Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja tu nigde ne vidim negiranje ovog ucenja, vec potsticanje da se ono proveri biblijom.
Ja sam ga proverio I ono u potpunosti stoji na bibliji.

Tu prvu izjavu iz casopisa Adventist Review je izvadjena iz konteksta, biblija ne koristi izraz Istrazni sud, ali u kontekstu objasnjava prorocanstvo o ociscenju svetinje, one zemaljske I kao TIPOS ociscenje nebeske svetinje.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Ja tu nigde ne vidim negiranje ovog ucenja, vec potsticanje da se ono proveri biblijom.

Tu prvu izjavu iz casopisa Adventist Review je izvadjena iz konteksta, biblija ne koristi izraz Istrazni sud, ali u kontekstu objasnjava prorocanstvo o ociscenju svetinje, one zemaljske I kao TIPOS ociscenje nebeske svetinje.
necemo o tome samo jer nije tema, samo da pokazem da ima razlike u misljenjima

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dobijam upozorenje sledece sadrzine:
''bilo bi dobro da ti i tvoj pajtos prekinete ovo prepucavanje sledeće upozorenje neće biti prijatno.............''

Da li ga je jos neko dobio?

Upozorenje dolazi od: ''Nostradamus''-a , a u zaglavlju mu pise da je 'moderator''.
Posto su do sad sva upozorenja, ako ih je uopste i bilo stizala od ''Jurivake'', a ja ne poznajem ovog coveka..
Moze li neko stariji na forumu da mi kaze ko je on? Ili da mi sam ''Nostradamus'' ovde obrazlozi koje sam ja to pravilo prekrsio?
Hvala!

*Sto se tice teme, vidim da smo ovde skrenuli sa nje, ali to nije do mene, jer sam u samom startu navodio razgovor na temu u naslovu. Ali su je drugi skretali u suprotnom pravcu...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
necemo o tome samo jer nije tema, samo da pokazem da ima razlike u misljenjima

Nema, i zvanicna Adventisticka crkva i reformni pokret Adventista sedmog dana imaju zajednicko ucenje o ociscenju nebeske svetinje.

Izraz istrazni sud i nije potpuno nebiblijski, jer JOM KIPUR ili dan ociscenja kod Jevreja jeste bio istrazni sud, gde je svestenik obavljao ociscenje zemaljske svetinje, a sam narod morao da se ocisti od svih grehova prinoseci posebne zrtve na oltar Bogu.
Tako da izraz istrazni sud u biblijskoj terminologiji ima biblijsku potporu.

Iz wikipedije:

Јом кипур (јев. יום כיפור, Дан очишћења, Дан помирења) је један од најважнијих јеврејских празника. Празнује се 10. дана 7. месеца (Тишри, углавном у октобру), а потиче вероватно из периамода пре вавилонског ропства. О празнику се говори у Петокњижју, и то књигама Левитској 16; 23, 27-32 и Бројеви 29, 7-11. Првосвештеник је на овај дан улазио у Светињу над светињама, кадио и кропио крвљу Ковчег завета. Обзиром на ситуацију у којој Јевреји живе већ 2000 година, обдржавање свих правила за везаних овај празник није могуће (жртве итд.). Данашњи начин празновања регулисан је расправом Јома из Мишне. Дан се данас обележава најстрожим постом и обавезним учешћем у синагогалном богослужењу.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Prvo ponavljam pitali su ga Saduceji koji nisu verovali u uskrsnuce, jer su ga hteli iskusati, naravno da se misli na buduce vreme jer su i iz starog zaveta znali da uskrsenje na zemlji a nena nebu zbog isusovog stavka kojeg sam naveo vise puta..

Dragi moj ti opet vrtis u krug. Treba neko da ti nacrta, i opet neces razumeti jer su ti Jehovini Svedoci pomutili razum..
Jevreji onog vremena jesu verovali u uskrsenje na zemlji to je tacno(i ljudi ce ziveti na zemlji kad se nakon 1000 godina boravka na nebu, nebeski Jerusalim spusti na zemlju, zato i moraju imati tela, o tome ti pise u otkrivenju), ali ti ne shvatas Isusove reci uopste.
On precizno kaze: ''Nego su kao Andjeli Bozji na nebesima'' , svi ti ljudi iz starog zaveta, a iz konteksta vidimo da on o njima govori. Svi oni ce biti na nebu..
Ne mozes dokazati nista ovim manipulacijama, tekst je jasan.
Oni su ga pitali za ''Mojsijev zakon'' , ovde je tema njihovog razgovora bila ''poligamija'', a mi u Novom Zavetu nemamo ''poligamiju'' , stoga njegov odgovor mora biti o ljudima iz Starog Zaveta.
Zakoni o kojima su oni raspravljali ne vaze u Novom Zavetu, zato tekst i ne moze biti o buducnosti, vec se odnosi na starozavetne ljude. Oni su imali vise zena, a mi u Novom Zavetu nemamo. NE MOZE ODGOVOR BITI O BUDUCNOSTI.
To sto ti neces da priznas to je tvoj problem.

Evo ti malo detaljnije iz biblije, ko je ''malo stado'' i ko su 144 000, ako uopste hoces istraziti, i ako mozes razumeti:

* Malo stado- Druge ovce-

Jehovini svedoci uce da postoje dve grupe hriscana. Jedni ce ziveti na nebu to su 144 000 koji ce vladati sa hristom. Drugi ce ziveti u raju na zemlji.

1.) ''Malo stado'' - koga je isus smatrao malim stadom?
(mt 10:5,6;mt 15:22,26,24) (vidi i mt 26:31): ''Ne idite k neznaboscima... nego idite k IZGUBLJENIM OVCAMA DOMA IZRAELOVOG'' ; ''nisam poslan nikome do IZGUBLJENIM OVCAMA DOMA IZRAELOVOG'' -> Zato kada Isus kaze u luci 12:32: ''ne boj se malo stado'' misli na izraelce.

2. ''Druge ovce'' - koga biblija smatra drugim ovcama?

(dela 2:36-39): ''Neka zna sam DOM IZRAELOV... jer je za vas obecanje i za decu vasu i za sve DALJNJE koje ce god dozvati gospod Bog nas'' Iz 36. stiha vidimo da se Petar obraca ''Domu Izraelovom'' sto je izraz za ''malo stado''. u 39. stihu apostol petar je pokazao da postoje i ''daljnji(drugi) koje ce jos dozvati gospod.

Ko su oni?

Pa apostol petar je kasnije dobio viziju, koja mu je pomogla da razume da Bog sada prihvata i pagane koji se obracaju k Bogu. Tako je jos u prvom veku pocelo sakupljanje drugih ovaca.(dela 10 poglavlje) Isus Hrist je rekao(mt. 21:43): ''Od vas [prirodnih izraelaca] ce se uzeti carstvo bozje i dace se narodu koji njegove rodove donosi''(tj. paganima).
Tako da kada je Isus u jovanu 10:16 rekao: ''ne boj se MALO STADO jer bi volja vaseg oca da vam da carstvo'' , on je pokazao da ce vrlo MALO PRIRODNIH IZRAELACA prihvatiti njega kao mesiju. Zato ih je nazvao ''malo stado''

Druge ovce su pagani koji su u prvom veku prihvatili hriscanstvo. Oni su veliko mnostvo iz (otkrivenja 7:9-14) , nasuprot ''malom stadu'' iz (otkrivenj. 7:1-4).
Malo stado je zaista malo(jer je malo izraelaca prihvatilo hriscanstvo) i oni su predstavljeni ogranicenim brojem od 144 000.
(dela 15:14-17)''simeon je detaljno izlozio kako je Bog prvi put pogledao druge narode da iz njih izabere narod za svoje ime''(to su druge ovce)
(efecima 2:17-19)''i dosao je i objavio dobru vest mira vama koji ste bili DALEKO od Boga i onima koji su BLIZU Boga...dakle vise niste stranci ni dosljaci nego ste sugradjani svetih i bozji ukucani'' , naglasak je na 17. i 18. stihu koji pokazuje da je Bog objavio dobru vest prvo onima koji su ''blizu''(malo stado), a zatim onima koji su ''daleko''(druge ovce). Prethodni stih 11. pokazuje da se to odnosi na pagane ''zato imajte na umu da ste ranije po telu bili neznabosci''.
Dalje u (efecima 2:16), se kaze ''i da bi OBE GRUPE u jednom telu pomirio'' sto je ocigledna aluzija na hristove reci ''i bice JEDNO STADO i jedan pastir''(jovan 10:16).
Rimljanima(12:5):''tako smo i mi, iako nas je mnogo, JEDNO TELO'' , opet aluzija na hristove reci iz (jovana.10:16).

Dalje (dela 2:39) kazu: ''jer to je obecanje dato vama i vasoj deci i svima onima koji su daleko, koliko ih god jos Gospod nas pozove k sebi''
(opet se spominje prva i druga grupa).

(Zaharija 8:23): ''U to ce vreme deset ljudi uhvatiti jednog judejca za skut govoreci: idemo s vama jer smo culi da je Bog s vama''(ovde je jasno pokazano ko su ''druge ovce'' a ko ''malo stado''. Izraz 10 ljudi naspram 1 judejca, pokazuje da ce mnogobozaca biti vise (veliko mnostvo iz otkrivenja) od prirodnih jevreja).
Broj 10 takodje oznacava puninu sto je u skladu sa (rimljanima 11:25) gde kaze:''nekima od izraela otvrdnulo je srce dok ne udje puni broj ljudi iz drugih naroda''
Dalje (Efecima 2:12-14) kaze da pagani koji su nekada bili daleko ''sada su postali blizu'' krvlju isusa hrista ''jer je on nas mir, on koji je OD DVE GRUPE NAPRAVIO JEDNU i srusio pregradni zid koji ih je razdvajao''

*Dokaz da druge ovce imaju nebesku nadu:

(Efescima 3:6; 2:11,6):''ljudi iz drugih naroda s nama treba da budu sunaslednici'' ,''i uskrsnuo nas [je] s njim i postavio nas s njim na nebesima''.
(Efescima 4:4): ''jedno je telo, jedan duh, kao sto ste i POZVANI U JEDNOM NADU ZVANJA SVOJEGA''(ovo je pisao paganima i kaze da postoji samo jedna nebeska nada).

-Ovo ti je samo ukratko imas mnostvo tekstova koji o tome govore...
Ako uopste mozes razumeti...

(Matej 11:12) A od dana Ivana Krstitelja sve do sada ljudi se svim silama žele domoći kraljevstva nebeskog, i oni koji se svim silama trude uspijevaju u tome. (znaci niko pre ako uopste razumes ):give_r:

Haha, manipulises, i opet koristis NW prevod. To sto pise: ''od dana Ivana Krstitelja sve do sada ljudi se svim silama žele domoći kraljevstva nebeskog'' ne znaci da se nisu mogli ''domoci kraljevstva nebeskog'' i oni pre njega..
Isus ovde samo hoce da kaze, da od vremena Jovana Krstitelja (kada je on dosao i krstavao vodom), je doslo je do velikog priliva kako pagana tako i jevreja u veru, zato je i Jovan vikao i govorio: '' Porodi aspidini, ko vam kaza da bežite od gneva koji ide ?'' Zato Isus u boljem prevodu kaze: ''od dana Ivana Krstitelja sve do sada CARSTVO NEBESKO TRPI NASILJE I SILEDZIJE GA GRABE'' , sto znaci da su ljudi bili navalili.

I ovaj tekst manipulisete: ''Zaista, kažem vam, između rođenih od žena ne usta veći od Ivana Krstitelja. A ipak, najmanji u kraljevstvu nebeskom veći je od njega!''(mat 11:11) . Pa onda tvrdite da sam Jovan nece uci na nebo, a tekst ne govori o tome, vec jednostavno kaze, da oni koji su sa Isusom su veci u odnosu na one koji su Jovanovi ucenici. Jer carstvo nebesko o kome je Isus pricao vec je ''simbolicki'' bilo tu u samoj Isusovoj prisutnosti na zemlji.
Isus je rekao: ''Jer gle carstvo je Bozje medju vama'' , sto znaci da je u samoj Isusovoj prisutnosti carstvo vec bilo tu...

Zanimljivo je da se sama riječ ”uskrsnuće“ ne pojavljuje u Hebrejskim pismima, međutim nada u uskrsnuće tamo je jasno izražena.

Naravno da se rec ''uskrsnuce'' pojavljuje, i na hebrejskom a to je rec ''tehija''.

Jer David nije uzašao na nebo, nego sam kaže: ‘Jehova je rekao Gospodinu mojemu: “Sjedi meni zdesna . (Ovde ti najbolje govori da ni David nije na nebo, vec da ima Zemaljsku nadu ):D:give_r:

Naravno da David nije otisao na nebo, niko ovde ne zagovara besmrtnost duse niti ucenje o raju i paklu. Covek kada umre , nema ga vise, i logicno je da David nije otisao na nebo odmah posle smrti.
Ovde se ne kaze da on ima zemaljsku nadu!
Moraces malo bolje da manipulises..

Pa kome ce ostati zemlja ako svi odu na Nebo cemu je Jehova napravio ??? :D nije li molitva oce nas , da dodje kraljevstvo kako na nebu tako i na zemlji, nije li psalmist David rekao da ce krotki posedovati Zemlju;) mozes ti mnogo saznati od JS :)

To su vase glupe izjave kojima ste nauceni, kao sto rekoh pomutili su ti razum, pa ne mozes da razaznas jasne reci biblije..
Rekao sam, ljudi i oni iz starog i oni iz novog zaveta ce biti vaskrsnuti u zivot na nebu, ali ce se nakon 1000 godina vratiti na zemlju, koja ce biti obnovljena.

''I vidjeh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema.
I vidjeh grad sveti, Jerusalem novi, gdje silazi od Boga s neba, pripravljen kao zaručnica, ukrašena zaručniku svojemu.'' (Otkrivenje 21:1,2)

Sam Bog ce zajedno sa svojim narodom sici na zemlju, obnovice je i verni ce zauvek nastaviti da zive na zemlji. Zbog toga i treba da imaju telesnu komponentu, a ne samo duhovna tela.
Dokaz da ovo nije simbolicno, je izraz: ''I MORA VISE NEMA'', buduci da ce biti jako puno ljudi od svih narastaja
i generacija, iz svih vekova, da bi bilo mesta za sve Bog ce zemlju preoblikovati tako da bude vise prostora, zato ce sve biti kopno...

Hehe eto ti, ako nista drugo svi ce biti zajedno i telesni i duhovni kad Bog sidje :) .
Al naravno J.S ovo izvrcu, jer im se ne uklapa, pa je njima ovaj stih simbolican..

Patrijarsi Abraham, Izak i Jakov također su imali vjeru u Jehovina obećanja. Abraham je iskazao vjeru u Jehovina obećanja da će se sve obitelji zemlje blagosloviti posredstvom njega i da će njegovom sjemenu biti dana zemlja (1. Mojsijeva 12:1-9; 15:18-21). Njegov sin Izak i unuk Jakov bili su ’sunasljednici obećanja toga‘. Vjerom Abraham ’dođe u zemlju obećanu kao u tuđu‘ i očekivao je ”grad koji ima [prave] temelje“, Božje nebesko Kraljevstvo pod kojim će uskrsnuti u život na Zemlji (Jevrejima 11:8-10).

Haha to ti dodajes svoje reci. Sam tekst Kaze:''Jer cekase GRAD koji ima temelje, Kojemu je zidar i tvorac Bog''.
Drugi tekst kaze: I da bi se oni opomenuli onoga iz kojega izidjose, imali bi vremena da se vrate.
Ali sad bolje zele, to jest NEBESKO.
Zato se Bog ne stidi njih nazvati se Bog njihov; jer im pripravi grad.''(jev 13-16)

Zapazi da im on: ''pripravi grad.'' on je pripremio grad Nebeski jerusalim, za ljude iz Starog Zaveta.
Dakle nebeski Jerusalim ceka sve Bozje proroke i verne ljude iz starog zaveta.
Ne mozes nista protiv toga samo da manipulises...

Ja Lazem:D ako koza laze rog ne laze citaj sta pise
Marko 4:34,
Uvijek im je govorio u usporedbama, a nasamo je učenicima svojim sve objašnjavao.
Ako je tako da vas dvojica sve verujete doslovno i da nema simblocnosti u Bibliji , onda cu vas ja proglasti za dva najveca ljudozdera i kanibaliste , Da li Isusove reci znace iz stavka kojeg cu navesti doslovno :ludd/:
Ivan 6:53-55,
Zato im je Isus rekao: “Zaista, zaista, kažem vam, ako ne jedete tijelo Sina čovječjega i ne pijete krv njegovu, nemate život u sebi. 54 Tko se hrani tijelom mojim i pije krv moju, ima vječni život, i ja ću ga uskrsnuti u posljednji dan, 55 jer tijelo je moje prava hrana i krv je moja pravo piće. :warning:

Ti namerno manipulises tekstom, i ovo tvoje izrugivanje je neumesno. Niko ne veruje u doslovno pijenje krvi i tela, sta pricas to, pa ti si bezobrazan!
Kao prvo ovaj tekst sto si naveo gore Isus nije uputio nasamo ucenicima,vec svem narodu, i ovo je simbolika. Dok reci sto ti je Laodikeja naveo u njima Isus otvoreno govori ucenicima nasamo:
''necu vise piti od roda vinogradarskoga do onoga dana, kada cu ga piti sa vama u carstvu nebeskom''
Kao sto sam rekao:
OVO NIJE PRICA(SIMBOLIKA) JER ISUS SVOJIM UCENICIMA NIJE GOVORIO U PRICAMA VEC OTVORENO.
A i kontekst pokazuje da to nije prica, vec razgovor...

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Da li shvatas, da je Ilija dosao, i da je njegov duh bio na Jovanu krstitelju. A to se nije moglo desiti, da on nije stvarno uzet na nebo,
I ovde lazes ,stavak pokazuje da Ivan Krstitelj javno kaze nako pitanja svecenika i levita (da li je on Ilija) , da nije .:D kako izvrces Jovan1 19-21
19 Ovo je svjedočanstvo Ivanovo: Židovi su poslali k njemu svećenike i levite iz Jeruzalema da ga upitaju: “Tko si ti?” 20 A on je priznao, nije zatajio, nego je priznao: “Ja nisam Krist.” 21 Nato su ga oni upitali: “Što si onda? Jesi li Ilija?On je odgovorio: “Nisam.” :D
E
to vidis da nije:D

Naravno da David nije otisao na nebo, niko ovde ne zagovara besmrtnost duse niti ucenje o raju i paklu. Covek kada umre , nema ga vise, i logicno je da David nije otisao na nebo odmah posle smrti.
Ovde se ne kaze da on ima zemaljsku nadu!
Moraces malo bolje da manipulises..
Evo ko manipulise prvo kaze da je Ilija iz starog zaveta na nebo , a onda za Davida isto iz starog zaveta potvrdjuje da nije uzet na nebo pa kako da se tebi veruje cas govoris ovako cas onako:beee:

To su vase glupe izjave kojima ste nauceni, kao sto rekoh pomutili su ti razum, pa ne mozes da razaznas jasne reci biblije..
Rekao sam, ljudi i oni iz starog i oni iz novog zaveta ce biti vaskrsnuti u zivot na nebu, ali ce se nakon 1000 godina vratiti na zemlju, koja ce biti obnovljena.
Ovde govoris u buducnosti ce biti vakrsnuti ljudi iz starog i novog zaveta sto znaci da Mojsije Ilija Enoh i dr.nisu na nebo uskrsnuti , eto sam si rekao , pa kako onda kazes da su Ilija i Mojsije vec na nebu , jel se tebi mozak pomutio pa ne znas vise sta pricas:D

''I vidjeh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema.
I vidjeh grad sveti, Jerusalem novi, gdje silazi od Boga s neba, pripravljen kao zaručnica, ukrašena zaručniku svojemu.'' (Otkrivenje 21:1,2).
“Nova nebesa i nova zemlja”
10 Pročitaj 2. Petrovu 3:13. “Nova nebesa” predočavaju Božje nebesko Kraljevstvo, koje je uspostavljeno 1914, kad su završila “vremena neznabožaca” (Luka 21:24). Vlast tog Kraljevstva čine Isus Krist i njegovih 144 000 suvladara, od kojih je većina već primila nebesku nagradu. U Otkrivenju se za te izabrane osobe kaže da su ‘sveti grad, Novi Jeruzalem, koji silazi s neba od Boga, pripremljen kao nevjesta ukrašena za muža svojega’ (Otkr. 21:1, 2, 22-24). Sjedište vlasti u starom Izraelu bio je grad Jeruzalem. Slično tome u novom poretku vlast će sačinjavati Novi Jeruzalem i njegov Mladoženja. Taj će nebeski grad “sići s neba” u tom smislu što će preuzeti upravu nad Zemljom.
11 “Nova zemlja” odnosi se na novo ljudsko društvo na Zemlji koje će činiti osobe podložne Božjem Kraljevstvu. Božji narod već se danas nalazi u duhovnom raju, a u predivnom “budućem svijetu” u tom će raju napokon uživati u okolnostima kakve su trebale vladati od samog početka (Hebr. 2:5).

Sam Bog ce zajedno sa svojim narodom sici na zemlju, obnovice je i verni ce zauvek nastaviti da zive na zemlji. Zbog toga i treba da imaju telesnu komponentu, a ne samo duhovna tela.
Dokaz da ovo nije simbolicno, je izraz: ''I MORA VISE NEMA'', buduci da ce biti jako puno ljudi od svih narastaja
i generacija, iz svih vekova, da bi bilo mesta za sve Bog ce zemlju preoblikovati tako da bude vise prostora, zato ce sve biti kopno...
Hehe eto ti, ako nista drugo svi ce biti zajedno i telesni i duhovni kad Bog sidje :) .
Al naravno J.S ovo izvrcu, jer im se ne uklapa, pa je njima ovaj stih simbolican..

Hoće li pravednici biti uzeti na nebo, a potom vraćeni na Zemlju nakon što s nje budu istrijebljeni zli?

Potvrđuje li Otkrivenje 21:2, 3 takvo vjerovanje? Ondje stoji: “Vidio sam i sveti grad, Novi Jeruzalem, kako silazi s neba od Boga, pripremljen kao nevjesta ukrašena za muža svojega. Tada sam začuo jak glas od prijestolja kako govori: ‘Evo šatora Božjeg među ljudima! Bog će prebivati s njima i oni će biti narod njegov i sam Bog bit će s njima.’” (Za Boga se ovdje kaže da će ‘prebivati s ljudima’ te da će ‘biti s njima’. Znači li to da će on postati materijalno biće? Nipošto ne, jer Jehova je rekao Mojsiju: “Ne može čovjek mene vidjeti i ostati živ” [2. Mojs. 33:20]. Prema tome, ni članovi Novog Jeruzalema neće se vratiti na Zemlju kao materijalna bića. Što, onda, znače riječi: “Sam Bog bit će s njima”, i kako će to Novi Jeruzalem “sići s neba”? U razumijevanju tih izraza može nam pomoći 1. Mojsijeva 21:1, gdje se kaže da je Bog “pohodio” Saru [Ša, 2006], što zapravo znači da ju je blagoslovio omogućivši joj da u starosti rodi sina. U 2. Mojsijevoj 4:31 [JB] piše da je Jehova “pohodio” Izraelce, čime se želi reći da im je poslao Mojsija kao osloboditelja. A u Luki 7:16 [JB] stoji da je Bog “pohodio” svoj narod tako što mu je poslao Isusa. U drugim se prijevodima u tim recima koriste drugačiji izrazi, kao što su “sjetiti se” [JB u 1. Mojs. 21:1] ili “zauzeti se” [Ša, 2006, u 2. Mojs. 4:31]. Prema tome, Otkrivenje 21:2, 3 očigledno znači da će Bog ‘biti s ljudima’ posredstvom djelovanja nebeskog Novog Jeruzalema, putem kojega će njegovi blagoslovi pristizati poslušnom čovječanstvu.)
Izr. 2:21, 22: “Čestiti će živjeti na zemlji i neporočni će ostati na njoj. A zli će biti istrijebljeni sa zemlje i oni koji nevjerno postupaju bit će iščupani iz nje.” (Zapazite da ovdje ne piše da će se neporočni vratiti na Zemlju, nego da će “ostati na njoj”.)

Nebesa su Božji prijestol, a Zemlja je njegovo podnožje (Izaija 66:1). Tako Bog ne može stanovati na Zemlji u doslovnom smislu. No, on će prebivati s ljudima.

Ti namerno manipulises tekstom, i ovo tvoje izrugivanje je neumesno. Niko ne veruje u doslovno pijenje krvi i tela, sta pricas to, pa ti si bezobrazan!
Kao prvo ovaj tekst sto si naveo gore Isus nije uputio nasamo ucenicima,vec svem narodu, i ovo je simbolika. Dok reci sto ti je Laodikeja naveo u njima Isus otvoreno govori ucenicima nasamo:
''necu vise piti od roda vinogradarskoga do onoga dana, kada cu ga piti sa vama u carstvu nebeskom''
Kao sto sam rekao:
OVO NIJE PRICA(SIMBOLIKA) JER ISUS SVOJIM UCENICIMA NIJE GOVORIO U PRICAMA VEC OTVORENO.
A i kontekst pokazuje da to nije prica, vec razgovor...
pa sad nije doslovno kada ja navedem stavak , a vase je doslovno pisete kako vama odgovara:D
rekavši im neka jedu beskvasni kruh i piju vino, što je predstavljalo njegovo tijelo i krv.Zar ti to ne predstavlja simbolicno
1. Korinćanima 10:21
Ne možete piti čašu Jehovinu i čašu demonsku. Ne možete jesti sa “stola Jehovina” i sa stola demonskoga.

Kad smo stalno kod jela i pica i kad kazes da je Laodikeja u pravu za vino i jelo, onda sedis li ti za demonskim stolom i pijes li vino sa njim i jedes ??? :D
Jovan6:51.
Ja sam živi kruh koji je sišao s neba. Ako tko jede od ovog kruha, živjet će vječno. A kruh koji ću ja dati tijelo je moje koje ću dati za život svijeta.”
Da li celu bibliju shvatate ti i Laodikeja doslovno , ili samo pasus koji vama odgovara.:D

Da napomenem ovo sto je zagradjeno je napisao miro000 moja gresak u meniju jer se nisam snasao , dakle ovo su njegove reci uokvirene a ne moje , izvinjavam se na gresci

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I ovde lazes ,stavak pokazuje da Ivan Krstitelj javno kaze nako pitanja svecenika i levita (da li je on Ilija) , da nije .:D kako izvrces Jovan1 19-21
19 Ovo je svjedočanstvo Ivanovo: Židovi su poslali k njemu svećenike i levite iz Jeruzalema da ga upitaju: “Tko si ti?” 20 A on je priznao, nije zatajio, nego je priznao: “Ja nisam Krist.” 21 Nato su ga oni upitali: “Što si onda? Jesi li Ilija?On je odgovorio: “Nisam.” :D
E
to vidis da nije:D

Ti opet izvrces moje reci, ja nisam rekao da je Jovan doslovno bio Ilija, vec sam to pojasnio i rekao da je ''Ilijin duh bio na njemu'', kao sto tekst i kaze.
A ti samo izvrci moje reci.. To ti je na cast..
Ne moze Ilijin duh biti na njemu ako on nije ziv. Ili zar ti tvrdis da nesto nadzivljava smrt coveka, neki duh koji nastavlja da zivi nakon smrti? o_O

Evo ko manipulise prvo kaze da je Ilija iz starog zaveta na nebo , a onda za Davida isto iz starog zaveta potvrdjuje da nije uzet na nebo pa kako da se tebi veruje cas govoris ovako cas onako:beee:

Naravno da je Ilija na nebu, to sam vec i dokazao, David nije na nebu i tu se prica zavrsava, a ti se ismejavaj koliko god zelis... Ja ne govorim ''cas ovako cas onako'' , nego ti vadis moje reci iz konteksta namerno da bi izvrnuo, kao sto radis i sa biblijom, jer su te tako naucili...

Ovde govoris u buducnosti ce biti vakrsnuti ljudi iz starog i novog zaveta sto znaci da Mojsije Ilija Enoh i dr.nisu na nebo uskrsnuti , eto sam si rekao , pa kako onda kazes da su Ilija i Mojsije vec na nebu , jel se tebi mozak pomutio pa ne znas vise sta pricas:D

Ne izvrci moje reci! Ja sam lepo rekao: Mojsije , Ilija i Enoh su pre vremena uzeti na nebo, jel su bili posebni u Bozjim ocima, i Bog nije mogao da ceka toliko dugo u buducnost, jer ih je zeleo odmah na nebu. Drugi starozavetni patrijarsi i proroci, su ljudi koji su Bogu bili verni i oni ce biti vaskrsnuti kasnije, prilikom drugog Hristovog dolaska.. Ja sam o tome i govorio..
A ti samo izvrci i izvrci.. Ovo ti govori biblija a ne ja.. A ti si bezobrazan! Ti coveku pristupas sa ismejavanjem..

“Nova nebesa i nova zemlja”
10 Pročitaj 2. Petrovu 3:13. “Nova nebesa” predočavaju Božje nebesko Kraljevstvo, koje je uspostavljeno 1914, kad su završila “vremena neznabožaca” (Luka 21:24). Vlast tog Kraljevstva čine Isus Krist i njegovih 144 000 suvladara, od kojih je većina već primila nebesku nagradu. U Otkrivenju se za te izabrane osobe kaže da su ‘sveti grad, Novi Jeruzalem, koji silazi s neba od Boga, pripremljen kao nevjesta ukrašena za muža svojega’ (Otkr. 21:1, 2, 22-24). Sjedište vlasti u starom Izraelu bio je grad Jeruzalem. Slično tome u novom poretku vlast će sačinjavati Novi Jeruzalem i njegov Mladoženja. Taj će nebeski grad “sići s neba” u tom smislu što će preuzeti upravu nad Zemljom.
11 “Nova zemlja” odnosi se na novo ljudsko društvo na Zemlji koje će činiti osobe podložne Božjem Kraljevstvu. Božji narod već se danas nalazi u duhovnom raju, a u predivnom “budućem svijetu” u tom će raju napokon uživati u okolnostima kakve su trebale vladati od samog početka (Hebr. 2:5).

Hoće li pravednici biti uzeti na nebo, a potom vraćeni na Zemlju nakon što s nje budu istrijebljeni zli?

Potvrđuje li Otkrivenje 21:2, 3 takvo vjerovanje? Ondje stoji: “Vidio sam i sveti grad, Novi Jeruzalem, kako silazi s neba od Boga, pripremljen kao nevjesta ukrašena za muža svojega. Tada sam začuo jak glas od prijestolja kako govori: ‘Evo šatora Božjeg među ljudima! Bog će prebivati s njima i oni će biti narod njegov i sam Bog bit će s njima.’” (Za Boga se ovdje kaže da će ‘prebivati s ljudima’ te da će ‘biti s njima’. Znači li to da će on postati materijalno biće? Nipošto ne, jer Jehova je rekao Mojsiju: “Ne može čovjek mene vidjeti i ostati živ” [2. Mojs. 33:20]. Prema tome, ni članovi Novog Jeruzalema neće se vratiti na Zemlju kao materijalna bića. Što, onda, znače riječi: “Sam Bog bit će s njima”, i kako će to Novi Jeruzalem “sići s neba”? U razumijevanju tih izraza može nam pomoći 1. Mojsijeva 21:1, gdje se kaže da je Bog “pohodio” Saru [Ša, 2006], što zapravo znači da ju je blagoslovio omogućivši joj da u starosti rodi sina. U 2. Mojsijevoj 4:31 [JB] piše da je Jehova “pohodio” Izraelce, čime se želi reći da im je poslao Mojsija kao osloboditelja. A u Luki 7:16 [JB] stoji da je Bog “pohodio” svoj narod tako što mu je poslao Isusa. U drugim se prijevodima u tim recima koriste drugačiji izrazi, kao što su “sjetiti se” [JB u 1. Mojs. 21:1] ili “zauzeti se” [Ša, 2006, u 2. Mojs. 4:31]. Prema tome, Otkrivenje 21:2, 3 očigledno znači da će Bog ‘biti s ljudima’ posredstvom djelovanja nebeskog Novog Jeruzalema, putem kojega će njegovi blagoslovi pristizati poslušnom čovječanstvu.)
Izr. 2:21, 22: “Čestiti će živjeti na zemlji i neporočni će ostati na njoj. A zli će biti istrijebljeni sa zemlje i oni koji nevjerno postupaju bit će iščupani iz nje.” (Zapazite da ovdje ne piše da će se neporočni vratiti na Zemlju, nego da će “ostati na njoj”.)

Nebesa su Božji prijestol, a Zemlja je njegovo podnožje (Izaija 66:1). Tako Bog ne može stanovati na Zemlji u doslovnom smislu. No, on će prebivati s ljudima.

Ne bih uopste komentarisao ovo vase pogresno tumacenje, jer si kopirao sa njihovog sajta.. Navedi to svojim recima...
Ali ajde da evo ukratko:
To za Boga: “Ne može čovjek mene vidjeti i ostati živ” [2. Mojs. 33:20] , samo znaci da ljudi u gresnom ljudskom telu ne mogu videti Boga, ali oni u novom obnovljenom telu, ce to naravno moci. Ova vasa postavka je zato pogresna skroz.
Vi ovaj tekst iz ''otkrivenja'' predstavljate u simbolicnom smislu kao sto i radite sa ostalim biblijskim tekstovima koji vam se ne svidjaju..
Dokaz da ovo nije simbolicno, je izraz ''I MORA VISE NEMA'', buduci da ce biti jako puno ljudi od svih narastaja
i generacija, iz svih vekova, da bi bilo mesta za sve, Bog ce zemlju preoblikovati tako da bude vise prostora, zato ce sve biti kopno... A ti izvrci kako se tebi svidja, i slusaj svoje vodje iz Bruklina, oni znaju najbolje...

pa sad nije doslovno kada ja navedem stavak , a vase je doslovno pisete kako vama odgovara:D
rekavši im neka jedu beskvasni kruh i piju vino, što je predstavljalo njegovo tijelo i krv.Zar ti to ne predstavlja simbolicno
1. Korinćanima 10:21
Ne možete piti čašu Jehovinu i čašu demonsku. Ne možete jesti sa “stola Jehovina” i sa stola demonskoga.

U tekstu koji je Laodikeja naveo se kaze: ''OVO PREDSTAVLJA MOJU KRV'' , dakle tu se ne govori ''simbolicno'' , vec on ucenicima objasnjava otvoreno i govori doslovno. Shvati! Zato kada kaze: ''necu vise piti od ovog roda vinogradarskoga dok ga ponovo ne budem pio sa vama u Carstvu Nebeskome'' , on im govori otvoreno, a ne koristi nikakve price niti simboliku.
To sto navodis tekst iz 1.korincanima. 10:21, Apostol Pavle ovde govori o doslovnom jelu i picu. Jel su neki jeli i pili sa neznaboscima, i jeli su zrtvovano idolima. I onda on kaze: ''Ne možete jesti sa “stola Jehovina” i sa stola demonskoga.'' . Dakle i ovde izvrces!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

А то само адвентисти виде да стоји, као што виде да треба да држе Њу ејџ вегетаријанско спасење преко стомака (хиндуистички окултни концепт), као што и сведоци виде као и ви да се "спава" након смрти итд. Сви ви видите нешто што су ваши назови пророци (наравно лажни) видели кроз "визије". Затровасте свет тим глупостима, извртањем Писма и лажима како Библија није добро преведена. Добро је преведена када вам искључиво одговара за нешто, а када не одговара: неко је погрешно превео или убацио своје. Да се човек саблазни како отворено манипулишете.

Јеврејима, глава 9
6. А кад ово беше тако уређено, улажаху свештеници свагда у прву скинију и савршиваху службу Божију.
7. А у другу улажаше једном у години сам поглавар свештенички, не без крви, коју приноси за себе и за народна незнања.
8. Овим показиваше Дух Свети да се још није отворио пут светих, докле прва скинија стоји;
9. Која остаде прилика за садашње време, у које се приносе дари и жртве, и не могу да се сврше по савести оног који служи.
10. Осим у јелима и пићима, и различном умивању и правдању тела, које је постављено до времена поправљења.

11. Али дошавши Христос, поглавар свештенички добара која ће доћи, кроз бољу и савршенију скинију, која није руком грађена, то јест, није овог створења,

12. Ни с крвљу јарчијом, нити телећом, него кроз своју крв уђе једном у светињу, и нађе вечни откуп.

Дакле, једном УЂЕ у небеску светињу, као што свештеници улажаше једном годишње. Не много пута, не сваке године, већ једном за вјек и вјекова. И не 1844. године како ваш масонски лажни пророк говори.

13. Јер ако крв јунчија и јарчија, и пепео јуничин, покропивши њом опогањене, освећује на телесну чистоту;
14. А камоли неће крв Христа, који Духом Светим себе принесе без кривице Богу, очистити савест нашу од мртвих дела, да служимо Богу Живом и Истинитом?
15. И зато је новом завету посредник, да кроз смрт, која би за откуп од преступака у првом завету, обећање вечног наследства приме звани.
16. Јер где је завет ваља да буде и смрт оног који чини завет.
17. Јер је завет по смрти потврђен: будући да нема никакве силе док је жив онај који га је начинио.
18. Јер ни први није утврђен без крви.
19. Јер кад Мојсије изговори све заповести по закону свом народу, онда узе крви јарчије и телеће, с водом и вуном црвеном и исопом, те покропи и књигу и сав народ.
20. Говорећи: Ово је крв завета који Бог начини с вама.
21. А тако и скинију и све судове службене покропи крвљу.
22. И готово све се крвљу чисти по закону, и без проливања крви не бива опроштење.
23. Тако је требало да се обличја небеских овима чисте, а сама небеска бољим жртвама од ових.
24. Јер Христос не уђе у рукотворену светињу, која је прилика праве, него у само небо, да се покаже сад пред лицем Божијим за нас;

Пише: УЂЕ, а не: УЋИ ЋЕ 1844. године. Једном је Себе принео као Жртву за вечно искупљење, а не као што су свештеници једном годишње улазили. С обзиром да Он јесте Поглавар свештенички (погледати Јеврејима 4. и 5.), Он и приноси крв на олтар скиније. Али не земаљске (од овога света), већ у само небо (11. стих), и са Својом крвљу која је принос за грехе. Не животињском, већ Својом крвљу нас искупи. Не треба ту вегетаријанство, "спавање" након смрти, не треба мољење црном камену које наводно узима грехе људске, не треба ту наша жртва да се приноси, јер откуп је плаћен заувек.

Филибљанима 1
21. Јер је мени живот Христос, а смрт добитак.
22. А кад ми живљење у телу плод доноси, то не знам шта ћу изабрати.
23. А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;
24. Али остати у телу потребније је вас ради.
25. И ово знам јамачно да ћу бити и остати код свих вас на ваш напредак и радост вере,

Отуда и сви ти ваши лажни пророци и њихове окултне науке немају смисла и потребе да постоје. Имају потребе да постоје како би саблазниле ако је могуће и изабране. Саблазниће оне који прихвате да буду заведени тим наукама. Јер након смрти иде Суд, а пре суда ми почивамо у Господу, тј. Њему идемо. Мислим на верне, наравно.

Откривење 6

10. И повикаше гласом великим говорећи: Докле, Господару Свети и Истинити! Не судиш и не кајеш крв нашу на онима што живе на земљи?
11. И дане бише свакоме од њих хаљине беле, и речено им би да почину још мало времена, докле се наврше и другари њихови и браћа њихова, који ваља да буду побијени као и они.

Јер да је Господ "спавао", Он не би принео крв своју у Светињу за откуп. Након приноса Он Васкрсава као финални ударац смрти. Јер апостол и говори: смрти, где ти је жалац? Ако је био мртав као човек, Он не може бити мртав као Бог вечни. Смрт Га не може држати јер је Савршен и безгрешан. Ту се ви саблажњавате јер иако говорите да је Исус Богочовек, у вашем срцу нема те вере. Отуда и Јеховини сведоци говоре да је Исус "транспортовани" и "телепортовани" анђео који постаде човек, а који је касније унапређен у Бога. Док сва три масонска култа (мормони, адвентисти и сведоци) спавају или постају богови. Да се човек запањи шта се шири као наука.

25. Нити да много пута приноси себе, као што поглавар свештенички улази у светињу сваке године с крвљу туђом:
26. Иначе би Он морао много пута страдати од постања света (!!!); а сад једном на свршетку века јави се да својом жртвом сатре грех.
27. И као што је људима одређено једном умрети, а потом суд:
28. Тако се и Христос једном принесе, да узме многих грехе; а другом ће се јавити без греха на спасење онима који Га чекају.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Naravno da je Ilija na nebu, to sam vec i dokazao, David nije na nebu i tu se prica zavrsava, a ti se ismejavaj koliko god zelis... Ja ne govorim ''cas ovako cas onako'' , nego ti vadis moje reci iz konteksta namerno da bi izvrnuo, kao sto radis i sa biblijom, jer su te tako naucili...
Ne izvrci moje reci! Ja sam lepo rekao: Mojsije , Ilija i Enoh su pre vremena uzeti na nebo, jel su bili posebni u Bozjim ocima, i Bog nije mogao da ceka toliko dugo u buducnost, jer ih je zeleo odmah na nebu. Drugi starozavetni patrijarsi i proroci, su ljudi koji su Bogu bili verni i oni ce biti vaskrsnuti kasnije, prilikom drugog Hristovog dolaska.. Ja sam o tome i govorio..
A ti samo izvrci i izvrci.. Ovo ti govori biblija a ne ja.. A ti si bezobrazan! Ti coveku pristupas sa ismejavanjem..
O pa nemoj tako po svom licnom misljenju nije lepo da izvrces pismo, kaze se i za Davida , pa za Danijela.
DjAp.13:22.
 Nakon što ga je svrgnuo, za kralja im je podigao Davida, o kojem je posvjedočio: ‘Našao sam Davida, sina Jišajeva, čovjeka po srcu svojemu, koji će učiniti sve što želim.’
Dan9:22
I obratio mi se da mi pomogne sve to razumjeti, rekavši:
“Danijele, došao sam da sve spoznaš i razumiješ. 23 Kad si se počeo moliti, izašla je riječ i ja sam došao da ti je javim, jer si miljenik Božji.

Nisu samo Mojsije i Ilija bili miljenici Jehovini pa da budu izuzeci;) vidis da nisi u pravu , svi oni zajednicki cekaju uskrsenje ,he he.

To sto navodis tekst iz 1.korincanima. 10:21, Apostol Pavle ovde govori o doslovnom jelu i picu. Jel su neki jeli i pili sa neznaboscima, i jeli su zrtvovano idolima. I onda on kaze: ''Ne možete jesti sa “stola Jehovina” i sa stola demonskoga.'' . Dakle i ovde izvrces!
Ne pitam te za Apostola Pavla, pitao sam jel sve smatrate doslovnim ili krojite samo ono sto vama pase.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Danilo 8 i 9 poglavlje je jasno, i daje vremensko prorocanstvo od 2300 godina na cijem kraju treba da se izvrsi ociscenje nebeske svetinje - po uzoru na ciscenje zemaljske koje se obavljalo jednom godisnje - sto je za Jevreje staroga zaveta predstvavljao sud.

Od vremena kada je izdata zapovest od strane Persijskog cara Artakserksa da se Jerusalim opet sazida 457 godine pre Hrista, do 1844 godine - proslo je tacno 2300 godina.

Isus jeste jedanput usao u svetinju, ali ta svetinja ima dva odeljenja - svetinju i svetinju nad svetinjama.
Isus je svojim odlaskom na nebo usao u prvi odeljak - odnosno u svetinju, da posreduje za coveka, a 1844 je usao u drugi odeljak - odnosno u svetinju nad svetinjama, i tada je otpoceo nebeski istrazni sud koji ce prethoditi vremenu kraja I Hristog slavnog dolaska, i tada 1844 godine je starozavetni praznik JON KIPUR koji je Bog uspostavio kao TIPOS buducih dogadjaja, dobio svoje potpuno ispunjenje.

To nema veze sa bilo kakvim Adventistickim prorocima kako zajedljivo kaze nas prijatelj Adrian, vec je ovo iskljucivo biblijsko ucenje, prorocanstvo koje se ispunilo i bilo potvrdjeno znacima u priorodi koji su se dogodili pre te 1844 godine, a Bog podigao Adventni narod - crkvu poslednjeg vremena da objavi pocetak istraznog suda, vreme posletka i Hristov skori dolazak u slavi, mi od tog vremena zivimo u poslednjem period zapisanom u bibliji, a to je period Laodikejske crkve koja je upravo nazvana po tome sto ce delovati u vreme odigravanja ovog nebeskog istraznog suda "LAODIKEJA" Laos - Sud / Dikeo - narod ( NAROD SUDA ).

Poslednja izmena:
Natrag