Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Opet i ti pises o bogu koji nije svemoguc, jer ako on to jeste zasto ne unisti satanu odma i zavrsi sa njim, zasto dopusta da ga ovaj ometa u radu.
Sto se tice prorocanstava, kazes da su savrseno povezana sa Isusovim zivotom, problem je u tome sto ne postoje dokazi za Isusov zivot, zapisi u knjigama koje kontriraju jedne druge nisu dokazi, isto kao sto mi kazes da verujes da je ustao iz mrtvih, a verujes u to jer pise da je mnogo svedoka to videlo, onda prihvatas i svedocanstva ljudi koji su pricali sa vanzemaljcima, i njih ima na hiljade i svi su "svedoci".
Kao prvo Bog ne zeli da unisti satanu odmah i postoji razlog za to. A to je da je satana na nebu tvrdio da moze bolje da vlada nego Bog.
Ne bi bilo posteno da ga on unisti a da mu ne pruzi priliku da tu svoju tvrdnju dokaze i primerom. Zato mu je dopustio da vlada odredjenim podrucjem a to je zemlja, i da tu svoju tvrdnju dokaze svojom vladavinom.
Naravno da je Bog svemoguc, ali nije glup, jer kad bi ga unistio bez sanse da se ovo pitanje resi na normalan nacin, on bi samo uzrokovao strah kod drugih stvorenja, i zauvek bi se postavljalo pitnje da li su mozda satanine tvrdnje tacne, da nije on zaista samo obican tiranin. Bog ne zeli da mu njegova bica sluze iz straha vec iz ljubavi, i zato ga nije unistio odmah, da bi sva stvorenja na nebu i na zemlji videli svu pogubnost takve vladavine, i da bi shvatili da vladavina nezavisna od Boga donosi samo zlo, bedu i haos..
Da bi se to pitanje resilo jednom zauvek i da se vise nikada ne bi desilo da neko pokrene pobunu, morao je da dopusti satani da deluje i ako je u pravu da to i dokaze..
Sto se tice Isusovog zivota i cinjenice da je postojao, postoji vise nego dovoljno dokaza za to u istoriji, vec sam o tome dosta pricao sa starstuff-om. A i sama jevandjelja ako ih posteno analiziras vidi se da nisu namestena i falsifikovana kao sto on tvrdi, i da su apokrifi nesto sasvi sasvim drugo.. Al ne bi sad da se ponavljam po tom pitanju..
Sto se tice vere u Hristovo vaskrsenje, to je samo vera i nista drugo tu se slazemo. Ali i ti verujes da postoji nesto, recimo vazduh, iako ga nikada nisi video, ali ga udises i osecas, isto tako i hriscani osecaju da postoji Bog iako ga ne vide... Ti mozes u to da verujes, i ne moras.. (naravno reci ces mi da to nije isto, al to ti samo opisuje kako ljudi dozivljavaju Boga).
Sto se tice prorocanstva nisi mi dao odgovor uopste, postoje prorocanstva koja nije bilo moguce namestiti uopste, itd.. Cini mi se da ako si uopste citao bibliju, samo si preleteo tekst..