Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Inteligencija nije bitna, a mudrost i znanje jesu? Zar inteligentan čovek nema veće predispozicije da bude mudar i stekne više znanja od neinteligentnog? A možda hoćeš da kažeš da su neinteligentni pogodniji za prihvatanje ''saznanja'' koja nam stižu od religije, pa će ispasti da oni više znaju.Očekivao sam takve prigovore jer inteligencija nije presudna sa Božijeg gledišta ali znanje i mudrost su jako bitni.
Peko, nije to bilo nikakvo prigovaranje, to je bilo moje mišljenje...Da sam želela da ti prigovorim, tebi ili bilo kome, ja bih ti quotovala post, a nisam...
Molim te, objasni, kako su znanje i mudrost jako bitni za Božija gledišta...?
Nije svima nama ''otvoreno'' da sve vidimo, i da na svakom koraku osetimo Božiju volju...Znanje, ako misliš literalno iz knjiga, može biti prezentovano na razne načine..Ali osećaj spoja sa univerzumom je jedan...On se ne uči...Njega imaš ako si dušu rasteretio svega i svačega i potpuno ti je čista za primanje Božije ljubavi...
E da, i da napomenem...Ja sam intelektualac, a ipak sam vernik...
Inteligencija nije bitna, a mudrost i znanje jesu? Zar inteligentan čovek nema veće predispozicije da bude mudar i stekne više znanja od neinteligentnog? A možda hoćeš da kažeš da su neinteligentni pogodniji za prihvatanje ''saznanja'' koja nam stižu od religije, pa će ispasti da oni više znaju.