LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
ma samo ti polako.....
Pa, šta sad, da ostanem ili da bježim? Mislim da bi bolje bilo da ostanem. Šta bi vi ovdje radili bez nas? Bilo bi vam previše dosadno. Hajd, priznaj da sam u pravu!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
ma samo ti polako.....
nisi u pravu (ako mogu na ti)..... Ma ostanite sto se mene tice, samo ne ometajte...
Nama nikad nije dosadno...
pazi sta si rekao...
o cemu?
Pa iskreno mislim da ne bi nauke bilo bez vere i religije.
A, sad, da ti kažem samo jednu rečenicu u vezi komplementarnosti nauke i religije. Religija se po definici temelji na OBJAVI. Nauka se po definiciji temelji na SAZNANJU. Tvrditi da je ovo dvoje komplementarno, vrijeđa ljudsku inteligenciju i zdrav razum.
Pa, šta sad, da ostanem ili da bježim? Mislim da bi bolje bilo da ostanem. Šta bi vi ovdje radili bez nas? Bilo bi vam previše dosadno. Hajd, priznaj da sam u pravu!
O čemu, bre, ti pričaš čoveče !??
Po čijoj definiciji se religija i nauka temelje nobjavi i saznanju...Pa bre ne preteruj sa vađenjem iz konteksta samo onog što tebi odgovara... Ima veliki broj definicija nauke i religije i nemoj da se "vataš" samo za jednu koja ti "leži"
Zašto da se ne hvatam za ono što potvrđuje moje mišljenje? Ko tebi brani da navedeš ovdje te druge definicije koje pominješ? Samo izvoli! Daj da ih vidimo svi! Nije dovoljno samo reći ima i drugih, pa onda na osnovu toga prodavati maglu.
Da postoji komplementarni odnos tvrde autori knjige "Sociologija religije" koju je Kalista citirala...Verovatno nisu kvalifikovani prema tvojim kriterijumima...
Hajde, dosta više toga - postoji ovo postoji ono. Hoćeš da ti vjerujem na riječ? Ne, zašto bih? Na sunce sa tim što tvrdiš.
Nemoj, čovječe! Ako ti poistovjećuješ objave naučnih teorija i Biblije, a to upravo činiš, onda ti ne razumiješ uopšte o čemu sam ja govorio.Objavu može da dokaže saznanje...
Moram da ti dam naučni primer, opet ću da pomenem Ajnštajna, on je Objavio svoju Teroiju relativiteta bez da je imao sva saznanja, Mendeljejev je to isto uradio sa tablicom prirodnih elemenata...Naknadno se dokazivalo i stiglo do saznanja da to što su objavili "pije vodu"...
Komplementarnost: "сагледавају исту стварност из различитих перспектива, пружајући објашњења која нису у ривалитету".
Šta si htio sa citiranjem ove definicije komplementarnosti? Da dokažeš da su religija i nauka komplementarne? Ako si to mislio, nisi ništa dokazao, samo si naveo definiciju, iz koje se jasno vidi, pod uslovom da se razumije ono - "...pružajući objašnjenja koja nisu u rivalitetu", da religija i nauka nisu komplementarne! Zašto? Zato što su njihova objašnjenja istih stvari suprotna, odnosno, u rivalitetu su. Samo jedan, ali važan primjer. Religija tvrdi da je Zemlju i svijet, dakle, našu stvarnost, stvorio Bog. Nauka tvrdi da je sve to nastalo odgovarajućim prirodnim procesima.
Zašto da se ne hvatam za ono što potvrđuje moje mišljenje?
Ko tebi brani da navedeš ovdje te druge definicije koje pominješ? Samo izvoli! Daj da ih vidimo svi! Nije dovoljno samo reći ima i drugih, pa onda na osnovu toga prodavati maglu.
Hajde, dosta više toga - postoji ovo postoji ono. Hoćeš da ti vjerujem na riječ? Ne, zašto bih? Na sunce sa tim što tvrdiš.
Šta si htio sa citiranjem ove definicije komplementarnosti? Da dokažeš da su religija i nauka komplementarne? Ako si to mislio, nisi ništa dokazao, samo si naveo definiciju, iz koje se jasno vidi, pod uslovom da se razumije ono - "...pružajući objašnjenja koja nisu u rivalitetu", da religija i nauka nisu komplementarne!
Zašto? Zato što su njihova objašnjenja istih stvari suprotna, odnosno, u rivalitetu su. Samo jedan, ali važan primjer. Religija tvrdi da je Zemlju i svijet, dakle, našu stvarnost, stvorio Bog. Nauka tvrdi da je sve to nastalo odgovarajućim prirodnim procesima.