- Učlanjen(a)
- 17.10.2013
- Poruka
- 111
Mozezs ti Izgovoriti Johavahu , ali te nece niko razumetu jer je u svetu poznatiji Jahve ili Jehova neko ce misliti da si Indijanac, u grckom kirios nije ime jer je to prevod (gospodin) a to je titula a ne ime. pa kad se kaze u bibliji naseg gospodina Isusa onda je odvojena titula od imena.Haha, pa ti si smesan covek skroz, znaci ti znas, i tvoj izgovor je ispravan .
U Srbiji je Ivan a u nemackoj Johan?
Evo ja cu ga izgovaram Jahavahu, meni se tako svidja, nije velika razlika .
Pa jesi blesav, ja ti svo vreme i govorim to , da su oni to ime preveli u grcki i na druge jezike, preneli su njegovo znacenje kao sto se radi i sa imenima danas, pa se pravis lud.
Jel tebi Ivan i Johan isto? Jel to zvuci jednako? Nije cak ni slicno u izgovoru, ali to je isto ime. Shvatas li da lupetas?
U Hebrejskom je YHWH, a u grckom je Kirios.. I to je isto ime. Bez obzira sto zvuci drugacije.
Ja ti javno kazem da je govorio pred zidovima i farizejima citaj u Ivanu pa ces videti da je spomijao ime i da je dosao u ime Oca sto znaci da ga je spomenuo pred njima i da se Isus nije bojao nikoga da bi izgovorio to ime jesi smesan, pa to znaci vecni zivot upoznati njegovog Oca kada upoznas osobu najpre pitas za ime kako si smesan. Jovan5:Nije citao jednostavno zato sto bi pokusali da ga ubiju da je to radio. Ako je u Isusovo vreme postojala zabrana izgovaranja YHWH imena a on ga je izgovarao javno, objasni mi kako ga fariseji ni jednom prilikom nisu ukorili zbog toga?
Nego lupetas gluposti, neprestano lupas i lupas..
41 Ja ne prihvaćam slavu od ljudi, 42 nego dobro znam da vi u sebi nemate ljubavi prema Bogu. 43 Ja sam došao u ime Oca svojega.
Marko11:7-9.
I doveli su Isusu magare, stavili na njega haljine svoje i on je sjeo na njega. 8 Mnogi su prostrli haljine svoje po putu, a drugi su uzeli zelene grane što su ih narezali u poljima. 9 Oni koji su išli pred njim i oni koji su išli za njim vikali su: “Spasi ga, molimo te! Blagoslovljen onaj koji dolazi u ime Jehovino! Cak su idrugi narodi vikali i to javno a ne da su govorili to ime , a kako bi ga Isus krio. I ti mi pricas Nije smeo Isus izgovoriti to ime.
Pa eto ti si sam odgovorio( Immortal love) kako se Izgovara sa JahveDanas se vise ne zna kako se to ime izgovara. Neki tvrde da je Jahve, neki da je Jaho, neki da je Jehova, neki da je Jave itd..
Eto sam si rekao da je to ime Jahve u potpunosti i u redu sto znaci da ga i ti akzeptiras, onda ga nemoj zvati vise JohavahuNiko njegovo ime ne krije, imas i katolicku Bibliju sa imenom ''Jahve'' u Starom Zavetu.. I to je u potpunosti u redu..
U posljednjoj molitvi koju je izgovorio pred svojih 11 vjernih apostola, Isus je ukazao na vezu između poznavanja Boga i produbljivanja ljubavi kad je rekao: “Obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga, da ljubav kojom si me ljubio bude u njima i ja u zajedništvu s njima” (Ivan 17:26). Isus je pomogao svojim učenicima da steknu ljubav kakva postoji između njega i njegovog Oca, otkrivajući riječima i primjerom što Božje ime predočava — njegova divna svojstva. Zato je Isus mogao reći: “Tko je vidio mene, vidio je i Oca” (Ivan 14:9, 10; 17:8).Ja ne lupetam nego ti, Isus kaze:
И показах им име Твоје, и показаћу: да љубав којом си мене љубио у њима буде, и ја у њима.(jovan 17:26).
Dakle: POKAZAH im ime tvoje, kako im je to pokazao?
Isus im je pokazao Bozje ime svojim nacinom zivota, otkrio im je ko Bog zaista jeste, do tad su mogli samo da slusaju o njemu ali nikada ga nisu upoznali, niti su osetili njegovu pravu ljubav. Kroz Isusa on je dosao da im otkrije Bozju ljubav. Zato i kaze: ''da ljubav kojom si mene ljubio bude u njima''.
On im je objavio Bozje ime na taj nacin sto im je otkrio Boga kao osobu punu ljubavi...
I opet ti ,ajde da postavim tekstHaha , jel rekao ''Jehova''? Nije, nego je rekao ''Oce nas'', i da treba da se sveti ali on kao osoba i kao licnost , sto zapravo i predstavlja njegovo ime. Ne moze samo ime da se sveti. Kako ti zamisljas da necije ime moze da se sveti?
Pa ne moze ime da se sveti nego karakter te osobe koju to ime predstavlja.
Stvarno si pogubljen .
(Matej 6:9) Molite se, dakle, ovako: ‘Oče naš, koji jesi na nebesima, neka se sveti ime tvoje!
Dakle sta vidis ovde , Oca kojeg Isus priznaje a i mi jer je Otac sviju pa zarez , koji se nalazi na nebesima pa zarez, da se sveti ime njegovo, i sta fantaziras drugim recima lupas nesto sa karakterom , ako se neki igrac uzmimo eto sada Djokovica primer treba proslaviti pitaju li neki za karakter njegov ili ime kako se zove taj igrac , javnost u svetu ne pita sta je u karakteru njegovog imena vec samo ime kako bi objavili siroj javnosti i kako bi ga vecina znala ,prestani vise lupati molim te.
Djela apostolska 15:14
Šimun je potanko iznio kako je Bog prvi put pogledao na neznabošce da iz njih uzme narod za svoje ime.
Kako to objasnjavas jeli ih uzeo za svoj karakter ili ime.
Nigde ne pise da su se razgnevili zbog imena,
Kada je u sinagogi u Nazaretu ustao i dobio Izaijinu knjigu te čitao one retke iz Izaije (61:1, 2) u kojima je stajao Tetragramaton, je li on odbio izgovoriti božansko ime? Isus to nije učinio ako je, kao i uvijek, odbacio nebiblijske tradicije židovskih pismoznalaca. Matej 7:29vec zato sto im je rekao da ''ilija nije bio poslan nikom do udovici'' i ''nigde nije prorok bez casti osim u gradu svome'', on zapravo nije hteo da im pomogne i to im je rekao, jer su bili zlog srca i nisu imali vere.. Pa nije hteo da im pomogne.. Time ih je uvredio.. Zato su hteli da ga ubiju.. Ne izvrci pisma!
Znam ja da bi ti voleo da izvrnes ali ne mozes!
jer ih je učio kao onaj iza čijih riječi stoji Bog, a ne kao njihovi pismoznanci.
kaže nam: ”Poučavao [ih je] kao onaj tko ima autoritet, a ne kao njihovi pismoznalci.“ Govoreći tako da su ga njegovi vjerni apostoli mogli čuti, Isus se molio Jehovi Bogu: ”Objavio sam tvoje ime ljudima koje si mi dao iz svijeta. (...) Obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga“ (Ivan 17:6, 26).
18 “Duh je Jehovin na meni, jer Bog me pomazao da objavim dobru vijest siromasima, poslao me da propovijedam oslobođenje zarobljenima i vraćanje vida slijepima, da pustim potlačene na slobodu, 19 da propovijedam Jehovinu godinu milosti.” 20 Tada je smotao svitak, vratio ga poslužitelju i sjeo. Oči svih u sinagogi bile su uprte u njega. 21 I rekao im je: “Danas su se ispunile ove riječi iz Pisma koje ste upravo čuli.”
22 I svi su mu odobravali i divili se privlačnim riječima koje su izlazile iz usta njegovih.
Ja tebi govorim da je izgovorio ti ime i da ga niko nije kritikovao zbog toga , gore ti pise svi su odobravali i divilis se njegovim recima pa i farizeji koji su tu bili dakle svi u Sinagogi.
Ako su Isus i njegovi učenici čitali Pisma iz njihovog hebrejskog izvornika ili iz grčke Septuaginte, onda su nailazili na božansko ime u obliku Tetragramatona. Kada je u sinagogi u Nazaretu ustao i dobio Izaijinu knjigu te čitao one retke iz Izaije (61:1, 2) u kojima je stajao Tetragramaton, je li on odbio izgovoriti božansko ime? Isus to nije učinio ako je, kao i uvijek, odbacio nebiblijske tradicije židovskih pismoznalaca. Matej 7:29 kaže nam: ”Poučavao [ih je] kao onaj tko ima autoritet, a ne kao njihovi pismoznalci.“ Govoreći tako da su ga njegovi vjerni apostoli mogli čuti, Isus se molio Jehovi Bogu: ”Objavio sam tvoje ime ljudima koje si mi dao iz svijeta. (...) Obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga“ (Ivan 17:6, 26).Ne izmisljaj, NIGDE U MANUSKRIPTIMA NE PISE ''JEHOVA" U OVIM CITATIMA, u koje ste vi ubacili ime.
ZNACI NIGDE! Kako mozete tako da manipulisete grckim tekstom?
Pa stvarno da se deli nagrada za falsifikat vi bi ste pobedili!
Budi razumna pa postavi lepo celi tekst pa cemo onda pisati.Bibliju je teško tumači ,kako ovo protumačit.
Sam ga David naziva ‘Gospodinom’, pa kako mu je onda sin?”
osoba te pita zasto na mnogim danasnjim crkvama nailazimo na ime Jehova kao sto slike pokazuju , zasto nisu izbrisane, zasto jos uvek postoje natpisi ,i danas ako vec tvrdis da se ne koristi u hriscanskim crkvama gore podvuceno???Niko nije izbacio njegovo ime iz upotrebe. Bozje ime se pojavlje oko 7000 puta u Starom Zavetu, ali to ime se ne nalazi u Novom Zavetu u grckim manuskriptima niti jedan jedini put. Zato se i ne koristi vise u hriscanskim crkvama.
Poslednja izmena od urednika: