Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Dragi moj Mire,Najveca prevara je "ubacivanje Jehove u Novi Zavet"! Jer su ga ubacili ne samo na mesta gde su citati iz Starog Zaveta, vec i na ona mesta gde pisci navode svakodnevni govor!
Osim toga, ime YHWH se u Novozavetnim manuskriptima ne pojavljuje ni jedan jedini put!
A prica da smo mi izbacili ime je suplja, jer da smo mi izbacili ime, Jehovini Svedoci ga ne bi ni znali! A da jesmo, onda ne bi ni stojalo u nasoj bibliji, a stoji - na primer u katolickoj bibliji, jeruzalemskoj bibliji, stvarnost i slicno.. A to je na mestima gde se u izvornom tekstu zaista pojavljuje, a ne kao kod njih, gde se ne pojavljuje!
Velicao je svog boga koronu i govorio kako ubija kineze jer jedu miseve! A sada kad je korona pogodila i ameriku (njegove voljene protestante) mnogo vise nego kineze, i kada oni umiru vise nego kinezi sto su pomrli, on se pravi lud!
Za takvo nesto moras biti bez savesti, a ocigledno je on ni nema i nije Hriscanin. Da jeste priznao bi gresku.
A pored toga, gospodin je placenik, koji ima zadatak da siri Bogdanovicevu ideologiju (bolje reci idiotluk).
A evo dokaza da je placenik (da iza profila stoji vise osoba) , jer njemu treba 2-3 minute da ispise post na svakoj temi i da predje na drugu, sto je fizicki nemoguce:
To je dokaz da se radi o spameru, zaduzenom da siri Milosevu ideologiju! A ja stvarno ne znam kako uprava moze da ne regauje.
Nismo ni ti ni ja ni izbacili ,ni ubacili ime Jehova iz Biblije .
Poenta je da je to uradio Sotona preko ljudi.
Nadam se da se slazes da je u Starom zavetu ime Boga i Oca Jehove ,na jevrejskom JHVH zapisan vise hiljada puta.
Tebi i mnogim tvojim suvernicima jeste problem zasto se ime Jehova u NW prevodu vratio i u novozavetne spise?
Razlog je veoma jednostavan,postoje dokazi da se Jehova nalazio u novozavetnim spisima.
Te dokaze ne spore cak ni neprijatelji Jehovini.
Evo nekih zapisa od tih neprijatelja:
Рани јеврејски записи показују да су хришћани јеврејског порекла користили Божје име у својим списима. Тосефта, збирка усмених закона која је комплетирана око 300. године н. е., у вези с хришћанским списима који би горели на сабат каже следеће: „Књиге јеванђелиста и књиге минима [за које се сматрало да су хришћани јеврејског порекла] не треба сачувати од ватре. Могу изгорети тамо где се налазе... оне и Божје име које је у њима.“ У истом делу итира се рабин Јосе Галилејац који је живео почетком другог века н. е. Он каже да се другим данима „указивања на Божје име у њима [у хришћанским списима] исецају и одлажу, а остатак се спаљује“. Према томе, постоје чврсти докази да су Јевреји који су живели у другом веку н. е. сматрали да су хришћани у својим списима користили име Јехова.
У четвртом веку, Јероним, који је преводио латинску Вулгату, извештава: „Матеј, који се зове и Леви, а који је од порезника постао апостол, први је саставио еванђеље Христово у Јудеји на хебрејском језику... Ко га је касније превео на грчки није сасвим утврђено. Најзад, на хебрејском је сачувано све до данашњег дана у библиотеци Цезареје.“
Чак у четвртом веку, Јероним пише у свом уводу књига Самуела и Краљевима: „И ми наилазимо на име Божје, тетраграматон (יהוה), у неким грчким књижицама све до данашњег дана исписаног старим словима.“Јероним извештава да су га у његовом времену „неки неуки уобичавали због сличности слова, кад су наишли на (тетраграматон) у грчким књигама да читају ΠΙΠΙ.“
Божје име се у грчким преводима „Старог завета“ задржавало далеко дуже време. У првој половини другог века наше ере, јеврејски прозелит Акила сачинио је нови превод Хебрејских списа на грчки језик, а у њему је Божје име представио тетраграматоном старохебрејским словима. У трећем веку Ориген је написао: „А и у много тачнијим манускриптима ИМЕ се појављује хебрејским словима, али не у савременим (словима), него у најстаријим.“
A kako je sve krenulo?
Jehova Bog je preko proroka Amosa kazao da ce doci vreme kada ce Jevreji poceti da izbacuju njegovo ime iz govora,i doslo je.
CRO Amos 6:10 Rođak će i spaljivač prionuti da iznesu kosti iz kuće;ako bi tko upitao onog u kutu kuće: »Je li još tko ostao s tobom?«on će odvratiti: »Ne! Pst! Jahvino se ime ne smije spomenuti.« (Amos 6:10 CRO)
Pa kad je Jehova Bog kaznio Izraelce zbog idolopoklonstva i nemorala i ubistava ,oni su poceli da izbacuju Bozje ime iz izgovora..
Zbog svega navedenog Jehova je vracen u nozvozavetne spise ,pre svega na mesta gde su citirani na grckom starozavetni spisi,a potom i svuda gde po Bibliji i treba da bude.
Eto ,proveri doticne podatke ,pa odluci dal si na Jehovinoj strani ,ili na strani njegovih neprijatelja.