Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
Niko se i ne moli, ali su tradicionalne crkve to uvele. Ja sam našao bar 20 stihova sa molitvama i sve su upućene Bogu.Nigde u Bibliji nisam naišao da se Jevrejski narod molio nekom umrlom...hajde da to preinačimo, tražio od mrtvog da se mrtvi za njega moli...Isus reče ŽIVIMA vi se ovako molite: Oče naš...
Kad kažem mrtvi onda mislim na tela a duh je kod Boga i duh nema potrebu slušati milione molitvi istovremeno i za sve prenositi molitvu jer bi taj duh bio toliko preokupiran time da nebi bukvalno stigao ništa drugo pomisliti ili reći do prenositi molitve drugih....
Bog ima svoga Duha u svima i O jedino zna naše POMISLI i naše REČI čuje i zna sve o nama dok to nezna duh koji je izašao iz drugog čoveka jer bi i o onda bio Bog.
Kako Petka tako i hiljade drugih tzv svetaca hoće poštovanje i proslavu te bi čovek svaki dan slavio nekog mrtvog a nebi živeo svoj život. Koga su ti mrtvi slavili recimo Petar ili bilo koji apostol?
Mi možemo samo reći život tih ljudi nam je uzor da i mi tako živimo ali nikako da tražimo od mrtvih da prenose naše molitve jer njih Otac ČUJE bez ičije pomoći.
Jedini posrednik i zatupnik je ŽRTVA koje smo vlasništvo.
Nema potrebe za mantranjem brojanicom niti za prizivom mrtvog već se ŽIVOM BOGU obraćati i to IME prizivati.
U Drugoj zapovesti se izričito brani bilo koji lik ili slika kao i proslava bilo koga sem Boga i kršenjem tih reči ide prokletstvo jer tako usta Božja rekoše.
Rimljani početkom nove ere su imali uz 20 božanstava i svog kućnog bogića i to se prenelo i na druge narode koji prihvatiše Rimsku pagansku veru.
Da ustane sad počev od Mojsija do apostola NIKO od njih nebi mogao reći da je od bilo kojeh mrtvog tražio posredništvo jer toga u Božjem narodu nije bilo (mislim na verne).