- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Imaš razum..da razmišljaš i zaključuješ.
A razum mi kaže: Slušaj Isusa, Njegove apostole i Njegovu Crkvu.
Kad smo već kod razuma, zašto ti svoj ne koristiš? Zašto zanemaruješ jasne iskaze apostola o Isusu Bogu, a umjesto toga ovdje uglavnom iznosiš ono što si iz prsta isisao.
Kada se upustimo u ovo složeno pitanje videćeš..to zavisi od tebe da li želiš diskusiju ili ne.
Naravno da želim diskusiju, ali ne mogu ti priznati ono što si iz prsta isisao. Priznat ću ti samo ono što možeš potvrditi učenjem Kristove Crkve i Svetim pismom.
No, ako Isusa smatraš i Bogom i Čovekom onda tom teologijom prioisuješ Isusovom Božanstvu greh...
Zameni ove reči iz Isaije 53 gde kaže On(Mešijah)sa Bog....pa vidi praktično kako zvuči tvoja teologija:
"Ali Gospodu bi volja da Ga(Boga) bije, i dade Ga(Boga) na muke; kad položi život svoj(Bog-umro) u prinos za greh....Videće trud duše svoje i nasitiće se....i (Bog)sam će nositi bezakonja njihova....i (Bog) nosi grehe mnogih.." Isaija 53,10-12
Dakel, prema tvojoj teologiji Bog je umro, stih ‚10, i nosi na sbi bezakonje stih 11,12.
Nemoj izmišljati i podmetati. Ja to nigdje nisam napisao. Umro je Bogočovjek Isus Krist.
Je li Bog umro i nosi bezakonje?
Eno ti gore rekoh da insinuiraš i podmećeš.
Ili to ipak mora biti samo Čovek(Mešijah)..
Ovo je strašna hereza. Ovo je bogohuljenje. Ti tvrdiš da nama Bog zapravo i ne treba, jer ljude od grijeha i vječne smrti, po tebi, može spasiti, i spasio je, netko tko je samo čovjek!?!?!? Strašno. Hula nad hulama.
Ima li smisla ova teologija?
Koja, ova tvoja "Teohula"? Koja uči da se ljudi mogu sami spasiti, bez Boga!? Samo treba naći "neku dobričinu" i objesiti ga na križ. Strašno.