Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opet i ti pises o bogu koji nije svemoguc, jer ako on to jeste zasto ne unisti satanu odma i zavrsi sa njim, zasto dopusta da ga ovaj ometa u radu.
Sto se tice prorocanstava, kazes da su savrseno povezana sa Isusovim zivotom, problem je u tome sto ne postoje dokazi za Isusov zivot, zapisi u knjigama koje kontriraju jedne druge nisu dokazi, isto kao sto mi kazes da verujes da je ustao iz mrtvih, a verujes u to jer pise da je mnogo svedoka to videlo, onda prihvatas i svedocanstva ljudi koji su pricali sa vanzemaljcima, i njih ima na hiljade i svi su "svedoci".

Kao prvo Bog ne zeli da unisti satanu odmah i postoji razlog za to. A to je da je satana na nebu tvrdio da moze bolje da vlada nego Bog.
Ne bi bilo posteno da ga on unisti a da mu ne pruzi priliku da tu svoju tvrdnju dokaze i primerom. Zato mu je dopustio da vlada odredjenim podrucjem a to je zemlja, i da tu svoju tvrdnju dokaze svojom vladavinom.
Naravno da je Bog svemoguc, ali nije glup, jer kad bi ga unistio bez sanse da se ovo pitanje resi na normalan nacin, on bi samo uzrokovao strah kod drugih stvorenja, i zauvek bi se postavljalo pitnje da li su mozda satanine tvrdnje tacne, da nije on zaista samo obican tiranin. Bog ne zeli da mu njegova bica sluze iz straha vec iz ljubavi, i zato ga nije unistio odmah, da bi sva stvorenja na nebu i na zemlji videli svu pogubnost takve vladavine, i da bi shvatili da vladavina nezavisna od Boga donosi samo zlo, bedu i haos..
Da bi se to pitanje resilo jednom zauvek i da se vise nikada ne bi desilo da neko pokrene pobunu, morao je da dopusti satani da deluje i ako je u pravu da to i dokaze..

Sto se tice Isusovog zivota i cinjenice da je postojao, postoji vise nego dovoljno dokaza za to u istoriji, vec sam o tome dosta pricao sa starstuff-om. A i sama jevandjelja ako ih posteno analiziras vidi se da nisu namestena i falsifikovana kao sto on tvrdi, i da su apokrifi nesto sasvi sasvim drugo.. Al ne bi sad da se ponavljam po tom pitanju..

Sto se tice vere u Hristovo vaskrsenje, to je samo vera i nista drugo tu se slazemo. Ali i ti verujes da postoji nesto, recimo vazduh, iako ga nikada nisi video, ali ga udises i osecas, isto tako i hriscani osecaju da postoji Bog iako ga ne vide... Ti mozes u to da verujes, i ne moras.. (naravno reci ces mi da to nije isto, al to ti samo opisuje kako ljudi dozivljavaju Boga).

Sto se tice prorocanstva nisi mi dao odgovor uopste, postoje prorocanstva koja nije bilo moguce namestiti uopste, itd.. Cini mi se da ako si uopste citao bibliju, samo si preleteo tekst..

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Za vazduh postoje dokazi, za Boga ne.

Koja prorocanstva nije moglo namestiti ? I ako je biblija to sto vi pricate moralo bi da se ispuni svako, jer sama verovatnoca dopusta da se pogodi neko.

I naravno, ljudi koji su pisali novi zavet su procitali stari, i mogli su da nameste da se prorocanstva poklope.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Za vazduh postoje dokazi, za Boga ne.

Koja prorocanstva nije moglo namestiti ? I ako je biblija to sto vi pricate moralo bi da se ispuni svako, jer sama verovatnoca dopusta da se pogodi neko.

Pa sad bi trebalo da ti navodim prorocanstva, kojih ima i suvise i sva su se ispunila.. Procitaj sam, recimo u Danilovoj knjizi imas sled svetskih carstava koja vode sve do danasnjih dana, da si ne znam kakav prognosticar u svetskim tokovima i politici ne bi pogodio, pogotovo sto sva ta kasnija carstva nisu postojala ni kao ideja kada je ono pisano...
Zatim Isusovo prorocanstvo o razorenju Jerusalima i suvise detaljno, a da je ono istinito i da nije zapisano kasnije, vidi se po tome sto pisac nije nastojao da ispravi jedno prorocanstvo u tom kontekstu koje kaze da ''ovaj narastaj nece proci dok se sve ovo ne desi'' , stvar je u tome sto se to nije desilo u tom narastaju, ali niko od kasnijih prepisivaca nije to izmenio i pokusavao da sakrije, sto pokazuje verodostojnost samog zapisa...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Pa to prorocanstvo je jedno od najbitnijih, jer je sam Isus promasio za ( za sada ) 2000 godina.
Pogledacu ostala prorocanstva, nisam obracao preveliku paznju na njih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa to prorocanstvo je jedno od najbitnijih, jer je sam Isus promasio za ( za sada ) 2000 godina.
Pogledacu ostala prorocanstva, nisam obracao preveliku paznju na njih.

Objasnjenje za to je da je Bog promenio plan, i dao ljudima duzi period iz ciste milosti. U bibliji postoje prorocanstva koja su uslovnog karaktera. Sto znaci da ako se ljudi budu obratili Bogu nece ih unistiti, vec ce im dati jos vremena da bi se sto vise ljudi spasilo. A u tom periodu celo rimsko carstvo je usvojilo hriscansku veru kao svoju zvanicunu..
E sad neki tvrde da rec ''narastaj'' ne znaci ''narastaj'' vec ''ljudski rod'' u grckom, sto bi znacilo da ''ljudi nece nestati sa zemlje'' dok se to ne dogodi. Ali nisam se time detaljnije bavio. U svakom slucaju, nemoguce je da neko pogodi tako detaljno, kao sto je to u Danilovoj knjizi..

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Znaci kada sam sin Boziji promasi sopstveno prorocanstvo, mora da ispadne da se bezgresni Bog predomislio, ne znam kako sami ne vidite kontradiktornost.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znaci kada sam sin Boziji promasi sopstveno prorocanstvo, mora da ispadne da se bezgresni Bog predomislio, ne znam kako sami ne vidite kontradiktornost.

Zato sto imas drugacija objasnjenja za taj stih. Moguce je da nije dobro prevedeno, ne mora biti da je pogresio.. A i da si citao prorocanstva, shvatio bi da postoje uslovna prorocanstva. Recimo Bog je poslao proroka u Nineviju da propoveda stanovnicima da ce ih Bog unistiti, i on je to i ucinio.. Medjutim desilo se da su se ljudi od sveg tog propovedanja pokajali za svoja dela, i Bog se predomislio. Onda se sam prorok naljutio na Boga sto ih nije unistio. Ali Bog mu je objasnio, da je on pre svega pravedan, da je milost i da je ljubav najvaznija..

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Moram da te pitam par stvari,

1.Kako znas da ga je bog poslao ?
2.Kako znas da su se svi pokajali ?
3.Otkud znas da mu je objasnjavao to da je pravedan na kraju ?

Cela ta prica moze da se objasni sledece, ja odem u grad i krenem da pretim da ce bog da unisti sve i da je mene poslao da to objavim, i kad se nista ne desi samo nastavim sa glumom, sta je tu problem ?

Natrag