Ti samo znas da vredjas, kad nemas argumenata, tu se vidi koliko si tvrdoglav covek. Nisam ni mislio da ces bilo sta prihvatiti(nego govorim zbog drugih ljudi), ti jednostavno zelis da budes u zabludi.Kao sto kaze sveto pismo: ''lud veruje sve sto mu se govori, a pametan pazi na korake svoje''. Ti nikada neces sesti da istrazis svoje ucenje..
Prijatelju tvoj mozak je ispran, i na zalost nema kljuca da se to otkljuca, to je potrebno leciti, i to moze samo Bog.
Ja ne pripadam nikakvoj ''organizaciji'' ti si pripadnik ''organizacije'' a u bibliji se taj izraz ne koristi, ja pripadam crkvi Hristovoj, a ti pripadaj kojoj god hoces ''ljudskoj organizaciji''.
Ja manuskripte prihvatam sve te koje si postavio, a ti pricas takve nebuloze da nisi toga ni svestan, kao sto rekoh to do slabog uma tvog ne moze ni dopreti. U tim manuskriptima postoji Bozje ime u starom zavetu, a u Novom Zavetu ga nema, i sad ti na silu hoces da nas ubedis da se ono nalazi i u Novom Zavetu iako nijedan od 5000 manuskripata ne sadrzi to ime..
Ja ti postavljam iz novog zaveta dokaz za Bozije ime a ti me pravis maloumnog , pa neka vide svi ko je malouman, valjada je Septuaginta iz Novog Zavet a ne iz starog.ovo sto ti postavljam je iz novog zaveta a ti ga ne prihvatas kao istinu , sta cu ti ja , i da ti sidje Isus i kaze pa si tvrdolav opet ne bi poverovao , znam da ima takvih i to me ne cudi.
Dr. P. Kahle äußerte sich zu dem Umstand, dass die ältesten Fragmente der Septuaginta tatsächlich den Gottesnamen in seiner hebräischen Form enthielten, wie folgt: „Wir wissen jetzt, daß in den von Juden für Juden geschriebenen griechischen Bibeltexten [der Septuaginta] der Gottesname nicht als Kyrios übersetzt, sondern als Tetragramm in hebräischen Buchstaben beibehalten wurde. Erst die Christen haben hierfür Kyrios eingesetzt, als sie mit dem hebräisch geschriebenen Gottesnamen nichts mehr anfangen konnten“ (Die Kairoer Genisa, Berlin 1962, S. 235).
Wann trat diese Änderung in den griechischen Übersetzungen der Hebräischen Schriften auf?
Pitam te sta je ovo ako ne znas nek ti neko prevede pa onda manje pricaj , ovo sigurno nisu izmislili Jehovini Svedoci.
I eto kako ti vredjas pravis nekoga malog uma , kretenom, a sebe nazivas pravednim i da nikoga ne vredjas , moras videti gredu u svom oku pa onda trun kod drugoga.
To su vase prazne zelje, i ti mozes da dubis na glavi, sve i da hoces to ne mozes promeniti. Svaki razuman covek, kome mozak nije ispran kao tebi, ce razumeti da je Bog sacuvao bibliju ovakvu kakvu je danas imamo a to je bez Bozjeg imena u Novom Zavetu.. Jer kao sto rekoh , biblija nije falsifikovana i Bog je cuvao svoju rec.
Ako je postojalo Bozije ime sto je postavljen dokaz da je bio u Novom Zavetu u Septuaginti onda je dokaz da ste vi izmenili Boziju rec Pogani , pa ste umesto imena dodali Gospodin , Naravno da je bozija rec ostala ali je vi menjate to je moj stav,
Ti si nesvestan, ili svestan te lazi, ali neces da priznas, jel kada bi priznao sve bi izgubio, svoju bracu, svoj polozaj, vise te ne bi ni pogledali, izbacili bi te. Toga se ti bojis, jer ces u tom slucaju ostati sam.
A nisi sam, samo to mislis..
A mozda si i neki staresina u toj zajednici, pa si se nakljukao njihove teologije, i sad ovde mislis da si superioran i dosao si da odbranis svoje. Ali koliko vidim to ti ne polazi za rukom, dzaba ti sto se krijes, eventualno mozes navuci samo nekog neobrazovanog..
Ja sam tebi dokazao da postoji i da nije laz, a ti sad meni dokazi da to nije Septuaginta sa Jehovinim imenom pa sad ko je lazov. Nisam staresina za tvoju radoznalost , i ne sirim laz vec dokazujem dokazima , i niko nece nikoga izbaciti ne siri lazi , ako ko napusta sam napusta niko nikoga nije oterao ,pritisak ovog zlog sveta je istina nekoga i naterao da napusti , mi smo svesni i togga da je ceo svet u vlasti zloga , i da on dosta vrsi pritisak na pravu religiju i veru, evo isto kao ti sto stalno kritikujes JS i njihovu organizaciju sotona i preko tebe utice , samo kkod mene si mlak, a kako si mlak lako cu te izbljuvati.
Ti si nepopravljiv covek, kako samo fantaziras i izvrces jasne reci..
Bog jeste bio doslovno u oblaku i pratio je Izraelce dok su isli kroz pustinju.
Procitaj malo kontekst tog poglavlja, tamo se kaze: (1. Korinćanima 10.4)''i svi su pili isto duhovno piće jer su pili iz duhovne stene koja ih je PRATILA a ta stena beše Hristos. Ta stena ih je PRATILA, da je ona samo bila ''simbol'' ne bi mogla nikog da PRATI.
Bog je bio ''Stub i stena koja ih je pratila'' , to je tako ocigledno iz tog poglavlja Korincanima da bi i malo dete razumelo..
Tacno da bi i malo dete razumelo samo ti ne razumes , ovo crveno ti sve govori sto sam podvukao , lepo ti pise jeli i pili iz duhovne stene , je li tebi lici ovo na doslovno (stvarno) jesi li ti zaista pio iz duhovne stene , jesi li okusio stvarno jezikom duhovno pice , zar si slep pa ne pravis razliku u simbolici.
Oblak koji si spomenuo i vatru u stupnju je fenomen koji je Jehova ucinio je bila vrsta pomoci da bi pratili put kojim ce ici , oni nisu imali nikakvog vodica koji je znao put , stoga im je Jehova omogucio taj izbor , danju Oblak koji se kretao a kojeg su trebali slediti a nocu bi bio stup od vatre koji im je obasjavao put i odredio pravac gde ce ici, prema tome to je bilo doslovno stvarnost.
A hiljadu puta sam vam dokazao,
Ako vec oni lazu, ne mogu da verujem da si i ti neposten.
Mislio sam da si ipak bolji covek. Nego neces da priznas!
Ne smeju oni lagati a ne smem ni ja radi Bozije zapovesti ''NE LAZI'' , ne znam sta si dokazao ?????
Mrzi me da naklapam ovde u prazno..
Znam da si sve dosad naklapao u prazno
Zna se ko je ovde manipulator, to su vasa ''ljudska organizacija'' ''firma iz Bruklina'' , i ti koji ih podrzavas, i boris se da zavedes slabe u veri, i ljude koji ne poznaju bibliju. Ali to ti nece uspeti ovde!
To sto ti naklapas i ovaj put u prazno je opet tvoj nedostatak znanja iz Biblije , Tu ljudsku organizaciju koju ti pises mora postojati jer je
Isus postavio jos nije vreme za nebesku upravu tek kada bude bilo uspostavljeno Kraljevstvo Bozije onda ce biti a do tada , mora postojati zemaljska organizacija koja ce upravljati .
Matej24:45
Tko je dakle vjerni i razboriti rob kojeg je
gospodar (Isus) njegov postavio nad slugama svojim,
da im daje hranu u pravo vrijeme?
Jeli ti sad jasnije da mora postojati , i da su isto tako odgovorni pred Isusom svojim zivotom. evo ti dalje nastavak sta kaze Isus za nih.
46 Sretan je taj rob ako ga gospodar njegov, kada dođe, nađe da tako radi! 47 Zaista, kažem vam, postavit će ga nad svom imovinom svojom.
48 No ako bi taj rob bio zao i rekao u srcu svojemu:
‘Gospodar moj kasni’, 49 pa bi počeo tući druge robove te jesti i piti s pijanicama, 50
gospodar (Isus) tog roba doći će u dan kad to ne očekuje i u čas kad ne sluti 51
i najstrože će ga kazniti i odrediti mu mjesto među licemjerima. Ondje će plakati i škrgutati zubima.
Koliko znam vodece telo je bilo formirano i u Apostolsko vreme , neki teokratski red je morao i dalje ici i nakon tih Apostola , ne vidim sta ti je cudno sto danas ima jedna organizacija odnosno vodece telo koja je slicna onoj koji su Apostoli vodili , to sto je iz Bruklina ne menja stvar nimalo , zar Hrist kao Juda nije iz Palestine zapoceo Hriscanstvo , treba li to sada zameriti i dati primedbe zasto je iz Palestine ili jedan Juda Zapoceo hriscanstvo.
Prema Djelima apostolskim 15:6-22, ”apostoli i starješine sabraše se da izvide ovu riječ“. I drugi su bili prisutni, uključujući i delegaciju iz Antiohije. Petar je najprije objasnio da su ’iz njegovih usta neznabošci čuli riječ evanđelja i povjerovali‘. Zatim je ”sve mnoštvo“ slušalo dok su Barnaba i Pavao izvještavali ”kolike znake i čudesa učini Bog u neznabošcima preko njih“. Zatim je Jakov predložio kako da se riješi to pitanje. Nakon što je vodeće tijelo donijelo odluku, kaže nam se: ”Nadjoše za dobro apostoli i starješine sa svom crkvom [”skupštinom“, NW] da izberu izmedju sebe dvojicu i da pošlju u Antiohiju s Pavlom i Barnabom“. Ti su ’izabrani‘ ljudi — Juda i Sila — prenijeli suvjernicima ohrabrujuće pismo.
18 Pismo u kojem je objavljena odluka vodećeg tijela započelo je riječima: ”Apostoli i starješine i braća pozdravljaju braću koja su po Antiohiji i Siriji i Ciliciji što su od neznabožaca.“ Na tom su povijesnom sastanku bili prisutni i drugi, ali vodeće tijelo sastojalo se očigledno od ’apostola i starješina‘. Božji duh ih je vodio, jer se u pismu navodi: ”Nadje za dobro sveti Duh i mi da nikakvijeh tegoba više ne mećemo na vas osim ovijeh potrebnijeh: da se čuvate od priloga idolskijeh i od krvi i od udavljenoga i od kurvarstva“ (Djela apostolska 15:23-29, naglašeno od nas). Od kršćana se nije zahtijevalo da se obrežu i da se pridržavaju Mojsijevog zakona. Ova je odluka židovskim i neznabožačkim kršćanima pomogla da jedinstveno postupaju i govore. Skupštine su se radovale i dragocjeno jedinstvo i dalje je postojalo, kao što postoji i danas u Božjoj svijetom raširenoj obitelji pod duhovnim vodstvom Vodećeg tijela Jehovinih svjedoka (Djela apostolska 15:30-35).
Krist je još uvijek aktivni vođa svoje skupštine
Prije nego je napustio svoje učenike i uzašao da sjedne zdesna Ocu, Isus Krist je rekao: “Dana mi je sva vlast na nebu i na Zemlji.
Pođite stoga i načinite učenike od ljudi iz svih naroda, krsteći ih u ime Oca i Sina i svetog duha, učeći ih da drže sve što sam vam zapovijedio. I gle!
Ja sam s vama sve dane do svršetka ovog sustava stvari” (Matej 28:18-20,
Isus je i zapoceo sa tim prvi , ima jedan stavak gde su ga njegovi ucenici izvestavali o tome sta su druge naucavali i sta su cinili drugima,danas na slican nacin se izvestava i nase vodece telo koliko se radi na tome koliko pripovedamo istinu drugim ljudima isto kao i Apostoli koji su davali izvestaj Isusu , Isusa danas nema , ali je zato postavio to vodece telo na dalje da bi hranio i druge ovce koje treba doci , ali su oni isto tako odgovorni samo Isusu.
Marko6:30.
A apostoli su se skupili
kod Isusa i izvijestili ga o svemu što su činili i
naučavali.
i nemoj vise da kritikujes te ljude koji su te nesto naucili ,sramota je od tebe zaista , dobivao si knjige , casopise , brosure, amozda i Bibliju i to sve besplatno ,oni ti zele dobro a ti ih kritikujes , svatas li da snose veliku odgovornost pred Isusom, smatras li da smo nas oko 8 miliona predanih svedoka budale ispred tih 8 brace iz vodeceg tela , mislis li da izmedju nas 8 miliona nema intelektualaca i (
Ima kod nas i Lekara, i Advokata, i Inzinjera , i td.nemoj misliti da nema )visokoskolovanis braca i sestara da ih moze izigrati 8 coveka u vodecem telu koji daju tu duhovnu hranu, i nadgledaju sve stvari, to samo jedna maloumna glava moze tako nesto misliti ,zao mi je ali sam trazis kritiku , najpre se malo sutni u glavi
nadam se da ce ti ovo malo promeniti svest i da neces vise pisati gluposti za Organizaciju