Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Eh to spasenje....treba misliti vise na druge nego na sebe.Reci mi samo da li se slažeš sa idejom da se mi ne otkupljujemo svojim delima..tj. da naša dela sama po sebi nisu dovoljna za naše spasenje?
Pa u tom smislu da li prihvataš da je nam je potrebna Isususova pravda tj. pripis Njegove pravde da bismo se spasili?
Dal je Isus mislio samo na svoje spasenje,ili na spasenje drugih ljudi???
Da li su apostoli mislili samo na svoje spasenje ili na spasenje drugih???
Da li nas Biblija uci da prvo radimo na svome spasenju ili pak da proslavimo Jehovu Boga?
Evo sta pise Pavle u Rimljanima 10 glave
1 Braćo! Želja je mog srca i molitva k Bogu za spasenje Izrailja.
2 Jer im svedočim da imaju revnost za Boga, ali ne po razumu.
3 Jer ne poznajući pravde Božije i gledajući da svoju pravdu utvrde ne pokoravaju se pravdi Božijoj.
4 Jer je Hristos svršetak zakona: koji Ga god veruje opravdan je.
5 Jer Mojsije piše za pravdu koja je od zakona: Koji čovek tako čini živeće u tom.
6 A pravda koja je od vere ovako govori: Da ne kažeš u srcu svom: Ko će izići na nebo? To jest da svede Hrista;
7 Ili: Ko će sići u bezdan? To jest da izvede Hrista iz mrtvih.
8 Ali šta govori pismo? Blizu ti je reč u ustima tvojim i u srcu tvom, to jest reč vere koju propovedamo.
9 Jer, ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svom da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen.
10 Jer se srcem veruje za pravdu, a ustima se priznaje za spasenje.
11 Jer pismo govori: Koji Ga god veruje neće se postideti.
12 Jer nema razlike među Jevrejinom i Grkom: jer je On Bog svih, i bogat za sve koji Ga prizivaju.
13 Jer koji god prizove ime Gospodnje spašće se.
14 Kako će, dakle, prizvati koga ne verovaše? A kako će verovati koga ne čuše? A kako će čuti bez propovednika?
15 A kako će propovedati ako ne budu poslani? Kao što stoji napisano: Kako su krasne noge onih koji donose glas za mir, koji donose glas za dobro!
16 Ali svi ne poslušaše jevanđelje: jer Isaija govori: Gospode! Ko verova našem propovedanju?
17 Tako, dakle, vera biva od propovedanja, a propovedanje rečju Božijom.
Da li je za vas Isus sam od sebe vaskrsnuo iz mrtvih ili verujete da ga je iz mrtvih u zivot vaskrsnuo njegov Bog i Otac ,Jehova?
A ko to propoveda?