Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kada bilo ko kaže ili napiše: "Bog", niko ne pomisli na mene, pa čak niti na krokodila behka, već svi (ili skoro svi, čast nekolicini izuzetaka) prvo pomisle na Boga i jedino na jedinoga Boga.
A šta se njegovog imena tiče (bez obzira što je jedan jedini pa mu ime uopšte ne treba), najbolje bi bilo da organizujete referendum pa mu glasanjem izaberete ime, ...

Haha dobra ideja to glasanje, evo ja glasam da je Bozje ime 'Jahavahu' :D
Ima li neko neki drugi predlog? :)

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Haha dobra ideja to glasanje, evo ja glasam da je Bozje ime 'Jahavahu' :D
Ima li neko neki drugi predlog? :)
3Mojs.19:12.
Ne kunite se lažljivo mojim imenom da ne oskvrnete ime Boga svojega. Ja sam Jehova.

3Mojs22:32
Ne oskvrnjujte moje sveto ime

3Mojs 21:6
Neka budu sveti svome Bogu i neka ne oskvrnjuju ime svoga Boga, jer oni prinose paljene žrtve Jehovine, hranu svoga Boga.

3Mojs22:2
“Kaži Aronu i sinovima njegovim neka se čuvaju da ne obeščaste svete stvari sinova Izraelovih i da ne oskvrnjuju moje sveto ime stvarima koje mi oni posvećuju.

(2. Mojsijeva 20:7) Ne spominji ime Jehove, Boga svojega, na nedostojan način, jer Jehova neće ostaviti nekažnjena onoga koji nedostojno spominje ime njegovo.

3Mojs24:16
Onaj tko pohuli na ime Jehovino neka se pogubi. Neka ga sva zajednica zaspe kamenjem. Bio došljak ili rođeni Izraelac, ako pohuli na ime Božje, neka se pogubi.

A ti ga slobodno zovi Jahavahu , imas li jos predloga za tudje glasanje ??? :mig:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Да, Он је ЈХВХ и Он се објавио у телу, а то што се роди назва се Син Божији - Бог ЈХВХ у телу, Богочовек Исус Христос. Он се не мења, Он је увек исти и праведни Бог, Пастир добри који за Своје овчице положи живот како бисмо ушли у Спасење. А, ипак, неки Га унижавају градећи Га анђелом или само човеком, као што смо ми - творевином, а не Творцем. Да Творац узима обличје творевине, да се сам унизи нас ради, то је за ум световни тешко појмљиво. Зато многи не верују у Њега, чини им се да је Бог ЈХВХ сувише снажан и да није брижни родитељ који за Своју децу може да страда, да се жртвује.

Језекиљ 10 Откривење 4.jpg
Језекиљ 10, Откривење 4, Исаија 6, Данило 7
16. И, као што је признато, велика је тајна побожности: Бог се јави у телу, оправда се у Духу, показа се анђелима, проповеди се незнабошцима, верова се на свету, узнесе се у слави. (1. Тимотију 3)

А управо ово оспоравају многи који живе далеко од истине и спознаје Бога на кога се позивају, на велику тугу самог Господа и оних који виде и жалосте се због тога. Јер није гнев (не треба да буде) код људи који виде шта се дешава, да се презиру они који оспоравају Оног који се узнесе у слави Својој, већ велика жалост колико је заведених лажним пророцима и наукама, извртањем речи Божије.

Jesus14.jpg

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
To o "referendumu" čak i ja,koji sam to napisao, smatram neprimerenom ili barem neukusnom sarkastičnom šalom s kojom sam malo preterao jer prvoga sebe smatram "premalim pod ovim zvezdama" da bi uopšte razmišljao a kamo li primenjivao ili promenjivao Božje podatke (ime, prezime, datum rođenja, mesto rođenja, zanimanje,itd.,), bez obzira što niko na ovom forumu čak ni ne zna jesam li ja uopšte vernik. Namerno neću u verskom smislu da se ovde deklarišem jer smatram da ovde ima premalo ljudi koji su svojim stavovima i načinom razmišljanja kod mene izazvali divljenje i čast da im se javno poverim.
Ne želim potaknuti nikakav referendum o Bogu,pogotovo ne na ovoj temi jer bi to ovde bilo neprimereno (najblaže rečeno) ... a referendum o Božjem imenu ??? ... pa ja samo, želim biti glup, jer se ovde previše ljudi smatra prepametnima a ja se želim razlikovati od njih. Nemojte se povoditi zamnom jer ja ponekad i sam sebe iznenadim svojim glupostima.
Ako je neko ozbiljno shvatio moj predlog o (nekom bilo kakvom) referendumu,neka se obrati i posavetuje sa urednikom.
(oprosti krokodile što ti posla izmišljam, kao da ga nemaš dosta)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Да се направи референдум, катастрофалне ли идеје и бесмислене, мења ли то чињеницу ко је Он? Никако. Јер само је један једини ЈХВХ и нема другог. Један једини који се објави, показа анђелима и који ће владати над Цаством Својим, јер Он јесте (ЈХВХ), Он је Цар над царевима, Господ над господима, Кнез над кнезовима. Шта год да неко од нас тврди или одлучи, то никако неће Њега скинути са трона. Јер од Оца изиђе и Њему се врати. А Бог је Дух, Господ над војскама.

24. Бог је Дух; и који Му се моле, духом и истином треба да се моле. (Јован 4)

17. А Господ је Дух: а где је Дух онде је слобода.
18. Ми пак сви који откривеним лицем гледамо славу Господњу, преображавамо се у оно исто обличје из славе у славу, као од Господњег Духа. (2.Кор. 3)

А збуњен човек не зна ко му је Господ, мисли да ми водимо рат против нашег Створитеља и Спаситеља, наводно Га избацујемо из Библије. Па, људи помахнитали, Он јесте Библија. Од корице до корице - Он је ту. Зато и Дух Свети Божији није таквом збуњеном човеку Господ Бог, већ само безлична сила.

Да вам је само секунда да схватите ко је ваш Господ, да Га признате, радост би вас обузела у духу, не бисте водили рат са осталим хришћанима који наводно избацују име Господње, а Он прослави име Господње. Да када се спомене Његово име ђаволи дрхћу и беже. Нечисти духови остављају човека у миру Божијем, јер Он нас уведе у тај мир Божији (покој) - Свој мир.

Псалам 33

9. Јер Он рече, и постаде; Он заповеди, и показа се.
10. Господ разбија намере незнабошцима, уништава помисли народима.
11. Намера је Господња тврда довека, мисли срца његова од колена на колено.
12. Благо народу, коме је Бог Господ, племену, које је Он изабрао себи за наслеђе.
13. С неба гледа Господ, види све синове људске;
14. С престола, на коме седи, погледа на све који живе на земљи.
15. Он је створио сва срца њихова, Он и зна сва дела њихова.

24. Али Исус не повераваше им себе; јер их све знаше,
25. И не требаше Му да ко сведочи за човека; јер сам знаше шта беше у човеку. (Јован 2)

Треба човек да се запита: ко је мој Господ? Да ли је Бог или анђео, човек? Да ли је мој Господ - Бог? Да, Господ је Бог. Мора се човек помирити са том чињеницом, ако се већ узда у Бога. Јер ко не признаје Господа, тај и не зна ко му је Господ. Да све цркве буду део Цркве, где год се налазиле. Да сви једнодушно славимо Господа над војскама. Не у толерисању лажи и јереси, већ у истини ко је ЈХВХ и како нас сачува од смрти и пакла.

33. Јер Бог није Бог буне, него мира, као по свим црквама светих. (1.Кор. 14)

12. Благо народу, коме је Бог Господ, племену, које је Он изабрао себи за наслеђе.

Ко је Господ? Чије једино име спасоносно можемо призвати? Где се то ЈХВХ показа и како се назва? Себе упитати прво, са собом расчисти.

12. Јер нема другог имена под небом даног људима којим би се ми могли спасти. (Дела 4)

Ни Јехова, ни Алах, ни Буда, ни Кришна,..., већ само Господ ЈХВХ (који јесте, Битујући) који поста тело и име му је Син Божији, Исус који је Христос (Спаситељ). Да, то је наш Господ и Бог наш, Син Бога живога, који из Оца изиђе.

28. И одговори Тома и рече Му: Господ мој и Бог мој.
29. Исус му рече: Пошто ме виде веровао си; благо онима који не видеше и вероваше. (Јован 28)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.01.2014
Poruka
17
Niko nije izbacio njegovo ime iz upotrebe. Bozje ime se pojavlje oko 7000 puta u Starom Zavetu, ali to ime se ne nalazi u Novom Zavetu u grckim manuskriptima niti jedan jedini put. Zato se i ne koristi vise u hriscanskim crkvama.
Niko njegovo ime ne krije, imas i katolicku Bibliju sa imenom ''Jahve'' u Starom Zavetu.. I to je u potpunosti u redu..
Dok Jehovini svedoci falsifikuju pismo i ubacuju Ime YHWH u NZ tamo gde mu nije mesto..
Oni bi u svojoj masti zeleli da Bozje ime JHWH prebace iz Starog u Novi Zavet. Ali to je nemoguce, posto ga u manuskriptima nema,dokazi su protiv njih. Pa onda pribegavaju manipulacijama, izmisljotinama(da je ono silom coveka izbaceno iz NZ), te o tome da su Isus i apostoli citirali septuagintu sto je aposolutna glupost, te da su ga izgovarali u molitvama, a jos pre vremena Isusa Hrista jevreji su prema nekim dokazima vec zaboravili izgovor tog imena, tako da je ta njihova tvrdnja smesna. A njihov prevod koji umece rec Jehova na mesto molitve apostola, je vise nego ocigledan pokusaj manipulacije, jer to niti je citat, niti iko moze biti siguran da se ime na tim mestima ikada nalazilo, sto znaci da oni domecu tekstu nesto sto on ne sadrzi niti je ikada sadrzao, sto dokazi i pokazuju..
Kako nije?, cinjenica je da crkva ne koristi Bozje Ime. Nikada nisam cula da se u crkvi spominje Bozje ime niti da ga pravoslavni vernici spominju. Ako se zna da je Bozje ime JHVH ili Jehova.
Imam razne Biblije kuci i pise i u novom zavetu Jehova.
Tako da nisu to Jehovini Svedoci izmislili takodje bih te molila da te neosnovane optuzbe i uvrede ne koristis, JS su za svoj prevod Biblije koristili najstarije spise i najtacniji je prevod Biblije JS.
Falsifikovana Biblija ne postoji pre je ona kojoj su izbacili Bozje ime, ta.
Postoje dokazi u manuskriptima za Bozje ime.

Zasto je glupost da je Isus citirao Bozje ime? To je dokazano.
Cije bi ime prizivao ako ne Ime svog Oca Boga.

Evo na primer ovaj i jos mnogi drugi dajem link sa dokazima http://www.divine-name.info/archaeology.htm

5ad0.jpg

pvaf.jpg

vdwj.jpg

evo dokazi o Bozjem imenu ovde http://www.divine-name.info/archaeology.htm

PAPIRUS FOUAD 266 http://www.divine-name.info/archaeology/foead.htm

1. stoljeće pr. n. e.
[Slika]

9aq8.jpg

3av4.jpg

Grčki prijevod “Septuaginta” s Božjim imenom pisanim hebrejskim slovima

Société Royale de Papyrologie du Caire

dakle postoje dokazi o Bozjem imenu

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Име ЈХВХ ни Јевреји нису изговарали наглас када су у синагогама читали Писмо, већ су увек говорили: Адонај (Господ). Јер Он (Бог) јесте Господ.

13. А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?

14. А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама.

15. И опет рече Бог Мојсију: Овако кажи синовима Израиљевим: Господ (ЈХВХ) Бог отаца ваших, Бог Аврамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев, посла ме к вама; то је име моје довека, и то је спомен мој од колена на колено.

JHVH.jpg

1961. hayah
Strong's Concordance
hayah: to fall out, come to pass, become, be
Original Word: הָיָה
Part of Speech: Verb
Transliteration: hayah
Phonetic Spelling: (haw-yaw)
Short Definition: come

3068. Yhvh
Strong's Concordance
Yhvh: the proper name of the God of Israel
Original Word: יְהֹוָה
Part of Speech: Proper Name
Transliteration: Yhvh
Phonetic Spelling: (yeh-ho-vaw')
Short Definition: LORD
NAS Exhaustive Concordance
Word Origin
from havah
Definition
the proper name of the God of Israel
NASB Translation
GOD (314), LORD (6399), LORD'S (111).

Бог (’ĕ-lō-hê, Елохим) Аврамов, Исаков, Јаковљев је ЈХВХ, Онај што јесте, што постоји, који је присутан, Битујући, Живи Бог, Свеприсутни. Дакле, није то световно име (Пера, Мика, Жика) па да се играмо дечијих игара јесте-није. То свето име се не изговара олако, а камоли манипулише њиме. То исто име прослави Син који је ЈХВХ (Yah-weh) Елохим (’ĕ-lō-hê), Бог који поста тело. Њему је дато световно име, које заправо има значење:

3091 [e] yə-hō-wō-šu-a‘ יְהוֹשֻׁ֣עַ Joshua

3091. Yehoshua
Strong's Concordance
Yehoshua: "the LORD is salvation," Moses' successor, also the name of a number of Isr.
Original Word: יְהוֹשׁ֫וּעַ
Part of Speech: proper name, masculine; proper name, of a location; proper name
Transliteration: Yehoshua
Phonetic Spelling: (yeh-ho-shoo'-ah)
Short Definition: Joshua
NAS Exhaustive Concordance
Word Origin
from Yhvh and yasha
Definition
"the LORD is salvation," Moses' successor, also the name of a number of Isr.
NASB Translation
Jeshua (28), Joshua (219).

... што значи: Господ је Спаситељ, ЈХВХ је Спаситељ.

Ваш задатак је да наводно докажете како постоји тајни план да се не зна име Божије (сачувај ме, Боже!), а заправо вас користе да унизите самог Господа, а да тога нисте ни свесни.

Дакле, само значење речи: јесте (постоји, битише), за ум је огромна гимнастика. Неспособни смо ми да схватимо, то се умом и не може схватити. Ми треба да се дивимо прво што постојимо, јер то је чудо огромних димензија. Живот је нешто шта нема поређење. А Он је Живот и Извор живота. А ту се онда говори како неко хоће да уклони име Његово. Срамота!

По задатку сте ви на овим форумима...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.01.2014
Poruka
17
Teorija zavere jel?
"Citima je sve cisto...
Vera nas nagoni da pricamo o njoj :)
To je taj zadatak srca, koji imaju oni koji vole Boga od srca a ne samo umom.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Не кажем ја да постоји теорија завере, већ Јеховини сведоци који се труде да докажу како неко хоће да избаци име Божије, да људи не знају за њега (име). То је апсурдно, а пре свега нетачно. Чиста манипулација да се што више та групација осећа "изабраном" са "светим дужностима".

Дакле, нисам ја тај који је нечист, него је онај који сатанизује цео хришћански свет и прави га лудим, да наводно ми запостављамо "правог Бога", а да грешком за анђела Михаила који је послат као Исус (тако они кажу) говоримо да је ЈХВХ. По њима анђео постаје човек, а онда Га Бог унапређује у Бога. Као да се може унапредити на тај начин, невероватно. Како да ја свог пса унапредим у човека?

Можда сам ја погрешно претпоставио, можда стварно ниси по задатку (Јеховиних сведока), већ ти се тако учинило да је истина. Те групације веома вешто направе да изгледа као теорија завере.

Učlanjen(a)
17.01.2014
Poruka
17
Pa izbaceno je, to je nazalost cinjenica. Imas li Bibliju Danicic Karadzic?
Nema Bozjeg Imena, zasto ga i ne znaju ljudi, jer ga nema...
I nemoj da mi pripisujes nesto sto nisam rekla...
Napisala sam cistima je sve cisto... to je Biblijski citat znas nastavak...
Htela sam reci njime da je ruzno traziti skrivene motive vec treba gledati stvari onako kakvima jesu...

Izvini tek sam stigla na forum odmah neka SUMNJA i sud.

Pisem ja po forumima za sebe, takodje Js nikoga ne uposljavaju da to rade po forumima... Korisrim slobodnu volju koju mi je Bog dao kao i Razum.
Svako moze svojevoljno pisati gde hoce o svojoj veri i moze je siriti na bilo koji nacin..
Evo jedan od mojih omiljenih stihova

Rimljanima 12:1
Zato vas, braćo, usrdno molim samilošću Božjom da date svoja tijela kao žrtvu živu, svetu, ugodnu Bogu, da služite Bogu koristeći svoj razum.

Pozdravljam te :)

Poslednja izmena:
Natrag