Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zato sto Isus nije stvoren dragi moj. I to sam i Risu dokazao iz knjige proroka Zaharije, on je ustvari Jehova. Citaj malo prethodne postove... Relativno si nov ovde pa nisi upoznat sa situacijom na forumu i sa onim o cemu smo mi vec uveliko pricali. A cini mi se da imas i simpatije prema Jehovinim svedocima, ako ne gresim?

Izvinjavam se svima sto nemam puno vremena da forumisem,pa dajem odgovore sa zakasnjenjem.
Mene ne zanima ko je kakve veroispovedi vec prvo kakva je kao osoba ,a tek drugo dal veruje u biblijsku ili nebiblijsku nauku.
Bog ljude deli na dobre i na zle a ne prema verskoj pripadnosti.
Nadalje u izvestaju Zaharije 3,ne pise da je Isus Hrist isto sto i Jehova.
CRO Zechariah 3:1 Potom mi pokaza Jošuu, velikog sveזenika, koji stajaše pred anנelom Jahvinim, i Satana, koji mu stajaše zdesna da ga tuži. (Zec 3:1 CRO)
CRO Zechariah 3:2 Anנeo Jahvin reטe Satanu: »Suzbio te Jahve, Satane! Suzbio te Jahve koji izabra Jeruzalem! Nije li on glavnja iz ognja izvuטena?« (Zec 3:2 CRO).
Dal ti znas kako se zove andjeo Jahvin,i dal znas sta znaci rec sotona ili djavo?
Odakle ti dokaz da iz ovih pasosa tvrdis da su Jehova i Isus jedna te ista osoba?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sikimiki22, treba li ja da odgovaram na ono gore, nisi mi nista dao, al ok. Sacekacu dok nadjes bolji odgovor :)

Izvinjavam se svima sto nemam puno vremena da forumisem,pa dajem odgovore sa zakasnjenjem.
Mene ne zanima ko je kakve veroispovedi vec prvo kakva je kao osoba ,a tek drugo dal veruje u biblijsku ili nebiblijsku nauku.
Bog ljude deli na dobre i na zle a ne prema verskoj pripadnosti.
Nadalje u izvestaju Zaharije 3,ne pise da je Isus Hrist isto sto i Jehova.
CRO Zechariah 3:1 Potom mi pokaza Jošuu, velikog sveזenika, koji stajaše pred anנelom Jahvinim, i Satana, koji mu stajaše zdesna da ga tuži. (Zec 3:1 CRO)
CRO Zechariah 3:2 Anנeo Jahvin reטe Satanu: »Suzbio te Jahve, Satane! Suzbio te Jahve koji izabra Jeruzalem! Nije li on glavnja iz ognja izvuטena?« (Zec 3:2 CRO).
Dal ti znas kako se zove andjeo Jahvin,i dal znas sta znaci rec sotona ili djavo?
Odakle ti dokaz da iz ovih pasosa tvrdis da su Jehova i Isus jedna te ista osoba?

Procitaj prethodne postove, stvarno nemam vremena da se ponavljam. Stih koji si naveo glasi u originalu:
''Jahve rece Satanu: »Suzbio te Jahve, Satane! Suzbio te Jahve koji izabra Jeruzalem! Nije li on glavnja iz ognja izvuטena?'' ne postoji rec ''andjeo''(malach) ispred reci '' Jehova'' u hebrejskom tekstu, to sam i dokazao, septuagintom iz 2. veka p.n.e, brojnim kasnijim manuskriptima, isto tako potvrdom Rabina Eliahua Lavenstona, kojeg sam kontaktirao iskljucivo zbog ovog stiha. Transkript mog i rabinovog razgovora imas nekoliko postova gore..
http://serbianforum.org/threads/najveca-prevara-izbacivanje-jehove-iz-biblije.275586/page-23
Jehovini svedoci i ovaj hrvatski prevod ubacuju rec ''andjeo'' ispred reci ''Jehova'', da bi poduprli svoje ideje i dogme, dok ona u manuskriptima ne postoji..

Zasto je sve ovo vazno , zato sto Apostol Juda citira ovaj stih (juda 9), i kaze da je Isus taj koji u tekstu Zaharije govori..
To znaci Isus=Jehova.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Mnogo ljudi, kad se obraćaju Bogu, makar i u mislima, gledaju prema gore, a kada se obraćaju đavlu, ne pognu glavu,i ne gledaju prema dolje,već gledaju pravo ili u stranu. Zašto to? Bog nije negde gore (ne sedi na nekom oblaku i gladi bradu). Bog je u nama ili među nama, baš kao i đavo. Kako kod koga.
Koliko je neko, pisajući bibliju, spomenuo Boga je manje važnije od toga da je Bog u nama ili među nama. Kaže se da je Bog sveprisutan, posvuda. Da sve vidi, sve čuje i sve zna. Pa, ako je tako, onda je i u bibliji a ime mu ne treba kad je jedinstven, jedan jedini. Mnogobožci moraju da imaju ime za svakog svog boga a vernici koji veruju u jednog Boga ne trebaju posebno ime za njega jer veruju da je jedan jedini i da nema drugih bogova uz njega. Zašto je nekome toliko važno imenovati Boga, a pribojavam se da bi isti ti mogli nastojati da se Bogu odredi i prezime.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
To nije nikakva prevara. Riječ Gospod koja je upotrebljena je sasvim adekvatna i Avram je upotrebljavao za Boga i mnogi nakon njega.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ne može se to razumeti ako ne shvatimo šta je u stvari Bog. Ako ga smatramo kao osobu na nekom prestolu u svemiru ništa od onoga što govori biblija o Njemu nećemo razumeti. Nije pogrešno razumeti da je Bog jedan ali to jedan takođe znači (Jedinstvo) više osoba koje sačinjavaju Boga. Ono što mi vidimo je samo podnožije nogu te osobe Isaija 66.1. ...nebo je prijesto moj a zemlja podnožije nogama mojim .... Psalam 115.16. ....zemlju je dao sinovima čovečijim.... i na trećem mestu 1. Mojsijeva. 1.27. ...i stvori Bog čoveka po obličiju svom... da, da Bog je prisutan na zemlji. Zato vodimo računa koga ćemo uvrediti i pogledati popreko.

Ne znam da li je ekspert za manipulacije JS istakao jedan stih koji konkretno govori da Isus jeste Bog ( za nas ).

Rimljani 9.5. Kojih su i oci od koji je Hristos po telu koji je nad svima Bog blagosloven vavijek. Amin.

Ali prevod NS glasi ovako : Njihovi su praočevi i od njih je po telu potekao hrist . Neka je Bog koji je iznad svega blagosloven u svu večnost . Amin.

Kada pročitamo okolne stihove koji predhode ovom u kontekstu kako su ga obradili JS deluje kao zakrpa koja ne odgovara mestu na kom je stavljena. Nigde ni u starijim prevodima niti u bilo kom drugom prevadu nisam našao ništa slično a pogotovu ne jednu veliku tačku koja će da odvoji Hrista i Boga.

Jedno drugo mesto ni oni samo nisu uočili kao opasnost njihove doktrine pa ga nisu ni menjali ali stihovo govore da Hrist jeste Bog.

Rimljani 11. 33- 36. O dubino bogatstva i mudrosti i znanja Božijega.... sve je naime od Njega ,kroz Njega i za njega. Njemu slava u sve vekove. Amin. I povezanost na drugom mestu. Kološani 1. 12-16. jer je u Njemu stvoreno sve što je na nebesima i na zemlji...sve je Njegovim posredstvom stvoreno i za Njega.

U ovim stihovima se govori o Isusu.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Jedno drugo mesto ni oni samo nisu uočili kao opasnost njihove doktrine pa ga nisu ni menjali ali stihovo govore da Hrist jeste Bog.
Pa i za sotonu se govori da je bog sveta , samo se za jednoga kaze da je Svemoguci Bog a to je jedino Jehova i niko drugi , sam Isus ti kaze da nista bez Oca ne moze ciniti, nikakva cuda, ako je on bog sto se molio drugome bogu uoci svoje smrti ,ne bi bilo potrebe , nego ti ne razumes stvari , pa ako hoces na kraju hiljade godine Isus predaje svu vlast svom Bogu i ocu Jehovi, tako da ti sve pada u vodu protiv JS.
On je nazvan Silni Bog, a ne Svemogući Bog. Isus sebe nikada nije smatrao Svemogućim Bogom, jer je za svog Oca rekao da je ’jedini pravi Bog‘, odnosno jedini Bog kojeg treba obožavati Ivan 17:3;
 A da bi dobili vječni život, trebaju dobro upoznati tebe, jedinog pravog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Krista.

Prije nego što im je dao zapovijed, Isus je rekao: “Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji”
Krist tu vlast nije sam sebi prisvojio, već ju je dobio od Boga (1. Korinćanima 15:27).
Isus je u molitvi rekao: “Oče, (...) ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao — Isusa Krista” (Ivan 17:1-3, JB; kurziv dodan). (Otac ne bi mogao biti “jedini istinski Bog” kad bi postojale još dvije osobe koje su Bog u jednakoj mjeri kao i on, zar ne? Svi drugi o kojima se govori kao o “bogovima” zapravo su ili lažni bogovi ili samo odraz pravoga Boga.)
1. Kor. 8:5, 6, JB: “Sve kad bi i bilo nazovibogova ili na nebu ili na zemlji — kao što ima mnogo ‘bogova’ i mnogo ‘gospodara’! — nama je jedan Bog, Otac, od koga je sve, a mi za njega; i jedan Gospodin, Isus Krist, po kome je sve, i mi po njemu.” (Ove riječi prikazuju Oca kao “jednog Boga” svih kršćana, koji zauzima drugačiji položaj od Isusa Krista.)
1. Petr. 1:3, JB: “Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista.” (Čak i nakon Isusovog uzašašća na nebo, u Bibliji se na više mjesta o Ocu govori kao o Bogu Isusa Krista. U Ivanu 20:17 [JB] Isus je nakon svog uskrsnuća govorio o Ocu kao o “Bogu svomu”. Kasnije, kad je bio na nebu, opet je, prema Otkrivenju 3:12, rekao to isto. No nigdje u Bibliji nije zapisano da je Otac za svoga Sina rekao “moj Bog”, niti da su Otac ili Sin to rekli za sveti duh.)

Otkrivenje 4:11).

Rimljani 11. 33- 36. O dubino bogatstva i mudrosti i znanja Božijega.... sve je naime od Njega ,kroz Njega i za njega. Njemu slava u sve vekove. Amin. I povezanost na drugom mestu. Kološani 1. 12-16. jer je u Njemu stvoreno sve što je na nebesima i na zemlji...sve je Njegovim posredstvom stvoreno i za Njega.

U ovim stihovima se govori o Isusu.
1Kor.15:
24 .Potom će, na kraju, nakon što uništi svaku upravu i svaku vlast i silu, predati kraljevstvo svojem Bogu i Ocu
28 .A kad mu sve bude podloženo, tada će se i sam Sin podložiti onome koji mu je sve podložio, da Bog bude sve svima.

Jel to jasno sada ili nije :mig:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
1Kor.15:
24 .Potom će, na kraju, nakon što uništi svaku upravu i svaku vlast i silu, predati kraljevstvo svojem Bogu i Ocu
28 .A kad mu sve bude podloženo, tada će se i sam Sin podložiti onome koji mu je sve podložio, da Bog bude sve svima.

Jel to jasno sada ili nije :mig:

Mnogo si samouveren sikimiki, to je karakteristika JS da su 1000% sigurni u ono što govore. Bio sam u tom fazonu pa znam kako ide. Jake su to sprege i niti koje su vas obmotale. Neke činjenice u vezi imena Jehova su jasne. Na prvom mestu je jasno da je to ime pre svega improviziovano jer i sami priznajete da ne znate tačno ime iz starog zaveta. Pa koje ime onda propovedate, neku improvizaciju ? Što je najgore tim imrovizovanim imenom nazivate Boga Oca, to je neumesno i neozbiljno, neprihvatljivo. Ako je Bog Otac nedokučiv onda nemamo pravo da ga nazivamo nikakvim imenom jer sama činjenica da nam treba posrednik govori da nesmemo da ga nazivamo nikakvim imenima. Zamena za to ime je Isus Hrist koji nije nedokučiv možemo dobro da ga upoznamo.

Pa znam ja za ove stihove 1. Kor. 15. 24-28 to je proročanstvo za daleku budućnost kada više neće trebati nikakav posrednik između ljudi i Boga. To je već potpuno savršensvo čoveka ali da niste malo preuranili sa tim jer nama još uvek treba posrednik ? To ste zaboravili pa unižavate Isusa Hrista zbog vaše žurbe i brzopletosti. Da li je vama jasan ovaj stih?

Jeremija 30.21. I Knez će njihov biti od njih i Vladalac će njihov izlaziti isred njih i daću mu da pristupi i pristupiće k meni. Jer ko je taj koji se usuđuje pristupiti k meni ? govori JHVH i bićete mi narod i ja ću vam biti Bog.

Ako ne razumeš ove stihove oni znače ovo : Knez i Vladalac je Isus i pristupio je Bogu kao posrednik odmah nakon uskrsenja i tada je ušao u sibolično rečeno svetinju nad svetinjama ili tada je seo Bogu simbolično govoreći sa desne strane a doslovno uzneo se na nivo nebesa nad nebesima gde se nalazi Bog Otac. Ako postanemo deo Hristovog tela onda ćemo zajedno sa njim pristupiti Bogu Ocu i ostvariti konačan cilj kome teže svi vernici. To je jedini put, drugog nema jer zapazi šta kaža u istom tom stihu : Jer ko je taj koji se usuđuje pristupiti k meni ? a vi onako nanšarlantno Njega nazivate Jehova ?? Promašujete cilj zaobilazeću Hrista jer ON Hrist je jedini put ka Bogu Ocu a vi ga očigledno zaobilazite i pokušavata da pristupite Bogu Ocu bez Hrista. Nadam se da smo se razumeli.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Mnogo si samouveren sikimiki, to je karakteristika JS da su 1000% sigurni u ono što govore. Bio sam u tom fazonu pa znam kako ide. Jake su to sprege i niti koje su vas obmotale. Neke činjenice u vezi imena Jehova su jasne. Na prvom mestu je jasno da je to ime pre svega improviziovano jer i sami priznajete da ne znate tačno ime iz starog zaveta. Pa koje ime onda propovedate, neku improvizaciju ? Što je najgore tim imrovizovanim imenom nazivate Boga Oca, to je neumesno i neozbiljno, neprihvatljivo. Ako je Bog Otac nedokučiv onda nemamo pravo da ga nazivamo nikakvim imenom jer sama činjenica da nam treba posrednik govori da nesmemo da ga nazivamo nikakvim imenima. Zamena za to ime je Isus Hrist koji nije nedokučiv možemo dobro da ga upoznamo.

Pa znam ja za ove stihove 1. Kor. 15. 24-28 to je proročanstvo za daleku budućnost kada više neće trebati nikakav posrednik između ljudi i Boga. To je već potpuno savršensvo čoveka ali da niste malo preuranili sa tim jer nama još uvek treba posrednik ? To ste zaboravili pa unižavate Isusa Hrista zbog vaše žurbe i brzopletosti. Da li je vama jasan ovaj stih?

Jeremija 30.21. I Knez će njihov biti od njih i Vladalac će njihov izlaziti isred njih i daću mu da pristupi i pristupiće k meni. Jer ko je taj koji se usuđuje pristupiti k meni ? govori JHVH i bićete mi narod i ja ću vam biti Bog.

Ako ne razumeš ove stihove oni znače ovo : Knez i Vladalac je Isus i pristupio je Bogu kao posrednik odmah nakon uskrsenja i tada je ušao u sibolično rečeno svetinju nad svetinjama ili tada je seo Bogu simbolično govoreći sa desne strane a doslovno uzneo se na nivo nebesa nad nebesima gde se nalazi Bog Otac. Ako postanemo deo Hristovog tela onda ćemo zajedno sa njim pristupiti Bogu Ocu i ostvariti konačan cilj kome teže svi vernici. To je jedini put, drugog nema jer zapazi šta kaža u istom tom stihu : Jer ko je taj koji se usuđuje pristupiti k meni ? a vi onako nanšarlantno Njega nazivate Jehova ?? Promašujete cilj zaobilazeću Hrista jer ON Hrist je jedini put ka Bogu Ocu a vi ga očigledno zaobilazite i pokušavata da pristupite Bogu Ocu bez Hrista. Nadam se da smo se razumeli.
Pa znamo mi da je Isus posrednik, to je i tebi poznato jer nam dolazis cesto na javno predavanje , nemoj se praviti lud , mi uvek na kraju svake molitve spomenemo posrednika Isusa tebi je to poznato , nego je tvoja izjava i posmatranje drugacija za Isusa vi ga stavljate na prvo mesto kao svemoguceg Boga , Izjednacujete ga sa Jehovom ,zaboravljas da je samo dobio primuljstvo od Oca zbog toga sto je svoj zivot polozio za sve ljude, i tu prednost je dobio na 1000 godina da covecanstvu povrati savsenstvo , a nakon toga vraca Kraljevstvo ,i podlaze se opet svom Bogu i Ocu, evo ti stavak kako ga je Jehova uzvisio, Isus nikada sebe nije uporedjivao sa Ocem.
Filipljanima2:5-11.
Razmišljajte onako kako je razmišljao i Krist Isus, 6 koji, iako je bio u Božjem obličju, nije pomišljao na otimanje — da bude jednak Bogu. 7 Naprotiv, odrekao se samoga sebe i uzeo obličje roba te postao sličan ljudima. 8 Povrh toga, kad je obličjem postao čovjek, ponizio se i postao poslušan sve do smrti, i to smrti na mučeničkom stupu. 9 Zato ga je Bog i uzvisio i podario mu ime koje je iznad svakog drugog imena, 10 da se u Isusovo ime prigne svako koljeno onih koji su na nebu i onih koji su na zemlji i onih koji su pod zemljom 11 i da svaki jezik javno prizna Isusa Krista za Gospodina na slavu Boga, Oca.
stavak ti lepo kaze da nikada nije hteo da se izjednaci sa Jehovom sta hoces vise od toga , Sto se tice Tetragrama kojim se Jehova sam potpisao , hoces li mu ti nadenuti ime , tetragram koji se pojavljuje vise od 7000 puta u hebrejskim spisima ,a kako se cuje pa probaj ubaciti samoglasnike pa ces sam cuti,kod hebreja nije postojalo samoglasnici mislim da znas , Ivan kod nas - Johan kod Nemaca vec sam to objasnio jednom nije problem Jehova nas akzeptira bilo Jehova ili Jahve , vazno je da se to Ime prizove jer se ne moze niko spasiti ako ne prizove.

Natrag