zato bi poginuo za svoju majku, ali u tom slucaju ne bi doslo do produzetka gena, ali to nema veze, zelja je i dalje tu. Dobar primer je na primer i kada devojka popije lekove za kontracepciju, iako do produzetaka gena nece doci, zelja i dalje ostaje.

Vi imate problem da objasnite zasto je lose drzati robove uopste, po bogu iz biblije to je moralni obicaj.

Stvarno lupas gluposti, sad i ti pricas kao i hriscani kad nesto ne mogu da dokazu, pa onda veruju u to. Nece doci do produzetka gena, ali to nema veze jer ona ima 50% mojih gena??? Sta ja to stitim gene? ili reprodukciju i nastavak vrste?
I kakve veze ima kontracepcija sa tim, to je sexualna zelja i u skladu je sa covekovim razmisljanjima, jer covek je razumno bice i donosi odluke u skladu sa tim da ne zacne(a to vise ukazujena na to da je on stvoren takav). Jer ako je reprodukcija i produzetak vrste jedini cilj u evoluciji covek ne bi trebalo da ima takve zelje i razmisljanja uopste da taj postupak zaustavi da ne dodje do zaceca. Niti bi takve zelje mogao steci evolucijom.

Nelogicno je i nespojivo s evolucijom, da ti recimo umres tamo za nekog bogalja koji nece imati potomstvo, ma koliko posto on imao tvojih gena, a po nauci ne moze ni imati toliko, a ako i ima onda su ti geni osteceni i nista nevrede jer je bogalj, a opet zasto bi spasavao ostarele celije i gene svoje majke, koja je blizu smrti(kad nemas nikakve koristi po evoluciji od toga).. Ma nema nikakve logike sem ako hoces verovati u to..

A evo ti i primer, da ljudi nisu jedina vrsta u svemiru i da postoje neki vanzemaljci, ako je taj vanzemaljac dobra osoba, i ako se nadje u nevolji ja bi ga izbavio i umro za njega(ja tako osecam a i vecina ljudi, jer imam ljubavi). To ti pokazuje da geni i evolucija nemaju nikakve veze sa moralnim osecanjima za pravdu i ljubav!

To sto pricas za robove su gluposti. U staro vreme rob je bio ''sluga'', sto znaci da je sluzio svom ''gospodaru'' ili ''gazdi''. I danas su ljudi robovi premda toga nisu svesni kada idu na posao i rade za ''gazdu''. Jednostavno u to vreme je bio takav sistem rada.
U Izraelu je bio napravljen sistem, da nakon par godina svaki rob bude oslobodjen ako to zeli, a to je bilo nakon 7. godine. A to je bio presedan u ono vreme..
I gde si ti nasao u bibliji da je to moralni obicaj, kad se Novi Zavet suprotstavlja robovanju uopste i kaze da svi ljudi treba da budu slobodni? Stari zavet je specifican po tome sto je tada vladala drugacija kultura i obicaji..

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Za evoluciju sam ti objasnio lepo, to sto ti ne zelis da prihvatis je tvoj problem, objasnjenje vazi za nasu vrstu isto kao sto je vazilo pre 200 000 godina, ubacujuci bogalje i vanzemaljce ono i dalje vazi, cak ubaci i psihopate i sociopate na primer, zasto je tvoj bog stvorio njih.

Nigde u novom zavetu se ne zabranjuje ropstvo cak se daju uputstva robovima kako da slusaju svoje gospodare, sad treba i bibliju da te ucim ?

http://www.biblegateway.com/passage/?search=Ephesians+6:5-7&version=NLT

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Za evoluciju sam ti objasnio lepo, to sto ti ne zelis da prihvatis je tvoj problem, objasnjenje vazi za nasu vrstu isto kao sto je vazilo pre 200 000 godina, ubacujuci bogalje i vanzemaljce ono i dalje vazi, cak ubaci i psihopate i sociopate na primer, zasto je tvoj bog stvorio njih.

Nigde u novom zavetu se ne zabranjuje ropstvo cak se daju uputstva robovima kako da slusaju svoje gospodare, sad treba i bibliju da te ucim ?

Ephesians 6:5-7 NLT - Slaves and Masters - Slaves, obey your - Bible Gateway

Kako vazi za vanzemaljce kad ja nemam nijedan njihov gen, molim te objasni mi? Zasto ja da ginem za vanzemaljca kad je on sasvim drugacije genetske konstrukcije od coveka?? Pricas neargumentovano...

U bibliji se ne zabranjuje ropstvo, nisam to ni rekao, tj nisam se izrazio.. ali se kaze da ko god je bio rob ,njegov Gospodar treba da ga prihvati ''kao brata u Hristu'', sto je jedan sasvim drugi odnos. I ''ko je bio rob, sada je slobodnjak u Hristu''. Tom logikom ropstvo je polako iscezlo iz prakse. A ako uzmes stari zavet jasno je da se Bogu ne svidja ropstvo i da je gledao da robove oslobodi, nakon 7. godine. Po tom principu u zemlji Izrael je trebalo da bude sve manje i manje robova, i da na kraju nestanu. To sto ljudi su bili sebicni , to je druga stvar...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
U pravu si, nemam argument za tebe ako bi dao svoj zivot za vanzemaljca, mozda ocekujes neku nagradu koja ne postoji ( kao sto i jeste slucaj ).

Niko ne moze da izokrene sopstvenu svetu knjigu kao vi :D Detaljna uputsva se nalaze u bibliji u kojima se daju instrukcije za kaznjavanje robova fizickim nasiljem, i ti meni ovde kucas da je bog bio protiv toga. I ne samo da se ne zabranjuje, nego se preporucuje.
SVao ko je ikada drzao robove je mogao za to da nadje opravdanje u bibliji, i ne samo za to, nego i za genocide i ostalo, i posle kazete da odatle izvlacimo nas moral, neverovatno. Cak i da su naredjivali da se lepo ophode prema robovima, ropstvo je ropstvo.

Natrag