Prve dokaze da je Zemlja okrugla izneo je Aristotel u IV veku pre nove ere, kada je primetio da je senka, koju pri pomračenju
Meseca Zemlja baca na njegovu površinu, uvek okrugla. Ovo je samo jedan od dokaza koji i danas ukazuju na Zemljin oblik.
Senku ne baca zemlja na mesec, vec drugo nebesko telo koje ga zaklanja...
Napredna tehnologija omogućila je detaljno proučavanje svemira, pa je odavno poznato da su sve druge planete okruglog oblika, što ukazuje i na oblik Zemlje, budući da je i ona jedna od planeta.
To nije dokaz da je zemlja okrugla, rekao sam..
Kugle su okrugle, ali je bilijarski sto na kojem stoje ravan!!!
Glupo je misliti da je zemlja okrugla zato sto su sve planete na nebu okrugle..
Još jedan od razloga da verujemo da je Zemlja okrugla je vremenska zona. Da živimo na ravnoj ploči, nikada ne bi postojao mrak.
Netacno, vec sam ti rekao gore, sunce je lokalno i ono obasjava polovinu zemlje u jednom trenutku, dok je druga polovina u mraku..
Koriolisov efekat takođe ide u prilog ovoj tvrdnji, jer je nastao kao posledica rotacije Zemlje i uzrok je pravca rotacije
ciklona. Vetrovi koji na severnoj hemisferi skreću udesno, stvaraju ciklone koji se kreću oko centra rotacije suprotno od smera kazaljke na satu, dok na južnoj hemisferi skreću ulevo i stvaraju ciklone koji se kreću oko centra rotacije. u pravcu kazaljke na satu.
To nije dokazano! Kao ni pustanje vode u sudoperu za koju se tvrdi da se na juznoj hemisferi krece u levo a na severnoj udesno nije dokazana!
To jednostavno zavisi od ugla pod kojem voda pada.
Isto je i kod vetrova!
Nije dokazan ni uticaj gravitacije na vodu kao ni koriolisov efekat!
Nisi istrazio ovu temu...
Ukoliko bismo prešli 10 kilometara od jedne do druge tačke, zatim skrenuli pod uglom od 90 stepeni i do sledeće tačke prešli istu dužinu, a zatim još jednom ponovili skretanje za narednih 10 kilometara stigli bismo u tačku s koje smo krenuli, formirajući tako trougao koji ima tri prava ugla, što bi bilo nemoguće kad bismo hodali po ravnoj površini.
Cuj nije moguce na ravnoj povrsini napraviti trougao ili ici u krug
NARAVNO DA JE MOGUCE!
Udji u neku prostoriju i probaj napraviti trougao ili krug pa ces videti da moze!
Gluposti, treba biti malouman pa takvo nesto napisati.
Gde je dokaz da je iko napravio trougao sa tri prava ugla???
Takvo nesto treba dokazati merama okrugle zemlje, ali su se malo preracunali, jel predjeni put zapravo ukazuje na ravnu zemlju..
Odakle ti ovaj tekst!?
Što se dalje krećemo od ekvatora, deluje nam da je
Sunce sve niže, što se može iskoristiti za merenje “zakrivljenosti”.
Nema to veze sa zakrivljenoscu!
Sunce je nize je zato sto si se udaljio od njega, zato sto atmosfera deluje kao "lupa'', pa se udaljeni predmet spusta nize i izgleda kao da je ispod horizonta a nije! Objasnio sam to gore vec, cak sam ti rekao kako to da testiras u kucnim uslovina, a ti mi opet pises isto!
To nije dokaz zakrivljenosti zemlje, to je dokaz protv okrugle zemlje!
U zaisnosti od toga da li se nalazimo na severu ili na jugu, zvezde se menjaju, pa u odnosu na naše viđenje Oriona, on u Australiji stoji naopako .
I mesec stoji naopako onima u australiji!
To nije dokaz okrugle zemlje vec pre ravne zemlje!
Zemlja ima svod poput ogledala, sazvezdje na ravnoj zemlji ce onima sa suprotne strane zato izgledati naopako.
A takodje ce i kretanje planeta biti u oburnutom smeru, ako se planete gledaju kao u ogledalu...
Magelan je krenuo na put oko Zemlje sa jedne tačke i, skoro ne menjavši smer i putanju, vratio se na istu tačku sa koje je pošao.
Zato sto mu je kompas pokazivao sever, pa se on samo vrteo u krug oko jedne tacke. Tako nije obisao pun krug nadole, nego je isao u krug oko centra.
Njemu je zaista izgledalo kao da je oplovio zemlju nadole.
Probaj to sam..
Kreci se u krug oko centra u cetvrtastoj prostoriji, vratices se na isto mesto odakle si i posao, ali ti nisi dokazao da si u
okrugloj prostoriji. Jos manje si dokazao da je ta prostorija krug..
Gluposti!
Jedan zalazak Sunca se isto veče može gledati dva puta. Ukoliko prvo ležimo videćemo ga jednom, a kada, iz našeg ugla gledano zađe, dovoljno je samo da ustanemo i da nastavimo da gledamo taj isti zalazak. Ovo je još jedna stvar koju ne bismo mogli kada bismo da Zemlja nije okrugla.
Naravno da bi mogli gledati dva puta, pobogu, pa objasnio sam vec!
Jel ti citas napisano?
S kim ja to razgovaram???
I na kraju, čak i ukoliko još uvek sumnjamo u ove tvrdnje, najbolji dokaz da je Zemlja okrugla su fotografije iz
kosmosa.
IZVOR: Telegraf
Molim te ne zasmejavaj me, nema ni jedne jedine slike zemlje iz svemira!
Zasto dajes kopiran materijal? To nisu dokazi, to su smejurije!
Na kraju su sami priznali da su ovi dokazi nedovoljni, pa daju "siguran dokaz" - slike iz svemira?
Aj molim te!