VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znaci bog opet dopusta da djavo vara ljude, znaci zna da taj covek slusa djavola misleci da slusa njega i on se ne umesa, i onda kazni tog coveka na kraju, jel tako ?
I otkud ti znas da ti ne spadas u jedno od ta 3 ?

Bog je ljudima dao svu potrebnu pomoc da bi spoznali istinu.
Otkrio im je svoju volju putem svoje reci, i poslao Duha Svetoga da ih vodi ka istini.

Ako neko ne zeli istinu vec zeli da zadrzi svoja licna shvatanja istine, on sam dopusta da ga djavo kusa i vodi stazama neistine.

Moja vera se potpuno zasniva na otkrivenjima Bozje reci i onome sto mi Bog svedoci a sto je u potpunom skladu sa recju Bozjom.
Osim toga, nije dovoljno da covek ima istinu i da je u nju osvedocen, vec ta istina mora pozitivno delovati na coveka da covek dozivi duhovni preporod, da ga ta istina promeni, odnosno Bog kroz primljenu istinu.
Ako nema te promene onda je istina samo rec koja nema velikog efekta, jer Bozja rec naglasava da ce se pravi vernici prepoznati po duhovnim rodovima od kojih je najveca ljubav.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Bog nije odradio sigurno to sto pricas, jer ja ga ne vidim nigde, a biblija je samo jedna od desetina svetih knjiga.
Tvoja vera se zasniva na onome sta ti mislis da je bozija rec, ne na onome sto znas, jer onda ne bi trebao da zoves to vera, nego znanje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog nije odradio sigurno to sto pricas, jer ja ga ne vidim nigde, a biblija je samo jedna od desetina svetih knjiga.
Tvoja vera se zasniva na onome sta ti mislis da je bozija rec, ne na onome sto znas, jer onda ne bi trebao da zoves to vera, nego znanje.

Ni ja ga ne vidim nigde, sto znaci da je prava vera u krizi.
U zivotu sam sreo svega nekoliko stvarno istinski posvecenih vernika. sve ostalo su formalisti koji nisu veru doziveli dalje od plafona svoje sobe.

Dakle, Boga svako pojedinacno treba potraziti za sebe, a ne u drugima, jer ga tamo nema, i ako je blizu svakog coveka, ali je problem sto ga ljudi iskreno ne traze.

Moja vera se zasniva na onome sto pise u bibliji a sto mi je Gospod posvedocio da je istina.
biblija je ziva rec koja menja onoga ko joj iskreno pristupi sa ciljem da upozna istinu i Boga.
Ona je istinsko znanje.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Problem je kad neko racionalan krene da je cita, cim stigne do dela gde tvorac svih planeta zvezda i galaksija krene da daje uputstva na koji nacin da mu se prinese koza ili bik odmah krece smeh.
Na koji nacin je bog tebi licno posvedocio da je istina to sto pise u bibliji ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Problem je kad neko racionalan krene da je cita, cim stigne do dela gde tvorac svih planeta zvezda i galaksija krene da daje uputstva na koji nacin da mu se prinese koza ili bik odmah krece smeh.
Na koji nacin je bog tebi licno posvedocio da je istina to sto pise u bibliji ?

Sistem zrtvovanja ima svoje mesto u planu spasenja coveka kao tipoloska slika Isusa Hrista koji je prineo sebe za ljudske grehe.

Tesko je ljudskim recima objasniti kako Bog osvedocava coveka, ali to se desava ako covek iskreno trazi.
Prosto Bog deluje na coveka i daje mu osvedocenje, ponekad i progovara ili otkriva svoju slavu.
To je vise stanje ljudskog duha gde se coveku daje duhovni vid i sluh, covek dobija Bozansko prosvetljenje.
Postoje i visi nivoi Bozjih otkrivenja, gde Bog progovara coveku u snu, ili mu govori glasom na javi, daje mu vizuelni prikaz i govori mu, itd..
Neka od ovih iskustava sam i licno doziveo, gde mi je Gospod govorio, kako u snu, tako i u viziji, ili glasom..

"Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.
I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu?
Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.
Koji nema ljubavi k meni ne drži moje reči; a reč što čujete nije moja nego Oca koji me posla.
Ovo vam kazah dok sam s vama.
A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh" ( Jovan 14. 21 - 26 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Zrtvovanje nekog nevinog bica zbog grehova nekog drugog apsolutno nema smisla, i nikada nece imati.

Postoje medicinske dijagnoze za ljude koji cuju glasove, ovo ne kucam da te uvredim, jednostavno je tako.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zrtvovanje nekog nevinog bica zbog grehova nekog drugog apsolutno nema smisla, i nikada nece imati.

Padom prvih ljudi u greh oni su trebali da umru, jer greh je razarajuci elemenat koji donosi smrt.
Ali da covek ne bi umro, Bog je nasao zamenu za njegovu smrt, a to je bilo nevino jagnje, koje je u svojoj simbolici pretstavljalo Isusa Hrista, koji ce se zrtvovati za ljudske grehe.

Posto je posle pada prvih ljudi greh pa time i smrt presla na sve ljude, Bog je uspostavio sistem zrtvovanja, jer su mnogi gresili i trebao je neko ko bi te grehe i smrt kao posledicu greha preuzimao na sebe, a to je bilo nevino jagnje.

Ova cinjenica treba da potstakne coveka da razmislja o tome koliko je greh strasan, jer on ubija zivot, on je ubio Isusa i prikovao ga na krst, da bi svi ljudi prihvatajuci njegovu zrtvu imali zivot.

Postoje medicinske dijagnoze za ljude koji cuju glasove, ovo ne kucam da te uvredim, jednostavno je tako.

Drugo su glasovi koje cuje mentalno bolesna osoba, nisam bio u tom stanju pa neznam kakvo je to iskustvo.

Hriscanin - recimo prorok, on ne cuje glasove, vec mu se jednostavno Bog obraca u odredjenim trenutcima ako ima nesto da mu saopsti, i to ne samo putem glasa, vec i sna, putem vizije, kroz rec Bozju ili kroz znakove.

Ova iskustva, odnosno duhovni darovi kako ih biblija naziva - imaju svoju svrhu, a to je da se prenese odredjena vest koja je upucena, bilo tom coveku, ili drugim ljudima.
Jos ako su ta iskustva prorockog karaktera, gde covek dobije nesto od Boga a to se ostvari, onda je tu jasno da se ne radi o mentalnoj subjektivnosti, vec o obracanju samog Boga.

Ja sam imao dosta ovakvih prorockih otkrivenja koja su se ispunila.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ne razumem kako mozes tako da razmisljas ako vec verujes u svemoguceg boga, on je mogao da bira na koji ce nacin da resi pitanje greha, i izabrao je zrtvovanje nevinih bica, to je bolesno.
Kako onda razlikujes obican san od duhovnog dara, i kako mozes da budes siguran da je to od boga ?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ima logike i te kako da se jedna osoba žrtvuje u korist druge. Isusovo učenje je da svi treba da budu jedno kao što su ON Isus i njegov Otac jedno ili u jedinstvu kao jedinstven organizam. Jedino tako može da funkcioniše ljubav koja spaja a ne razgrađuje. Zamislimo da nismo samo mi kao pojedinci u jednini nego da su svi u srtvari JEDNO i tada ćemo razumeti zašto je logično da je Isus dao žrtvu za druge jer u stvari mi smo deo Njega i u tom smislu je mnogo razumljivije.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Moze neko da se zrtvuje za tebe, ali ne moze da time oduzme ono sta si ti uradio, mogu ja da primim metak za svog brata, ali to ne menja dali je on zasluzio taj metak ili ne, niko ne moze da oduzme neciju odgovornost za sopstvena dela.

Natrag