U bibliji postoji vise imena koja se koriste za Boga, i ona u sebi sadrze karakterne osobine Boga, i svako od njih u originalu nesto znaci.
Hasem ( Ime ) u bibliji oznacava karakter.
Po ovom modelu Jevreji su davali svojoj deci smisaona imena - kako bi karakter tog deteta bio u skladu sa karakternim osobinama sadrzanim u tom imenu
Sustina biblijskog spasenja se ne nalazi u poznavanju same forme bilo kog Bozjeg imena zapisanog u bibliji, ili toboze izgovaranju tih imena, vec u izgradnji karaktera po uzoru na Isusa Hrista, i uskladjivanje zivota sa principima biblije.
Isus je rekao "ZASTO ME ZOVETE GOSPODE GOSPODE A NE IZVRSUJETE STO VAM ZAPOVEDAM"
Takodje on kaze i sledece "OVI LJUDI USNAMA ME POSTUJU A SRCE NJIHOVO DALEKO STOJI OD MENE"
Tako imena koja se koriste za Boga nisu neko magicno sredstvo spasenja, vec odraz Bozjeg karaktera putem koga ljudi upoznaju sta je Bog i kakav je on, da je on stvoritelj i odrzavalac, da je ljubav, milost, spasenje, velicanstvo...itd, i da im ona sluze i kao model po kome Vernici treba da izgradjuju svoj karakter slican Bozjem.