Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Da li ti shvatas da su ovo prorocki stihovi koji se odnose na vreme kad bude Isus na zemlji ,znaci nekih 600 godina pre Isusa Hrista???Ovo prvo je nepotrebno jer to se podrazumeva.
Što se tiče greha kojije pao na Isus tj. kako je pao na Isusa Pismo kaže ovako:
"..I Jahve pusti na njega bezakonja sivh nas", Isaija 53,6
"..sam će nositi bezakonja njihova", Isaija 53,11
"...i sam nosi grehe mnogih...", Isaija 53,12
Kao što vidiš Isus zaista nosi bezakonja(grehe). Njegova pravednost će se uračunati onima koji Ga prihvate.
Ali svi gresi su pali na Njega..."pali" tj. uračunati. Da li sada razumeš? Njemu su uračunati gresi kao da ih je On učinio. Da li ovo možeš prihvatiti?
Isaija u istom 53 poglavlju pise u viziji o buducnosti koja se vec desila.To je posebno glagolsko vreme.
5 Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.
Da li se slazes da je Isus bio bezgresan,i da je tek svojom prolivenom krvlju otkupio nase grehe???
Kad neko otkupi tvoj dug sta to znaci???
Ako ti dugujes milion $ sa sve kamatama , i dodje neko ko te voli ,moze li kod mafijasa da te otkupi za 100.000$???
Ali ako preda svih milion $ sa sve kamatama, i otkupi tvoj dug ,,,dali taj tvoj ko te voli i dalje nosi tvoj dug???
Mozda si sada shvatio da je taj dug isto sto i nas greh.