Od čega nas je Gospod izbavio i kako

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Dobro, znam o čemu govoriš...o nagradi vernih. To se slažem.

Nego me zanima kako tačno razumeš taj segment "platio otkupninu"...nemoj sada kao Slap..okolo naokolo molim te. Šta znači platio? Da li se slažeš sa onim što Pismo kaže da je Hristos na sebe preuzeo naš greh? To je bitno. Je li veruješ to ili ne?
Kolko puta da ti to napisem?
Isus je svojim savrsenim ljudskim zivotom platio za sve ljudske grehe ,da svako ko veruje u to i pokaze delima ima vecni zivot.
Valjda znas da je Isus bio bezgresan i da nikada nije ucinio ni jedan greh???
To ne znaci da je preuzimanjem nasih greha postao gresan covek,ako te to buni ili sta vec???

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kolko puta da ti to napisem?
Isus je svojim savrsenim ljudskim zivotom platio za sve ljudske grehe

Nije dovljno..."platio" ništa ne znači. Evo primer..

Ti kažeš ja sam platio nešto...ja te pitam kako? Ti kažeš ja sam platio..kako ne razumeš. Ja te pitam na koji način? Da li platnom karticom, da li gotovinom, da li u evrima da li u dinarima itd...

Valjda znas da je Isus bio bezgresan i da nikada nije ucinio ni jedan greh???
To ne znaci da je preuzimanjem nasih greha postao gresan covek,ako te to buni ili sta vec???

Ovo je ključno! Jeste bio je bezgrešan naravno. Nije lični ni jedan greh načinio

Ali preuzimanjem greha je postao "greh" nas radi. To kaže Pismo. Upravo ovde je poenta razmevanja ili nerazumevanja. Recimo Slapu nije jasno kao ni tebi..potpuno identično! :).

Gde je greh pre nego ga je Hristos "preuzeo"? Gde je? Na nama jel tako.

Kada je Hristos preuzeo greh na sebe..gde je ako ne na Njemu? Ima li išta logičnije nego da je na Njemu? Da li to razumeš?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Nije dovljno..."platio" ništa ne znači. Evo primer..

Ti kažeš ja sam platio nešto...ja te pitam kako? Ti kažeš ja sam platio..kako ne razumeš. Ja te pitam na koji način? Da li platnom karticom, da li gotovinom, da li u evrima da li u dinarima itd...

Ovo je ključno! Jeste bio je bezgrešan naravno. Nije lični ni jedan greh načinio

Ali preuzimanjem greha je postao "greh" nas radi. To kaže Pismo. Upravo ovde je poenta razmevanja ili nerazumevanja. Recimo Slapu nije jasno kao ni tebi..potpuno identično! :).

Gde je greh pre nego ga je Hristos "preuzeo"? Gde je? Na nama jel tako.

Kada je Hristos preuzeo greh na sebe..gde je ako ne na Njemu? Ima li išta logičnije nego da je na Njemu? Da li to razumeš?

Sta nije dovoljno??? kakvi evri,dolari,dinari???
Isus je platio punu cenu za otkup ljudskih greha.
Dao je svoj savrseni zivot bez greha kojeg niko od ljudi nije mogao da ima ,sem Adama i Eve.
savrsen zivot za savrsen zivot... Ti bi mozda i kamatu?,mozda razmisljas kao zelenas.sta bi to jos Isus morao da plati?
Pa eto da ubijen kao bogohulnik,stavljen medju zlikovce,sta ces vise?
Jel trebao da ti da neke pare?
Kakvo hoces jos objasnjenje za njegovu otkupninu???

Ovo drugo sto je za tebe kljucno je obicno filozofiranje.
Kolosanima 1:14 U kome imamo izbavljenje krvlju Njegovom i oproštenje greha;
Dakle preuzimanjem nasih greaha ,Isus nije postao gresan.
Ako si mislio da mu dokazes da je gresan.
Sta pokusavas?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sta nije dovoljno??? kakvi evri,dolari,dinari???
Isus je platio punu cenu za otkup ljudskih greha.
Dao je svoj savrseni zivot bez greha kojeg niko od ljudi nije mogao da ima ,sem Adama i Eve.
savrsen zivot za savrsen zivot... Ti bi mozda i kamatu?,mozda razmisljas kao zelenas.sta bi to jos Isus morao da plati?
Pa eto da ubijen kao bogohulnik,stavljen medju zlikovce,sta ces vise?
Jel trebao da ti da neke pare?
Kakvo hoces jos objasnjenje za njegovu otkupninu???

Ovo drugo sto je za tebe kljucno je obicno filozofiranje.
Kolosanima 1:14 U kome imamo izbavljenje krvlju Njegovom i oproštenje greha;
Sta pokusavas?
Da li je greh na Njemu

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nego me zanima kako tačno razumeš taj segment "platio otkupninu"...nemoj sada kao Slap..okolo naokolo molim te. Šta znači platio?
Sam si sebi dao odgovor "PLATIO"!

Kada neko ucini saobracajni prekrsaj i ti "platis" kaznu umesto njega, da li si ti onda "preuzeo njegovu krivicu"?

NE NISI PREUZEO NJEGOVU KRIVICU!

Sama rec ti kaze "PLATA za greh je smrt" a ono sto Hristos preuzima je nas "DUG" a ne krivicu na sebe! (zato se i molimo "oprosti nam DUGOVE nase").

Pored toga, postoji ono sto moze da se "otkupi" i ono sto ne moze! Ne mozes ti otkupiti i "platiti" neciji dug ako je on "namerno prekrsio zakon"!

Zato se kod Boga "hula na Duha Svetog i ne oprasta" (jer to je namerni greh). To ne moze da se "otkupi"! Jer ljudski i Bozji zakon predvidja "otkup" samo za "nenamerni greh"!

Da bi ti ovo bilo jasno moras pogledati i zakone Izraela. Otkup je dozvoljen samo kod "nenamernog greha"!

Ja ne znam gde si ti nasao da Hristos "preuzima grehe na sebe", on to ne cini, on preuzima samo "nas dug", a on sam ostaje pravedan! Dakle on "placa dug", zato se ovo i zove "otkup"!

Ako pak tvrdis da Hristos "preuzima nasu krivicu i grehe", molim te da to elaboriras i dokazes stihovima iz biblije, a ja ti garantujem da to neces uspeti!

Da li je greh na Njemu

Dokazi stihovima da je "greh (krivica) na njemu"! To moze tako izgledati ako vadis stihove van sireg konteksta! Greh ne pada na njega doslovno! Na njega pada "kazna" ili "dug" i on ga placa svojim telom kad umire, a on licno (duhovno) ostaje bezgresan, dakle ne pada na njega greh doslovno!

Gde je greh pre nego ga je Hristos "preuzeo"? Gde je? Na nama jel tako

Na tebi je sta Jovane? - KRIVICA!
Greh nije nista drugo nego KRIVICA!

A ONAJ KOJI JE PROGLASEN KRIVIM PO ZAKONU, PLACA STA? - KAZNU!

Isus preuzima tu KAZNU na sebe!

Dakle, HRISTOS NE POSTAJE KRIVAC UMESTO TEBE! ON PLACA KAZNU UMESTO TEBE!

Biblija nije terminoloski i pravno precizna kada ovo objasnjava, a onda ti to zloupotrebljavas i cepkas. Tvrdis da je Hristos "PREUZEO KRIVICU"?

Krivica se Jovane ne moze preuzeti! Moze se samo otplatiti kazna za nekog ko nije veliki gresnik! Ciji je prestup ravan saobracajnom prekrsaju, za njega ti mozes da otplatis kaznu i Hristos upravo to i radi! Ali krivicu neciju da preuzmes ne mozes, to pravni sistem ne dozvoljava!

Sta pokusavas?

Upravo to hoce da dokaze da je preuzimanjem nasih greha "Hristos postao gresan"!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sam si sebi dao odgovor "PLATIO"!

Kada neko ucini saobracajni prekrsaj i ti "platis" kaznu umesto njega, da li si ti onda "preuzeo njegovu krivicu"?

NE NISI PREUZEO NJEGOVU KRIVICU!

Sama rec ti kaze "PLATA za greh je smrt" a ono sto Hristos preuzima je nas "DUG" a ne krivicu na sebe! (zato se i molimo "oprosti nam DUGOVE nase").

Pored toga, postoji ono sto moze da se "otkupi" i ono sto ne moze! Ne mozes ti otkupiti i "platiti" neciji dug ako je on "namerno prekrsio zakon"!

Zato se kod Boga "hula na Duha Svetog i ne oprasta" (jer to je namerni greh). To ne moze da se "otkupi"! Jer ljudski i Bozji zakon predvidja "otkup" samo za "nenamerni greh"!

Da bi ti ovo bilo jasno moras pogledati i zakone Izraela. Otkup je dozvoljen samo kod "nenamernog greha"!

Ja ne znam gde si ti nasao da Hristos "preuzima grehe na sebe", on to ne cini, on preuzima samo "nas dug", a on sam ostaje pravedan! Dakle on "placa dug", zato se ovo i zove "otkup"!

Ako pak tvrdis da Hristos "preuzima nasu krivicu i grehe", molim te da to elaboriras i dokazes stihovima iz biblije, a ja ti garantujem da to neces uspeti!

Dokazi stihovima da je "greh (krivica) na njemu"! To moze izgledati tako ako vadis stihove van sireg konteksta! Greh ne pada na njega doslovno! Na njega pada "kazna" ili "dug" i on ga placa svojim telom kad umire, a on licno (duhovno) ostaje bezgresan, dakle ne pada na njega greh doslovno!

Upravo to hoce da dokaze da je preuzimanjem nasih greha "Hristos postao gresan"!

Biblija upravo kaže da je greh na Njemu. Jer ako greh nije prebačen na nekoga onda nije ni otkupljen.
Neko je učinjen "grehom" da bi neko neko bio učinjen prvavednim. Nema drugog "međurešenja".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dovoljno je da pronađeš formulaciju u Pismu...šta kaže na koga su gresi naši bačeni?

Nije dovoljno da ja pronadjem stih, ti treba da citiras i dokazes, ja imam tonu stihova za ovo sto tvrdim a ti jedan jedini?

"To znamo, da je naš stari čovek raspet s njim, da bi grešno telo bilo obesnaženo, da mi više ne robujemo grehu. 7 Jer ko je umro - oprostio se greha... Smrt je, naime PLATA za greh, a blagodatni dar Božiji je - večni život u Hristu Isusu, Gospodu našem."

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Da li je greh na Njemu
Pa naravno nije na Isusu nikakav greh.
Daj taj stih koji te buni,citiraj ga koja biblijska knjiga,koje poglavlje,koji stih.
Postoje stihovi koji su zbunjujuci na prvi pogled,ali se sve to da objasniti,
kao ono Jehova se javio mojsiju iz grma koji gori,a u drugom stihu objasnjenje da je to bio andjeo... Odnosno Jehova se javio Mojsiju preko andjela,tj andjeo je preneo Jehovinu poruku,kao sto su je kasnije prenosili i proroci.

Natrag