Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Znaci kad poverujes taj bog ti pokaze realnost onakvu kakva jeste ?
Ja ne moram da odem dalje od ovog foruma da bi dokazao da je to glupost, jer vi ni izmedju sebe ne mozete da se dogovorite ni oko cega, a svi ste vernici.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Sve je to lepo kako vi tumacite, medjutim postoji problem.. Mogu da prihvatim, da je zbog greha doslo do promene u funkcionisanju zivih bica, neke zivotinje su podivljale, pa su nekim izrasle kandze nekim zubi i td(to su male promene)..
Medjutim kako objasniti kompleksnije promene u zivim organizmima, recimo pauk, njegov skolop i konstrukcija i sam mehanizam otrova i nacin hranjenja je takav da on ni pod kojim uslovima ne bi mogao da se hrani biljkama. Prosto je nezamislivo tako nesto. Dalje ako je to zaista istina, mi bi trebali da imamo fosil pauka sa sistemom za varenje biljne hrane, neke prelazne forme, a nigde ih nemamo, ili fosil bilo koje opasne zivotinje danas sa takvim sistemom, i prelazne forme izmedju normalne zivotinje i iste te zivotinje sa izmenjenim unutrasnjim sistemom za varenje..Znaci ili je pauk uvek bio pauk, i stvoren kao takav, ili se desila evolucija svih tih zivotinja u nesto drugo(za sta nema naucnih dokaza). A jel to onda hriscani podrzavaju evoluciju? Ili ih je djavo satvorio, sto je apsurdno ako uzmemo u obzir da sve te zivotinje ucestvuju u lancu ishrane(neke su cak i korisne), i njihovo uklanjanje ili neposotjanje, narusilo bi citav prirodni poredak i ugrozilo druge vrste i covekov opstanak(ako uzmemo u obzir i insekte).. Dakle ostaje samo opcija da je pauk sa svim tim sistemom za ubijanje stvoren takav...

Može se reći da nije bez razloga narodna poslovica „ Vuk dlaku menja ali ćud nikako „ Možemo propitomiti vuka, medveda ili lava ali uvek i baš uvek postoji mogućnost da vas brutalno napadnu i ubiju. Sve vreme su umiljati sa vama pitomi vi ih zavolite i onda odjednom, pregrizu vam glavnu arteriju na vratu dok vam ne izađe sva krv i ćao. Posmatrajući divlje životinje koje su pripitomljene recimo psa može se videti njihova privrženost gazdi koji ih naravno hrani i neguje ali iz kog razloga ? Iz sebičnih razloga ili koristoljublja. Ima primera kada pas oseti da će da umre i u tom periodu napada svog gazdu da ga ubije malo ranije. Osobine tih životinja su odraz osobina njihovog tvorca. Satana će da se umiljava, da pruža zadovoljstva na razne načine, mi ta zadovoljstva zavolimo, on nas zagrli kao najbolji prijatelj i onda odjednom , BRUTALNI NAPAD.
Da se vratimo na ovo pitanje o pauku koji je stvoreni predator i koji je opisan kao veoma koristan zbog prirodne ravnoteže jer suzbija najezdu insekata. Ta ravnoteža nije morala da se rešava klanjem i ubijanjem već mnogo humanije recimo smanjenom reprodukcijom.

Što se tiče biblijskog opisa da će vuk i jagnje biti zajedno i da će lav jesti slamu. Ako lav jede slamu to više nije lav nego nešta drugo. Na drugom mestu isto Isaija kaže da tu neće biti lava ni ljute zveri Isaija 35.9. Dakle ili ih neće biti ili će biti u drugačijem obliku.
Ostaju samo dve mogućnosti, da su te nečiste životinje jednom doživele transformaciju. U tom slučaju opet mogu proći kraz transformaciju i vratiti se u prvobitno stanje. I drugo da su oduvek bile takve ali u tom slučaju moraju biti iskorenjene da ne postoje.
Sve ovo je razmatranje da li je zemlja na kojoj živimo raj ili pakao. Večita dilema da li je zemlja raj i li pakao, rekao bih da je i jedno i drugo.

pauk-gif-2.gif

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisu svi vernici, već samo pjedinci, jer verovati i biti vernik su dva različita pojma.
Verovati znači samo formalno prihvatati određene istine.
Biti vernik znači doživeti živo iskustvo sa Bogom, gde Bog deluje na čoveka i otkriva mu se.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Nisu svi vernici, već samo pjedinci, jer verovati i biti vernik su dva različita pojma.
Verovati znači samo formalno prihvatati određene istine.
Biti vernik znači doživeti živo iskustvo sa Bogom, gde Bog deluje na čoveka i otkriva mu se.

Znaci svi oni koji se ne slazu sa tobom nisu pravi vernici, jer njima bog nije otkrio pravu realnost ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisam ja merilo istine, vec Bog i njegova rec.

Govoreci o veri, istina se spoznaje na dva osnovna nacina - putem reci Bozje, i u licnom iskustvu sa Bogom gde on svojim Duhom uverava coveka u istinu i da je na pravom putu spoznaje istine.

Drugim recima, svakog coveka koga sam Bog kroz iskustvo nije osvedocio da je njegova vera ispravna, i da se zasniva na pravim merilima, nije vernik, vec samo veruje u nesto za sta misli da je ispravno.

Mnogi danas ni ne traze da im Bog otkrije da li je nesto istina, i da li se njihova misljenja zasnivaju a pravim merilima, cak odbijaju da prihvate da je to uopste potrebno.

Tako godinama sa sobom vuku svoja ustaljena misljenja i iznose ih drugima, bez da ih je Bog uverio u njihovu ispravnost, i ti ljudi zive u zabludi ne zeleci da cuju nesto drugo, osim onoga sto suu svojoj slepoci prihvatili pogresno tumaceci Bozje izjave, i pojave koje ih okruzuju.

Ovo se moze primeniti i na odnos ateizam - vera.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Zasto izbegavas odgovor, odgovori lepo, opet si napisao post kao da se tebi licno javio tvorac svemira, ti si licno cuo njegovu rec, sto bi znacilo da svi ostali koji se ne slazu s tobom nisu imali isto iskustvo, jel da ( mislim na vernike ) ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To jeste istina, i ja jesam imao ta iskustva..

Da li su ih drugi doziveli, to trebas da pitas njih.
Ocigledno je da se moja stanovista koja sam primio od Boga razlikuju od njihovih.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Problem je u tome sto svi vi mislite da ste imali takva isustva, a ocigledno je po tome koliko se price slazu da ili postoji hiljadu bogova i svi pricaju razlicite price ili nesto nije u redu sa vasim svedocenjima :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onda postoji nekoliko mogucnosti.

1. Da neko samo kaze da je doziveo iskustvo, a u stvari da laze, i svesno veruje u nesto u sta nije osvedocen da je ispravno.

2. Da je stvarno doziveo iskustvo, ali da je prethodno odbio istinu i tada je nastupio neprijatelj Djavo koji mu daje odredjena iskustva da bi ga uverio kako on navodno ima istinu.

3. Da neko ne zna da veruje u laz, ali kada bi mu neko na to ukazao on bi lako napustio i prihvatio istinu.

Ucenja takvih se uglavnom brzo razotkriju kroz rec Bozju koja je merilo istine, jer rec Bozja napominje da "NIKAKVA LAZ NE MOZE DA BUDE OD ISTINE" odnosno lako se otkriva putem reci Bozje.

"Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.
Pa će se onda javiti bezakonik, kog će Gospod Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetlošću dolaska svog;
Kog je dolazak po činjenju sotoninom sa svakom silom, i znacima i lažnim čudesima,
I sa svakom prevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.
zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju lazi.
Da prime sud svi koji ne verovaše istini, nego voleše nepravdu"
( 2 Solunjanima 2. 7 - 12 )

"Заклињем те дакле пред Богом и Господом нашијем Исусом Христом, који ће судити живима и мртвима, доласком његовијем и царством његовијем:Проповиједај ријеч, настој у добро вријеме и у невријеме, покарај, запријети, умоли са свакијем сношењем и учењем; Јер ће доћи вријеме кад здраве науке неће слушати, него ће по својијем жељама накупити себи учитеље, као што их уши сврбе" ( 2 Timotijeva 4. 1 - 3 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Znaci bog opet dopusta da djavo vara ljude, znaci zna da taj covek slusa djavola misleci da slusa njega i on se ne umesa, i onda kazni tog coveka na kraju, jel tako ?
I otkud ti znas da ti ne spadas u jedno od ta 3 ?

Natrag