VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Laodikeja, pošto vidim da na ovo pitanje nema odgovora a protivnik stalno na tome insistira, pa da vidimo na koji način razumevamo dozvolu žene da izvrši abortus? tj. da li je protivnik upravu da su deca nerođena u bilo kom mesecu trudnoće jednako vredna. Mislim da bi ovo pitanje tebalo razrešiti. Jer dotle protivnici imaju prednost bar kada je ovo u pitanju jer nema adekvatnog odgovora..ne znam da li si to primetio? Može li se Biblijski ili Biblijsko-medicinskim putem pokazati da nerođena deca nisu identično tretirana kao rođena i u tom smislu da se abortus ne protivi strogo biblijskom načelu ne ubij?
Naravno ja ću samo kratko dodati kao tihi prilog ovoj temi da dete do 24 nedelje trudnoće se ne smatra živim(u najstrožem smislu te reči)...to su medicninska objašnjenja
Sad možemo dalje....
Šta ti misliš o ovome?
Ja sam to odavno i tvrdio ovde na forumu, da medicina objasnjava u kom periodu i fazi trudnoce moze da se obavi abortus.
Takodje, da pre abortusa postoji razgovor sa osobom koja trazi abortus, i sagledava se njena cvrsta odluka za taj medicinski cin.
To je dakle slobodna cvfsta volja te osobe.
Abortus se vrsi i ako postoje i zdravstveni razlozi za taj cin.
Tako da si u pravu.