Od čega nas je Gospod izbavio i kako

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Transfer postoji naravno...to je pokazano u žrtvenom sistemu koji predstavlja Hrista.
Transfer ne postoji, simbolizam je to, isto kao u sudnici kad stavis ruku na bibliju ti si se obavezao da ces govoriti istinu, i kad stavis ruku na glavu zivotinje nisi ti izvrsio "transfer" greha, vec si iskazao veru u mesiju i njegovu "otkupninu", pravna stvar..

Ma ne vredi.. Ti ne razumes ni sta je greh, ispada po tebi da se moze vrsiti "transfer greha"..

Jos nesto, Isaija 53 sam pobija ovu tvoju postavku:

"MI MISLJASMO DA GA BOG BIJE I MUCI, ALI ON BI RANJEN ZA NASE PRESTUPE, IZBIJEN ZA NASA BEZAKONJA.."

>>> ZNACI NIJE BOG MUCIO COVEKA ISUSA KAO DA SU NA NJEMU BILI GRESI LICNO, JER ON NIJE NI IMAO GREHA NA SEBI! VEC JE NAPLACIVAO NASU KAZNU NA NJEMU!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Transfer ne postoji, simbolizam je to

Onda ni spasenje od greha ne postoji. Nije simbolizam. Simbolizam je ono na životinji ali ono samo predstavlja sliku stvarnosti..kada se greh bude prebacio na Isusa.

"Videć trud duiše svoje i nastitiće se pravedni sluga moj opravdaće mnoge svojim poznanjem, i sam će nositi bezakonja njihova", Isaija 53,11

Sma će nositi bezakonja..znači bezakonja moraju biti na Njemu.

Ma ne vredi.. Ti ne razumes ni sta je greh, ispada po tebi da se moze vrsiti "transfer greha"..

Greh mora pasti na nekoga..kao na jarca što je pao...

Ovo su osnovne stvari o grehu i spasenju od greha. Hristos je morao poneti na sebe greh naš jer isto tako mi moramo nositi pravdu Njegovu.

Evo primeni isti princip na nas...samo u obrnutom smeru. Ti ne veruješ da je naš greh pao na Hrista. Ok...ako je isti princip onda ni Njegova pravda nije na nama...onda ako On nije poneo naš greh ni mi ne nosimo Njegovu pravdu? Šta kažeš..može li to tako?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jeste..Spasitelj je i Čovek. Jer je na čoveku greh..da li je i na Bogu greh? Jer nas je Isus spasio do greha..tako što je na sebe preuzeo..e sada ako je to tako a tako je..onda je i Božanstvo u grehu. Da li ti zastupaš tezu da je i Bog postao grešan?

Slijedi samozapišavanje:

Ja sam citirao Elenu Vajt kada govori o Trojstvu...ono što si ti citirao je kada govori o čoveku Isusu Hristu .... tako da prema tome Elen Vajt nije mogla nikako negirati Hristovo Božanstvo...govori o ljudskim osobinama Hrista...kada nije upotrebljavao Božansku moć da bi bio kao i svi mi ljudi sa svim poteškoćama i borbama sa grehom..Hristos je morao greh pobediti kao čovek a na Krstu kao Bog.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ima i ostale stihove...čitaj do kraja poglavlje i obrati pažnju na izraz greh...šta piše..vidi o odnosu Hrista i greha...hajde i to Citiraj.

I zašto postoji transfer greha kada je jagnje žrtve i u pitanju? A jagnje predstavlja Hrista. Ako je tako zar onda tog transfera nema i na "jagnje Božije"?
Evo ti celo poglavlje Isaije 53 pa kazi koji ti stih bode oci i zasto?
Isaija 53
1 Ko verova propovedanju našem, i mišica Gospodnja kome se otkri?
2 Jer izniče pred Njim kao šibljika, i kao koren iz suve zemlje; ne bi obličja ni lepote u Njega; i videsmo Ga, i ne beše ništa na očima, čega radi bismo Ga poželeli.
3 Prezren beše i odbačen između ljudi, bolnik i vičan bolestima, i kao jedan od koga svak zaklanja lice, prezren da Ga nizašta ne uzimasmo.
4 A On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da Ga Bog bije i muči.
5 Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.
6 Svi mi kao ovce zađosmo, svaki nas se okrenu svojim putem, i Gospod pusti na Nj bezakonje svih nas.
7 Mučen bi i zlostavljen, ali ne otvori usta svojih; kao jagnje na zaklanje vođen bi i kao ovca nema pred onim koji je striže ne otvori usta svojih.
8 Od teskobe i od suda uze se, a rod Njegov ko će iskazati? Jer se istrže iz zemlje živih i za prestupe naroda mog bi ranjen.
9 Odrediše Mu grob sa zločincima, ali na smrti bi s bogatim, jer ne učini nepravdu, niti se nađe prevara u ustima Njegovim.
10 Ali Gospodu bi volja da Ga bije, i dade Ga na muke; kad položi dušu svoju u prinos za greh, videće natražje, produžiće dane, i šta je Gospodu ugodno napredovaće Njegovom rukom.
11 Videće trud duše svoje i nasitiće se; pravedni sluga moj opravdaće mnoge svojim poznanjem, i sam će nositi bezakonja njihova.
12 Zato ću Mu dati deo za mnoge, i sa silnima će deliti plen, jer je dao dušu svoju na smrt, i bi metnut među zločince, i sam nosi grehe mnogih, i za zločince se moli.
I sta tebe tu buni???
Sto nosi nase grehe???,a ne pise li da nosi i nase bolesti i nemoci???
I dal ih nosi i dan danas???
Jel preneo sav taj teret ili ga nosi i dan danas??

Kako ti to vidis???

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo ti celo poglavlje Isaije 53 pa kazi koji ti stih bode oci i zasto?
Isaija 53
2 Jer izniče pred Njim kao šibljika, i kao koren iz suve zemlje; ne bi obličja ni lepote u Njega; i videsmo Ga, i ne beše ništa na očima, čega radi bismo Ga poželeli.
3 Prezren beše i odbačen između ljudi, bolnik i vičan bolestima, i kao jedan od koga svak zaklanja lice, prezren da Ga nizašta ne uzimasmo.
4 A On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da Ga Bog bije i muči.
5 Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.
6 Svi mi kao ovce zađosmo, svaki nas se okrenu svojim putem, i Gospod pusti na Nj bezakonje svih nas.
7 Mučen bi i zlostavljen, ali ne otvori usta svojih; kao jagnje na zaklanje vođen bi i kao ovca nema pred onim koji je striže ne otvori usta svojih.
8 Od teskobe i od suda uze se, a rod Njegov ko će iskazati? Jer se istrže iz zemlje živih i za prestupe naroda mog bi ranjen.
9 Odrediše Mu grob sa zločincima, ali na smrti bi s bogatim, jer ne učini nepravdu, niti se nađe prevara u ustima Njegovim.
10 Ali Gospodu bi volja da Ga bije, i dade Ga na muke; kad položi dušu svoju u prinos za greh, videće natražje, produžiće dane, i šta je Gospodu ugodno napredovaće Njegovom rukom.
11 Videće trud duše svoje i nasitiće se; pravedni sluga moj opravdaće mnoge svojim poznanjem, i sam će nositi bezakonja njihova.
12 Zato ću Mu dati deo za mnoge, i sa silnima će deliti plen, jer je dao dušu svoju na smrt, i bi metnut među zločince, i sam nosi grehe mnogih, i za zločince se moli.

Šta za tebe znači da će sam nositi bezakonja njihova? Sam nosi grehe mnogih. Kako shvataš da se ističe da Hristos nosi bezakonja i grehe?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
a ne pise li da nosi i nase bolesti i nemoci???

Naravno. Upravo doslovno kako stoji za slabosti i nemoći tako isto je i za grehe. Doslovno ne simbolično. On je doslovno bio nemoćan i bolan..vičan bolestima. On je doslovno tako i poneo naš greh..na Njemu je i Njemu je pripisan.

Naravno da ne.

Jel preneo sav taj teret ili ga nosi i dan danas??

Sahranio ga je svojom smrću. To telo je moralo umreti.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Naravno. Upravo doslovno kako stoji za slabosti i nemoći tako isto je i za grehe. Doslovno ne simbolično. On je doslovno bio nemoćan i bolan..vičan bolestima. On je doslovno tako i poneo naš greh..na Njemu je i Njemu je pripisan.

Naravno da ne.

Sahranio ga je svojom smrću. To telo je moralo umreti.
Zamolio bi te da citiras stihove koji te bune

Isaija 53
Nemoj sve bukvalno da shvatas.
Ti tamo gde treba da shvatis bukvalno-filozofiras,

Isus nikada nije bio doslovno vican bolestima.On kao savrsena osoba nikada nije bio bolestan,niti je gresio.
Odakle ti to da je Isus bio vican bolestima??? Gde si to procitao?
Kako je to Isus nosio doslovno sve nase bolesti i greh??? Niti je bio bolestan ,niti je bio gresan.
Nadalje puno gresis i izvrces Bibliju.
Odakle ti ideja da je Isus sahranio svoje telo???smrcu???
Ajde nadji mi taj stih iz Biblije.
Nisi li mozda procitao u Bibliji da je svoje telo prineo na zrtvu svome Bogu i Ocu,Jehovi?
Nisi li citao da je njegovo telo nestalo ?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
"Videć trud duiše svoje i nastitiće se pravedni sluga moj opravdaće mnoge svojim poznanjem, i sam će nositi bezakonja njihova", Isaija 53,11

Nosice njihovu KRIVICU!

Rekao ti je Pavle sta je greh - "greh je bezakonje" (KRIVICA).

Ti nikako da shvatis da greh nije "guba", i nije to bolest, da mozes da se "zarazis" ili nekog drugog da zarazis i izvrsis "transfer"!

Ne mozes ti postati gresan "transferom" ili da "postanes gubavac"! Nije greh bolest! To tako ne funkcionise!

Zbog nezgrapne terminologije izgleda da si ti u pravu ali daleko od toga da jesi! Greh je nista drugo do "krivica"!

Sma će nositi bezakonja..znači bezakonja moraju biti na Njemu

KRIVICA je na njemu! Jer "bezakonje" je "krivica" - to je prekrsaj zakona! A prekrsaj zahteva KAZNU!

To nije "bolest" kao guba da on moze da se "zarazi" ! On preuzima nasu KAZNU na sebe! A to ne znaci da on postaje KRIVAC!

Lepo ti je apostol rekao:

"I znate da se on javio da ukloni nase grehe, a greha u njemu nema! "

Zasto izvrces?

Kako moze greh biti "prebacen na njega" i on postati "gubavac" (gresnik) ako "greha u njemu nema"???

Vidis to i kad se molio, kad govori: "BOZE MOJ BOZE MOJ, ZASTO SI ME OSTAVIO" - da on smatra da nije bilo razloga da ga Bog ostavi, jer nije bio gresan!

Greh mora pasti na nekoga..kao na jarca što je pao...

Suplja adventisticka teologija koje ti ne mozes da se oslobodis! Greh ne pada na jarca u tom smislu da ga je on zarazio kao "gubom" (greh nije bolest da te zarazi), vec je kazna bila na njemu!

Vec sam objasnio, da stavljanje ruke i prenosenje kazne na jarca je zapravo simbolicno iskazivanje vere u Hrista da ce on preuzeti nasu KRIVICU! A to nema veze sa nekakvim "transferom" vec sa "zamenom", on placa kaznu umesto tebe! Puka simbologija!

Evo primeni isti princip na nas...samo u obrnutom smeru. Ti ne veruješ da je naš greh pao na Hrista

Nije pao greh na Hrista doslovno, vec kazna! Greh je "prekrsaj" (sama ti rec kaze - greh = pogresiti), i on izdrzava kaznu umesto tebe!

Ok...ako je isti princip onda ni Njegova pravda nije na nama...onda ako On nije poneo naš greh ni mi ne nosimo Njegovu pravdu? Šta kažeš..može li to tako?

Jovane, kada neko otplati tvoju saobracajnu kaznu, on ti daje papir na kojem pise da je tvoja kazna placena! A ti si sad pravedan njegovim zaslugama. On je kaznu platio umesto tebe i ti si "njegov duznik"! Zato i kaze da "nosis njegovu pravdu"! Svojih zasluga nemas vec preuzimas "njegove zasluge"!

a ne pise li da nosi i nase bolesti i nemoci???

On prosto zeli ovo da shvati bukvalno jer mu tako odgovara. Tako jedino moze da pobije nasu teologiju i zato je zapeo da to dokaze doslovnim!

Naravno da Hristos nije doslovno na sebe preuzeo "nase bolesti", a moralo bi ovako biti po Jovanovoj teologiji!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isus nikada nije bio doslovno vican bolestima.On kao savrsena osoba nikada nije bio bolestan,

Grešiš. Onda Isaija ne govori o Hristu...

Odakle ti to da je Isus bio vican bolestima??? Gde si to procitao?

Onda Isaija ne govori o Hristu

Kako je to Isus nosio doslovno sve nase bolesti

Onda Isaija ne govori o Hristu

Odakle ti ideja da je Isus sahranio svoje telo???smrcu???
Ajde nadji mi taj stih iz Biblije.
Nisi li mozda procitao u Bibliji da je svoje telo prineo na zrtvu svome Bogu i Ocu,Jehovi?

Isus je umro...Pismo kaže da je umro a ne da se pričininilo...

Nisi li citao da je njegovo telo nestalo ?

Nigde

To što govoriš je čist gnosticizam....

Nosice njihovu KRIVICU!
Naravno..krivicu,greh...isto je. Znači Njemu je pripisan naš greh tj. krivica..i teret toga je pao na Njega.

Ti nikako da shvatis da greh nije "guba", i nije to bolest, da mozes da se "zarazis" ili nekog drugog da zarazis i izvrsis "transfer"!

Ne mozes ti postati gresan "transferom" ili da "postanes gubavac"! Nije greh bolest! To tako ne funkcionise!

Zbog nezgrapne terminologije izgleda da si ti u pravu ali daleko od toga da jesi! Greh je nista drugo do "krivica"!

Mire, je li nama pripisana Hristova pravednost stvarno ?

Natrag