LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Pa evo ga tvoje mišljnje, Vikipedija:
"Odnos između religije i nauke je bio u fokusu problema demarkacije. Izjave o svijetu koje čine religija i nauka se temelje na različitim metodologijama. Reliogije se oslanjaju na objavu dok se nauka temelji na zapažanju odnosno ponavljajućim iskustvima. Neki učenjaci tvrde da su nauka i religije odvojene - primjer za to su konfliktna teza Johna Williama Drapera i nepraklapajući magisteriji Stephena Jaya Goulda, dok ostali (Thomas Berry, Brian Swimme, Ken Wilber, i dr.) predlažu spajanje".
Zato sam napisao da "čupaš" iz konteksta, povlačeći samo ono što ti odgovara...
Ne, moje mišljenje nije iz Vikipedije i ništa tu nije "iščupano" iz konteksta. Ovo ovdje samo potvrđuje ono što sam rekao - religija se oslanja na objavu, a nauka na zapažanje.
Tebi kad čovek ne navede izvor, zahtevaš ga, kad ti se navede izvor, tražiš citat, kad ti se na kraju prezentuje citat, ne slažeš se... Tako da je bez veze da ja tebi sad vadim sve moguće definicije nauke i religije, jer je jedno sigurno da gornje dve niti su sveukupne niti jedine definicije...
Sa druge strane nigde u tvojim postovima se nešto nisam sretao sa citatima, niti pozivanjem na izvor, a na to me insistraš, kad su u pitanju ostali učesnici na forumu....
Dabome, kada nekome oponiraš nekom tvrdnjom, potrebno je da to i dokažeš. S druge strane, netačno je da da si mi bilo šta citirao, pa prema tome i da se nisam sa tim složio. Ubih se tražeći citate na tvoje i Kalistine
tvrdnje, ali citata ni za lijek. Kalista mi dala citat u vidu naslovne strane Historije!?
A što se tiče mojih citata, da ti pravo kažem, ne volim da ih koristim. Volim da koristim ono što imam u glavi, pa kako god to bilo. A najmrže mi je od svega ova manija Kopy-Paste. Ako neko nema svoje mišljenje o nečemu, čemu se služiti tuđim? Zato i zahtijevam da se navodi izvor, kada se radi o takvom postovanju.
E, sad, šta da se radi ako ti tvrdiš da je nauka netačna? Primjećujem da nisi čovjek bez inteligencije, pa mi nikako nije jasno otkud takav odnos prema nauci? No, dobro. Kao što ti kažeš da nemaš ništa protiv da ja vjerujem u Dravinovu teoriju, nemam ni ja ništa protiv što ti ne vjeruješ u nauku. Ali, imam pravo da se čudim.Oko toga se ne slažu, što ne znači da u nekim drugim sagledavanjima moraju biti sukobljene...Naročito u delu humanitarnih nauka...
Naravno ni tu nećeš da se saglasiš jer nauka ne gleda jedinku nego uopštava pogled na celu vrstu pa samim tim je i netačna...Preferiraš zaokruživanje i uprosečavanje...