Od čega nas je Gospod izbavio i kako

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Veoma sam opasan jer ateisti neznanju ništa o veri. Ali problem su oni koji "nešto" znaju. Eeeee.

Kad se ovako keseriš i kesereći se hvališ, razobličit ćemo mi tvoje "veleznanje" doći ćemo mi "izvorište tvoga bogonadahnuća". Evo ga :):

Prvo rabbi (učitelj) Piramida:

Apostoli sami kažu da Boga Oca JHVH nitko nije vidio:

--------------------------------------------------------------------------------
1. IVANOVA 4,12

Boga nitko nikada ne vidje. Ako ljubimo jedni druge,

------------------------------------------------

Da li apostoli lažu?
A apostoli su 3 godine gledali Isusa!

A sada talmid (učenik) Jovan:

Evo recimo stiha iz koga jasno proizilazi da Isus nije imao Božansku prirodu u sebi u telu:

"Boga niko nije vidio nikada: jedinorodni sin koji je u naručju očinom, on ga javi", Jovan 1,18.

Znači je li neko video Boga ikada? Nije nikada....znači ni Jovan nije video Boga.

Opet rabbi (učitelj) Piramida:

Ivan 20,28

Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!

------------------------------------------------------------------------------

Kome je Toma rekao – Bog moj?

Čitaj sljedeći stih:

Ivan 20,29

Reče mu Isus: "Budući da si me vidio, povjerovao si.

Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!

„Budući da si me vidio“!

Boga nitko nije vidio.

Ako je Toma vidio Isusa,

znači da nije vidio Boga,

jer Boga se ne može vidjeti
.

Isusa su vidjeli – znači Isus nije Bog.

Pa opet talmid (učenik) Jovan:

znači ni Jovan nije video Boga. Ali je video Isusa. Da je Isus bio Bog u telu onda Jovan ne bi rekao da niko nikada nije video Boga..rekao bi..videli smo Boga.

P.S. Ima još. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.

Zašto se u simvolu vere eme pominje da sišao radi greha? Stoji samo sišao "radi našeg spasenja ali se ne pominje da to spasenje je spasenje od greha. Ne pominje se dakle od čega je spasenje? Da li su pisci ovog simvola sa namerom ovako postavili stvari u tekstu zapravo negirajući greh ili su smatrali da se to podrazumeva? Veliki je problem ako se samo navodi čin spasenja a izostavlja od čega smo spaseni.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Covek na ovoj zemlji nije spasen, vec izgubljen - jer zivi grehu, sve do trenutka dok ne dozivi licno iskustvo sa Bogom, dok se ne pokaje za prosle grehe i odbaci ih i odrekne ih se, dok se ne preda potpuno Bogu i dozivi iskustvo obracenja i novorodjenja Svetim Duhom - dopustajuci Gospodu da ga promeni.
Ljudima je Hristovom smrcu na krstu data mogucnost spasenja pod uslovom vere, koja podrazumeva konkretne korake, a ne samo formalno ispovedanje usnama.
Kada putem vere ucinimo te korake - tada nas Bog prima i deluje u nama, i tada primamo spasenje od proslih greha, koje ce se potpuno vidljivo i ostvariti prilikom Hristovog drugog dolaska u slavi, ako ostanemo verni do kraja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja ću još jednom ponoviti. Spašeni smo od gubitka raja, što nam je prijetilo kao kazna za naše grijehe.

A sada da čujem, osvrni se na činjenicu da samo pogani imaju i vjeruju u "ljude Spasitelje", kao što ti vjeruješ.

Spasen gubitka raja. Ok...a zašto je uopšte morao izaći iz Raja ako je to rešeno tek tako...bez uklanjanja uzroka koje su dovele do gubitka Raja. Šta je uzrok gubitka Raja? Naravno, greh. Pa da li se slažeš da smo spaseni od greha onda? Naravno da budem jasniji radi Laodikeje...naravno to se odnosi na one koji prihvataju Hrista...njima to jeste zajamčeno..zato kažem "spaseni su"..naravno u konačnom smislu.

A ovo drugo ne možeš razumeti dok ne odgovoirš na ovo prvo. Povezano je.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Reci ti meni u vezi greha...pusti sad filozofiju o bolestima. Pitam te za greh...šta bi prema tumačenju JS? Jeli ih Isus uzeo i bacio negde ili je preuzeo na sebe? Već koji put te pitam pa nikako da dobijem odgovor
Da bi razumeo neke stvari ,potrebno je da se ispune neki uslovi.
1. Da imas adekvatnu osobu koja ce ti prezentovati odgovor na tebi prihvatljiv nacin
2.Da budes spreman i da budes nepristrasan kao pravedni sudija kad cuje objasnjenje
3.Svako ima svoje vreme kad moze nesto da razume...(meni je naprimer trebalo nekoliko godina da sve to svarim).

Evo sta kaze Biblija o grehu
Rimljanima 5:21 Da kao što carova greh za smrt, tako i blagodat da caruje pravdom za život večni, kroz Isusa Hrista Gospoda našeg
1.Moj 4:7 Nećeš li biti mio, kad dobro činiš? A kad ne činiš dobro, greh je na vratima. A volja je njegova pod tvojom vlašću, i ti si mu stariji.
Da li si sebi pretstavio greh kao osobu koja caruje,i koja je na vratima BUKVALNO???
U zavisnosti od toga kako posmatras na greh,tako i razumes moj odgovor,odnosno ne razumes.

Dakle odgovor na tvoje pitanje je veoma jednostavan.
Isus kao bezgresna osoba daje svoj bezgresni,savrseni zivot da bi otkupio nase grehe,ali ne grehe svih,i tu je caka.
On uzima grehe samo OD onih koji veruju u njega i njegovu otkupninu i to pokazuju delima.
Svako ko namerni dalje gresi ,nema nicem dobrom da se nada sem vecnoj osudi.
I sta ti tu nije jasno???Jel ti treba neki biblijski stih???
Jevrejima 10:
26 Jer kad mi grešimo namerno
, pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grehe;
27 Nego strašno čekanje suda, i revnost ognja koji će da pojede one koji se suprote.
Dakle u cemu je tvoj problem?
Da li si ti mislio da je Isus pokupio na sebe sve grehe i viruse i nemoci pa potom ubijen,ili da ih je pokupio nakon svog vaskrsenja ,ja ne znam na sta ti mislis,ali Isus nas je otkupio svojom prolivenom krvlju ,da imamo nadu vecnog zivota koju je imao i Adam i Eva,
Koja je bila nada covecansta i ljudi pre Isusove otkupnine??? ali izgleda mi da je to za tebe previse....moras prvo da naucis tablicu mnozenja ..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isus kao bezgresna osoba daje svoj bezgresni,savrseni zivot da bi otkupio nase grehe,ali ne grehe svih,i tu je caka.
On uzima grehe samo OD onih koji veruju u njega i njegovu otkupninu

Da li si ti mislio da je Isus pokupio na sebe sve grehe i viruse i nemoci pa potom ubijen,ili da ih je pokupio nakon svog vaskrsenja

Ovo prvo je nepotrebno jer to se podrazumeva.

Što se tiče greha kojije pao na Isus tj. kako je pao na Isusa Pismo kaže ovako:

"..I Jahve pusti na njega bezakonja sivh nas", Isaija 53,6

"..sam će nositi bezakonja njihova", Isaija 53,11

"...i sam nosi grehe mnogih...", Isaija 53,12

Kao što vidiš Isus zaista nosi bezakonja(grehe). Njegova pravednost će se uračunati onima koji Ga prihvate.

Ali svi gresi su pali na Njega..."pali" tj. uračunati. Da li sada razumeš? Njemu su uračunati gresi kao da ih je On učinio. Da li ovo možeš prihvatiti?

Natrag