Od čega nas je Gospod izbavio i kako

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije dovoljno da ja pronadjem stih, ti treba da citiras i dokazes, ja imam tonu stihova za ovo sto tvrdim a ti jedan jedini?

"To znamo, da je naš stari čovek raspet s njim, da bi grešno telo bilo obesnaženo, da mi više ne robujemo grehu. 7 Jer ko je umro - oprostio se greha... Smrt je, naime PLATA za greh, a blagodatni dar Božiji je - večni život u Hristu Isusu, Gospodu našem."

Plata za greh Mire. Ali mi ovde govorimo o grehu..Pismo kaže da je na Hristu greh " prebačen"..

On je kako kaže apostol "načinjen grehom"...na Njega je pao greh..naš a skinut sa nas.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa naravno nije na Isusu nikakav greh.

Vidi Isaiju 53 recimo..."greh beše NA NJEMU"...ili "Jahve pusti bezakonja svih nas NA NJEGA". Tako i proroci najavljuju. Tako i apostoli govore...zar to ne znaš?

Jednostavno je...ako se greh skida sa nekoga on mora biti prebačen na nekog drugog. Greh ne može biti kažnjen ako nije na nekoga prebačen. To proizilazi iz Pisma.

Šta kaže Jovan Krsitelj..."glebjagnje Božije koje uze na se grehe sveta". Greh mora biti na Njemu...On je "jagnje" Božije i taj transfer greha je lepo opisan u Torah...kada su Jevreji vekovima vršili obred očišćena od greha..on nije mogao ići samo oprostom..i priznanjem već i transferom na drugoga, ovde jagnje koje predstavlja Hrista. Tako mora. Taj transfer je neophodan i zato i jeste realan.
Ako ti smatraš da transfer nije se desio onda ni greh nije zaista skinut sa nas.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Vidi Isaiju 53 recimo..."greh beše NA NJEMU"...ili "Jahve pusti bezakonja svih nas NA NJEGA". Tako i proroci najavljuju. Tako i apostoli govore...zar to ne znaš?

Jednostavno je...ako se greh skida sa nekoga on mora biti prebačen na nekog drugog. Greh ne može biti kažnjen ako nije na nekoga prebačen. To proizilazi iz Pisma.

Šta kaže Jovan Krsitelj..."glebjagnje Božije koje uze na se grehe sveta". Greh mora biti na Njemu...On je "jagnje" Božije i taj transfer greha je lepo opisan u Torah...kada su Jevreji vekovima vršili obred očišćena od greha..on nije mogao ići samo oprostom..i priznanjem već i transferom na drugoga, ovde jagnje koje predstavlja Hrista. Tako mora. Taj transfer je neophodan i zato i jeste realan.
Ako ti smatraš da transfer nije se desio onda ni greh nije zaista skinut sa nas.
Mislis li na isaiju 53:
4 A On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da Ga Bog bije i muči.
5 Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.
Sta ti je tu njeasno???

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mislis li na isaiju 53:
4 A On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da Ga Bog bije i muči.
5 Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.
Sta ti je tu njeasno???

Ima i ostale stihove...čitaj do kraja poglavlje i obrati pažnju na izraz greh...šta piše..vidi o odnosu Hrista i greha...hajde i to Citiraj.

I zašto postoji transfer greha kada je jagnje žrtve i u pitanju? A jagnje predstavlja Hrista. Ako je tako zar onda tog transfera nema i na "jagnje Božije"?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pokusaj ti je ocajan Jovane:

"Svako, ko čini greh, čini bezakonje, i greh je bezakonje. I znate da se on javio da ukloni grehe, a u njemu nema greha".

Jovane baciti na nekog "krivicu (bezakonje - krivica) ne znaci da ga ti cinis "krivcem" umesto drugog, da preformulisem taj Pavlov stih:

"Greh je KRIVICA. I znate da se on javio da ukloni KRIVICU , a u njemu nema KRIVICE".

Tako trebas razumeti i Isaiju. Zaokret je eno citirao i nema nista nejasno tu. Na njega samo formalno pada krivica u tom smislu da je on "pretrpeo kaznu" a ne da je "on sam postao krivac - gresnik"!

Isaija 53. to i potvrdjuje:

"Mi kao ovce zađosmo, svaki nas se okrenu svojim putem, i Gospod pusti na Nj bezakonje (KRIVICU) svih nas."

"On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar (KRIVICA) beše na Njemu našeg mira radi.. "

Ti Jovane ne razumes da greh nije nista drugo do "krivica", a krivica se kaznjava. Nije greh nesto sto lebdi u vazduhu, nesto sto je kao prilepak pa ga se ne mozes otresti, neka vrsta gube ili bolesti! Greh je "prekrsaj" koji si ucinio, a neko drugi moze da ga plati! Ako ga on ne plati, ti svakako hoces!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pokusaj ti je ocajan Jovane:

"Svako, ko čini greh, čini bezakonje, i greh je bezakonje. I znate da se on javio da ukloni grehe, a u njemu nema greha".

Jovane baciti na nekog "krivicu (bezakonje - krivica) ne znaci da ga ti cinis "krivcem" umesto drugog, da preformulisem taj Pavlov stih:

"Greh je KRIVICA. I znate da se on javio da ukloni KRIVICU , a u njemu nema KRIVICE".

Tako trebas razumeti i Isaiju. Zaokret je eno citirao i nema nista nejasno tu.

Transfer Mire mora postojati. Bez transfera nema rešenja za greh...evo i Zaokretu sam pisao o žrtvenom sistemu kao slici onoga šo se odnosi na Hrista.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Transfer Mire mora postojati. Bez transfera nema rešenja za greh...evo i Zaokretu sam pisao o žrtvenom sistemu kao slici onoga šo se odnosi na Hrista.

Jesi li ti, čovječe, normalan!?!?!?!? "Transfer mora postojati". Kao da je grijeh struja, pa mora postojati provodnik da bi se "struja transferirala"!?!?!? Ako si ti spreman "od sebe praviti budalu", ne čini to bar od drugih.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jesi li ti, čovječe, normalan!?!?!?!? "Transfer mora postojati". Kao da je grijeh struja, pa mora postojati provodnik da bi se "struja transferirala"!?!?!? Ako si ti spreman "od sebe praviti budalu", ne čini to bar od drugih.

Tebe niko ni našta ne tera...što uopšte onda pišeš.

Transfer postoji naravno...to je pokazano u žrtvenom sistemu koji predstavlja Hrista.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kakav "transfer", kako mozes "krivicu" preneti na nekog? Aj na tebe ja da transferujem svoju krivicu, jel moze to? O cemu ti pricas? To pravno nije moguce! Dao sam ti i biblijsku definiciju greha "greh je krivica (bezakonje)".

Ti neprestano ponavljas jedno isto bez ikakvih dokaza. Strasno! Pitam se citas li ti uopste sta mi pisemo? Koji god dokaz da ti prilozim nece vredeti.. Mogu ovako do sutra.. Prijatan dan..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kakav "transfer", kako mozes "krivicu" preneti na nekog? Aj na tebe ja da transferujem svoju krivicu, jel moze to? O cemu ti pricas? To pravno nije moguce! Dao sam ti i bi lijsku definiciju greha "greh je krivica (bezakonje)".

Ti neprestano ponavljas jedno isto bez ikakvih dokaza. Strasno! Pitam se citas li ti uopste sta ti pisemo? Koji god dokaz da ti priložiti mnece vredeti.. Mogu ovako do sutra.. Prijatan dan..

Žrtveni sistem Mire. To je suština. Greh mora biti prenesen...bez toga nema rešenje za pitanje greha.

Natrag