Oholost i Sektaštvo

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.260
Sada se ne zna šta su vjerovali kada tebi ne odgovoara, da je u Bibliji vaša nauka onda bi se znalo.

Sto lupetas? Cak i da sam adventista opet bih tvrdio da se istorijski ne moze dokazati sta su tacno bogumili i katari verovali, jer to nije zapisano u istoriji. Ja nisam neposten, nije ni Jovan da kaze "to se zna" zato i priznaje da su to "teorije", ali ti si krajnje bezobrazan i neposten jer tvrdis da se zna!

To izmišljaš. a kada bi ti neko dao, onda bi rekao da to nije dovoljno nego treba još.

Ti se u to ne mesaj, ti nemas nista sa mojim i Jovanovim razgovorom. Od tebe ne bi sigurno ni oraj uzeo jer bi me otrovao! Jovan nije kao ti!

Tebi treba da sebi dokazaš da je ono što vjeruješ tačno, iako ti znaš da ono što uči PC nije tačno

Ti svoj greh pripisujes drugima. Ti si znao da nauka Adventizma nije tacna u vezi Trojstva (odnosno tako si verovao) , i pre nego sto si se krstio pa si se opet krstio!

To je dokaz da stalno svoje grehe pripisujes drugima!

Dobro je rekao Laodik. sve znaš šta je istina, a šta nije to si mu i priznao u PP.

Vecinu toga sam rekao pre 7 godina kada sam bio na vasoj strani i branio adventizam. A zadnji put sam trazio od njega da se moli Bogu za mene da mi Bog ukaze na istinu i da me osvedoci u adventizam ako ja slucajno gresim i ne daj Boze borim se protiv njegove prave crkve, koja bi u tom slucaju bila adventisticka.

Rekao sam mu da cu uzeti sebi vremena i da cu to vreme provesti u molitvi sa Bogom i da necu pisati jedno vreme na forumu dok ne izadjem sa zakljuckom, pa ako mi Bog u tom periodu ukaze da ja gresim, da cu se vratiti na forum i to priznati.

Mislim da je to posteno od mene, da dopustim da me Bog vodi u mom pisanju. Takodje sam trazio da se on pomoli za moje zdravlje. A to sam trazio i od Marka, kojem je ime drugacije.

Ovo je sve dokaz da ja propitujem svoju veru i dopustam Bogu da me vodi u pisanju i donosenju zakljucaka, za razliku od vas koji ovako nesto ne mozete ni zamisliti.

Neka sad Laodikeja i Marko kazu da li je bilo tako? A ako kazu nesto suprotno, to je njihov greh a ne moj. Mada ja znam da ti izvrces a ne oni!

Ovdje namjerno kontriraš. Zato jer ste oholi i sektaši ali od Biblije, od vas i treba biti sektaš.

To radis ti, ti ovde namerno kontriras! A to o kontriranju je bio moj argumenat protiv tebe, pa si mi ga ukrao, a ovamo kazes da se ne mogu uzimati tudji argumenti. Tako si sam sebe osudio!

Stvar je u tome što ti vršiš represiju nad našim pravom da sledimo bibliju.

Represiju su zapoceli oni koji su forum pretvorili u svoj promotivni aparat nametanja biblije, a ne oni koji su uhvaceni u tu masinu doziveli da ih ovde napadnu za odricanje od iste!

Mi se dakle od vas branimo, a vi nas napadate!

I sve to ne bi bilo toliko strasno da je umereno i sa postovanjem, bez ostrih reci, i bez tendencije da "vasa bude zadnja" i da "vasa reklama ostane zadnja na stranici"!

Vi ne vodite ovde diskusiju vec "reklamirate", dakle vi ste jedna najobicnija reklama!

Zasto ne mozete bar malo biti kao Jovan? Koga je on napao? I sad Tripo ljubomoran i bezobrazan napada i uskace u moj i Jovanov razgovor?

Sramota bre jedna sta radite!

Ko ti je dao to pravo?

Ko je tebi dao pravo da nama ili bilo kome nameces bilo bibliju bilo EGW bilo sta drugo? Ovo nije "Hriscanski forum" , ovo je "religijski forum" , namenjen svim religijama i budistima i hindusima i muslimanima i spiritistima i satanistima..

Ko si dakle ti da ovde nameces na svim temama bibliju, adventizam, protestantizam, i da tvoja mora biti zadnja rec odnosno "reklama" na svakoj stranici???

Zbog toga sto ovako spamujete, sam i trazio da se uvedu sankcije protiv onih koji se dnevno nalupaju stotinu postova reklamirajuci svoju veru na svim temama!

Takođe u spisma Bogumila koji se mogu pronaći svet je stvorio Bog. Nema gnosticizma, manihejstva i dualizma.

Gde u njihovim spisima brate pise da je "svet stvorio Bog a ne demijurg? Ako mislis na Stari Zavet, to nisu njihovi spisi, vec spisi crkve, a to sto su ih oni citali ne dokazuje da su tako i tumacili! Gnostici takodje koriste i Stari Zavet!

Ne, eseni nemaju veze sa biblijskim nazarenima. Katari takođe. Katare je organizovao Novicijan još oko 250 n.e.

Vrlo verovatno je da imaju mnogo veze, postoje tvrdnje da je tako. Ali da ne lupamo glavu o njima..

Kazes Katari postojali jos 250. n. e?
Kako su mogli postojati paralelno sa Nazarenskom crkvom ako je to jedna te "ista crkva"? Joj brate moj! :)

Ako si ovde izjavio istinu, to znaci da su ovo sekte, pogotovo katari moraju biti sekta..

Jeste s tim da sam tada napomenuo da postoje prethrišćanski nazareni koji nemaju veze sa hrišćanskim i oni su se spojili sa nekim hrišćanskim nazarenima i stvorili posebnu zajednicu tzv. ebionite.

Da, zaboravih samo na cemu to zasnivas, ista sekta sa istim imenom "nazareni", a dva razlicita ucenja, jedna je prethriscanska a druga posthriscanska..

Nebitni su ebioniti sad, oni nam samo sluze kao zakljucak da je doslo do mesanja..

Objasni mi kako dve razlicite sekte imaju isti naziv?

Međutim, hrišćanski nazareni ostaju poznati po drugim učenjima u odnosu na ebionite tj..pri ranom hrišćanskom učenju.

Fino, ali kako su ih razlikovali od prethriscanakih nazarena kad su imali isti naziv po tebi? Zar ih ne bi pomesali?

Tako je. To su oni koji odbacuju zakon Božiji ili Nikolaiti. Jovan ih pominje u Otkrivenju tj. prvi period crkve tj. apostloska crkva se suočila sa prvim gnostičkim jeresima već.

Nisu oni jedini..

Evo jedan od je "Ključ Istine" u Jermeniji. On govori o Tondrakitima a to se odnosi na grupe nastale od njih

Nastali od koga i ko su Tondrakiti?
Samo mi obrazlozi istorijom posto nisam to citao ocigledno..

Pa trebalo bi Mire videti te argumente. Ne govore oni tek tako. Radmilo Petrov nije protestantske orjentacije ali govori na drugačiji način od njima u Bosni. Treba videti tu argumentaciju.

Pa nije na odmet, ako je to jedino sto imamo, mozemo to razmotriti.. Ali kazem ako mu je argumentacija samo "toga nema u optuzbama" ili "optuzbe su kontradiktorne" to i nije neki dokaz. Jer optuzbe mogu izostati a negde mogu biti i preuvelicane, ne mozes onda ni jednom ni drugom verovati. Ja ipak vise verujem crkvi, i ne osporavam tebi sto ti ne verujes..

Eto postavi sta imas..

Dakle, starije grupe hrišćana su uticale da oni promene svoje verovanje i organizovali se u ove zajednice.

Fino.. Brate, ajde lepo kreni od nazarena, pa mi iz istorije navedi sta su oni verovali kako istorija belezi, pa iznesi to po tackama sve.

Pa onda za katare, lepo iznesi sta su oni verovali, pa bogumile, pa sve ostale do danas..

Dakle napravi mi tablicu, sta je koja grupa verovala, da bi utvrdili ima li tu kontinuiteta ucenja ili ga nema..

Ovako stvarno ne vredi diskutovati, vrtimo se u krug bez dokaza nagadjajuci..

*Iskreno ne znam kakp ces to uciniti buduci da uglavnom nemamo podatke o njihovim verovanjima..

"U petom i šestom veku upotreba ikona nalazila je sve više prijatelja postala opšta, izuzev nestorijanske crkve, koja je htela da ostane pri starom, te je i u ovoj stvari digla opoziciju", Opšta Crkvena Istorija I, str 653.

Popovic iznosi neistine, ponekad nenamerno, a nekad ga izvadite i van konteksta, inace nije on neki istoricar, nema iza sebe nikakav istrazivacki rad, on prica napamet ono sto je naucio u svetskim skolama. Postovanje ikona nije uopste pocelo u 5. ili 6. veku, vec je upotreba kipova pocela jos u vreme progonstava a imas o tome zapisano u istoriji kod Euzebija Cezarejskog, da sad ne trazim..
Takav istoričar ne bi prošao ni prjemni ispit srednjue škoile, o fakultetu da i ne govorim.
Upravo tako!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sto lupetas? Cak i da sam adventista opet bih tvrdio da se istorijski ne moze dokazati sta su tacno bogumili i katari verovali, jer to nije zapisano u istoriji. Ja nisam neposten, nije ni Jovan da kaze "to se zna" zato i priznaje da su to "teorije", ali ti si krajnje bezobrazan i neposten jer tvrdis da se zna!

U svakom slučaju su bili bolji od vas.

Ti se u to ne mesaj, ti nemas nista sa mojim i Jovanovim razgovorom. Od tebe ne bi sigurno ni oraj uzeo jer bi me otrovao! Jovan nije kao ti!

Kada ti je već davano nisi vjerovao.

Ti svoj greh pripisujes drugima.

Kakve veze ima to sa grijehom.

ti nemas nista sa mojim i Jovanovim razgovorom.

Ovo je forum, dakle debata.

Ti si znao da nauka Adventizma nije tacna u vezi Trojstva (odnosno tako si verovao) , i pre nego sto si se krstio pa si se opet krstio!

Od kada je to tema. Jadni, hvatanje za slamku spasa koje nema. Dokaz da vi jedva čekate da neko nešto napravi pogrešno.

To je dokaz da stalno svoje grehe pripisujes drugima!

:beee:

Vecinu toga sam mu rekao je bilo pre 7 godina kada sam bio na vasoj strani i branio vas.

Nikada ti nisi bio na našoj strani. Što se i pokazalo.

A zadnji put sam trazio od njega da se pomoli Bogu za mene da mi Bog ukaze na istinu i da me osvedoci u adventizam ako ja slucajno gresim i ne daj Boze borim se protiv njegove prave crkve, koja bi bila u tom slucaju bila adventisticka.

Džabe ako ti ne želiš istinu, kao što je i ne želiš. Zato ste vi sektaši od Biblije.

Rekao sam mu da cu uzeti sebi vremena i da cu to vreme provesti u molitvi sa Bogom i da necu pisati jedno vreme na forumu dok ne izadjem sa zakljuckom, pa ako mi Bog u tom periodu ukaze da ja gresim, da cu se vratiti na forum i to priznati.

Ima jedan stih. Ko odvraća uho svoje da ne čuje zakona...

Mislim da je to posteno od mene, da dopustim da me Bog vodi u mom pisanju. Takodje sam trazio da se on pomoli i za moje zdravlje. A to sam trazio i od Marka, kojem je ime drugacije i svi znamo ko je on.

Bilo bi poštenije da se čovjek uključi razum.

Ovo je sve dokaz da ja propitujem svoju veru i dopustam Bogu da me vodi u pisanju i donosenju zakljucaka, za razliku od vas koji ovakvo nesto ne mozete ni zamisliti.

Da propituješ onda bi došao do istine. Ovo samo formalno govoriš, jer znaš u sebi da tako treba.

To radis ti, ti ovde namerno kontriras!

Ali sa arg. i naravno da ću kontri. vašoj lažnoj nauci i oholosti.

to o kontriranju je bio moj argumenat protiv tebe, pa si mi ga ukrao, a ovamo kazes da se ne mogu uzimati tudji argumenti.

Ti i ako kažeš nešto dobro, to je samo formalno.

Tako si sam sebe osudio!

Ajd objasni šta je biblijska osuda u tom smislu.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.260
U svakom slučaju su bili bolji od vas.

Po cemu su katari bolji od nas ako ne znas sta su verovali? Dokaz da ces ti i crnog djavola pohvaliti ako je to protiv nas!

Kada ti je već davano nisi vjerovao.

Od arogantnih ne prihvatam vise nista jer Bog vodi samo ponizne!

Kakve veze ima to sa grijehom.

A ima kada se radi o meni, jel? Pa ti si znao da nauka Adventizma nije tacna u vezi Trojstva pa si se opet krstio!

Dokaz da svoj greh nabacujes na drugog, tj. mene!

Ovo je forum, dakle debata.

Bez obzira ti zlonamerno komentarises jer si ljubomoran i bezobrazan.

Od kada je to tema. Jadni, hvatanje za slamku spasa koje nema. Dokaz da vi jedva čekate da neko nešto napravi pogrešno.

Od kada si poceo da optuzujes sagovornike bez razloga, od tada si ti nasa tema! Necemo valjda da se bavimo naukom koju iznosi arogantna osoba?

Pa ta arogancija je i dokaz da ti nisi njegov sluga!

Evo ti stih iz biblije - "Bog se suprotstavlja oholima, a poniznima daje blagodat".

Nikada ti nisi bio na našoj strani. Što se i pokazalo.

Od kada si ti bog, pa poznajes nasa srca?

Džabe ako ti ne želiš istinu, kao što je i ne želiš. Zato ste vi sektaši od Biblije.

A ti znas da ja ne zelim istinu? Citas ljudska srca? Znaci gradis se bogom!?

Pa nismo mi od biblije otpadnici vec od EGW koja vam je istu protumacila! A vi od nje necete otpasti nikad, cak cete priznati i njena ucenja koji nema u bibliji, npr. "da se ne jede meso" tj. povratak na biljnu ishranu sto biblija nigde ne uci!

Ima jedan stih. Ko odvraća uho svoje da ne čuje zakona

Ma jel, a kako se onda uopste ikome od vas javio, jer dok ste drzali subotu ili dok niste drzali? Sad ti je drzanje subote zahtev i za uslisenje molitve?

Koji si ti legaliata, strasno!

I opet sebe gradis bogom, sta ti znas sta je kome u srcu, upires prstom vecito!

Bilo bi poštenije da se čovjek uključi razum

Glavno da si ga ti ukljucio, evo i sad si ga ukljucio, umesto prst da stavis na celo, upro si ga u drugog!

To je bas razumno!

Da propituješ onda bi došao do istine. Ovo samo formalno govoriš, jer znaš u sebi da tako treba.

Ma ti si bog, ti znas i da li je neko formalno vernik ili nije!

Ali sa arg. i naravno da ću kontri. vašoj lažnoj nauci i oholosti.

Zato sto si i sam arogantan, zato ces kontrirati, namerno to radis, i ne mozes dokazati da ja to radim i ne mozes jer sam ja prvi taj argumenat i sve druge argumente uputio tebi i za formalizam mi smo prvi pisali protiv vas.

Znaci krades argumentee!

A glupo je da koristis nase argumente, sam si rekao ;)

Ti i ako kažeš nešto dobro, to je samo formalno.

Formalno bla bla.. Parafraziram te: "Odlika formalista (slabih umova) je da ponavljaju stalno jedno isto, oni se ne mogu baviti velikim brojem tema, jer ih formalizam (slabost uma) ogranicava.."

Ti si ovo izjavio za Zaokreta na drugoj temi, a time si sam sebe pobedio..

*Izrazom "formalizam" - ti nas zapravo sve vreme perfidno vredjas jer formalizam je 'ogranicenost i slabost uma' u svojoj sustini.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Po cemu su katari bolji od nas ako ne znas sta su verovali?

Po djelima. Vaša djela svjedoče za vas, šta ste im radili.

Dokaz da ces ti i crnog djavola pohvaliti ako je to protiv nas!

Pa manji su licemjeri sljedbenici Lucifera od vas. Oni bar prvo traže blagoslov za zlo, a vi idete to napravite i onda tražite blagoslov.

Od arogantnih ne prihvatam vise nista jer Bog vodi samo ponizne!

Pa nisi ništa ni prihvatao od nas. Znamo da smo za tebe arogantni jer govorimo istinu.

A ima kada se radi o meni, jel?

Naravno za vas ima. Jer vas vaša učenja navode na grijeh.

Pa ti si znao da nauka Adventizma nije tacna u vezi Trojstva pa si se opet krstio!

Dokaz da svoj greh nabacujes na drugog, tj. mene!

To nije nikakav grijeh, a nije ni tačno. A da ti sada o tome pričam neću.

Bez obzira ti zlonamerno komentarises jer si ljubomoran i bezobrazan.

Znam da je za tebe onaj ko govori istinu zlonamjeran. Jer te ta istina ukorava.

Od kada si poceo da optuzujes sagovornike bez razloga, od tada si ti nasa tema!

Još da dokažeš.

Necemo valjda da se bavimo naukom koju iznosi arogantna osoba?

To vam je izgovor jer nemate nauku u Bibliji.

Pa ta arogancija je i dokaz da ti nisi njegov sluga!

Pa vašeg boga nisam.

Evo ti stih iz biblije - "Bog se suprotstavlja oholima, a poniznima daje blagodat".

Po onome što se dešava kod vas izgleda da ovaj stih važi za vas.

Od kada si ti bog, pa poznajes nasa srca?

Je li onda Jovan Kr. bog pošto je čitao srca fariseja?

A ti znas da ja ne zelim istinu?

Naravno, čim nisi došao do nje.

Citas ljudska srca? Znaci gradis se bogom!?

Znači i Jovan K. se gradio bogom.

Pa nismo mi od biblije otpadnici vec od EGW koja vam je istu protumacila!

A vi ne možete da osporite njena tumačenja.

A vi od nje necete otpasti nikad, cak cete priznati i njena ucenja koji nema u bibliji, npr. "da se ne jede meso" tj. povratak na biljnu ishranu sto biblija nigde ne uci!

To je za krajnja vremena, ona nije učila da se ne jede meso, kao ni HAC.

To je vaš monaški fanatizam. Strogo zabranjeno meso.

Evo monaškog pravila.

"Свети Никифор Исповедник у 14. канону вели: "Ако ли се који монах буде одрекао Светога образа, ако ли се буде усудио јести месо или буде узео жену и не покаје се, нека буде анатемисан".

Ma jel, a kako se onda uopste ikome od vas javio, jer dok ste drzali subotu ili dok niste drzali? Sad ti je drzanje subote zahtev i za uslisenje molitve?

Koji si ti legaliata, strasno!

Pa vaše shvatanje subote je legalističko. Dakle držali bi je kao i fariseji.

I opet sebe gradis bogom, sta ti znas sta je kome u srcu, upires prstom vecito!

Onda se gradio i Jovan baptista.

Glavno da si ga ti ukljucio, evo i sad si ga ukljucio, umesto prst da stavis na celo, upro si ga u drugog!

To je bas razumno!

Pa zar nije isključio razum onaj kome piše da se drži sub. a on kaže ne treba, da se ne jede svinjetina, a on jede.

Dakle ja imam dokaze za svoje tvrdnje.

Ma ti si bog, ti znas i da li je neko formalno vernik ili nije!

Pa to je znao Jovan Krst.

jer sam ja prvi taj argumenat i sve druge argumente uputio tebi i za formalizam mi smo prvi pisali protiv vas.

Tačno, ali time si ti otkrio da si u stvari ti formalista, jer se to zove projekcija u psihologiji.

Znaci krades argumentee!

Ja sam to konstatovao iz tvoje izjave da sam ja formalista i tvog shvatanja zakona i ostalih nauka u Bibliji.

Formalno bla bla.. Parafraziram te: "Odlika formalista (slabih umova) je da ponavljaju stalno jedno isto, oni se ne mogu baviti velikim brojem tema, jer ih formalizam (slabost uma) ogranicava.."

Ti si ovo izjavio za Zaokreta na drugoj temi, a time si sam sebe pobedio..

To ne može da važi za mene jer ja sam njegovu nauku osporio, pa i ako ponavljam arg. onda ih dajem da osporim vaše.

*Izrazom "formalizam" - ti nas zapravo sve vreme perfidno vredjas jer formalizam je 'ogranicenost i slabost uma' u svojoj sustini.

Ja se ne vrijeđam ako ti meni kažeš, a vi se vrijeđate, znači da jeste.

Ima jedna šala, stoji čovjek ispred dosta žena i kaže "Ovdje je došla jedna pogana žena". Nije se nijednoj obratio, a onda jedna skoči i reče "kome ti kažeš da je pogan"?

Ostale prasnuše u smijeh.

Tako i za ovo.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne daje ti to pravo Bog moj DarthShone, jer da je tako ti bi ucio biblijsku nauku, a ne bi kudio i bacao drvlje i kamenje na one koji je uce.

Ti nista i ne iznosis, vec se samo jedis i kiptis.

Pocni iznositi bibliju na koju se pozivas, pa ce mo proveriti pismom da li si pravi.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.260
Po djelima. Vaša djela svjedoče za vas, šta ste im radili.

A vasa dela ne svedoce da ste ubice krvnici i neljudi? Dokazali smo vec da je vas otac Martin Luter ucio da treba ubijati katolike, a tek sta su radila njegova deca i rade danas da ne pricamo!

Pa manji su licemjeri sljedbenici Lucifera od vas. Oni bar prvo traže blagoslov za zlo, a vi idete to napravite i onda tražite blagoslov.

Rekoh ja da ces ti i samog djavola pohvaliti ako ce ti to posluziti da nas ocrnis!

Pa nisi ništa ni prihvatao od nas. Znamo da smo za tebe arogantni jer govorimo istinu.

Opet se gradis bogom i sudis! Laodikeja kaze da su oni koji tako rade bogovi, ali nece da optuzi tebe! Dokaz vaseg licemerja!

Naravno za vas ima. Jer vas vaša učenja navode na grijeh.

Vasa ucenja navode da napadate druge i optuzujete da su sotone i antihristi. Dakle, vasa ucenja navode na greh i huskaju protiv Hristove crkve! A mi nikog nismo optuzili samo se branimo od vasih napada!

I sama rec 'protestantizam' govori da vi protestujete bunite se i izazivate nemire kod ljudi!

To nije nikakav grijeh, a nije ni tačno. A da ti sada o tome pričam neću.

Nije greh kada ti znas da ucenje tvoje crkve nije tacno, ali optuzujes mene kako ja znam da je ucenje moje crkve lazno a podrzavam je? Dokaz licemerja!

Naravno da nije tako, ja znam da je ucenje moje crkve ispravno, odnosno verujem tako inace ne bih ovo pisao!

To vam je izgovor jer nemate nauku u Bibliji.

Ovo izmisljas, sve dokazujemo biblijom i hvala Bogu dokazali smo. Nasa crkva postuje bibliju i tradicija je u skladu sa njom i usmeno predanje!

Pa vašeg boga nisam.

Dok mi kazemo da vam je isti Bog ti kazes da imate drugog boga. Pa nek vam bude! Dokaz da ste vi ono sto smo i rekli gore otpadnici i satanisti!

A nemate vi ni medju sobom istog boga, nekima je Trojstvo nekima nije, pokazatelj haosa i razjedinjenosti medju vama a hvalite se da imate jedinstvo da bi nas prikazete otpalim!

Po onome što se dešava kod vas izgleda da ovaj stih važi za vas.

Stih se bas na tebe odnosi, i to pokazujes svo vreme pisanja!

Je li onda Jovan Kr. bog pošto je čitao srca fariseja?

A ti si prorok? Pa sto ne rece da si prorok kao i Laodikeja???

Naravno, čim nisi došao do nje.

To i ja mogu reci da si ti formalista i teski gresnik cim nisi dosao do istine. To svako svakome moze reci!

Jel ti se mozda javlja Bog, govori li da smo mi sotone? Ajde priznaj?

Znači i Jovan K. se gradio bogom.

Pa to rece Laodikeja da oni koji tako rade su bogovi a ne ja. I dok Shone-a optuzuje on tebe pravda! Dokaz vaseg licemerja!

A vi ne možete da osporite

Hahaha :)

Jesu li to ona tumacenja o kojima je pisao James White da je pricala kako na Saturnu i Jupiteru postoje vanzemaljci?

Sta tu ima da se osporava, pa sami ste u svojim novinama to potvrdili, a osporava vas nauka jer su to gasovite planete!

O ostalim glupostima necu ni da pricam kad je sama sebe diskreditovala, a sudovi svedoce o vasim "caraobnim nocima"! :)

Ne brini otvoricu ja temu i o vasim rodovima, samo nastavi ovako...

To je za krajnja vremena, ona nije učila da se ne jede meso, kao ni HAC.

Jok ja sam ucio! Vasa prorocica tvrdi da se mora sprovesti reforma ishrane i da Bog nije zeleo da ljudi jedu meso i da sada zeli da svi predju na biljnu ishranu..

Gde je u bibliji zabrana pijenja caja ili kafe? Dokaz, da vi imate "zabranu po onom -" koji zapovedaju uzdrzavati se od jela koja Bog stvori da sa zahvalnoscu uzimaju.. "

To je vaš monaški fanatizam. Strogo zabranjeno meso.

Izmisljas, ne postoji obaveza za vernike, naravno da monasi poste! To je nesto najnormalnije! Pavle je pisao da je coveku dobro bez zene, pa zato oni ne bi tako cinili?

Niko nikog ne prisiljava vec je to "dobrovoljno" za razliku od prorocanstva koje kaze da ce "zapovedati uzdrzavanje od jela i celibat"!

Dakle "zapovedati" (pod obavezom) je jedno a ako neko dobrovoljno to radi to je drugo! Nasi monasi to dobrovoljno rade.

I opet si ovde ukrao tudj argumenat, ovo je Taramanin argument protiv vas!

Dakle ti krades tudje argumente i okreces protiv nas, kradljivac si!

Pa vaše shvatanje subote je legalističko. Dakle držali bi je kao i fariseji.

Jel ti ovo bog javio, jesi li ti prorok preteca? Jel te poslao Bog da "pripravis put Laodikeji" ? Pa ti sve znas i nasa srca znas, ja sam odusevljen!

Pa zar nije isključio razum onaj kome piše da se drži sub. a on kaže ne treba, da se ne jede svinjetina, a on jede.

Dakle ja imam dokaze za svoje tvrdnje.

Te dokaze mozes macku o rep! Pise u bibliji da je Hristos slavio i praznike a Pavle prinosio zrtve u hramu, pa niko od vas ne prinosi i ne drzi praznike!

Tačno, ali time si ti otkrio da si u stvari ti formalista, jer se to zove projekcija u psihologiji.

Pa ti si se prvi projektovao u nama, prvi si osudjen. A ovo svako moze reci, medjutim dela i pisanje na forumu svedoce drugacije! Ja sam prvi pisao protiv formalizma dok si ti mlatio kod Kainosa na forumu i lupao gluposti! Sad tu palamudis kao da si otkrio nuklernu fiziku!

Ja sam to konstatovao iz tvoje izjave da sam ja formalista i tvog shvatanja zakona i ostalih nauka u Bibliji.

Pa ti i jesi formalista, dobro si priznao! :)

To ne može da važi za mene jer ja sam njegovu nauku osporio, pa i ako ponavljam arg. onda ih dajem da osporim vaše.

Ma jel, za vas vazi a za nas ne vazi? Cudna neka pravila!

Ne zaboravi "kojim sudom sudite, sudice vam se i kojom merom merite merice vam se"!

Ali posto ti bibliju ne postujes ni najmanje niti njene izjave cenis, nego je tvoje misljenje tebi bog, zavrsices u paklu ognjenom!

Ja se ne vrijeđam ako ti meni kažeš, a vi se vrijeđate, znači da jeste.

Uh uh, ali si dosao meni u private da me psujes, kad sam dokazao da ni malu decu ne treba da ucis, ko ti dade diplomu da mi je znati! Znaci da se vredjas! :)
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.399
Jovane, ako imaš samo jedan izvor, to nije dovoljno. Jevstatije je koristio sve što bi moglo da naškodi Rimu, ne pazeći da li koristi i heretičke ili protestanstke izvore. samo zato što mu je cilj bio da dokaže da je zapdna Crkva grešila. Kao izvor je nepiuzadan, i ne može se koriostiti, jer je svojim delovanjem radio i protiv Crkve Istoka, o čmzu govori to da ga kao izvor koriste oni koji bez ikakvog prava za sebe tvrde da su "remnant church" i iz njegovog dela izvlače zaključke o padu, navodnom ničim dokazanom padu u II veku., Takav istoričar ne bi prošao ni prjemni ispit srednjue škoile, o fakultetu da i ne govorim. Nije nezaviustan, ima predubeđenja, i radi u korist neprijatelja. Žao mi je..

Ne znam koliko je bio okrenut protiv Rima, znam samo da je osporavao papi primat ali to nije rad protiv Rima, on samo sledi po tom tradiciju Istočne Crkve. Svaki Pravoslavni osporava papi primat tako da ako misliš u tom pogledu da je protiv Rima, onda je isto tako protvnik koliko i ostali Pravoslavni.:). Kao drugo, on je bio profesor crkvene istorije na bogosloviji u Černivcima. Znači poštovan. Time je pokazano da ga Pravoslvani uvažavaju a sa druge strane ako kao takav govori ovo u vezi Nestorijanaca onda je jasno da čovek koji je izrazito pravoslavno orjentisan piše ono što smatra istinom.

Zato smatram da je Jevesvije itekako dragocen izvor. Naravno, treba i njega ispitati..pozitivna kritika je ok ali opet treba sagledati i ovo što nevedoh u vezi njega. Biće ipak da je čovek išao za traganjem za istinom pa kuda god to vodilo. Uz to poštovan u Pravoslavlju.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne daje ti to pravo Bog moj DarthShone, jer da je tako ti bi ucio biblijsku nauku, a ne bi kudio i bacao drvlje i kamenje na one koji je uce.

Ti nista i ne iznosis, vec se samo jedis i kiptis.

Pocni iznositi bibliju na koju se pozivas, pa ce mo proveriti pismom da li si pravi.

Ne iznosim_ Naravno da ne iznosim, jer ono u [ta verujem je suprotnoi verovanju lažne proročice. Tako da, svaka moja reč, sve što iznosim ima težinu dokaza. Biblija nije, niti može biti dokaz, jer vi ne učite po Bibliji, nego po mislima žene udarene u glavu.

Iza onoga što iznosimo Mire, Slap, antonija, Adrijan, i ja stoji učenje pravog čuvara Istine, a ne učenje lažnih proroka i kultista koji su nepismenim formalistima prodali bajku o tome da je kraj toliko blizu da moraju da se ponašaju onako kako proročica kaže i da veruju u Investigative Judgement, sleeping souls, da subotatree, da jedu trave, ne piju kafu (koje nije bilo u vreme nastanka Biblije, tj Starog zaveta). Uključivanje razuma se kažnjava, jer se smatra sotonskim sumnjanjem o "istinu"...

Ako su to laži, opvorgni ih. Neće biti da svi ostali otpadnici od Crkve lažu, da Crkva laže, a da samo vi samozaljubljeni ne lažete.

Da proveravate moje tvrdnje? Vi da proveravate bilo čije tvrdnje? Šta ste umislili da ste? Sudije? Pismoznanci? Sveštenici hrama? Ako to nije arogancija i samoljublje, onda ništa nije. Tačno su vas okarkaterisali kao ohole, a to je jedna odo osbina znate vi već koga, onog kojim plašite svoje žrtve da ne bi sumnjali u "pisanija i otkrivenja" EGW i ostalih klanjaoca Shabata.

@mire000, badava govoriš. Vidiš da su došli ovde da nas ispsituju i porede sa pismom. Vernike one od koje su ukrali pismo, jeretici da ispituju??!! Oholi, samozaljubljeni arogantni apostati da ispituju.

@Jovan Prezviter, koliko god da je Jevsevije poštovan, što je upitno, pisao je u korist svoje štete, tj u korist neprijatelja i pravoslavlja, što nije čudo jer je bio pod velikim uticajem zapadnog, protestanstkog sistema vrednosti. Primat? Ne, ne radi se o primatu, nego o napadanju Crkve, tj pisanju u korist ili barem naklonjeno judaizatorima, arijancima, pavlikijancima, patarenima, katarima i ostalima za koje SDA tvrdi da su im preteče. Da nije tako pisao, ne bi se on ni koristio kao izvor. Sama ta činjenica ga isključuje iz poželjnosti. To što je navodno cenjen među pravoslavnima, govori samo o nepoznavanju materije kod onih koji ga cene. Da su dublje analizirali ko i kako ga koristi za svoju argumenataciju, ne bi ga toliko cenili. Ljubomorno protivljenje, jer o tome se radi, primatu Petrove stolice, nije dovoljan razlog da se apostatama daje za pravo. Isto kao što nas zapadu strah od medija i javnosti nije dovoljan razlog da se sotoninim slugama ulaguje i humanizuje ih se.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.399
@Jovan Prezviter, koliko god da je Jevsevije poštovan, što je upitno, pisao je u korist svoje štete, tj u korist neprijatelja i pravoslavlja, što nije čudo jer je bio pod velikim uticajem zapadnog, protestanstkog sistema vrednosti. Primat? Ne, ne radi se o primatu, nego o napadanju Crkve, tj pisanju u korist ili barem naklonjeno judaizatorima, arijancima, pavlikijancima, patarenima, katarima i ostalima za koje SDA tvrdi da su im preteče. Da nije tako pisao, ne bi se on ni koristio kao izvor. Sama ta činjenica ga isključuje iz poželjnosti. To što je navodno cenjen među pravoslavnima, govori samo o nepoznavanju materije kod onih koji ga cene. Da su dublje analizirali ko i kako ga koristi za svoju argumenataciju, ne bi ga toliko cenili. Ljubomorno protivljenje, jer o tome se radi, primatu Petrove stolice, nije dovoljan razlog da se apostatama daje za pravo. Isto kao što nas zapadu strah od medija i javnosti nije dovoljan razlog da se sotoninim slugama ulaguje i humanizuje ih se.

Dobro, možda je sve to tako. Ali kažem on je predavao kao profesor u Černovcima i takođe se i dalje koristi kao jedan od udžbenika na Bogosloviji. On je možda školovan na Zapadu ali to se upravo cenilo u to vreme jer je bilo potrebno bilo izaći iz ustaljenog klišea i prikupiti znanja sa raznih strana. E sad on sigurno nije namerno išao protiv Pravoslavlja ako je recimo išao protiv Katoličanstva. Mada mislim da mu ni to nije bila namera već kao što rekoh iznosi shvatanje Pravoslavnih do dana današnjeg. Ne znam da li si nekada slušao gospodnina Vladetu Jerotića. I on je u razgovru sa jednim katoličkim biskupom(mislim da je bio Stansilav Hočevar..ili možda neki drugi) iznosio slične teze u vezi primata. Da ne govorim o Marku Efeškom iz XV veka koji je još radikalniji po tom pitanju. No, kažem ne bi Pravoslavnima nanosio štetu ali opet daleko od toga da je on jedini koji o ovim hrišćanskim grupama govori na ovakav način. Ali ok, ko njega spori ima pravo ali i oni koji ga citiraju mislim da se sa pravom pouzdaju u njegove iskrene namere i znanje.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.260
Time je pokazano da ga Pravoslvani uvažavaju a sa druge strane ako kao takav govori ovo u vezi Nestorijanaca onda je jasno da čovek koji je izrazito pravoslavno orjentisan piše ono što smatra istinom.
Brate osporavaju ga i pravoslavni. On je prozapadno orijentisan i takvog je mentaliteta u takvim skolama skolovan da je sve njihovo pokupio i prepricao. Nista svoje nije izneo, dakle, on nema nikakav istrazivacki rad iza sebe, samo prepricava svetsku istoriju koja je u stvari protestantska istorija. On je crkvi doneo vise stete nego koristi. A da ga hvale mogu samo oni koji ne poznaju materiju kao sto Shon-e i rece.

To sto se na faxu on danas izucava ne dokazuje vrednost njegovih dela, jer nasa crkva nije pisala "svoju crkvenu istoriju" , vec je uzela onu svetsku - prozapadnu a istoriju pisu pobednici, odnosno napisali su je protestanti. A ovaj covek je to samo prepricao!

Znacajno je da pogledas da crkva pre reformacije odnosno pre 15. veka, nije pominjala niti znala za bilo kakav "paganizam u crkvi" vec su se te tvrdnje uvukle tek kasnije! Dakle, do 15. veka cak ni zvanicna istorija ne belezi "paganizam u crkvi" sto je dokaz da nasa crkva nema svoju istoriju vec uzima onu svetsku - protestantsku!

Zato Popovic i svi njemu slicni i nije merodavan, jer on ne pise "crkvenu istoriju" vec prepricava onu poznatu - protestantsku! I zato kao sto rece Shon-e takav ne bi danas prosao ni prijemni ispit!

Ali sta je tu je, on se na fakultetu izucava pa ga vi mozete koristiti, a da li mi to moramo prihvatiti? Ne, naravno da ne moramo i ne mozemo, jer to nije istinita crkvena istorija, niti je to uopste crkvena istorija!
 
Natrag
Top