Obozavanje svetaca

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Fizicki mozak radza misao, i u njemu se nalazi svesnost, a u covekovom telu i sve druge telesne funkcije.

Covek ne moze da vidi bez fizickih ociju, ne moze da cuje bez usiju i organa u uhu koji omogucuju da cuje, ne moze da misli bez fumkcija koje se nalaze u mozgu, ne moze da govori bez grla i glasnih zica smestenim u predelu vrata, ne moze da pipa bez ruku kao culom dodira, ne moze da jede i pije bez ustiju, zuba, i cula ukusa.

Dakle, zivot covekov i njegovo bitisanje - potpuno zavisi od tela, jer Bog nije imao plan da stvori materiju koja ce ziveti van ili nezavisno od tela, vec da stvori savrsenog telesnog coveka koji ce prebivati u raju na zemlji kao takav.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ovdje tradicionalisti žele da se raspravlja o svemu samo ne o temi.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Nije mi cilj dokazivati, rekao sam za fizicki san.
Svakom se desava da ''svesno sanja'' tj. ''zna da sanja''.
Dakle ako poredimo sa fizickim snom, nije tacno da je covek nesvestan.

Mire, da li si siguran da onaj koji sanja zna sta sanja i zna kako da odgovori na pitanja?

Ispricacu vam svoje vlastito iskustvo, znam da cete se smejati toma, ali to i jeste smesno.

Dok sam bio mladji, znao sam za vreme ,dok jos sspavam, ustati i vrsiti neke poslove, vratiti se u krevet bez da sam svestan sta sam ucinio.
Jedne noci oko 3 posle ponoci usao sam u sobu moga sina koji je bio 16 , a u rici sam drzao ofinger na koji sam obesio mali kisobran na sklapane. Sin je bio budan i kad sma sa ofingerom i kisobranom usao u njegovu sobo on se poceo smejati i ja sam se tek tada probudio i sam sam se sebi cudio zasto sam u ruci drzao ofinger i kispobran,
To mi se desilo nekoliko puta. Ujutru ustanemn i vidim da oderca, koju sam skinu sa sebe pre spavanja, nije na onome mestu gde sam je ostavi. To znaci da sam za vreme noci ustajao i premestio odecu.
To mi se vec 35 godina nkad nije vise desilo.

Mire, mozes li reci da sam ja bio svestan gde sem sam se nalazio i sta sam u tim trenucima radio? Svakako da to nije tako.
Kad covek spava, mogu da se javljaju razlicite slike i dogadjaji,i to moze biti istinito ili samo varka.
Biblija tvrdi da se Bog nekada sluzi i snovima u svojim otkrivenjima prorocima, ali to je retko i snovi su manje pouzdani nego vizije.

Tako covek kad spava nije svestan svoga postojanja niti moze da kontrolise svoje postupke i da donese pravilnu odluku.

Medjutim, smesno je i misliti da su mrtvi svesni svoga postojanja i da mogu cak i nama pomoci. Oni ni sebiu niti nama zaista ne mogu pomoci niti nauditi. Posle smrti sve je stalo i zapecaceno do sudnjega dana.
Vaskresnje je Hriscanska nada, a nije svesnot posle smrti.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa nije svjestan realnosti, san u Bibliji je opisan kao trenutak do vaskrsenja, a u vašem paganskom učenju prolaze godine u svijesnom življenju.

Opisan je kao san, zato sto si bestelesan duh, bez osecaja dodira, sluha, vida.. U stanju si gde samo mozes da osecas.. Zapravo se i cini se sve kao san, zato je tim terminom i opisano.
Ipak ovo se vise odnosi na telo..

Marko, mnogi ljudi jesu svesni u snu, "znaju da sanjaju" i meni se to vise puta desavalo, gde znam da sanjam, i na primer odlučim da cu u snu da letim, jer znam da necu pasti..

A sa druge strane ako spavas nisi umro.
I ako je analogija upotrebljena u tom smislu, onda to znaci da umrli nisu zaista mrtvi.

Kako god, ovaj izraz "san" ne dokazuje da nakon smrti nema ništa.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedan covek mi je pre dosta godina ispricao - da je doziveo klinicku smrt, i po njegovim recima u tim trenutcima nije mao nikakvo navodno vantelesno iskustvo, vec kako on kaze "nije bio svestan nicega"

Posle smrti sve se gasi - nema nicega, tama, ugaseno svetlo, mozak je prestao da radi, oci su zatvorene, sve je utihnulo, i probudice se o vaskrsenju i ponovo postati svestan sebe i sveta koji ga okruzuje.

O kakav ce to dan biti, to je Hriscanska vera na kojoj treba da se zasnivaju sve teznje u zivotu za nas i nase umrle.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Opisan je kao san, zato sto si bestelesan duh

Gdje piše da je čovjek beztjelesni duh? piše da je samo prah i da je duša živa.

bez osecaja dodira, sluha, vida.. U stanju si gde samo mozes da osecas..

Čime dokazuješ, Biblija jasno uči da nema ničega. Nema misli, emocija, ničega.

Zapravo se i cini se sve kao san, zato je tim terminom i opisano.

Nije to bukvalni san sa sanjanjem, nego je opisan kao momenat do vaskrsenja.

A sa druge strane ako spavas nisi umro.

Kako nisi ako piše da je prva smrt san. Opet uklapaš Bibliju u učenje svoje crkve.

I ako je analogija upotrebljena u tom smislu

Analogija je upotrebljena u osjećaju momenta koji je prošao od umiranja do vaskrsenja ili kada čovjek legne i probudi se. A ne u onome što ti misliš, u stvari misli tvoja crkva.

onda to znaci da umrli nisu zaista mrtvi.

Kakva glupost. To su mislili i pagani.

Kako god, ovaj izraz "san" ne dokazuje da nakon smrti nema ništa.

Dokazuje, jer je smrt do vaskrsenja opisana kao san. A Biblija jasno uči da nema misli, emocija ničega svjsnog kada čovjek umre. A po tebi je kao biljka.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Gdje piše da je čovjek beztjelesni duh? piše da je samo prah i da je duša živa.

Čime dokazuješ, Biblija jasno uči da nema ničega. Nema misli, emocija, ničega.

Nije to bukvalni san sa sanjanjem, nego je opisan kao momenat do vaskrsenja.

Kako nisi ako piše da je prva smrt san. Opet uklapaš Bibliju u učenje svoje crkve.

Analogija je upotrebljena u osjećaju momenta koji je prošao od umiranja do vaskrsenja ili kada čovjek legne i probudi se. A ne u onome što ti misliš, u stvari misli tvoja crkva.

Kakva glupost. To su mislili i pagani.

Dokazuje, jer je smrt do vaskrsenja opisana kao san. A Biblija jasno uči da nema misli, emocija ničega svjsnog kada čovjek umre. A po tebi je kao biljka.

Ovo je skroz nebitno, kao sto sam rekao izraz ''san'' ne dokazuje niti svesnost niti nesvesnost coveka nakon smrti.
Zato i ne bih o ovome.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dokazuje smrt i da ljudi nemaju nikavu svijest. Opet o ovome samo da ne pišemo o obožavanju svetaca koje imate.

Jeste mi obozavamo svece.
Ja ih toliko obozavam, da se evo i sad klanjam dok ovo pisem upravo Svetome Savi, obozavam ga kao boga.
I ne samo to, nego svaki dan klecim na kukuruzu, ispred njegove ikone, znas.
Samokaznjavam se , a ikona pocne da place, znas..
Pa nemas pojma, koliko je on samo iznad Hrista, pa sve molitve taj Sveti Sava uslisava..

O Boze spasi nerazumne ljude!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Jeste mi obozavamo svece.
Ja ih toliko obozavam, da se evo i sad klanjam dok ovo pisem upravo Svetome Savi, obozavam ga kao boga.
I ne samo to, nego svaki dan klecim na kukuruzu, ispred njegove ikone, znas.
Samokaznjavam se , a ikona pocne da place, znas..
Pa nemas pojma, koliko je on samo iznad Hrista, pa sve molitve taj Sveti Sava uslisava..

Dokazuješ svoj znaš već kakav... A ovamo si se pravio kao fin, kulturan. Raspravu svodiš na lični nivo jer ne možeš ništa da dokažeš.

Natrag