Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Moram da te pitam par stvari,

1.Kako znas da ga je bog poslao ?
2.Kako znas da su se svi pokajali ?
3.Otkud znas da mu je objasnjavao to da je pravedan na kraju ?

Cela ta prica moze da se objasni sledece, ja odem u grad i krenem da pretim da ce bog da unisti sve i da je mene poslao da to objavim, i kad se nista ne desi samo nastavim sa glumom, sta je tu problem ?

Pa lepo sam ti rekao pa ne slusas. Ovo prorocanstvo ne mozes dokazati moras mu verovati jer tako pise. Ali postoje brojna prorocanstva koja su se ispunila u detalje. Da ti neka osoba govori istinu sve godine i uvek pogodi, zar bi iznenada posumnjao ako bi ti rekao nesto novo? Isti je slucaj i ovde, neke stvari u bibliji moras prihvaiti verom da je to tako bilo, ali to ne znaci da za ostale stvari nema dokaza. Uzmi pa citaj malo, uporedjuj ta prorocanstva sa istorijom, utvrdi kada su napisana, istrazi, pa ces sam zakljuciti...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pricamo o onom stihu: ''ovaj narastaj nece proci dok se sve to ne dogodi''.

Isusov govor o razorenju Jerusalima 70 godine je tipoloskog karaktera koji u slici razorenja Jerusalima upucuje i na dogadjaje koji ce se odigrati pred sam kraj ljudske istorije.
Isus tu govoreci o narastaju misli na ondasnji narastaj koji je docekao ispunjenje ovih Isusovih reci koje govore o razorenju Jerusalima, ali u tipoloskom smislu i na poslednji narastaj u kome ce se odiigrati poslednji dogadjaji, cije ispunjenje jos uvek ocekujemo, a koji ce se odigrati vrlo uskoro jer svi znaci na to upucuju.

Onak ko ne veruje uvek pronalazi izgovore za to, ali to ne ukida istinu, jer i Bozja rec to napominje kada kaze:

"А што неки не вјероваше, шта је за то? Еда ће њихово невјерство вјеру Божију укинути?
Боже сачувај! него Бог нека буде истинит, а човјек сваки лажа, као што стоји написано: да се оправдаш у својијем ријечима, и да побиједиш кад ти стану судити"
( Rimljanima 3. 3 - 4 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Jeste, onaj koji ne veruje pronalazi izgovore, dok onaj ko veruje brani bice koje je odgovorno za zemljotrese i masakr stotina hiljada ljudi u prirodnim katastrofama i i dalje prica da je to bice puno ljubavi, jasno je ovde ko pronalazi izgovore.
I citat je jasan, nema potrebe za dugim objasnjenjem necega sto je jasno izgovoreno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako razmisljas jer ne poznajes pojmove kao sto su - pravda, milost, sud, i sustinu vekovne borbe izmedju dobra i zla.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ti si savrsen primer coveka kojem religija pomuti razum, neko ko se verovatno nije rodio kao los covek, ali je u stanju da brani nezamisliva dela, i da jos da slavi pocinioca.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jeste, onaj koji ne veruje pronalazi izgovore, dok onaj ko veruje brani bice koje je odgovorno za zemljotrese i masakr stotina hiljada ljudi u prirodnim katastrofama i i dalje prica da je to bice puno ljubavi, jasno je ovde ko pronalazi izgovore.
I citat je jasan, nema potrebe za dugim objasnjenjem necega sto je jasno izgovoreno.

Da li ti shvatas da po bibliji nije Bog odgovoran za zemljotrese i masakre i td.. To je satana koji vlada ovom planetom. Kako to ne razumes, zato sto nisi citao bibliju. Ne razumem ljude kao sto si ti, prvo kada se nesto lose desi u zivotu, nikada necete optuziti djavola, nego cete optuziti Boga da je to ucinio. A biblija vam govori suprotno.. Ne razumem?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ne razumes zato sto ne znas moj stav, ja nikada ne optuzujem ni jednog boga ni za sta, jer ne verujem da ni jedan postoji.
Vernici su ti koji brane njega, Laodikeja koji brani njegova masovna ubistva u prirodnim katastrafama, ili ti koji kazes da djavo radi sva ta zla dok bog sedi prekrstenih ruku ne radi nista da bi to sprecio, sto ga cini slicno odgovornim.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne razumes zato sto ne znas moj stav, ja nikada ne optuzujem ni jednog boga ni za sta, jer ne verujem da ni jedan postoji.
Vernici su ti koji brane njega, Laodikeja koji brani njegova masovna ubistva u prirodnim katastrafama, ili ti koji kazes da djavo radi sva ta zla dok bog sedi prekrstenih ruku ne radi nista da bi to sprecio, sto ga cini slicno odgovornim.

Ne cini ga odgovornim po bibliji...

Pa ako ne verujes da Bog postoji sta te briga onda sto se zla desavaju, to ti je normalno, prirodna selekcija zar ne?
Onda sta ce ti moralnost uopste, ili bilo kakav osecaj za bliznjeg, ima li to smisao, kada je opstanak jacih u pitanju ne bi trebao da imas milosti?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno, i sotona moze stvarati prirodne katastrofe, ali postoji i nesto sto se zove Sud Bozji, i on se pokazuje kada ljudi prepune casu bezakonja.

Natrag