A vasa dela ne svedoce da ste ubice krvnici i neljudi? Dokazali smo vec da je vas otac Martin Luter ucio da treba ubijati katolike, a tek sta su radila njegova deca i rade danas da ne pricamo!
To je već davno osporeno, slika se gleda u globalu, a ne u dijelićima. Znaš ti to, samo ti ne odg.
Vaš nivo razm. je srednjovjekovni, da jedan primjer jeste pravilo.
Rekoh ja da ces ti i samog djavola pohvaliti ako ce ti to posluziti da nas ocrnis!
To nije hvala, nego jesu manji licemjeri, oni bat uče da se radi samo zlo, a vi kao učite i Jevanđ. i onda posijeci nekoga. Dakle veći ste licemjeri od njih.
Opet se gradis bogom i sudis! Laodikeja kaze da su oni koji tako rade bogovi, ali nece da optuzi tebe! Dokaz vaseg licemerja!
Šta me briga šta kaže Laodik. očigledno da ne možeš osporiti ono što sam iznio.
Vasa ucenja navode da napadate druge i optuzujete da su sotone i antihristi.
Naravno kada to jesu. U globalu i ako pokažu pojedinačno.
Dakle, vasa ucenja navode na greh i huskaju protiv Hristove crkve!
Zar piše za Hristovu crkvu da će ratovati sa drugima, imati raskole, ratovati međusobno?
A mi nikog nismo optuzili samo se branimo od vasih napada!
Da niste, samo su drugi osjetili progon.
I sama rec 'protestantizam' govori da vi protestujete bunite se i izazivate nemire kod ljudi!
Riječ je usmjerena protiv zabluda, a ko je ostajao u zabludama ostajao je nazadan i nemiran.
Nije greh kada ti znas da ucenje tvoje crkve nije tacno, ali optuzujes mene kako ja znam da je ucenje moje crkve lazno a podrzavam je? Dokaz licemerja!
Pa to govori o tebi. Da li istinski znaš ili duboko u sebi je nebitno. To je sada tvoja stvar. Jedno od tog dvoje je sigurno.
Naravno da nije tako, ja znam da je ucenje moje crkve ispravno, odnosno verujem tako inace ne bih ovo pisao!
Onda je kod tebe da duboko u sebi (podsvjesno) znaš da nije istinito.
Ovo izmisljas, sve dokazujemo biblijom i hvala Bogu dokazali smo.
To kažu i bradonje u Siriji, to je rekao i kušač.
Nasa crkva postuje bibliju i tradicija je u skladu sa njom i usmeno predanje!
Vidjeli smo to crno na bijelo.
Dok mi kazemo da vam je isti Bog ti kazes da imate drugog boga. Pa nek vam bude! Dokaz da ste vi ono sto smo i rekli gore otpadnici i satanisti!
To su rekli i Isusu i apostolima.
A nemate vi ni medju sobom istog boga, nekima je Trojstvo nekima nije, pokazatelj haosa i razjedinjenosti medju vama a hvalite se da imate jedinstvo da bi nas prikazete otpalim!
Besmisleno je da nama naše arg. dajete ovdje smo svi mi vidjeli da vi imate različite arg. i to odavno, jedno Nelsim, jedno ti, jedno Adrijan.
Pa ste onda kontraditorni sami sa sobom. Zato ja i kopiram (između ostalog) da ti dam, a ti onda pobjegneš da se ne suočiš sa tim.
Stih se bas na tebe odnosi, i to pokazujes svo vreme pisanja!
Rekao Mire. Ja sam zato istakao djela. To je dokazalo da se odnosi na vas.
Zato ste se vi unervozili, jer sam počeo da ističem djela i tako sam osporio da ste sveta i saborna apost. crkva.
A ti si prorok? Pa sto ne rece da si prorok kao i Laodikeja???
Sada prelaziš na drugu temu, pošto sam te osporio sa Jovanom K. ti si rekao da sam ja Bog ako osuđujem druge i kritikujem ih, ja onda dam Jovana Kr. a ti prelaziš na drugu temu. Značiu da si osporen.
To i ja mogu reci da si ti formalista i teski gresnik cim nisi dosao do istine. To svako svakome moze reci!
Može svako svakome, ali nije isto kada svako kaže. Kada ti kažeš onda je to dokaz da si ti. Ja za razliku od tebe imam objašnjenje koje ti ne možeš osporiti jer ima smisla.
Jel ti se mozda javlja Bog, govori li da smo mi sotone? Ajde priznaj?
Naravno.
Hahaha
Jesu li to ona tumacenja o kojima je pisao James White da je pricala kako na Saturnu i Jupiteru postoje vanzemaljci?
Pa vi ste govorili čas Saturn čas Jupiter, Laodik. vas je osporio, dakle niste u stanju da imate istu nauku.
Ne brini otvoricu ja temu i o vasim rodovima, samo nastavi ovako...
Pa to je slap otvorio, kada sam ga poklopio sa statistikama, onda je pobjegao.
Jok ja sam ucio! Vasa prorocica tvrdi da se mora sprovesti reforma ishrane i da Bog nije zeleo da ljudi jedu meso i da sada zeli da svi predju na biljnu ishranu..
Ali nije uvela zabranu, kao vaši monasi, što je dokaz fanatizma.
Izmisljas, ne postoji obaveza za vernike,
Pa ja nisam ni rekao za vjernike. Ali postoji zabrana u PC za monahe.
naravno da monasi poste! To je nesto najnormalnije!
Prvo to nije post po Bibliji i nije normalno. Ajd kako je opisan post u Bibliji?
Niko nikog ne prisiljava vec je to "dobrovoljno" za razliku od prorocanstva koje kaze da ce "zapovedati uzdrzavanje od jela i celibat"!
Pa vi ste ljude prisiljavali da budu pravosl. ili pod mač bato. A ja sam pisao za monaški fanatizam.
Dakle "zapovedati" (pod obavezom) je jedno a ako neko dobrovoljno to radi to je drugo! Nasi monasi to dobrovoljno rade.
Kako rade dobrovoljno ako ima je strogo zabranjeno?
I opet si ovde ukrao tudj argumenat, ovo je Taramanin argument protiv vas!
Ja ga nisam vidio, nisam bio tada na forumu.
Jel ti ovo bog javio, jesi li ti prorok preteca? Jel te poslao Bog da "pripravis put Laodikeji" ? Pa ti sve znas i nasa srca znas, ja sam odusevljen!
Naravno da jeste, samo je moj Bog pravi, koji je pravedan, neće mučiti ljude beskonačno za grijehe koje su činili u životu, a vaš je lažni bog.
Pa ti si se prvi projektovao u nama, prvi si osudjen.
Da je to tačno ti bi onda rekao to meni, a ne ja tebi prvo. Ja sam uvijek hvala Bogu u prednosti u odnosu na vas.
Pise u bibliji da je Hristos slavio i praznike
A onda Pavle napisao da su ukinuti na krstu. Aha sada važe praznici, a ne važi subota iz moralnog zakona.
a Pavle prinosio zrtve u hramu, pa niko od vas ne prinosi i ne drzi praznike!
Pa ti ne znaš zašto je on prinio žrtve? Opet dokazuješ da ne znaš šta je motiv. Nego si pričao besmislice da je motiv uvjerenje.
A ovo svako moze reci, medjutim dela i pisanje na forumu svedoce drugacije! Ja sam prvi pisao protiv formalizma dok si ti mlatio kod Kainosa na forumu i lupao gluposti! Sad tu palamudis kao da si otkrio nuklernu fiziku!
Pa dobro si rekao da to dokazuje pisanje. Evo ističem tvoje pisanje boldovanim slovima.
Pa ti i jesi formalista, dobro si priznao!
To nije priznanje. Nego si ti sebe projektovao kroz ono što si meni rekao. To se studira na fakultetu, ozbiljno.
Nije to gitara i slikanje sa curama.
Ma jel, za vas vazi a za nas ne vazi? Cudna neka pravila!
Pa naravno, nije isto kada je kušač koristio Bibliju i kada je Isus koristio Bibliju.
Pa vidiš da te osporim svaki put.
Ne zaboravi "kojim sudom sudite, sudice vam se i kojom merom merite merice vam se"!
Znam da je po tebi isto kada su oni tumačili Bibliju.
Ali posto ti bibliju ne postujes ni najmanje niti njene izjave cenis, nego je tvoje misljenje tebi bog, zavrsices u paklu ognjenom!
Ovo sve kopiram, a to su rekli Isusu isto.
Uh uh, ali si dosao meni u private da me psujes, kad sam dokazao da ni malu decu ne treba da ucis, ko ti dade diplomu da mi je znati! Znaci da se vredjas!
Vidiš koliko nečasno rasp. ja sam se za to izvinio, a ti nisi.