Meni se cini da ti previse citas Grimove bajke , ili previse gledas holivudske filmove pa te opsesija uhvatila, na zalost Biblija je za razumne ljude i koji zele da je prihvate istinski onako kako u njoj stoji a ne da je neki izmisljaju poput holivudskih filmova , te da mogu i telesna i duhovna tela biti zajedno na jedno mesto. ili jos neka tvoja masta bilo sto vec.
Ovde vidimo holivudskog rezisera kako kreira druge reci i izvrce Bibliju, pa ti si za Oskara??? pa gde nadje taj stavak da je dosao Isus da uskrsne Mojsija, evo sta kaze Zaharija 3:2.
2 Tada je anđeo Jehovin rekao Sotoni: “Jehova neka te prekori, Sotono! Neka te prekori Jehova, koji je izabrao Jeruzalem! Nije li on cjepanica iz vatre istrgnuta?”
Nema reci da je Isus dosao da uskrsne Mojsija koje su to gluposti , Isus je sprecio satanu da uzme telo Mojsija
Sotona je očito želio zloupotrijebiti tijelo vjernog čovjeka Mojsija za unapređivanje krivog obožavanja
zato je Isus hteo da ga spreci
Haha, ja holivudski reziser, nemoj me zasmejavati, molim te! Pa holivudski reziseri su Jehovini svedoci koji lutaju u tumacenjima pokusavajuci da iskonstruisu dogadjaje kako im se svidja i onda tvrde da se ''Isusovo telo pretvorilo u gas''
Tebi je bolje da citas Grimove bajke jer si im i sam sklon, mislim da bi bio dobar pripovedac bajki
Haha ''ne mogu telesna i duhovna bica biti zajedno na nebu''? Pa to je tvoj problem sto ti ne razumes ono sto biblija kaze, kako o Hristovom Bozanstvu, tako i o duhovnim telima, pa pokusavas svojom logikom i ljudskim razumom da objasnis. A to je nemoguce..
''Ljudsko mudrovanje neprijateljstvo je Bogu''(Rimljanima 8,7).
A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda''(1.Kor 2:14).
Kazes gde mi je stavak da je Isus dosao da vaskrsne Mojsija? Pa dobro da li se ti pravis blesav ili stvarno?
A MIhailo Aranđel, kad se prepiraše s đavolom
I GOVORASE ZA MOJSIJEVO TELO, ne smijaše prokleta suda da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zaprijeti.(juda 9).
Pa kasnije vidimo da je Mojsije vaskrsnut, sisao sa neba i sa Isusom razgovarao na gori:
(Matej 17.3.) "
I gle, ukazase im se Mojsije i Ilija, koji s njim govorahu".
To je bio razgovor o Isusovim patnjama koje je trebao da pretrpi, pa su ga oni hrabrili, shvatas li ti da to nije mogla biti vizija ili nestvarni dogadjaj, kako J.S tvrde? Pa nije Isus izmisljao i halucinirao taj dogadjaj.
Njemu je u tom casu bilo potrebno ohrabrenje za sve ono sto je imao da pretrpi i polozi svoju dusu za spasenje covecanstva..
Shvatas li ti sta pricas, da je Isus halucinirao ili tako nesto?
Ajde budi razuman covek,promisli malo i oslobodi se tog programa koji su ti usadili u glavu?
(Ivan 3:13)
”Niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba, sin čovječij“, to jest, sam Isus
I opet ti lupas gluposti covece ama ovaj stavak ti sve pobija i to veoma jasan kao dobar dan tako da ti sve teze da je neko pre uskrsnuo na nebo od Isusa pada u vodu nema sanse ovo te obara ko nista , to sto se pokazao u viziji je tacan dogadjaj , samo sto ti neke stavke razumes doslovno to je problem kod tebe , ali nemoj citati previse bajke , mozemo i na tu temu o Mojsijevom preobrazenju u viziji ali bice dugacko!!!
Covece razumej: Mojsije i Ilija su uzeti na nebo isto tako i Enoh je odnesen da ne vidi smrti(pa i za njega manipulisete tekstom da nije tako, iako je tekst jasan).
Koliko je potrebno da manipulisete da bi ste dokazali svoju teoriju?
Ja sam ti lepo objasnio tekstom gore, ti logicki ne mozes ovo da uklopis u te vase gluposti, cak i da hoces na silu.
Sto se tice Isusove izjave, on govori ljudima onog vremena, dakle niko se u ono vreme nije popeo na nebo za njegova zivota, i on jednostavno kaze da niko nema prava da govori o Bogu, i da tvrdi da ga poznaje sem njega.
Pa ne bi Isus bio kontradiktoran sam sebi, da je to rekao, pa je onda pokazao ucenicima Iliju i Mojsija da su zivi na nebu.
Zar ga ne bi pitali za to? Nego vi ne razumete..
Da li shvatas, da je Ilija dosao, i da je njegov duh bio na Jovanu krstitelju. A to se nije moglo desiti, da on nije stvarno uzet na nebo, pa i u starom zavetu proroci navescuju Ilijin dolazak, shvatas li da ne bi mogli da govore uopste o njegovom dolasku da on stvarno nije bio uzet na nebo?
Shatas li da su jevreji ocekivali da Ilija dodje, jer su ispravno razumeli tekst da je on uzet na nebo, stoga on nije ni mogao da dodje a da nije vaznet na nebo ziv.
Shvats li ti svoju kontradiktornost i nonsens?
Kasnije ti Isus lepo kaze da je ''Ilija dosao, ali ga nisu prepoznali pa su ucinili s njim sta su hteli''.
Ne mozes nikako da uklopis svoje reziranje sa ovim.. Zato prestani to da radis. I razmisljaj malo svojom glavom.
nego tri u jedno
To sto ti ne mozes da razumes Bozje bice. To je tvoj problem.
Ne vredi ti ova slika nista.
Niko od Jehovinih Svedoka ne porice da je Isus Hrist Bog , mi tvrdimo da je samo jedan Svemoguci Bog Jehova i da ta titula samo njemu pripada i da Isus nista ne moze ciniti bez Jehove .Isus sam priznaje da je Sin Boziji i da imam manji status od njegovog Oca, pa i na kraju ti se kaze da ce se sam podloziti Ocu i predati kraljevstvo.Ivan10:36.
kako onda vi onome kojega je Otac posvetio i poslao u svijet kažete: ‘Huliš’, zato što sam rekao: ‘Sin sam Božji
Luka1:35.
Anđeo joj je odgovorio: “Sveti duh doći će na tebe i sila Svevišnjega zasjenit će te. Zato će dijete koje rodiš biti sveto, Sin Božji.
Luka 9:35.
A iz oblaka je došao glas: “Ovo je Sin moj, izabranik. Njega slušajte!”
ovo sam ti naveo da vidis da je Jehova veci rang od Isusa ; I otac i sin ne mogu biti istog ranga , samo je jedan Svemoguci Jehova
To sto se Isus naziva sinom Bozjim, i duhovna stvorenja i andjeli se nazivaju isto tako ''sinovima Bozjim'' i Adam se naziva ''sinom Bozjim'' , tako da ti ovo nista ne dokazuje, jer i Isus je na zemlji kao covek, bio ''Sin Bozji'' isto kao sto je i prvi Adam bio..
Haha, vi ne poricete da je Isus Hristos Bog(lepo sto si to napisao velikim slovom
), ali Isus je za vas manji, pa je on samo ''bog'' malim slovom.
Medjutim da li ti je poznato da ste u pocetku verovali da je Isus Bog isto kao i Otac, verovali ste da su ''jednaki'', bili ste ''dualisti''?
A ako je Isus Bog, zasto mu se onda ne molite, kao sto se molio Apostol Stefan?
I jos nesto, zasto je u vasoj bibliji rec ''djavo'' ispisana velikim slovom, a Isusovo ''bog'' malim. Zanimljivo za primetiti?
Po tvojoj logici ti ih sam smestas tamo , tako da bi napravio najvecu zbrku u Svemiru kad bi se ti pitao.
Nije zbrka dragi moj, nego ti ne mozes da razumes svojim umom, i ti neces da prihvatis da je Mojsije vaskrsao u telu, da je Ilija na nebu u telu, i ne razumes da je covek bez tela nekompletan, zar ne ucite vi da covek nema dusu, vec je on ''dusa ziva, kompletno telo'', pa zato kad ne bi imao telo on ne bi ni mogao da postoji, a ako nema dusu koja izlazi iz tela, pa tek onda ne bi mogao da postoji a kamoli da funkcionise.
Dakle, covek bez tela ne postoji, a ja ne govorim o telesnom telu u tom smislu kako ti svojim ogranicenim umom shvatas, telo o kojem ja govorim je savrseno i kombinacija je telesnog i duhovnog, ono prilikom uznesenja biva obnovljeno, i slicno je adamovom telu kakvo je on imao dok nije pao u greh. O tome ti Biblija govori.
Adam kada je sagresio tek onda je primetio da je go, zato sto je sve do tog trenutka imao nesto sto je stitilo njegovo telo od spoljasnjih uticaja, bila je to neka vrsta duhovnog omotaca..
A telo koje cemo dobiti bice jos savrsenije od toga..
Ti stvarno nista ne razumes, jer vi imate ucenje o ''zemaljskoj'' i ''nebeskoj nadi'' , o neke dve odvojene grupe, pa ti je onda sve sto se tice nebeskog nerazumljivo. Jer ti ionako imas ''zemaljsku nadu''...
Ja celo vreme od tebe saznao samo bajke , kako da ti odgovorim
Ti bi prestao lupati ovde kada bi se prilkjucio toj organizaciji u tvojoj glavi ne bi bilo vise tri u jedno to ti je pobrkalo loncice da ne svatas ni sta pises.
Pa neka ljudi sami procene, ko ovde ima argumente, ja ili ti?
Vasoj organizaciji da se prikljucim? Pa vi imate toliko problema u tumacenju da je to strasno.
Sta je sa 1914. god. , 1925.. , 1975...
Kada ste proricali ''kraj sistema stvari'' , i nista se nije dogodilo?
Posto ste omasili, onda ste presli na novi datum 1925. , pa onda na 1935. , pa kad se nista nije desilo onda i na 1975.
A danas se pokusava totlano izbaciti i izbrisati vase prorocanstvo o 1914. godini..
A sta je sa Raselovom ''piramidologijom''(merili su koliko su hodnici u piramidi bili dugacki).
O njegovoj ekspediciji u egipat?
A na njegovoj knjizi o 1914. je naslikana piramida?
On je i sahranjen u piramidi(grob mu je u obliku piramide).
To danas pokusavate da sakrijete..
Pa ste manipulacijom prevoda tvrdili da grcka rec ''parousija'' ne znaci ''dolazak'' vec znaci ''prisutnost''.
Zato da bi ste opravdali svoju gresku o 1914. god. Pa ste izmislili da je Isus ''Nevidljivo Prisutan od 1914.''.
Dok 1914. god. ste nekako i uspeli da uklopite u bibliju, ali opet ne dovoljno, jer imate gresku za polaznu godinu..
Svejedno..
Znas li ti uopste istoriju svoje zajednice?
Hvala, ali ja ne bih da budem clan organizacije koja luta
''Jer slepac kada vodi slepca obojica ce u jamu pasti''
Tri dana kasnije, Jehova Bog izvršio je izvanredno čudo. Uskrsnuo je Isusa iz mrtvih, ne kao smrtnog čovjeka od mesa i krvi, već kao slavno duhovno stvorenje koje ”ostaje u vijek“ (Jevrejima 7:24). Četrdeset dana kasnije, Isus je uzašao na nebo i ušao u pravu ”svetinju [”nad svetinjama“, NW]“, ”da se pokaže (...) pred licem Božijim za nas“ (Jevrejima 9:24).
Jer Krist nije ušao u sveto mjesto načinjeno rukama, koje je preslika onoga stvarnog, nego u samo nebo, da se sada pojavi pred licem Božjim za nas.
Istina je da se Isus nakon svog uskrsnuća nekoliko puta u materijalnom tijelu ukazao svojim učenicima. No zašto ga u nekim od tih prigoda učenici isprva nisu prepoznali? (Luka 24:15-32; Ivan 20:14-16). Jednom se Isus radi Tome ukazao učenicima u tijelu koje je na rukama imalo rane od čavala, a na boku ranu od koplja. No kako se u toj prilici mogao iznenada pojaviti među njima kad su vrata bila zaključana? (Ivan 20:26, 27). Isus se u tim prigodama očigledno utjelovio u različitim tijelima, kao što su to i anđeli u prošlosti činili kad su se ukazivali ljudima. Bogu nije bilo teško učiniti da Isusovo tijelo nestane prilikom njegovog uskrsnuća. Zanimljivo, iako Bog nije ostavio Isusovo materijalno tijelo u grobu
(očito zato da bi ojačao uvjerenje učenika u to da je Isus doista uskrsnuo)
Psalam16:10.
Jer dušu moju nećeš ostaviti u grobu.
Nećeš dopustiti da tvoj sluga vjerni jamu gleda
DjelaAp.2:31,32.
on je unaprijed vidio i navijestio uskrsnuće Kristovo, da on neće biti ostavljen u grobu niti će tijelo njegovo vidjeti raspadanje. 32 Tog je Isusa Bog uskrsnuo, čemu smo svi mi svjedoci.
Prijatelju, ti ama bas nista ne razumes, duhovno telo isto tako ima telesni oblik(jel nas je Bog stvorio na svoju sliku), ja kao prvo nisam rekao da Isus ima doslovno fizicko telo na nebu, vec to isto telo koje je imao na zemlji, Bog je preobrazio i ucinio ga podesnim za zivot na nebu, isto to je ucinio sa Mojsijevim i Ilijinim telom. Tako da sposobnost materjalizacije i dematerijalizacije je moguca u ovom slucaju kao i menjanje oblika tela. To sto u bibliji pise da postoje ''duhovna tela'' ne znaci da ona nemaju jasnu formu i oblik i da su duh kroz koji ruka moze da prodje.
A izmedju ostalog, Isus je i dok je bio u fizickom telu u par navrata, iscezao pred njihovim ocima, kada su hteli da ga ubiju, jer ga je duh Bozji odneo ''i oni su trazili da ga ubiju ali njega nestade'' , to se desavalo i apostolima i svim Bozjim ljudima..
Tako da ovi tvoji argumenti posmatrani u kontekstu biblije padaju u vodu..