Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Haha, pa ti si smesan covek skroz, znaci ti znas, i tvoj izgovor je ispravan :) .
U Srbiji je Ivan a u nemackoj Johan?
Evo ja cu ga izgovaram Jahavahu, meni se tako svidja, nije velika razlika :D .
Pa jesi blesav, ja ti svo vreme i govorim to , da su oni to ime preveli u grcki i na druge jezike, preneli su njegovo znacenje kao sto se radi i sa imenima danas, pa se pravis lud.
Jel tebi Ivan i Johan isto? Jel to zvuci jednako? Nije cak ni slicno u izgovoru, ali to je isto ime. Shvatas li da lupetas?
U Hebrejskom je YHWH, a u grckom je Kirios.. I to je isto ime. Bez obzira sto zvuci drugacije.
Mozezs ti Izgovoriti Johavahu , ali te nece niko razumetu jer je u svetu poznatiji Jahve ili Jehova:D neko ce misliti da si Indijanac, u grckom kirios nije ime jer je to prevod (gospodin) a to je titula a ne ime. pa kad se kaze u bibliji naseg gospodina Isusa onda je odvojena titula od imena.

Nije citao jednostavno zato sto bi pokusali da ga ubiju da je to radio. Ako je u Isusovo vreme postojala zabrana izgovaranja YHWH imena a on ga je izgovarao javno, objasni mi kako ga fariseji ni jednom prilikom nisu ukorili zbog toga?
Nego lupetas gluposti, neprestano lupas i lupas..
Ja ti javno kazem da je govorio pred zidovima i farizejima citaj u Ivanu pa ces videti da je spomijao ime i da je dosao u ime Oca sto znaci da ga je spomenuo pred njima i da se Isus nije bojao nikoga da bi izgovorio to ime jesi smesan, pa to znaci vecni zivot upoznati njegovog Oca kada upoznas osobu najpre pitas za ime kako si smesan. Jovan5:
41 Ja ne prihvaćam slavu od ljudi, 42 nego dobro znam da vi u sebi nemate ljubavi prema Bogu. 43 Ja sam došao u ime Oca svojega.
Marko11:7-9.
I doveli su Isusu magare, stavili na njega haljine svoje i on je sjeo na njega. 8 Mnogi su prostrli haljine svoje po putu, a drugi su uzeli zelene grane što su ih narezali u poljima. 9 Oni koji su išli pred njim i oni koji su išli za njim vikali su: “Spasi ga, molimo te! Blagoslovljen onaj koji dolazi u ime Jehovino! Cak su idrugi narodi vikali i to javno a ne da su govorili to ime , a kako bi ga Isus krio. I ti mi pricas Nije smeo Isus izgovoriti to ime.:ludd/:

Danas se vise ne zna kako se to ime izgovara. Neki tvrde da je Jahve, neki da je Jaho, neki da je Jehova, neki da je Jave itd..
Pa eto ti si sam odgovorio( Immortal love) kako se Izgovara sa Jahve

Niko njegovo ime ne krije, imas i katolicku Bibliju sa imenom ''Jahve'' u Starom Zavetu.. I to je u potpunosti u redu..
Eto sam si rekao da je to ime Jahve u potpunosti i u redu:D sto znaci da ga i ti akzeptiras, onda ga nemoj zvati vise Johavahu:D

Ja ne lupetam nego ti, Isus kaze:
И показах им име Твоје, и показаћу: да љубав којом си мене љубио у њима буде, и ја у њима.(jovan 17:26).
Dakle: POKAZAH im ime tvoje, kako im je to pokazao?
Isus im je pokazao Bozje ime svojim nacinom zivota, otkrio im je ko Bog zaista jeste, do tad su mogli samo da slusaju o njemu ali nikada ga nisu upoznali, niti su osetili njegovu pravu ljubav. Kroz Isusa on je dosao da im otkrije Bozju ljubav. Zato i kaze: ''da ljubav kojom si mene ljubio bude u njima''.
On im je objavio Bozje ime na taj nacin sto im je otkrio Boga kao osobu punu ljubavi...
U posljednjoj molitvi koju je izgovorio pred svojih 11 vjernih apostola, Isus je ukazao na vezu između poznavanja Boga i produbljivanja ljubavi kad je rekao: “Obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga, da ljubav kojom si me ljubio bude u njima i ja u zajedništvu s njima” (Ivan 17:26). Isus je pomogao svojim učenicima da steknu ljubav kakva postoji između njega i njegovog Oca, otkrivajući riječima i primjerom što Božje ime predočava — njegova divna svojstva. Zato je Isus mogao reći: “Tko je vidio mene, vidio je i Oca” (Ivan 14:9, 10; 17:8).

Haha , jel rekao ''Jehova''? Nije, nego je rekao ''Oce nas'', i da treba da se sveti ali on kao osoba i kao licnost , sto zapravo i predstavlja njegovo ime. Ne moze samo ime da se sveti. Kako ti zamisljas da necije ime moze da se sveti? o_O
Pa ne moze ime da se sveti nego karakter te osobe koju to ime predstavlja. :)
Stvarno si pogubljen :D .
I opet ti ,ajde da postavim tekst
(Matej 6:9) Molite se, dakle, ovako: ‘Oče naš, koji jesi na nebesima, neka se sveti ime tvoje!

Dakle sta vidis ovde , Oca kojeg Isus priznaje a i mi jer je Otac sviju pa zarez , koji se nalazi na nebesima pa zarez, da se sveti ime njegovo, i sta fantaziras drugim recima lupas nesto sa karakterom , ako se neki igrac uzmimo eto sada Djokovica primer treba proslaviti pitaju li neki za karakter njegov ili ime kako se zove taj igrac , javnost u svetu ne pita sta je u karakteru njegovog imena vec samo ime kako bi objavili siroj javnosti i kako bi ga vecina znala ,prestani vise lupati molim te.
Djela apostolska 15:14
Šimun je potanko iznio kako je Bog prvi put pogledao na neznabošce da iz njih uzme narod za svoje ime.

Kako to objasnjavas jeli ih uzeo za svoj karakter ili ime.

Nigde ne pise da su se razgnevili zbog imena,
vec zato sto im je rekao da ''ilija nije bio poslan nikom do udovici'' i ''nigde nije prorok bez casti osim u gradu svome'', on zapravo nije hteo da im pomogne i to im je rekao, jer su bili zlog srca i nisu imali vere.. Pa nije hteo da im pomogne.. Time ih je uvredio.. Zato su hteli da ga ubiju.. Ne izvrci pisma!
Znam ja da bi ti voleo da izvrnes ali ne mozes! :)
Kada je u sinagogi u Nazaretu ustao i dobio Izaijinu knjigu te čitao one retke iz Izaije (61:1, 2) u kojima je stajao Tetragramaton, je li on odbio izgovoriti božansko ime? Isus to nije učinio ako je, kao i uvijek, odbacio nebiblijske tradicije židovskih pismoznalaca. Matej 7:29
jer ih je učio kao onaj iza čijih riječi stoji Bog, a ne kao njihovi pismoznanci.

kaže nam: ”Poučavao [ih je] kao onaj tko ima autoritet, a ne kao njihovi pismoznalci.“ Govoreći tako da su ga njegovi vjerni apostoli mogli čuti, Isus se molio Jehovi Bogu: ”Objavio sam tvoje ime ljudima koje si mi dao iz svijeta. (...) Obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga“ (Ivan 17:6, 26).

18 “Duh je Jehovin na meni, jer Bog me pomazao da objavim dobru vijest siromasima, poslao me da propovijedam oslobođenje zarobljenima i vraćanje vida slijepima, da pustim potlačene na slobodu, 19 da propovijedam Jehovinu godinu milosti.” 20 Tada je smotao svitak, vratio ga poslužitelju i sjeo. Oči svih u sinagogi bile su uprte u njega. 21 I rekao im je: “Danas su se ispunile ove riječi iz Pisma koje ste upravo čuli.”
22 I svi su mu odobravali i divili se privlačnim riječima koje su izlazile iz usta njegovih.
Ja tebi govorim da je izgovorio ti ime i da ga niko nije kritikovao zbog toga , gore ti pise svi su odobravali i divilis se njegovim recima pa i farizeji koji su tu bili dakle svi u Sinagogi.

Ne izmisljaj, NIGDE U MANUSKRIPTIMA NE PISE ''JEHOVA" U OVIM CITATIMA, u koje ste vi ubacili ime.
ZNACI NIGDE! Kako mozete tako da manipulisete grckim tekstom?
Pa stvarno da se deli nagrada za falsifikat vi bi ste pobedili!
Ako su Isus i njegovi učenici čitali Pisma iz njihovog hebrejskog izvornika ili iz grčke Septuaginte, onda su nailazili na božansko ime u obliku Tetragramatona. Kada je u sinagogi u Nazaretu ustao i dobio Izaijinu knjigu te čitao one retke iz Izaije (61:1, 2) u kojima je stajao Tetragramaton, je li on odbio izgovoriti božansko ime? Isus to nije učinio ako je, kao i uvijek, odbacio nebiblijske tradicije židovskih pismoznalaca. Matej 7:29 kaže nam: ”Poučavao [ih je] kao onaj tko ima autoritet, a ne kao njihovi pismoznalci.“ Govoreći tako da su ga njegovi vjerni apostoli mogli čuti, Isus se molio Jehovi Bogu: ”Objavio sam tvoje ime ljudima koje si mi dao iz svijeta. (...) Obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga“ (Ivan 17:6, 26).

Bibliju je teško tumači ,kako ovo protumačit.
Sam ga David naziva ‘Gospodinom’, pa kako mu je onda sin?”
Budi razumna pa postavi lepo celi tekst pa cemo onda pisati.

Niko nije izbacio njegovo ime iz upotrebe. Bozje ime se pojavlje oko 7000 puta u Starom Zavetu, ali to ime se ne nalazi u Novom Zavetu u grckim manuskriptima niti jedan jedini put. Zato se i ne koristi vise u hriscanskim crkvama.
osoba te pita zasto na mnogim danasnjim crkvama nailazimo na ime Jehova kao sto slike pokazuju , zasto nisu izbrisane, zasto jos uvek postoje natpisi ,i danas ako vec tvrdis da se ne koristi u hriscanskim crkvama gore podvuceno???

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mozezs ti Izgovoriti Johavahu , ali te nece niko razumetu jer je u svetu poznatiji Jahve ili Jehova:D neko ce misliti da si Indijanac, u grckom kirios nije ime jer je to prevod (gospodin) a to je titula a ne ime. pa kad se kaze u bibliji naseg gospodina Isusa onda je odvojena titula od imena.
Aha, znaci mogu izgovoriti kako mi se svidja, pa eto meni se svidja ''Jahavahu'',au ala vam je teologija na klimavim nogama pa vi ne znate ni kako vam se Bog zove :D.
Kazes niko nece razumeti, ''mislice da sam indijanac'', pa bitno je da me Bog razume, a vidis ako razume, ''Jahavahu'', ''Jahve'', ''Jehova'' ''Jave'', a sto ne bi i ''Gospod'' razumeo.
Vidis kako si u corsokaku :D.

Bog je u grckom Kirios, zato sto se neka imena ne mogu izraziti na drugim jezicima i zato se prevode, kao sto se ime ''Nada'' recimo u engleski prevodi sa ''Hope'', i to je bolje nego da ljudi pokusavaju da izgovaraju ime koje nisu u stanju da izgovore zbog razlike u jezicima, i danas amerikanci imaju problem da izgovore imena na ''ic'' , pa je razumnije prevesti imena i njihovo znacenje, da bi bilo lakse izgovarati, i to se i danas radi. To su prevodioci septuaginte i ucinili i zato je na grckom ''Kirios'' , lepo sam ti objasnio pa ne razumes. Prevodioci ne bi to radili da je Jehovino ime toliko bitno izgovarati na ispravan nacin. To pokazuje da sam izgovor nije bitan. Pa i vi priznajete da ne mora biti tacan izgovor, nego ga mozes izgovarati kako je na tvom jeziku..
Da je bilo pogresno prevesti to ime sa ''Kirios'' prevodioci to nikad ne bi ucinili jer to je onda uvreda za Boga.. Ali to su ucinili zato sto nije pogresno, sta vise to je u skladu sa znacenjem tog imena, koje zapravo znaci ''Stvoritelj'', Stvoritelj=Bog. Pogledaj malo sta kazu rabini o tome, o znacenju imena YHWH, pa ce ti biti jasnije..
Ja priznajem da Bog ima ime, ali ti ga mozes izgovarati kako hoces, zato sto izgovor nije poznat, a da je Bog smatrao da je izgovor bitan, kao sto ti tvrdis, on bi izgovor tog imena sacuvao, ali nije to ucinio jer ga nije smatrao bitnim. U tome je vas problem, i vasa teologija je sva u problemima, shvatas.. :)
Zato nije greh izgovarati Bozje ime ''Gospod'' ili ''Bog'', jer to odrazava samo znacenje tog imena.
To nije neko magicno ime i izgovor nije bitan za spasenje!

Ja ti javno kazem da je govorio pred zidovima i farizejima citaj u Ivanu pa ces videti da je spomijao ime i da je dosao u ime Oca sto znaci da ga je spomenuo pred njima i da se Isus nije bojao nikoga da bi izgovorio to ime jesi smesan, pa to znaci vecni zivot upoznati njegovog Oca kada upoznas osobu najpre pitas za ime kako si smesan. Jovan5:
41 Ja ne prihvaćam slavu od ljudi, 42 nego dobro znam da vi u sebi nemate ljubavi prema Bogu. 43 Ja sam došao u ime Oca svojega.
Marko11:7-9.

Ma nema tog imena u manuskriptima grckih spisa i ti mozes samo da nagadjas, vasa vera je samo ''mozda'', nema tu nista ''sigurno'' i ''jeste'', cela vasa teologija je ''mozda-mozda'', a ti si toliko samouveren da je to strasno..
Nemoguce je da ja udjem u tvoj um i da ti neke stvari objasnim, mozda u licnom razgovoru, ali ovako je nemoguce..
Jer tu ima toliko toga za objasniti, a ti vrtis u krug, sve si uvezao i povezao vadeci stavke iz konteksta, to je program i tako su te ucili da radis.
Isus kaze ''Ja sam dosao u ime oca svojega'', pa treba li biti nerazuman? Sta predstavlja ime nego osobu i karakter? Isus je mogao reci ''ja sam dosao u ime zakona'' , sto znaci da izvrsi pravdu. To ne znaci da ''zakon ima ime''. Jel ti ne shvatas jasne stihove ili se pravis da ne razumes?
Kada neko kaze: ''Dolazim u ime zakona'' , ili ''Dolazim u ime pravde'',''u ime naroda'' to ne znaci da pravda ili zakon ima ime!
To znaci da osoba dolazi da izvrsi i obavi neki posao jer mu je dodeljen autoritet veci od njega. To nema nikakve veze sa imenom i ''izgovaranjem tog imena''.
Ime u bibliji predstavlja ''karakter'' i autoritet, isto je i sa Bozjim imenom.
Kako je tebi da objasnim kada si ti tvrdoglav covek?
Pa i jevreji kada su pisali stavili su samoglasnike izmedju slova tetragrama, da bi izgovor bio ''PIPI'' , sto znaci ''Otac'', pa onda nije ni cudo sto Isus za Boga koristi ime ''Otac'' ili ''Tata'' ,on je bio jevrejin, i sad ti hoces reci da je on izgovarao to ime. Pa sama biblija i manuskripti govore protiv tebe. On je verovatno sledio tu tradiciju da Boga zove ''Otac'' , kao i svi jevreji, upravo zbog toga sto je u tekstu tako pisalo. I to je ispravno..
Isus nije rekao ''dosao sam u ime Jehove'' nego ''Dosao sam u ime Oca''.

Na kraju, ti ne mozes nista dokazati ovim stavkom, jer tu imena nema!

I doveli su Isusu magare, stavili na njega haljine svoje i on je sjeo na njega. 8 Mnogi su prostrli haljine svoje po putu, a drugi su uzeli zelene grane što su ih narezali u poljima. 9 Oni koji su išli pred njim i oni koji su išli za njim vikali su: “Spasi ga, molimo te! Blagoslovljen onaj koji dolazi u ime Jehovino! Cak su idrugi narodi vikali i to javno a ne da su govorili to ime , a kako bi ga Isus krio. I ti mi pricas Nije smeo Isus izgovoriti to ime.:ludd/:
Nema ovde imena ''Jehova'' u manuskriptima, shvati.. Vi ste ga ubacili u NZ!
Otkud ti znas sta su oni vikali uopste, jel si ti bio tamo?
A ovaj stih ste pogresno preveli, oni nisu vikali ''spasi ga''..
Svejedno, samo ti fantaziraj, pojma nemas sta pricas!
Pa eto ti si sam odgovorio( Immortal love) kako se Izgovara sa Jahve
Eto sam si rekao da je to ime Jahve u potpunosti i u redu:D sto znaci da ga i ti akzeptiras, onda ga nemoj zvati vise Johavahu:D
A zasto, meni se svidja ''Jahavahu'' :D .
Dokazi da ga ja ne mogu tako izgovarati, posto ti tvrdis da je izgovor bitan? :)

Evo castim te ruckom ako mi dokazes da je izgovor bitan...

U posljednjoj molitvi koju je izgovorio pred svojih 11 vjernih apostola, Isus je ukazao na vezu između poznavanja Boga i produbljivanja ljubavi kad je rekao: “Obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga, da ljubav kojom si me ljubio bude u njima i ja u zajedništvu s njima” (Ivan 17:26). Isus je pomogao svojim učenicima da steknu ljubav kakva postoji između njega i njegovog Oca, otkrivajući riječima i primjerom što Božje ime predočava — njegova divna svojstva. Zato je Isus mogao reći: “Tko je vidio mene, vidio je i Oca” (Ivan 14:9, 10; 17:8).
Pa to sam ti i ja rekao, da on ovde nije tvrdio da im je ''objavio'' Bozje ime u tom smislu da ga je izgovarao, vec kada je rekao da ga je ''objavio'', mislio je da ga je otkrio ljudima kao Boga punog ljubavi, milosrdnog Oca koji voli ljude , da im je ''objavio njegov karakter'' i to pokazao svojim primerom. Pa i tvoji JS , koje ovde citiras su to ispravno razumeli, dakle ''otkrivajući riječima i primjerom što Božje ime predočava'' :)

I opet ti ,ajde da postavim tekst
(Matej 6:9) Molite se, dakle, ovako: ‘Oče naš, koji jesi na nebesima, neka se sveti ime tvoje!
Dakle sta vidis ovde , Oca kojeg Isus priznaje a i mi jer je Otac sviju pa zarez , koji se nalazi na nebesima pa zarez, da se sveti ime njegovo,

Pa u cemu je problem? Ovde nigde nije spomenuto ime ''Jehova'' . Vec se kaze da je taj cije se ime sveti ''Otac''. Znaci nema govora o tome kako mu je ime. A na kraju cak ispada da mu je ime ''Otac''.
''OCE NAS, koji jesi na nebesima, da sveti se ime tvoje.'' . Ispada da mu je ime ''Otac''. Ne kaze ''Jehova nas''.
Zato prestani ovakve tekstove bez znacenja da postavljas, jer oni ne dokazuju nista, sta vise cak te i opovrgavaju..

i sta fantaziras drugim recima lupas nesto sa karakterom , ako se neki igrac uzmimo eto sada Djokovica primer treba proslaviti pitaju li neki za karakter njegov ili ime kako se zove taj igrac , javnost u svetu ne pita sta je u karakteru njegovog imena vec samo ime kako bi objavili siroj javnosti i kako bi ga vecina znala ,prestani vise lupati molim te.

Ja ne lupam nista vec ti ne razumes..Ti ne slavis Novakovo ime, vec njega kao osobu :).
A i ne mozes ti koristiti ovaj primer, zato sto se u bibliji jasno naglasava da je ime povezano sa osobinama, karakterom i licnoscu. ''Od sada se vise neces zavati Jakov nego Izrailj'', ''i nadenuse mu ime Isav, jel kad izidje bese rutav'' , pa Isus menja imena apostolima: ''i nadenu im imena Voanirges, to jest sinovi groma'' , Bog menja ime Avramovo u ''AvrAAm'' sto znaci ''otac mnogih'' itd.. U bibliji su imena blisko povezana sa karakterom i licnoscu.
"Ona će roditi sina i ti ćeš mu dati ime Isus, jer će on spasti narod svoj od grehova njihovih''. Pa i Isus ima vise imena: ''Isus, Emanuilo..'' . Isto tako i za Boga se koristi vise imena a ne samo ''Jehova'', sve je to u skladu sa razumevanjem da ime predstavlja karakter. I posto ime predstavlja karakter takodje moze da se menja..

Djela apostolska 15:14
Šimun je potanko iznio kako je Bog prvi put pogledao na neznabošce da iz njih uzme narod za svoje ime.

Kako to objasnjavas jeli ih uzeo za svoj karakter ili ime.
Opet ti isto, ne moze neko uzeti nekog ''za svoje ime''.
Jel ti shvatas apsurd, IME NIJE ZIVO! To nije nesto sto moze da radi, da zivi i da upotrebljava nekoga za svoje potrebe.

Ime je povezano sa karakterom, i osobom koju to ime predstavlja. Kada se kaze da ''uzme narod za svoje ime'' , on misli da ih ''uzme kao svedoke i predstavnike njega kao osobe''. Ti stvarno volis da izvrces.

Ako su Isus i njegovi učenici čitali Pisma iz njihovog hebrejskog izvornika ili iz grčke Septuaginte, onda su nailazili na božansko ime u obliku Tetragramatona. Kada je u sinagogi u Nazaretu ustao i dobio Izaijinu knjigu te čitao one retke iz Izaije (61:1, 2) u kojima je stajao Tetragramaton, je li on odbio izgovoriti božansko ime? Isus to nije učinio ako je, kao i uvijek, odbacio nebiblijske tradicije židovskih pismoznalaca. Matej 7:29 kaže nam: ”Poučavao [ih je] kao onaj tko ima autoritet, a ne kao njihovi pismoznalci.“ Govoreći tako da su ga njegovi vjerni apostoli mogli čuti, Isus se molio Jehovi Bogu: ”Objavio sam tvoje ime ljudima koje si mi dao iz svijeta. (...) Obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga“ (Ivan 17:6, 26).

Opet ti isto ponavljas, pa ti si stvarno nepopravljiv, ja sam ti objasnio ovo, pa koliko puta treba da ponovim da bi doprlo do tvog uma?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Aha, znaci mogu izgovoriti kako mi se svidja, pa eto meni se svidja ''Jahavahu'',au ala vam je teologija na klimavim nogama pa vi ne znate ni kako vam se Bog zove :D.
Kazes niko nece razumeti, ''mislice da sam indijanac'', pa bitno je da me Bog razume, a vidis ako razume, ''Jahavahu'', ''Jahve'', ''Jehova'' ''Jave'', a sto ne bi i ''Gospod'' razumeo.
Vidis kako si u corsokaku :D.
Ma mozes ja ti rekoh , zovi Jahavahu ali takvo ime ko zazove ne moze se spasti :D osim toga nije te On uzeo za svoj narod pa mozes vikati koliko hoces:roll:

Bog je u grckom Kirios,
Ja priznajem da Bog ima ime, ali ti ga mozes izgovarati kako hoces, zato sto izgovor nije poznat, a da je Bog smatrao da je izgovor bitan, kao sto ti tvrdis, on bi izgovor tog imena sacuvao, ali nije to ucinio jer ga nije smatrao bitnim. U tome je vas problem, i vasa teologija je sva u problemima, shvatas.. :)
Zato nije greh izgovarati Bozje ime ''Gospod'' ili ''Bog'', jer to odrazava samo znacenje tog imena.
To nije neko magicno ime i izgovor nije bitan za spasenje!
Pa znam da je u neznabozaca zamenjeno umesto Jehova - Kirios pa tako je i danas kod Pravoslavnih Grka to me ne cudi pa i oni si nazovikrscanstvo , kako mogu biti pravi vernici i krscani i pobiti slavno Ime koje se treba preneti sa koleno na koleno i koje se pojavljuje preko 7.000 puta pa to samo imbecili mogu uciniti , to je nezamislivo , zamisli ti stavis u testamentu (u kojem ostavljas ostavstinu svojima od preko 100 Milijarde Eura ) ,svoje ime Miroslav i to nekoliko puta napisano , da bi se nakon nekoliko godina jedan dan taj testament zagubio i ti pao u potpuni zaborav sa tvojim imenom tak da bi te tvoji decki pokolenja zvali neki gospodin nam je ostavil tolike novce a nije ni bitan ak bi ih neko upitao . Ti bi se prevrtal u grobu kaj bi to cuo ne:D vidis decki to boli, a jednako boli i samog Boga Jehovu koji je jos ziv i vidi kaj se radi, zato ti velim ak mu ime ne znas ne mozes se spasti.

Isus kaze ''Ja sam dosao u ime oca svojega'', pa treba li biti nerazuman? Sta predstavlja ime nego osobu i karakter? Isus je mogao reci ''ja sam dosao u ime zakona'' , sto znaci da izvrsi pravdu. To ne znaci da ''zakon ima ime''. Jel ti ne shvatas jasne stihove ili se pravis da ne razumes?
Kada neko kaze: ''Dolazim u ime zakona'' , ili ''Dolazim u ime pravde'',''u ime naroda'' to ne znaci da pravda ili zakon ima ime!
To znaci da osoba dolazi da izvrsi i obavi neki posao jer mu je dodeljen autoritet veci od njega. To nema nikakve veze sa imenom i ''izgovaranjem tog imena''.
Ime u bibliji predstavlja ''karakter'' i autoritet, isto je i sa Bozjim imenom.
Kako je tebi da objasnim kada si ti tvrdoglav covek?
Kak da ja tebi objasnim da to ime ima vec svojstven karakter i osobinu kroz to ime , samim tim i povlaci sve kroz to ime , pa Zato Isus kaze u Ime , a ne da sada podvlaci celi karakter i osobinu tog imena jer se to nigde ne radi , onda je trebao reci dosao sam pa navesti sve osobine: milostivi,pun ljubavi ,istine,dobrostiv,spor na gnev, i td.... sve te osobine su vec izrazene u tom imenu , tako da je logicno reci samo Ime kojima je svima dobro poznato, molim te uzmi se malo u obzir covece ako si uopste isao na neko vencanje ili si vencan sa tvojom zenom pa tamo ti traze samo tvoje ili necije ime , koga uopste interesuje tvoje osobine ,karakter sta lupas breee!!!!:D

I kad Kaze ja sam dosao u ime Oca !!! to je isto kao da je rekao u ime zakona , sve ti je urezano u to Ime kako ne svatas ,Jehova je i zakonodavac bio svojem narodu davao im je zakone ,nacela po kojima trebaju ispravno ziveti ,to Ime sadrzi sve zato Isus kaze jednom recju u Ime Oca svojega

Pa i jevreji kada su pisali stavili su samoglasnike izmedju slova tetragrama, da bi izgovor bio ''PIPI'' , sto znaci ''Otac'', pa onda nije ni cudo sto Isus za Boga koristi ime ''Otac'' ili ''Tata'' ,on je bio jevrejin, i sad ti hoces reci da je on izgovarao to ime. Pa sama biblija i manuskripti govore protiv tebe. On je verovatno sledio tu tradiciju da Boga zove ''Otac'' , kao i svi jevreji, upravo zbog toga sto je u tekstu tako pisalo. I to je ispravno..
Isus nije rekao ''dosao sam u ime Jehove'' nego ''Dosao sam u ime Oca''.

Na kraju, ti ne mozes nista dokazati ovim stavkom, jer tu imena nema!
Svaki otac ili tata ima svoje ime , valjda si i imao tatu sa ime ili bez imena, tacno je da da je svog boga zvao i Ocem, da bi se razumelo da je on sin i da nije jednak sa Ocem na sta je vise puta istakao , ali ovde nije spomenuo samo Otac da bi istakao nejednakost vec zapazi u Ime pa onda Oca , dakle vaznost Ime pa onda cast Oca a i logicno na kraju krajeva ne moze otac da bude bez imena pa to svak zna.

Nema ovde imena ''Jehova'' u manuskriptima, shvati.. Vi ste ga ubacili u NZ!
Otkud ti znas sta su oni vikali uopste, jel si ti bio tamo?
A ovaj stih ste pogresno preveli, oni nisu vikali ''spasi ga''..
Svejedno, samo ti fantaziraj, pojma nemas sta pricas!
Ima ,Ima, ja tamo nijesam bio , a nijesi ni ti !!!!!
Nista mi nijesmo lose preveli , neg je tebi krivo sto je tu Jehova reci slobodno:D

A zasto, meni se svidja ''Jahavahu'' :D .
Dokazi da ga ja ne mogu tako izgovarati, posto ti tvrdis da je izgovor bitan? :)

Evo castim te ruckom ako mi dokazes da je izgovor bitan...
Pa zato sto si sam priznao da se Izgovara sa Jahve a i tvoji Teolozi ga tako zovu :D Rucak bi prihvatio ali sam daleko , samo da nije idolizirano !!!:D

Pa to sam ti i ja rekao, da on ovde nije tvrdio da im je ''objavio'' Bozje ime u tom smislu da ga je izgovarao, vec kada je rekao da ga je ''objavio'', mislio je da ga je otkrio ljudima kao Boga punog ljubavi, milosrdnog Oca koji voli ljude , da im je ''objavio njegov karakter'' i to pokazao svojim primerom. Pa i tvoji JS , koje ovde citiras su to ispravno razumeli, dakle ''otkrivajući riječima i primjerom što Božje ime predočava'' :)
Opet ti ,mislim da sam ovo vec objasnio , celi smisao karakter i osobinu obuhvaca to Ime , zato je doviljno Ime, nece Isus nabrajati osobine i karakteri, a ko to od ljudi ne zna da je Bog pun ljubavi pa se Isus sad Objasnjava te stvari, ne lupaj svasta , ovde Isus objavljuje Ime sa sigurnoscu 100%

Ja ne lupam nista vec ti ne razumes..Ti ne slavis Novakovo ime, vec njega kao osobu :).
Jel ta osoba bez ime pitam te , kako ce slaviti tu osobu bez imena , ja to jos nisam nigde cuo , imas li ti Krstenicu , jesi li tamo zaveden samo kao osoba , ili osoba sa Ime , licna karta jel tamo pise tvoje ime i osoba kao pol , ili pise karakter i osobina , Pasos putna isprava da li tamo pise tvoj karakter i osobina ili tvoje ime .

Opet ti isto, ne moze neko uzeti nekog ''za svoje ime''.
Jel ti shvatas apsurd, IME NIJE ZIVO! To nije nesto sto moze da radi, da zivi i da upotrebljava nekoga za svoje potrebe.
Ime je povezano sa karakterom, i osobom koju to ime predstavlja. Kada se kaze da ''uzme narod za svoje ime'' , on misli da ih ''uzme kao svedoke i predstavnike njega kao osobe''. Ti stvarno volis da izvrces.

Izaija43:10 Vi ste moji svjedoci”, kaže Jehova, “i sluga moj kojeg sam izabrao, da biste znali i vjerovali mi i razumjeli da sam ja onaj isti. Prije mene nijedan bog nije bio načinjen i poslije mene neće biti nijednoga. 11 Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja.”
12 “Ja sam prorekao, spasio i objavio, kad među vama nije bilo nijednoga tuđeg boga. Stoga ste vi moji svjedoci, kaže Jehova, “a ja sam Bog. 13 I za sva vremena ja sam isti, i nema nikoga tko može izbaviti iz moje ruke. Izvršit ću naum svoj — tko to može spriječiti?”

Kako Jehova nije ziv i da nas ne moze upotrebiti za njegove potrebe ??? , sta lupas , IME NIJE ZIVO !!! ti nisi zdrav , Jos uvek ne moze odumreti Teslini izumi i njegovi generatori koji jos uvek rade na njegovom principu pa sve dok traju njegovi izumi on ce uvek biti kao da je ziv, Siemens to ime jos uvek postoji u kompanijama ljudi rade u mnogim zemljama i ne odumire jos uvek postoji , Bosch , i da ne nabrajam njihovo se ime ne moze ugasiti, jos uvek rade , ne moraju biti oni zivi ali neki od njihovih rodjaka jos uvek vode te firme hocu ti reci ime je jos uvek postojano i ako su oni mrtvi danas , a ti pricas za zivoga Boga i da on ne moze voditi svoj narod , pa po cemu su poznati Izraelci bili kojeg Svemocnog boga su hvalili i ko ih je uvek Izbavio, nemas ti pojma sta pises na zalost,

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Kada bilo ko kaže ili napiše: "Bog", niko ne pomisli na mene, pa čak niti na krokodila behka, već svi (ili skoro svi, čast nekolicini izuzetaka) prvo pomisle na Boga i jedino na jedinoga Boga.
A šta se njegovog imena tiče (bez obzira što je jedan jedini pa mu ime uopšte ne treba), najbolje bi bilo da organizujete referendum pa mu glasanjem izaberete ime, ... al` nemojte referendum na ovom forumu, jer ste ovde već previše puta silovali božje ime uzalud.
A mene najviše zanima kako se zove izbacivač koji je svemogućeg izbacio od nekuda (pogotovo iz biblije), više me zanima ime "najvećeg prevaranta" a za Boga već znam da je Bog i nemam potrebe izmišljati mu ime ili bilo šta drugo.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Kada bilo ko kaže ili napiše: "Bog", niko ne pomisli na mene, pa čak niti na krokodila behka, već svi (ili skoro svi, čast nekolicini izuzetaka) prvo pomisle na Boga i jedino na jedinoga Boga.
A šta se njegovog imena tiče (bez obzira što je jedan jedini pa mu ime uopšte ne treba), najbolje bi bilo da organizujete referendum pa mu glasanjem izaberete ime, ... al` nemojte referendum na ovom forumu, jer ste ovde već previše puta silovali božje ime uzalud.
A mene najviše zanima kako se zove izbacivač koji je svemogućeg izbacio od nekuda (pogotovo iz biblije), više me zanima ime "najvećeg prevaranta" a za Boga već znam da je Bog i nemam potrebe izmišljati mu ime ili bilo šta drugo.
Ljudi su oduvek imali puno Bogova , pravili su ih sami , klesali drva , klesali kamenje , pravili sebi lik za obozavanje , jedni se molili bogu Molohu, Balu,drugi Bogu suncu Ra, jedan kao sto si ti postavio klesani od kamena bezimeni u tvom avataru, i da ne nabrajam od svih njih pravi Bog se razlikuje koji trazi da ga zoves po imenu , inace ne zna kojem se od tolikih bogova molis.
Jehova je rekao Izraelcima: “Ne pravite sebi bezvrijednih bogova, ne podižite sebi rezane likove ni obredne stupove i ne postavljajte u svojoj zemlji kamenove ukrašene slikama da se pred njima klanjate” (3. Mojs. 26:1). Kralj David je napisao: “Velik je Jehova i dostojan hvale najveće, treba ga se bojati više od svih drugih bogova. Jer bezvrijedni su svi bogovi naroda drugih, a Jehova je načinio nebesa” (1. Ljet. 16:25, 26).
Luka 4:8
Isus mu je nato rekao: “Pisano je: ‘Jehovu, Boga svojega, obožavaj i jedino njemu služi!’”
Prvi kršćani objavljivali su poruku: “Svatko tko prizove ime Jehovino bit će spašen” (Djela apostolska 2:21; Rimljanima 10:13).

Apostol Pavao je rekao da je Đavo ”bog ovog sustava stvari“ (2. Korinćanima 4:4). Kao ”vladar ovog svijeta“ Đavo potiče ljude da obožavaju mnoge lažne bogove (Ivan 12:31). Stoga je obožavanje bogova koje su izmislili ljudi zapravo obožavanje Sotone

Kako ti konkretno svetiš Jehovi Ime?
Kad koristim svaku priliku da drugima govorimo o Jehovi i njegovom Kraljevstvu, time pokazujem da ljubim Boga i zapravo svetim njegovo ime Psal. 83:18; Ezek. 36:23; Mat. 6:9. Poput Isusa, i mi dokazujemo kako zelimo da se sveti Jehovino ime i da se vrsi njegova volja Mat. 26:39.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Različiti ljudi imaju različita verovanja a neki uopšte ne veruju. Ja poštivam njihovo pravo (moralno i zakonsko) na to. Ne pada mi na pamet razuveravati ih na način da ih smatram verski propalima i pokušavati ih "spasiti" uveravajući ih u neka svoja verovanja lupajući im po vratima pa trkeljati o jedinom načinu "spasenja" i to samoako se pridruži "nama" (jehovcima).
Smatram da je prepotentno čak i uvredljivo kad neko (bilo ko) decidisano tvrdi da je samo on ili "oni" jedini ispravni vernici koji će jedini nekada od nečega biti spašeni a svi drugi će propasti, iz čega je očito da sve druge smatrate barem verskim propalicama. Smatram vas (jehovce) nasilnim zbog takvog vašeg stava i načina na koji takav vaš stav i vaše verovanje pokušavate nametnuti drugima.

Natrag