Naravno. Upravo doslovno kako stoji za slabosti i nemoći tako isto je i za grehe. Doslovno ne simbolično. On je doslovno bio nemoćan i bolan..vičan bolestima. On je doslovno tako i poneo naš greh..na Njemu je i Njemu je pripisan.
Naravno da ne.
Sahranio ga je svojom smrću. To telo je moralo umreti.
Zamolio bi te da citiras stihove koji te bune
Isaija 53
1 Ko verova propovedanju našem, i mišica Gospodnja kome se otkri?
2 Jer izniče pred Njim kao šibljika, i kao koren iz suve zemlje; ne bi obličja ni lepote u Njega; i videsmo Ga, i ne beše ništa na očima, čega radi bismo Ga poželeli.
3 Prezren beše i odbačen između ljudi, bolnik i vičan bolestima, i kao jedan od koga svak zaklanja lice, prezren da Ga nizašta ne uzimasmo.
4 A
On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da Ga Bog bije i muči.
5 Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.
6 Svi mi kao ovce zađosmo, svaki nas se okrenu svojim putem, i Gospod pusti na Nj bezakonje svih nas.
7 Mučen bi i zlostavljen, ali ne otvori usta svojih; kao jagnje na zaklanje vođen bi i kao ovca nema pred onim koji je striže ne otvori usta svojih.
8 Od teskobe i od suda uze se, a rod Njegov ko će iskazati? Jer se istrže iz zemlje živih i za prestupe naroda mog bi ranjen.
9 Odrediše Mu grob sa zločincima, ali na smrti bi s bogatim, jer ne učini nepravdu, niti se nađe prevara u ustima Njegovim.
10 Ali Gospodu bi volja da Ga bije, i dade Ga na muke; kad položi dušu svoju u prinos za greh, videće natražje, produžiće dane, i šta je Gospodu ugodno napredovaće Njegovom rukom.
11 Videće trud duše svoje i nasitiće se; pravedni sluga moj opravdaće mnoge svojim poznanjem, i sam će nositi bezakonja njihova.
12 Zato ću Mu dati deo za mnoge, i sa silnima će deliti plen, jer je dao dušu svoju na smrt, i bi metnut među zločince,
i sam nosi grehe mnogih, i za zločince se moli.
Nemoj sve bukvalno da shvatas.
Ti tamo gde treba da shvatis bukvalno-filozofiras,
Isus nikada nije bio doslovno vican bolestima.On kao savrsena osoba nikada nije bio bolestan,niti je gresio.
Odakle ti to da je Isus bio vican bolestima??? Gde si to procitao?
Kako je to Isus nosio doslovno sve nase bolesti i greh??? Niti je bio bolestan ,niti je bio gresan.
Nadalje puno gresis i izvrces Bibliju.
Odakle ti ideja da je Isus sahranio svoje telo???smrcu???
Ajde nadji mi taj stih iz Biblije.
Nisi li mozda procitao u Bibliji da je svoje telo prineo na zrtvu svome Bogu i Ocu,Jehovi?
Nisi li citao da je njegovo telo nestalo ?