Od čega nas je Gospod izbavio i kako

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Odneo ih negde? A gde? Gde je to Isus "odneo" i kako je to "odneo"?

Odnio ih je na "deponij za opasni otpad". A jedan dio ih je danima nosio u nekakvoj torbi, a ostatak mu je prebacio jedan susjed sa šleperom. ;)

Ja bih rekao da ih je "preuzeo na se"...a šta t misiš?

Evo da vidiš da i ja nešto čitam... :)

"A on bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se", Isaija 53,4

Nigde On nije to uzeo i "bacio" već to je na Njemu...zar ne?

I ako prihvatimo ovu tvoju tezu u najbukvalnijem smislu, kako ti inzistiraš, tada je Isusu mogla kralježnica stradati od težine naših grijeha, ili su mu mogli stradati ligamenti na koljenima, ali nikako nije mogao postati grešnik od nošenja naših grijeha. :) Dapače, ne samo da nije postao grešnik, nego je "nošenjem naših grijeha" postao naš Spasitelj.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Odnio ih je na "deponij za opasni otpad". A jedan dio ih je danima nosio u nekakvoj torbi, a ostatak mu je prebacio jedan susjed sa šleperom. ;)

I ako prihvatimo ovu tvoju tezu u najbukvalnijem smislu, kako ti inzistiraš, tada je Isusu mogla kralježnica stradati od težine naših grijeha, ili su mu mogli stradati ligamenti na koljenima, ali nikako nije mogao postati grešnik od nošenja naših grijeha. :) Dapače, ne samo da nije postao grešnik, nego je "nošenjem naših grijeha" postao naš Spasitelj.

Vidi, On je proglašen grešnikom...isti princip kao mi što smo proglašeni pravednima. Jesmo li mi sami zaslužni za pravednost nam propisanu? Nismo, naravno. Kako smo je dobili? Pripisom pravde Hristove. Isto primeni na Hrista u obratnom smislu. Naša nepravednost je propisana Njemu po istom principu. To je taj dvosmerni odnos.

On je naš Spasitelja jer nam je pripisana Njegova pravda. On greha nema i to je onda pripisano nama. Zato je On "poneo" naše grehe tj. Njemu su pripisani.

Da li se slažeš sa ovim fundamentom hrišćanske nauke

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vidi, On je proglašen grešnikom...

S obzirom da nikako ne možeš pronaći citat u Bibliji koji potvrđuje ovu tvoju besmislicu, citiraj onda "duh proroštva" gdje piše da je Isus grešnik, čak ću ti i to priznati. ;)

Naša nepravednost je propisana Njemu po istom principu. To je taj dvosmerni odnos.

Možeš li me ubuduće osloboditi ovih svojih trabunjanja. Samo citiraj Bibliju gdje piše da je Isus grešnik.

On je naš Spasitelja jer nam je pripisana Njegova pravda. On greha nema i to je onda pripisano nama. Zato je On "poneo" naše grehe tj. Njemu su pripisani.

Da li se slažeš sa ovim fundamentom hrišćanske nauke

Ja se slažem samo sa onim što vjeruje i naučava Kristova Crkva. A Crkva vjeruje da je Isus svojom žrtvom otplatio kaznu za naše grijehe, i tako postao naš Spasitelj, a ne grešnik kako to đavlina "šapće".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
S obzirom da nikako ne možeš pronaći citat u Bibliji koji potvrđuje ovu tvoju besmislicu, citiraj onda "duh proroštva" gdje piše da je Isus grešnik, čak ću ti i to priznati. ;)

Možeš li me ubuduće osloboditi ovih svojih trabunjanja. Samo citiraj Bibliju gdje piše da je Isus grešnik.

Ja se slažem samo sa onim što vjeruje i naučava Kristova Crkva. A Crkva vjeruje da je Isus svojom žrtvom otplatio kaznu za naše grijehe, i tako postao naš Spasitelj, a ne grešnik kako to đavlina "šapće".

Vidi, ako Hristos nije preuzeo na sebe naše grehe onda ni nama nije propisana Njegova pravda. Onda nema spasenja.

Ako ovo tebi predstavlja trabunjanje, žao mi je onda. Teško je, teško je razumeti da oni koji se predstavljaju hrišćanima, da ove osnovne teme vere nisu jasne i čak nazvane trabunjanje.

Razumeo bih ateiste, ne vernike i nehrišćane. Ali hrišćani?? Žao mi je ali šta da se radi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vidi, ako Hristos nije preuzeo na sebe naše grehe onda ni nama nije propisana Njegova pravda. Onda nema spasenja.

A tko je tebe delegirao i ovlastio da ti određuješ ima li ili nema spasenja?

Ako ovo tebi predstavlja trabunjanje, žao mi je onda. Teško je, teško je razumeti da oni koji se predstavljaju hrišćanima, da ove osnovne teme vere nisu jasne i čak nazvane trabunjanje.

Trabunjanje je prelijep izraz za ovo tvoje ...

Razumeo bih ateiste, ne vernike i nehrišćane. Ali hrišćani?? Žao mi je ali šta da se radi.

Ateisti su "mila majka" za tebe.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A tko je tebe delegirao i ovlastio da ti određuješ ima li ili nema spasenja?

Trabunjanje je prelijep izraz za ovo tvoje ...

Ateisti su "mila majka" za tebe.

Važi, hrišćanine moj. Koji ne veruje da je Hristos preuzeo njegov greh...moj vrsni hrišćanine. Koji trabunjanjem naziva govor o Hristovom uzvišenom delu.

Svaka čast, hrišćanine!

A da ateizam je za tebe bolji od govora o Hristovom uzvišenom delu..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kada se govori o ateizmu - Rimokatolicka crkva prihvata Darvinovu teoriju evolucije ( koje se sam Darvin odrekao pred kraj zivota i postao vernik ). A to cini da bi i ateiste privukla pod kapu svog novog Antihriscanskog hiljadugodisnjeg carstva na zemlji ka kome tezi.

Natrag