Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Jehovini svedoci ne razumeju Bibliju, pa lutaju u tumacenjima, u jednoj njihovoj publikaciji se cak tvrdi da je Bog Isusovo telo sklonio negde na nebo i onda se kaze ''da li ga Bog jos cuva ili se pretvorilo u gas, to ne znamo'' , licno sam procitao ovu izjavu. I umalo nisam pukao od smeha :) .
Pa da nije zalosno bilo bi stvarno smesno, koliko lutaju trudeci se da iskonstruisu Bibliju kako njima odgovara..

Eto u kom se pravcu oni idu??
Matej 7:13,14.
13 Uđite na uska vrata! Jer širok je i prostran put koji vodi u propast i mnogo je onih koji njime idu. 14A uska su vrata i tijesan put koji vodi u život i malo je onih koji ga nalaze.
eto mi idemo u taj pravac

A Sikimiki22 prica da Laodikejini adventisti nisu Bozja crkva jer imaju medju sobom ''podele''.
A sta je sa J.S, da li su oni Bozja organizacija???
Bilo bi dobro da se zapita o tome?
pa da nisu ne bi danas broj brzo raso na preko 7 miliona JS a hvala Bogu Jehovi pridruzuju se sve vise.Izaija60:22.
Od maloga će postati tisuća i od neznatnoga silan narod. Ja, Jehova, ubrzat ću to kad bude vrijeme.”

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus jeste dosao da vaskrsne Mojsija i da ga odvede na nebo, jer u jevandjeljima vidimo da se Mojsije zajedno sa Ilijom pojavio na gori probrazenja pred ucenicima i Gospodom Isusom Hristom.
Ako uzmemo u obzir da to nije slucaj - odnosno da taj tekst ne govori o Mojsijevom vaskrsenju, onda je biblija kontradiktorna, jer govori o njegovoj pojavi na gori pred ucenicima a sa druge strane o tome da je Mojsije umro i da se nalazi u grobu.
Ipak, taj tekst govori o vaskrsenju Mojsija, gde je sotona pokusao da spreci njegovo vaskrsenje optuzujuci ga za greh koji je ucinio, a to je sto nije dao slavu Bogu prilikom udaranja stene iz koje je potekla voda u pustinji - vec sebi, i zato nije mogao uci u obecanu zemlju.
Jehovini svedoci takodje veruju u ovo, ako u medjuvremenu nisu promenili ucenje po ovom pitanju.

Kao sto znamo Ilija je ziv odnesen na nebo u vatrenim kolima, a Mojsija je Isus vaskrsao i odveo ga na nebo.

Ilija i Mojsije pretstavljaju TIPOS ili simbol dve vrste ljudi koji ce prilikom Hristovog drugog dolaska biti spaseni i uzeti na nebo.
Ilija pretstavlja one koji ce zivi docekati Hrista.
Sa druge strane Mojsije pretstavlja one koji ce na Isusovu zapovest vaskrsnuti iz grobova, i svi ovi zajedno biti uzeti na nebo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Meni se cini da ti previse citas Grimove bajke , ili previse gledas holivudske filmove pa te opsesija uhvatila, na zalost Biblija je za razumne ljude i koji zele da je prihvate istinski onako kako u njoj stoji a ne da je neki izmisljaju poput holivudskih filmova , te da mogu i telesna i duhovna tela biti zajedno na jedno mesto. ili jos neka tvoja masta bilo sto vec.
Ovde vidimo holivudskog rezisera kako kreira druge reci i izvrce Bibliju, pa ti si za Oskara??? pa gde nadje taj stavak da je dosao Isus da uskrsne Mojsija, evo sta kaze Zaharija 3:2.
2 Tada je anđeo Jehovin rekao Sotoni: “Jehova neka te prekori, Sotono! Neka te prekori Jehova, koji je izabrao Jeruzalem! Nije li on cjepanica iz vatre istrgnuta?”
Nema reci da je Isus dosao da uskrsne Mojsija koje su to gluposti , Isus je sprecio satanu da uzme telo Mojsija

Sotona je očito želio zloupotrijebiti tijelo vjernog čovjeka Mojsija za unapređivanje krivog obožavanja
zato je Isus hteo da ga spreci

Haha, ja holivudski reziser, nemoj me zasmejavati, molim te! Pa holivudski reziseri su Jehovini svedoci koji lutaju u tumacenjima pokusavajuci da iskonstruisu dogadjaje kako im se svidja i onda tvrde da se ''Isusovo telo pretvorilo u gas'' :p
Tebi je bolje da citas Grimove bajke jer si im i sam sklon, mislim da bi bio dobar pripovedac bajki :)

Haha ''ne mogu telesna i duhovna bica biti zajedno na nebu''? Pa to je tvoj problem sto ti ne razumes ono sto biblija kaze, kako o Hristovom Bozanstvu, tako i o duhovnim telima, pa pokusavas svojom logikom i ljudskim razumom da objasnis. A to je nemoguce.. ''Ljudsko mudrovanje neprijateljstvo je Bogu''(Rimljanima 8,7).
A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda''(1.Kor 2:14).

Kazes gde mi je stavak da je Isus dosao da vaskrsne Mojsija? Pa dobro da li se ti pravis blesav ili stvarno?
A MIhailo Aranđel, kad se prepiraše s đavolom I GOVORASE ZA MOJSIJEVO TELO, ne smijaše prokleta suda da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zaprijeti.(juda 9).
Pa kasnije vidimo da je Mojsije vaskrsnut, sisao sa neba i sa Isusom razgovarao na gori:
(Matej 17.3.) "I gle, ukazase im se Mojsije i Ilija, koji s njim govorahu".
To je bio razgovor o Isusovim patnjama koje je trebao da pretrpi, pa su ga oni hrabrili, shvatas li ti da to nije mogla biti vizija ili nestvarni dogadjaj, kako J.S tvrde? Pa nije Isus izmisljao i halucinirao taj dogadjaj.
Njemu je u tom casu bilo potrebno ohrabrenje za sve ono sto je imao da pretrpi i polozi svoju dusu za spasenje covecanstva..
Shvatas li ti sta pricas, da je Isus halucinirao ili tako nesto?
Ajde budi razuman covek,promisli malo i oslobodi se tog programa koji su ti usadili u glavu?

(Ivan 3:13)
”Niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba, sin čovječij“, to jest, sam Isus

I opet ti lupas gluposti covece ama ovaj stavak ti sve pobija i to veoma jasan kao dobar dan tako da ti sve teze da je neko pre uskrsnuo na nebo od Isusa pada u vodu nema sanse ovo te obara ko nista , to sto se pokazao u viziji je tacan dogadjaj , samo sto ti neke stavke razumes doslovno to je problem kod tebe , ali nemoj citati previse bajke , mozemo i na tu temu o Mojsijevom preobrazenju u viziji ali bice dugacko!!!

Covece razumej: Mojsije i Ilija su uzeti na nebo isto tako i Enoh je odnesen da ne vidi smrti(pa i za njega manipulisete tekstom da nije tako, iako je tekst jasan).
Koliko je potrebno da manipulisete da bi ste dokazali svoju teoriju?
Ja sam ti lepo objasnio tekstom gore, ti logicki ne mozes ovo da uklopis u te vase gluposti, cak i da hoces na silu.

Sto se tice Isusove izjave, on govori ljudima onog vremena, dakle niko se u ono vreme nije popeo na nebo za njegova zivota, i on jednostavno kaze da niko nema prava da govori o Bogu, i da tvrdi da ga poznaje sem njega.
Pa ne bi Isus bio kontradiktoran sam sebi, da je to rekao, pa je onda pokazao ucenicima Iliju i Mojsija da su zivi na nebu.
Zar ga ne bi pitali za to? Nego vi ne razumete..
Da li shvatas, da je Ilija dosao, i da je njegov duh bio na Jovanu krstitelju. A to se nije moglo desiti, da on nije stvarno uzet na nebo, pa i u starom zavetu proroci navescuju Ilijin dolazak, shvatas li da ne bi mogli da govore uopste o njegovom dolasku da on stvarno nije bio uzet na nebo?
Shatas li da su jevreji ocekivali da Ilija dodje, jer su ispravno razumeli tekst da je on uzet na nebo, stoga on nije ni mogao da dodje a da nije vaznet na nebo ziv.
Shvats li ti svoju kontradiktornost i nonsens?

Kasnije ti Isus lepo kaze da je ''Ilija dosao, ali ga nisu prepoznali pa su ucinili s njim sta su hteli''.
Ne mozes nikako da uklopis svoje reziranje sa ovim.. Zato prestani to da radis. I razmisljaj malo svojom glavom.

nego tri u jedno o_O
thm_trinitarian_christ_hi.jpg

To sto ti ne mozes da razumes Bozje bice. To je tvoj problem.
Ne vredi ti ova slika nista.

Niko od Jehovinih Svedoka ne porice da je Isus Hrist Bog , mi tvrdimo da je samo jedan Svemoguci Bog Jehova i da ta titula samo njemu pripada i da Isus nista ne moze ciniti bez Jehove .Isus sam priznaje da je Sin Boziji i da imam manji status od njegovog Oca, pa i na kraju ti se kaze da ce se sam podloziti Ocu i predati kraljevstvo.Ivan10:36.
kako onda vi onome kojega je Otac posvetio i poslao u svijet kažete: ‘Huliš’, zato što sam rekao: ‘Sin sam Božji

Luka1:35.
Anđeo joj je odgovorio: “Sveti duh doći će na tebe i sila Svevišnjega zasjenit će te. Zato će dijete koje rodiš biti sveto, Sin Božji.
Luka 9:35.
A iz oblaka je došao glas: “Ovo je Sin moj, izabranik. Njega slušajte!”
ovo sam ti naveo da vidis da je Jehova veci rang od Isusa ; I otac i sin ne mogu biti istog ranga , samo je jedan Svemoguci Jehova

To sto se Isus naziva sinom Bozjim, i duhovna stvorenja i andjeli se nazivaju isto tako ''sinovima Bozjim'' i Adam se naziva ''sinom Bozjim'' , tako da ti ovo nista ne dokazuje, jer i Isus je na zemlji kao covek, bio ''Sin Bozji'' isto kao sto je i prvi Adam bio..
Haha, vi ne poricete da je Isus Hristos Bog(lepo sto si to napisao velikim slovom :) ), ali Isus je za vas manji, pa je on samo ''bog'' malim slovom.
Medjutim da li ti je poznato da ste u pocetku verovali da je Isus Bog isto kao i Otac, verovali ste da su ''jednaki'', bili ste ''dualisti''?
A ako je Isus Bog, zasto mu se onda ne molite, kao sto se molio Apostol Stefan?

I jos nesto, zasto je u vasoj bibliji rec ''djavo'' ispisana velikim slovom, a Isusovo ''bog'' malim. Zanimljivo za primetiti?

Po tvojoj logici ti ih sam smestas tamo , tako da bi napravio najvecu zbrku u Svemiru kad bi se ti pitao.

Nije zbrka dragi moj, nego ti ne mozes da razumes svojim umom, i ti neces da prihvatis da je Mojsije vaskrsao u telu, da je Ilija na nebu u telu, i ne razumes da je covek bez tela nekompletan, zar ne ucite vi da covek nema dusu, vec je on ''dusa ziva, kompletno telo'', pa zato kad ne bi imao telo on ne bi ni mogao da postoji, a ako nema dusu koja izlazi iz tela, pa tek onda ne bi mogao da postoji a kamoli da funkcionise.
Dakle, covek bez tela ne postoji, a ja ne govorim o telesnom telu u tom smislu kako ti svojim ogranicenim umom shvatas, telo o kojem ja govorim je savrseno i kombinacija je telesnog i duhovnog, ono prilikom uznesenja biva obnovljeno, i slicno je adamovom telu kakvo je on imao dok nije pao u greh. O tome ti Biblija govori.
Adam kada je sagresio tek onda je primetio da je go, zato sto je sve do tog trenutka imao nesto sto je stitilo njegovo telo od spoljasnjih uticaja, bila je to neka vrsta duhovnog omotaca..
A telo koje cemo dobiti bice jos savrsenije od toga..

Ti stvarno nista ne razumes, jer vi imate ucenje o ''zemaljskoj'' i ''nebeskoj nadi'' , o neke dve odvojene grupe, pa ti je onda sve sto se tice nebeskog nerazumljivo. Jer ti ionako imas ''zemaljsku nadu''...

:beee: Ja celo vreme od tebe saznao samo bajke , kako da ti odgovorim
Ti bi prestao lupati ovde kada bi se prilkjucio toj organizaciji u tvojoj glavi ne bi bilo vise tri u jedno to ti je pobrkalo loncice da ne svatas ni sta pises.

Pa neka ljudi sami procene, ko ovde ima argumente, ja ili ti?

Vasoj organizaciji da se prikljucim? Pa vi imate toliko problema u tumacenju da je to strasno.
Sta je sa 1914. god. , 1925.. , 1975...
Kada ste proricali ''kraj sistema stvari'' , i nista se nije dogodilo?
Posto ste omasili, onda ste presli na novi datum 1925. , pa onda na 1935. , pa kad se nista nije desilo onda i na 1975.
A danas se pokusava totlano izbaciti i izbrisati vase prorocanstvo o 1914. godini..
A sta je sa Raselovom ''piramidologijom''(merili su koliko su hodnici u piramidi bili dugacki).
O njegovoj ekspediciji u egipat?
A na njegovoj knjizi o 1914. je naslikana piramida?
On je i sahranjen u piramidi(grob mu je u obliku piramide).
To danas pokusavate da sakrijete..
Pa ste manipulacijom prevoda tvrdili da grcka rec ''parousija'' ne znaci ''dolazak'' vec znaci ''prisutnost''.
Zato da bi ste opravdali svoju gresku o 1914. god. Pa ste izmislili da je Isus ''Nevidljivo Prisutan od 1914.''.
Dok 1914. god. ste nekako i uspeli da uklopite u bibliju, ali opet ne dovoljno, jer imate gresku za polaznu godinu..
Svejedno..
Znas li ti uopste istoriju svoje zajednice?
Hvala, ali ja ne bih da budem clan organizacije koja luta :)
''Jer slepac kada vodi slepca obojica ce u jamu pasti''

Tri dana kasnije, Jehova Bog izvršio je izvanredno čudo. Uskrsnuo je Isusa iz mrtvih, ne kao smrtnog čovjeka od mesa i krvi, već kao slavno duhovno stvorenje koje ”ostaje u vijek“ (Jevrejima 7:24). Četrdeset dana kasnije, Isus je uzašao na nebo i ušao u pravu ”svetinju [”nad svetinjama“, NW]“, ”da se pokaže (...) pred licem Božijim za nas“ (Jevrejima 9:24).
Jer Krist nije ušao u sveto mjesto načinjeno rukama, koje je preslika onoga stvarnog, nego u samo nebo, da se sada pojavi pred licem Božjim za nas.

Istina je da se Isus nakon svog uskrsnuća nekoliko puta u materijalnom tijelu ukazao svojim učenicima. No zašto ga u nekim od tih prigoda učenici isprva nisu prepoznali? (Luka 24:15-32; Ivan 20:14-16). Jednom se Isus radi Tome ukazao učenicima u tijelu koje je na rukama imalo rane od čavala, a na boku ranu od koplja. No kako se u toj prilici mogao iznenada pojaviti među njima kad su vrata bila zaključana? (Ivan 20:26, 27). Isus se u tim prigodama očigledno utjelovio u različitim tijelima, kao što su to i anđeli u prošlosti činili kad su se ukazivali ljudima. Bogu nije bilo teško učiniti da Isusovo tijelo nestane prilikom njegovog uskrsnuća. Zanimljivo, iako Bog nije ostavio Isusovo materijalno tijelo u grobu
(očito zato da bi ojačao uvjerenje učenika u to da je Isus doista uskrsnuo)
Psalam16:10.
Jer dušu moju nećeš ostaviti u grobu.
Nećeš dopustiti da tvoj sluga vjerni jamu gleda

DjelaAp.2:31,32.
on je unaprijed vidio i navijestio uskrsnuće Kristovo, da on neće biti ostavljen u grobu niti će tijelo njegovo vidjeti raspadanje. 32 Tog je Isusa Bog uskrsnuo, čemu smo svi mi svjedoci.

Prijatelju, ti ama bas nista ne razumes, duhovno telo isto tako ima telesni oblik(jel nas je Bog stvorio na svoju sliku), ja kao prvo nisam rekao da Isus ima doslovno fizicko telo na nebu, vec to isto telo koje je imao na zemlji, Bog je preobrazio i ucinio ga podesnim za zivot na nebu, isto to je ucinio sa Mojsijevim i Ilijinim telom. Tako da sposobnost materjalizacije i dematerijalizacije je moguca u ovom slucaju kao i menjanje oblika tela. To sto u bibliji pise da postoje ''duhovna tela'' ne znaci da ona nemaju jasnu formu i oblik i da su duh kroz koji ruka moze da prodje.
A izmedju ostalog, Isus je i dok je bio u fizickom telu u par navrata, iscezao pred njihovim ocima, kada su hteli da ga ubiju, jer ga je duh Bozji odneo ''i oni su trazili da ga ubiju ali njega nestade'' , to se desavalo i apostolima i svim Bozjim ljudima..
Tako da ovi tvoji argumenti posmatrani u kontekstu biblije padaju u vodu..

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Haha ''ne mogu telesna i duhovna bica biti zajedno na nebu''? Pa to je tvoj problem sto ti ne razumes ono sto biblija kaze, kako o Hristovom Bozanstvu, tako i o duhovnim telima, pa pokusavas svojom logikom i ljudskim razumom da objasnis. A to je nemoguce.. ''Ljudsko mudrovanje neprijateljstvo je Bogu''(Rimljanima 8,7).
A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda''(1.Kor 2:14).
Pa gledaj ovaj stavak koji si naveo 1Kor. si sam sebi naveo , posto se ti razumes onda si sam sebi kontrirao , ovde ti se kaze da telesni covek ne moze razumeti duhovno , i ja se slazem , ne razumem duhovna stvorenja jer su veci zivotni oblik i veca inteligencija , i meni kazes ko mi kriv i da je moj problem, sto ispada za tebe da ti znas .:D Mnogo gledas Sci-filmove he he.

Kazes gde mi je stavak da je Isus dosao da vaskrsne Mojsija? Pa dobro da li se ti pravis blesav ili stvarno?
A MIhailo Aranđel, kad se prepiraše s đavolom I GOVORASE ZA MOJSIJEVO TELO, ne smijaše prokleta suda da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zaprijeti.(juda 9).
Nemoj molim te vise citati bajke , otkud ti ideja da je Isus dosao da Vaskrsne Mojsija odnosno da uzme telo Mojsija i ponese na Nebo, a Sotona ga kao sprecava u tome , da li ima logike uopste , sta ima Sotona sa tim ako bi Isus hteo da nesto uzme, pa on ce uzeti i bez njega ,pa ne moze sotona biti pravedan , i zasto su se sporili bas njih dvojica, situacija je obrnuta vec sam pisao ,Sotona je hteo telo Mojsija kako bi obmanjivao ljude u vezi pravog obozavnja , zato se svadjao Isus sa njim , No Jehova jed dovoljno inteligentan da niko ne zna gde je telo sahranjeno pa cak ni sotona koji je hteo da saszna.

To je bio razgovor o Isusovim patnjama koje je trebao da pretrpi, pa su ga oni hrabrili
Jesi li ti bio tamo i cuo:)
o cemu su razgovarali i cuo da su ga hrabrili, ??? Pokazi molim te taj stavak taj razgovor da vide svi ovde na forumu, to je tvoja scena,:rolleyes: eto kako sceniras , posle kazete mi sceniramo.Dobices Oskara za ovu laz.:cool:

Sto se tice Isusove izjave, on govori ljudima onog vremena, dakle niko se u ono vreme nije popeo na nebo za njegova zivota
”Niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba, sin čovječij“, to jest, sam Isus

Pa lepo si rekao o ljudima onog vremena kao Mojsije, Ilija, David ,i td. niko pre Isusa , Isus je bio prvi koji je otisao na Nebo nakon njegove smrti , a nakon Isusa i drugi (Apostoli) i dr....

A ako je Isus Bog, zasto mu se onda ne molite, kao sto se molio Apostol Stefan?,
’Ali‘, mogao bi netko pitati, ’zar Biblija ne izvještava da su i učenik Stjepan kao i apostol Ivan razgovarali s Isusom koji je bio na nebu?‘ To je točno. Međutim, ovi događaji nisu uključivali molitve, jer su i Stjepan i Ivan vidjeli Isusa u viziji i direktno s njim razgovarali (Djela apostolska 7:56, 59; Otkrivenje 1:17-19; 22:20). Imaj na umu da samo razgovor, pa čak i s Bogom, sam po sebi ne čini molitvu. Adam i Eva su razgovarali s Bogom, pronalazili izgovore za svoj veliki grijeh no onda ih je On osudio zbog njihovog grijeha u Edenu. Takav razgovor s njim nije bio molitva (1. Mojsijeva 3:8-19). Stoga bi bilo neispravno citirati Stjepanov ili Ivanov razgovor s Isusom kao dokaz da bi se zapravo trebali moliti njemu.
Nažalost, ja se još uvek nisam uverio da su se prvi kršćani molili Isusu.“
Mi doslovno izgovaramo Isusovo ime uvijek kad se molimo Bogu preko njega. Dakle, iako pokazuje da možemo prizivati Isusovo ime, Biblija ne ukazuje da mu se trebamo moliti .Efežanima 5:20
Uvijek za sve zahvaljujte našem Bogu i Ocu u ime našega Gospodina Isusa Krista.

ja kao prvo nisam rekao da Isus ima doslovno fizicko telo na nebu, vec to isto telo koje je imao na zemlji,

Nije zbrka dragi moj, nego ti ne mozes da razumes svojim umom, i ti neces da prihvatis da je Mojsije vaskrsao u telu, da je Ilija na nebu u telu, i ne razumes da je covek bez tela nekompletan,
Ovde svi mogu da vide koliko si prevrtljiv , prvo kazes da Isus da Isus nema fizicko telo na nebu a onda kazes isto telo kao na zemlji, a na zemlji je imao fizicko telo, znaci da je üpo tebi otisao u fizicko telo , isto to podvrjujes za Mojsija i Iliju da su u fizickom telu na nebu , i opet ti kazem da citas bajke , nije za tebe Biblija , ne verujes Isusu kad kaze da se niko pre njega nije popeo na nebo, a verujes iluziji koja se pojavila i to demonstriras i tumacis na tvoj nacin a tako te verujem i uce , dalje Isus nije otisao u telu kao sto ti kazes stavak Jovan 17:5. ti kaze da ga proslavi slavom koju je imao na nebu pre dakle duhovnom slavom .
A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe slavom koju sam imao kod tebe prije nego je svijet postao.Jovan 17:5
1. Petrova 3:18).
Pa i Krist je jednom zauvijek umro za grijehe, pravedan za nepravedne, da bi vas doveo k Bogu, on koji je ubijen u tijelu, ali je oživljen u duhu.
1. Kor. 15:35, 36, 44, St: “Ali netko će pitati: Kako uskršavaju mrtvi? S kakvim li se tijelom pojavljuju? Bezumniče! Ono što ti siješ ne oživljuje ako ne umre. Sije se tijelo zemaljsko, uskršava tijelo duhovno.” (Zar nam te riječi ne pokazuju da čovjek mora umrijeti prije nego što dobije duhovno tijelo?)

1. Kor. 15:50, St: “Ovo, braćo, tvrdim: tijelo i krv ne mogu baštiniti kraljevstvo Božje; niti raspadljivo baštiniti neraspadljivo.”

A sada nesto u vezi Mojsija i Ilije, i znacenja , primeti da se i Isusovo fizicko telo promenilo pocelo je vise da sija , i lice promenilo odeca mu je bila jos belija , ali nije bio duh vec telo , slicno kao Mojsiju kada je silazio sa onog brda pa se njegovo lice i kosa promenila ali ne zaboravi bioje u telu fizickom, sta je trebalo sada ta vizija od tri osobe od koje je zastalo dah trojici Apostola, Luka najbolje opisuje o cemu je bio razgovor izmedju njih evo dogadjaja Luka9:28-31.

Otprilike osam dana nakon ovih riječi, poveo je sa sobom Petra, Ivana i Jakova i popeo se na goru da se moli. 29 Dok se molio, promijenio se izgled lica njegova, a odjeća mu je postala blistavo bijela. 30 I gle, dva čovjeka razgovarala su s njim, a to su bili Mojsije i Ilija. 31 Ukazali su se u slavi i počeli govoriti o njegovu odlasku koji se trebao dogoditi u Jeruzalemu.
dakle sva tri preobrazenja su nesto trebala predstavljati
12 Koga onda predočavaju Mojsije i Ilija u kontekstu preobraženja? Luka kaže da su se oni zajedno s Isusom pojavili ”u slavi“ (Luka 9:31). Oni očito predočavaju kršćane koji su pomazani svetim duhom kao Isusovi ’sunasljednici‘ i koji su stoga dobili divnu nadu da se ’proslave‘ s njim (Rimljanima 8:17). Uskrsnuli pomazanici bit će s Isusom kad on dođe u slavi svog Oca kako bi ’vratio svakome po djelima njegovim‘ (Matej 16:27).

Vasoj organizaciji da se prikljucim? Pa vi imate toliko problema u tumacenju da je to strasno.
Sta je sa 1914. god. , 1925.. , 1975...
Isusovi su učenici željeli znati kada će doći kraj, pa su ga pitali: ”Što će biti znak tvoje prisutnosti i svršetka sustava stvari?“ Oni su ga očito pitali kad će završiti židovski sustav, no Isus je svoj odgovor prvenstveno usmjerio na to kad će biti uništena sadašnja ”nebesa i zemlja“. Isus je prorekao događaje kao što su veliki ratovi, nestašice hrane, potresi, bolesti i kriminal (Matej 24:3-14, NW; Luka 21:5-36). Od 1914. možemo vidjeti kako se ispunjava znak ”svršetka sustava stvari“ koji je dao Isus, kao i ispunjenje onoga što je spomenuo apostol Pavao kao oznaku ’posljednjih dana‘ (2. Timoteju 3:1-5, NW). Uistinu postoje ogromni dokazi da živimo u vremenu kraja ovog sustava stvari!
Jehovini svjedoci žarko žele znati kad će nastupiti Jehovin dan. U svojoj gorljivosti ponekad su pokušavali izračunati kad bi mogao doći taj dan. No čineći to, oni nisu, kao što je bio slučaj i s Isusovim ranim učenicima, uzeli u obzir upozorenje svog Gospodara da mi ’ne znamo kad će vrijeme nastati‘ (Marko 13:32, 33). Rugači su se izrugivali vjernim kršćanima zbog njihovih preuranjenih očekivanja (2. Petrova 3:3, 4). Međutim, Petar potvrđuje da će Jehovin dan zaista doći, ali prema Njegovom vremenskom rasporedu.

Gledaj kome vi verujete pa onda pricaj nesta
121.JPG
eto vam baba vange , i Tarabica :)

Znas li ti uopste istoriju svoje zajednice?
Hvala, ali ja ne bih da budem clan organizacije koja luta :)
''Jer slepac kada vodi slepca obojica ce u jamu pasti''
Ja znam , i hvala Jehovi da sam ostavio taj sljam , ako se ti ponosis ovakvom organizacijom onda ostani mene ne uci tako Isus
uzmi pa pogledaj
(Lečenje narkomana prebijanjem u manastiru Crna Reka)

evo vase sloge

jel takvu organizacuju nudis ljudima :beee:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Kao sto znamo Ilija je ziv odnesen na nebo u vatrenim kolima, a Mojsija je Isus vaskrsao i odveo ga na nebo.
Ko je od vas dvoje (Mire000 )Reditelj a drugi scenarista ne zna se koji je gori od vas dvoje , a sta je sa Jobom ,Davidom , Danijelom ,Salamunom gde ste njega planirali za koju ulogu,
17 I Job, vjerni čovjek iz pretkršćanskog vremena, željno je iščekivao uskrsnuće. Sotona mu je nanio velike patnje. Za razliku od svojih lažnih prijatelja, koji nikada nisu spomenuli uskrsnuće, Job je nalazio utjehu u toj nadi te je upitao: ”Kad umre čovjek, hoće li oživjeti?“ Sam je odgovorio: ”Sve dane vremena koje mi je određeno čekaću dokle mi dođe promjena.“ Svom Bogu Jehovi priznao je: ”Zazvaćeš, i ja ću ti se odazvati.“ O osjećajima našeg Stvoritelja punog ljubavi Job je rekao: ”Djelo ruku svojih poželjećeš“ (Job 14:14, 15). Da, Jehova jedva čeka vrijeme kada će se vjerne osobe vratiti u život prilikom uskrsnuća. Koliko smo mu samo bliži dok razmišljamo o ljubavi i nezasluženoj dobroti koju nam pokazuje unatoč tome što smo nesavršeni! (Rimljanima 5:21; Jakov 4:8).
18 Prorok Danijel, kojeg je Božji anđeo nazvao ’milim čovjekom‘, dugo je godina vjerno služio Bogu (Danijel 10:11, 19). Danijel je bio vjeran Jehovi od svog izgnanstva 617. pr. n. e. pa sve do smrti, koja je uslijedila neko vrijeme nakon što je dobio jednu viziju 536. pr. n. e., odnosno treće godine vladanja perzijskog kralja Kira (Danijel 1:1; 10:1). U nekom periodu te treće godine vladanja Kira dobio je viziju o pohodu svjetskih sila koji završava u predstojećoj velikoj nevolji (Danijel 11:1–12:13). Budući da nije potpuno razumio tu viziju, anđeoskog je glasnika koji ju je objavio upitao: ”Gospodaru moj, kakav će biti kraj tome?“ Anđeo je odgovorio tako što mu je ukazao na ’vrijeme kraja‘ tokom kojeg će ”razumni razumjeti“. A što je čekalo samog Danijela? Anđeo je rekao: ”Počivaćeš i ustaćeš na dijelu svom na svršetku danâ“ (Danijel 12:8-10, 13). Danijel će se vratiti u život ”prilikom uskrsnuća pravednih“ tokom Kristove Tisućugodišnje Vladavine (Luka 14:14).

Hoće li oni koji uskrsnu u nebeski život dobiti proslavljeno materijalno tijelo?
Filip. 3:20, 21: “Željno očekujemo spasitelja, Gospodina Isusa Krista, koji će naše poniženo tijelo preoblikovati da bude poput njegovog slavnog tijela, silom kojom može sve podložiti sebi.” (Znači li to da će njihovo materijalno tijelo biti na nebu proslavljeno? Ili će možda umjesto poniženog materijalnog tijela prilikom uskrsnuća u nebeski život dobiti slavno duhovno tijelo? Sljedeći biblijski reci odgovaraju na ta pitanja.)
1. Kor. 15:40, 42-44, 47-50: “Ima nebeskih tijela i zemaljskih tijela, ali drugačija je slava nebeskih, a drugačija slava zemaljskih. Tako je i s uskrsnućem mrtvih. (...) Sije se tjelesno tijelo, a uskrsava duhovno tijelo. (...) Prvi čovjek [Adam] potječe sa zemlje i načinjen je od praha zemaljskoga, a drugi čovjek [Isus Krist] potječe s neba. Kakav je onaj koji je načinjen od praha, takvi su i drugi koji su načinjeni od praha, a kakav je onaj koji je nebeski, takvi su i drugi koji su nebeski. I kao što nosimo obličje onoga koji je načinjen od praha, nosit ćemo i obličje onoga koji je nebeski. Ali ovo kažem, braćo: tijelo i krv ne mogu naslijediti kraljevstvo Božje.” (Ove riječi jasno pokazuju da nikako nije moguće miješati dvije vrste tijela niti otići na nebo u materijalnom tijelu.)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
ovde ti se kaze da telesni covek ne moze razumeti duhovno , i ja se slazem , ne razumem duhovna stvorenja jer su veci zivotni oblik i veca inteligencija....

Tekst ti kaze: ''TELESAN COVEK NE RAZUME STA JE OD DUHA BOZJEG JER TREBA DUHOVNO DA SE RAZGLEDA''

TEKST NAS POZIVA DA BUDEMO DUHOVNI!
Pa ti sam za sebe kazes da NISI DUHOVAN. :p :)
Zao mi je tebe, stvarno...

Nemoj molim te vise citati bajke , otkud ti ideja da je Isus dosao da Vaskrsne Mojsija odnosno da uzme telo Mojsija i ponese na Nebo, a Sotona ga kao sprecava u tome , da li ima logike uopste , sta ima Sotona sa tim ako bi Isus hteo da nesto uzme, pa on ce uzeti i bez njega..

Haha, kako mozes tako da izvrces reci biblije da bi meni kontrirao, providan si (i sam si rekao da ne moze da ga uzme ranije)? I sam znas da postoji sukob izmedju dobra i zla i da se neke stvari moraju resiti pravnim putem na sudu nebeskom, i bice resene na kraju sveta..
Ti namerno izvrces bibliju a argumenata nemas..

Jesi li ti bio tamo i cuo:)
o cemu su razgovarali i cuo da su ga hrabrili, ??? Pokazi molim te taj stavak taj razgovor da vide svi ovde na forumu, to je tvoja scena,:rolleyes: eto kako sceniras , posle kazete mi sceniramo.Dobices Oskara za ovu laz.:cool:

Ja ne sceniram nista nego ti reziras dogadjaj. Tekst ti lepo kaze:
''Ukazali su se u slavi i počeli govoriti o njegovu odlasku koji se trebao dogoditi u Jeruzalemu.'' (luka 9:31)
On je trebalo da pretrpi u Jerusalimu i da polozi svoju dusu za spasenje covecanstva, pa su ga oni hrabrili..

ILI TI TVRDIS DA JE ISUS RAZGOVARAO SAM SA SOBOM? o_O
JEL TI ISUSA PRAVIS LUDAKOM???

Pa lepo si rekao o ljudima onog vremena kao Mojsije, Ilija, David ,i td. niko pre Isusa , Isus je bio prvi koji je otisao na Nebo nakon njegove smrti , a nakon Isusa i drugi (Apostoli) i dr....

Pa ti neprestano vrtis u krug, ja sam ti rekao jednom, i sta sad treba da ti ponavljam 99 puta?
On govori ljudima onog vremena(jel Mojsije ziveo u njihovo vreme ili David??, sta pricas to???),
Pa ti namerno izvrces reci Bozje, znaci namerno!
Rekao sam: niko se u ono vreme nije popeo na nebo za njegova[Isusova] zivota, i on jednostavno kaze da niko nema prava da govori o Bogu, i da tvrdi da ga poznaje sem njega.

Shvati, ILIJA JE DOSAO NA ZEMLJU, NJEGOV DUH JE BIO NA JOVANU KRSTITELJU. DA ON NIJE ZAISTA UZET NA NEBO, ON NE BI MOGAO DA DODJE U LIKU JOVANA KRSTITELJA.
JEL TREBA DA TI CRTAM?
Niti bi proroci mogli da navescuju Ilijin dolazak, da on stvarno nije uzet na nebo?
Jevreji su ocekivali da Ilija dodje, jer su ispravno razumeli tekst da je on uzet na nebo...
NE MOZES OCEKIVATI DA DODJE NA ZEMLJU, NEKO KO JE MRTAV!
Pa Isus kasnije kaze da je ''Ilija dosao, ali ga nisu prepoznali''.
Jesi ti licemeran il se namerno pravis blesav?

’Ali‘, mogao bi netko pitati, ’zar Biblija ne izvještava da su i učenik Stjepan kao i apostol Ivan razgovarali s Isusom koji je bio na nebu?‘ To je točno. Međutim, ovi događaji nisu uključivali molitve, jer su i Stjepan i Ivan vidjeli Isusa u viziji i direktno s njim razgovarali (Djela apostolska 7:56, 59; Otkrivenje 1:17-19; 22:20). Imaj na umu da samo razgovor, pa čak i s Bogom, sam po sebi ne čini molitvu. Adam i Eva su razgovarali s Bogom, pronalazili izgovore za svoj veliki grijeh no onda ih je On osudio zbog njihovog grijeha u Edenu. Takav razgovor s njim nije bio molitva (1. Mojsijeva 3:8-19). Stoga bi bilo neispravno citirati Stjepanov ili Ivanov razgovor s Isusom kao dokaz da bi se zapravo trebali moliti njemu.
''

Ja sam na ovo odgovorio vec ranije, vi manipulisete biblijom da bi ste dokazali svoje tvrdnje i jos verujete u sve sto vam uprava kaze, vama na zalost nema pomoci jer ne razmisljate svojom glavom..
Ti meni ovde opet kopiras odgovor sa vasih sajtova.

Apostol Stefan je zavapio: ''Gospode Isuse u tvoje ruke predajem duh svoj''.
Kako iko razuman moze tvrditi da je to bio razgovor a ne molitva? Da li ti shvatas da je on bio u smrtnom casu i onda se moli ''Isuse u tvoje ruke predajem duh svoj''.
To je bila samrtna molitva, tj. brza hitna molitva upucena Bogu da se seti svog sluge na onom svetu. On svoje poverenje predaje Bogu, i svo svoje nadanje da ce ga vaskrsnuti polaze na njega..

Ono sto ti moze posluziti kao primer da razumes Stefanove reci, i da to stvarno jeste molitva, su reci Isusa Hrista koje je on izgovorio dok je umirao na krstu. Reci su iste ali upucene Bogu Ocu:
(Luka 23:46 )» "I povikavši Isus glasno reče: Oče! U ruke Tvoje predajem duh svoj. I rekavši ovo izdahnu."
Ili ces tvrditi da se ni Isus nije molio???

Zar molitva ne znaci ''traziti nesto od Boga'' , ili zar molitva nije ''traziti nesto od drugog coveka''?
Oboje i Isus i Stefan su u svom samrtnom casu ''trazili nesto od Boga'' odnosno molili su se Bogu.
Isto tako, i ti da si se nasao u smrtnom casu uputio bi slicnu molitvu, bilo Jehovi bilo Isusu.

Sve jedno ako ovo i nije molitva, bio je to razgovor sa Isusom.
Dakle Hriscanima je dozvoljeno da razgovaraju sa Isusom i on nas moze cuti.
Vama to nije dozvoljeno. Zasto?
Zato jer kad biste to cinili Isus bi vam odgovorio, i to bi vas izvuklo iz sataninih kandzi...

Molitva se inace u vasoj literaturi i inace u samom hriscanstvu, opisuje kao ''RAZGOVOR SA BOGOM''.
Pa zasto ste vi onda licemeri i u ovom slucaju tvrdite da to nije molitva? Vi ste kontradiktorni sami sebi...

Svejedno.. ovo ti pokazuje 2 stvari:

1. Za Isusa je Bog bio prvi kome je upucivao svoje molitve(prvi u obozavanju).

2. Za Stefana Isus je bio prvi kome je upucivao svoje molitve.

Ovde svi mogu da vide koliko si prevrtljiv , prvo kazes da Isus da Isus nema fizicko telo na nebu a onda kazes isto telo kao na zemlji, a na zemlji je imao fizicko telo, znaci da je üpo tebi otisao u fizicko telo , isto to podvrjujes za Mojsija i Iliju da su u fizickom telu na nebu ..

Ti neprestano izvrces moje reci, ili ne razumes, ili si stvarno licemeran. A po tvojim postovima mi se cini da jesi.
Ja sam rekao na samom pocetku razgovora sa tobom, da je Isus imao telesno telo dok je bio na zemlji. Da ga je Bog vaskrsnuo u tom istom telesnom telu ali koje je bilo obnovljeno i preobrazeno, sada sposobno i za zivot na nebu, sto ce reci da se to telo takodje moze nazvati ''duhovnim telom'' premda ima telesnu komponentu. U mojim recima nema kontradikcije, niti sam ja nesto drugo tvrdio.
Inace za rec ''vaskrsnuti'' u grckom se koristi rec koja doslovno znaci ''ustajanje''-''podizanje'', (na grckom ἀνέστησεν, na hebrejskom ''tehija'') , a to znaci ustati u telu.
I zato kada se kaze za Isusa ili bilo koga drugog da je ''vaskrsao'' to znaci da je ''ustao u telu''.

A sada nesto u vezi Mojsija i Ilije, i znacenja , primeti da se i Isusovo fizicko telo promenilo pocelo je vise da sija , i lice promenilo odeca mu je bila jos belija , ali nije bio duh vec telo , slicno kao Mojsiju kada je silazio sa onog brda pa se njegovo lice i kosa promenila ali ne zaboravi bioje u telu fizickom
...

Tvoj problem je sto ti radis copy-paste sa vasih sajtova.
Pa u cemu je problem sto se Isusovo lice i telo preobrazilo? I sam govoris protiv sebe a da nisi ni svestan toga.
Mojsije kada je na gori primao deset zapovesti usled Bozjeg prisustva on se preobrazio: ''silazeci videse sinovi Izraelovi da mu je lice belo kao sneg, tako da nemogahu gledati lica njegovog''(parafraziram). Isto tako i njegova kosa je postala ''bela kao vuna''.

Stvar je u tome sto se u Bozjem prisustvu covek preobrazava, i to je nekima tesko podneti zbog slabosti tela, jer su gresni.
U toj istoj situaciji gresni covek moze da umre jer Bozje prisustvo ne moze da izdrzi.
Zato Isus i nije poveo sve ucenike, vec samo trojicu(Petra, Jovana i Jakova), jel su bili dovoljno posveceni. Da nisu bili, umrli bi kada bi to videli.

A da je Bog bio prisutan u tom dogadjaju na gori preobrazenja evo ti tekst:
''A dok On to govoraše dođe oblak i zakloni ih; i uplašiše se kad zađoše u oblak. I CU SE GLAS IZ OBLAKA GOVORECI: OVO JE SIN MOJ LJUBAZNI, NJEGA POSLUSAJTE!''(Marko 9:7).

Dakle Bog je bio prisutan, i oni su se zbog Bozjeg prisustva preobrazili!

Ti zaista nista ne razumes!

Isusovi su učenici željeli znati kada će doći kraj, pa su ga pitali: ”Što će biti znak tvoje prisutnosti i svršetka sustava stvari?“ Oni su ga očito pitali kad će završiti židovski sustav, no Isus je svoj odgovor prvenstveno usmjerio na to kad će biti uništena sadašnja ”nebesa i zemlja“. Isus je prorekao događaje kao što su veliki ratovi, nestašice hrane, potresi, bolesti i kriminal (Matej 24:3-14, NW; Luka 21:5-36). Od 1914. možemo vidjeti kako se ispunjava znak ”svršetka sustava stvari“ koji je dao Isus, kao i ispunjenje onoga što je spomenuo apostol Pavao kao oznaku ’posljednjih dana‘ (2. Timoteju 3:1-5, NW). Uistinu postoje ogromni dokazi da živimo u vremenu kraja ovog sustava stvari!
Jehovini svjedoci žarko žele znati kad će nastupiti Jehovin dan. U svojoj gorljivosti ponekad su pokušavali izračunati kad bi mogao doći taj dan. No čineći to, oni nisu, kao što je bio slučaj i s Isusovim ranim učenicima, uzeli u obzir upozorenje svog Gospodara da mi ’ne znamo kad će vrijeme nastati‘ (Marko 13:32, 33). Rugači su se izrugivali vjernim kršćanima zbog njihovih preuranjenih očekivanja (2. Petrova 3:3, 4). Međutim, Petar potvrđuje da će Jehovin dan zaista doći, ali prema Njegovom vremenskom rasporedu.

Gledaj kome vi verujete pa onda pricaj nesta
121.JPG
eto vam baba vange , i Tarabica :)

Opet ti copy-paste sa vasih sajtova. Oni su tebi zaista isprali mozak.

O vasoj 1914. god i tumacenju izraza ''parousija'' manipulaciji prevoda u ovom slucaju, o danilovom prorocanstvu koje ste nastimovali, mozemo pricati ali to je druga tema.
A ako je tvoj odgovor na sve moje argumente i dokaze izrugivanje i pominjaje neke ''Baba Vange''.
Ja cu ti samo reci da vi verujete u ''Pramidologa i Masona> Charlse Taze Rasella:

Evo ti njegov Grob:

2002_NOV_13_6_med.jpg

Chart_from_Divine_Plan_of_the_ages.GIF

Knjiga na kojoj je piramida:
divine_plan_of_ages_102.jpg

Knjiga na kojoj je masonski simbol:
ra.jpg

Ja znam , i hvala Jehovi da sam ostavio taj sljam , ako se ti ponosis ovakvom organizacijom onda ostani mene ne uci tako Isus
uzmi pa pogledaj
(Lečenje narkomana prebijanjem u manastiru Crna Reka)

evo vase sloge

jel takvu organizacuju nudis ljudima :beee:

Sram te bilo, posto nemas argumenata onda se koristis propagandom. Nemoj da pocnem o vasim nastranim staresinama pedofilima koji zlostavljaju decu!...

I ti si mi neki hriscanin licemeru!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Verni ce prilikom Hristovog dolaska biti probrazeni, dobice besmrtna proslavljena fizicka tela.
To ce biti fizicka tela, samo ce ona u trenutku Hristovog dolaska dobiti jednu finiju supstancu, postace besmrtna, prosvetljena Bozjom slavom I svetloscu.

"Ево вам казујем тајну: јер сви нећемо помријети, а сви ћемо се претворити.
Уједанпут, у тренућу ока у пошљедњој труби; јер ће затрубити и мртви ће устати нераспадљиви, и ми ћемо се претворити.
Јер ово распадљиво треба да се обуче у нераспадљивост, и ово смртно да се обуче у бесмртност.
А кад се ово распадљиво обуче у нераспадљивост и ово се смртно обуче у бесмртност, онда ће се збити она ријеч што је написана: побједа прождрије смрт.
Гдје ти је, смрти, жалац? Гдје ти је, пакле, побједа?
( 1 Korincanima 15. 50 - 55 )

Isus na drugom mestu napominje da ce ljudi na nebu jesti I piti sa Isusom:

"И узе чашу и давши хвалу даде им говорећи: пијте из ње сви;
Јер је ово крв моја новога завјета која ће се пролити за многе ради отпуштења гријеха.
Кажем вам пак да нећу отсад пити од овога рода виноградскога до онога дана кад ћу пити с вама новога у царству оца својега"
( Matej 26. 27 - 29 )

Dakle, verni ce na nebo otici tek nakon vaskrsenja - u besmrtnim proslavljenim fizickim telima.

Imam samo jedno pitanje.
Onima koji prate aktivnosti Jehovinih svedoka - znaju da su Jehovini svedoci pre par godina priznali da su zbog novih svetlosti koje je Jehowa dao preispitali neka svoja zvanicna ucenja i izmenili ih.
Da li to znaci da su promenili i ucenje o zagrobnom zivotu, jer je njihovo ucenje do sad bilo da covek nakon smrti prebiva u grobu do casa vaskrsenja..da li je to jos uvek tako?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

Ivan 3.13. Niko se ne pope na nebo osim koji siđe sa neba... Imajmo na umu da je ovaj stih samo deo razgovora između Isusa i fariseja Nikodima koji nije imao dve čuke u glavi da bi razumeo šta je duhovo a šta telesno. Nikodim je najverovatnije očekivao da će nastaviti da živi u istom telu jer nije razumeo šta je duhovno telo i drugo očekivao je da će da se nakon smrti odmah popeti na nebo. Isus mu je objasnio da to ne ide tako što ne znači da se pre Isusa niko nije teleportovao u duhovno telo. Akcenat na Mojsija, Iliju i Enoha. JS ne odgovara da je bilo ko pre Isusa uznet na nebo...razlog... time bi uveliko bio popunjen broj od 144000 koji su oni shvatili doslovno pa bi time za njihove pomazanike ostalo veoma malo mesta.

Pa kasnije vidimo da je Mojsije vaskrsnut, sisao sa neba i sa Isusom razgovarao na gori:
To je bio razgovor o Isusovim patnjama koje je trebao da pretrpi, pa su ga oni hrabrili, shvatas li ti da to nije mogla biti vizija ili nestvarni dogadjaj, kako J.S tvrde? Pa nije Isus izmisljao i halucinirao taj dogadjaj.

Da bi bilo jasnije i o čemu su razgovarali pročitajmo Zaharija 3.5.7.

Zah. 3.6. I anđeo Gospodnji zasvedoči Isusu govoreći : Ovako govori Jahve nad vojskama: Ako uzideš mojim putevima i ako uzdržiš šta sam naredio da se drži tada ćeš ti suditi domu mom i čuvaćeš trijemove moje ...

Ovaj stih iz Zaharije govori o čemu su Mojsije i Ilija razgovarali sa Isusom pred njegovo iskušenje koje se pretvorilo u pobedu nad smrću.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Imam samo jedno pitanje.
Onima koji prate aktivnosti Jehovinih svedoka - znaju da su Jehovini svedoci pre par godina priznali da su zbog novih svetlosti koje je Jehowa dao preispitali neka svoja zvanicna ucenja i izmenili ih.
Da li to znaci da su promenili i ucenje o zagrobnom zivotu, jer je njihovo ucenje do sad bilo da covek nakon smrti prebiva u grobu do casa vaskrsenja..da li je to jos uvek tako?

Jehovini svedoci i dalje veruju da covek spava do casa vaskrsenja. Ali to se odnosi samo na odredjenu grupu ljudi koji imaju ''zemaljsku nadu'' , ostali imaju ''nebesku nadu'' , to su pomazanici u Bruklinu (i oni predstavljaju 144 000, to je ogranicen broj) , koji odmah nakon smrti bivaju vazneti na nebo, gde vladaju sa Hristom.
Zbog toga njima i neodgovara ucenje da neko iz starog zaveta moze biti uzet na nebo(jer bi time bio popunjen broj 144 000 kao sto je Peko rekao). Po njihovom ucenju tek u novom zavetu, a posebno nakon 1914. god, je otvoren put pomazanicima u nebo.
Naravno to je izvrtanje biblije, a evo i stiha koji pobija to ucenje:

Isus je jasno rekao za ljude iz starog zaveta:
"A kažem vam da će mnogi doci od istoka i zapada i sješće za trpezu s Avraamom, i Isakom, i Jakovom u Carstvu NEBESKOME;"(Mt. 8,11).
Dakle AVRAM ISAK I JAKOV, LJUDI IZ STAROG ZAVETA CE BITI NA NEBU.
Stavise on ovde spaja dve grupe, one ''od istoka i zapada''(iz Novog Zaveta) sa onima iz Starog(Avram Isak i jakov) i smesta ih na jedno mesto, tj. NA NEBO.

Zatim kada su sadukeji pitali Isusa, sta ce biti sa osobama koje su imale vise zena u starom zavetu, on je odgovorio:
''Jer o vaskrsenju niti ce se zeniti niti udavati NEGO SU KAO ANDJELI BOZJI NA NEBESIMA''. (Matej 22, 30).

DAKLE ISUS OVDE PRECIZNO KAZE DA CE LJUDI STAROG ZAVETA ZIVETI NA NEBU.
STAVISE ON KAZE DA SU ONI SLICNI ANDJELIMA.

Ima jos tekstova, ali eto bar 2 da navedem..

Ovo pobija srz teologije Jehovinih svedoka i rusi sve njihove postavke, jer sa ovim je povezano i ucenje o ''Hristovoj prisutnosti'' , pa o 1914. god. pa njihove manipulacije tekstom, sve to pada u vodu. I od njihove dogme i organizacije ne ostaje nista... Ali naravno oni ce ovo pokusati manipulacijom teksta da opovrgnu.
Sve jedno, organizacija ce im se i sama urusiti jer je osnovana na klimavim temeljima, koliko treba da prodje godina dok se broj pomazanika ne popuni do 144 000?
Ali mozda ce promeniti ucenje za par godina, kao sto stalno i rade, ko zna...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Verni ce prilikom Hristovog dolaska biti probrazeni, dobice besmrtna proslavljena fizicka tela.
To ce biti fizicka tela, samo ce ona u trenutku Hristovog dolaska dobiti jednu finiju supstancu, postace besmrtna, prosvetljena Bozjom slavom I svetloscu.
Tako je to kada bukvalisti pretvore nesto sto je simbolicno u doslovno , ima ovde puno scenarista , i koji tvrde da znaju sta je duhovno telo kao da su vec bili pa znaju ,cak kazu da ce dobiti finu supstancu :)imate li dokaz za takve gluposti , .... to su stvari koje Laodikeja i Miro haluciniraju ili su gledali holivudske filmove :)ali pustimo neka uzivaju u svojoj masti vec sam vise puta naveo iz biblije citirao da fizicka tela ne mogu bastiniti duhovno podrucje 1. Kor. 15:50, St: “Ovo, braćo, tvrdim: tijelo i krv ne mogu baštiniti kraljevstvo Božje; niti raspadljivo baštiniti neraspadljivo.”1. Kor. 15:35, 36, 44, St: “Ali netko će pitati: Kako uskršavaju mrtvi? S kakvim li se tijelom pojavljuju? Bezumniče! Ono što ti siješ ne oživljuje ako ne umre. Sije se tijelo zemaljsko, uskršava tijelo duhovno. (Zar nam te riječi ne pokazuju da čov jek mora umrijeti prije nego što dobije duhovno tijelo?)sve ovo pobijate ??? ili namerno zaobilazite :beee:
Ivan 4:24: “Bog je Duh. Ako je Bog duh , sta ce njemu telesna tela na nebu takvi ne mogu opstati na nebu , zar ti ne vidis stavak da telo i krv ne moze biti nikako gore gore , i ne izmislaj iz svoje glave neke fine supstance ,nemas dokaza za to , Zemlja koja ju je Jehova stvorio je obitavaliste za telesne upamti , i u pocetku je Jehova stvorio raj na Zemlji da bi ljudi tu uzivali , i taj naum Jehova ima i dalje stavci ti govore mnogi o tome gde ce pravednici naslediti zemlju .Zar ti ovo ne govori nista iz molitve Oce nas koji je Isus izgovorio Mat6:9,10.
9Molite se, dakle, ovako:
‘Oče naš, koji jesi na nebesima, neka se sveti ime tvoje! 10 Neka dođe kraljevstvo tvoje! Neka bude volja tvoja, kako na nebu tako i na zemlji! .Dakle nece ici svi na nebo bice njegova volja na zemlji i ljudi ce nastavati na zemlji odnosno raj kao sto je bio.

Psalam 37:11

Isus na drugom mestu napominje da ce ljudi na nebu jesti I piti sa Isusom:
"И узе чашу и давши хвалу даде им говорећи: пијте из ње сви;
Јер је ово крв моја новога завјета која ће се пролити за многе ради отпуштења гријеха.
Кажем вам пак да нећу отсад пити од овога рода виноградскога до онога дана кад ћу пити с вама новога у царству оца својега"
( Matej 26. 27 - 29 )
Dakle, verni ce na nebo otici tek nakon vaskrsenja - u besmrtnim proslavljenim fizickim telima.[/quote] Kazem da neke stvari stavljate ono sto je simbolico u doslovno , pa ima i vecera sa Isusom , pa ima i svadba Janjetova ,hocemo li i to svatiti doslovno, zaista nije svakome dano da razume evo pojasnjenja :
Otkrivenju 19:6-9 (NS): »I ja [apostol Ivan] čuo sam nešto što je bilo kao glas velikog mnoštva i kao zvuk mnogih voda i kao zvuk jakih gromova. Rekli su: ’Hvalite Jah, narodi, jer Jehova naš Bog, Svemogući, počeo je vladati kao kralj. Radujmo se i kličimo od veselja i dajmo mu slavu, jer prispjela je svadba Janjetova [Isusa Krista] i spremna mu je nevjesta. Da, dano joj je da bude odjevena u sjajno, čisto, fino platno, jer fino platno znači pravedna djela svetih’. I kaže mi: ’Piši: Sretni su oni koji su pozvani na svadbenu večeru Janjetovu’«.
16 To sjedinjenje s Janjetom Isusom Kristom u svadbi će značiti neizrecivu radost za simbolični novi Jeruzalem na nebu. Kroz to on će postati »radosna majka sinova« (Psalam 113:9). Da, on će postati majka svih ljudi, živih i mrtvih, koje je njen ljubljeni muž otkupio svojom savršenom ljudskom žrtvom prije 19 stoljeća. U punom skladu s Jehovinim abrahamskim zavjetom od prije tisuće godina, novi Jeruzalem će se dokazati kao blagoslov za sve obitelji na Zemlji.

i ovaj stavak koji si naveo Matej26:29 je simbolican .
“Mnogi s istoka i zapada doći će i biti za stolom s Abrahamom i Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom, dok će sinovi kraljevstva biti bačeni van u tamu. Ondje će plakati i škrgutati zubima.”
“Sinovi kraljevstva” koji su trebali biti bačeni u tamu predočavali su Židove koji su prvi dobili priliku vladati s Kristom, ali su je odbacili. Abraham, Izak i Jakov predočavaju vladare Božjeg Kraljevstva. Isus je želio reći da će mu se i ne-Židovi moći pridružiti za simboličnim stolom “u kraljevstvu nebeskom”. Luka 7:1-10; Matej 8:5-13; Djela apostolska 10:28
To sto mislite da je Abraham , Mojsije ,Ilija ,Izak, Jakov i dr. na nebu na osnovu nekih stavaka vas problem , Jehova i Isus su puno toga upotrebili u paraboli i simbolicnog, stavci koje sam naveo i to preokrecete , rekao sam i pise da se niko pre Isusa nije popeo na Nebo , dakle nigde ne stoji za vreme Isusa , nego pre Isusa ,”Niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba, sin čovječij“, to jest, sam Isus .Dakle Isus je bio prvi a pre njega niko drugi , pa cak i jos jedan stavak ima Za Jovana krstitelja Matej11:12.
A od dana Ivana Krstitelja sve do sada ljudi se svim silama žele domoći kraljevstva nebeskog, i oni koji se svim silama trude uspijevaju u tome. Kao sto se vidi od dana Ivana krstitelja se trude, a ne pre njega tako da ne moze biti (Mojsije , Jakov, Ilija i td) a Isus pokazuje da je On zvanicno prvi koji se popeo na nebo .Tako da oko toga za nas nema nikakve dileme.

Imam samo jedno pitanje.
Meni nije poznato da su naucavali zagrobni zivot:D
zagrobni život, praktički svaka religija ovisi o vjerovanju da čovjek ima besmrtnu dušu i da prilikom smrti ona putuje u neku drugu sferu ili da se seli u neko drugo biće

Učenje o Trojstvu, (Adventisti takodje i dr.)njihovo poimanje samog Boga, preuzeto je iz poganskih religija i razrađeno u danas poznati nauk, a to se dogodilo stoljećima nakon što je pisanje Biblije bilo završeno. (3) Njihovo vjerovanje u besmrtnost ljudske duše, na kojem se temelji vjerovanje u zagrobni život, nije uzeto iz Biblije, nego potječe iz starog Babilona. (4) Isus je propovijedao o Božjem Kraljevstvu i slao je svoje učenike da osobno razgovaraju s ljudima o tom Kraljevstvu. No crkve danas rijetko spominju to Kraljevstvo, a njihovi članovi ne propovijedaju “dobru vijest o kraljevstvu” (Mat. 24:14).
Isus je rekao da će na Zemlji imati svog “vjernog i razboritog roba” (to su njegovi pomazani sljedbenici kao skupina), preko kojega će davati duhovnu hranu svim svojim vjernim slugama (Mat. 24:45-47). Jehovini svjedoci uvažavaju ulogu tog “roba”. Poput kršćana u prvom stoljeću, oni od vodećeg tijela (upravnog odbora) tog “roba” traže rješenje teških pitanja — a vodeće tijelo ih ne rješava na temelju ljudske mudrosti, nego na temelju poznavanja Božje Riječi i Božjeg postupanja s njegovim slugama te uz pomoć Božjeg duha, za koji se usrdno moli (Djela 15:1-29; 16:4, 5).
Zašto su Jehovini svjedoci s godinama promijenili neka svoja učenja?
Biblija pokazuje da Jehova svojim slugama omogućuje da s vremenom sve bolje razumiju njegov naum (Izr. 4:18; Ivan 16:12). Naprimjer, proroci koje je Bog nadahnuo da napišu biblijske knjige nisu razumjeli značenje svega što su napisali (Dan. 12:8, 9; 1. Petr. 1:10-12). Apostoli Isusa Krista bili su svjesni da tada još puno toga nisu razumjeli (Djela 1:6, 7; 1. Kor. 13:9-12). Biblija je prorekla da će se “u vrijeme kraja” uvelike umnožiti znanje o istini (Dan. 12:4). No kada čovjek više sazna o nečemu, to obično zahtijeva da učini određene promjene u svom razmišljanju. Jehovini svjedoci spremno i ponizno čine potrebne promjene.

Natrag