Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
'

Medjutim Isus JESTE VASKRSAO U TELU.
:
Dakle ti pobijas ovo.
Djela 13:34: “[Bog] ga je [Isusa] uskrsnuo od mrtvih te se više neće vratiti u raspadljivost.” (Ljudska su tijela po svojoj prirodi raspadljiva.
Djela 10:40, 41:
 Bog ga je uskrsnuo treći dan i dao mu da se pokaže ljudima, 41 ali ne svemu narodu, nego svjedocima koje je Bog unaprijed odredio — nama koji smo jeli i pili s njim nakon što je ustao iz mrtvih.
1Koric,15:
bio je pokopan i uskrsnuo je treći dan, kao što piše u Pismima;

1Kor.
12 A ako se propovijeda da je Krist uskrsnuo od mrtvih, kako to da neki među vama govore da nema uskrsnuća mrtvih? 13 Jer ako nema uskrsnuća mrtvih, onda ni Krist nije uskrsnuo. 14 A ako Krist nije uskrsnuo, naše je propovijedanje doista uzaludno i naša je vjera uzaludna. 15 A onda smo i lažni svjedoci Božji, jer smo svjedočili protiv Boga da je uskrsnuo Krista, kojeg nije uskrsnuo ako mrtvi doista ne uskrsavaju. 16 Jer ako mrtvi ne uskrsavaju, ni Krist nije uskrsnuo. 17 A ako Krist nije uskrsnuo, vaša je vjera uzaludna — još ste u svojim grijesima,

Da li ti razumes ove reci i sta ja da pricam vise sa tobom .

''Sam Isus stade medju njima, i rece im: Mir vam... A oni se uplasise, i poplaseni buduci, MISLJAHU DA VIDE DUHA. I rece im: Sta se plasite? I zasto takve misli ulaze u srca vasa?

VIDITE RUKE MOJE I NOGE MOJE: JA SAM GLAVOM; OPIPAJTE ME I VIDITE; JER DUH TELA I KOSTIJU NEMA KAO STO VIDITE DA JA IMAM.
I ovo rekavsi pokaza im ruke i noge''.(Luka 24:36-40).

Treba li biti nepismen kao ti pa ovo razumeti drugacije nego sto pise???
Dakle Isus tvrdi da nije duh vec da ima telo.
to niko ne porice ,dok je bio nazemlji bio je u telu da se pokaze nevernim Apostolima o jos oko 500 braci koji su uvek imali slabu veru ali je Isus kasnije kada se vec pokazao svima uskrsnuo na nebo u duhu a ne u telu , pa dali si ti normalan znas li sta pricas i koliko izvrces Pismo pa Aposto Pavle ti Pise evo ti pogledaj 1Korica.15:
5 ukazao se Kefi, a zatim dvanaestorici. 6 Potom se ukazao braći, kojih je bilo više od pet stotina zajedno. Većina njih još je živa, a neki su pomrli. 7 Zatim se ukazao Jakovu, a onda svim apostolima. 8 A posljednjem od svih ukazao se i meni, što mi je bilo kao da sam se prije vremena rodio.

1. Korinćanima15:50
Ali ovo kažem, braćo: tijelo i krv ne mogu naslijediti kraljevstvo Božje, niti raspadljivost nasljeđuje neraspadljivost

Biblija kaže da Isus ”oživje“, ili uskrsnu, ”duhom“ 1. Petrova 3:18

Da je to zaista tako i da je tebi stalo do ''istine'' ti ne bi mene u samom startu razgovora nazvao ''kretenom'', da li sam ja tebe vredjao mozda?
Ali si vredjao moju bracu , a to je isto ko da si mene vredjao :warning:

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
'

Dakle ti pobijas ovo.
Djela 13:34: “[Bog] ga je [Isusa] uskrsnuo od mrtvih te se više neće vratiti u raspadljivost.” (Ljudska su tijela po svojoj prirodi raspadljiva...

Ne znam sta ovime pokusavas da dokazes?
Ti ne razumes sta je to nebesko telo. A kako je bio Ilija odnesen na nebo da ne vidi smrti, jer u telu ili van tela?
U biblijskoj terminologiji, telo i krv oznacavaju ljudsku prirodu u sadasnjem stanju. Ova priroda nece doziveti besmrtnost, medjutim telo ce uci u carstvo Bozje, ali preobrazeno, transformisano i obnovljeno..

'
Djela 10:40, 41:
 Bog ga je uskrsnuo treći dan i dao mu da se pokaže ljudima, 41 ali ne svemu narodu, nego svjedocima koje je Bog unaprijed odredio — nama koji smo jeli i pili s njim nakon što je ustao iz mrtvih.
1Koric,15:

Pa upravo tako, tekst ti sam govori: Isus je namerno upotrebio Ribu i hleb i pojeo je pred njima da bi ih uverio da on nije duh.
Stih ti kaze: ''A poplaseni buduci misljahu da vide duha. A on im rece: VIDITE TELO MOJE I RUKE MOJE, JER DUH TELA I KOSTIJU NEMA KAO STO VIDITE DA JA IMAM''
ISUS IH UVERAVA DA ON NIJE VASKRSAO KAO DUHOVNO TELO. A JEHOVINI SVEDOCI TVRDE DA JESTE.
Oni kazu citiram vasu publikaciju: ''Isus je vaskrsao kao duhovno nevidljivo bice'' (Que Dieu... p. 42).
Shvatas li onda da tvoja organizacija uci suprotno bibliji i recima Isusa Hrista koji kaze: ''DUH TELA I KOSTIJU NEMA KAO STO VIDITE DA JA IMAM'' ? ON TVRDI DA NIJE VASKRSAO U DUHOVNOM TELU!

'
Da li ti razumes ove reci i sta ja da pricam vise sa tobom .

Ne prijatelju nego ti neces da razumes..

'
to niko ne porice ,dok je bio nazemlji bio je u telu da se pokaze nevernim Apostolima o jos oko 500 braci koji su uvek imali slabu veru ali je Isus kasnije kada se vec pokazao svima uskrsnuo na nebo u duhu a ne u telu , pa dali si ti normalan znas li sta pricas i koliko izvrces Pismo pa Aposto Pavle ti Pise evo ti pogledaj 1Korica.15:
5 ukazao se Kefi, a zatim dvanaestorici. 6 Potom se ukazao braći, kojih je bilo više od pet stotina zajedno. Većina njih još je živa, a neki su pomrli. 7 Zatim se ukazao Jakovu, a onda svim apostolima. 8 A posljednjem od svih ukazao se i meni, što mi je bilo kao da sam se prije vremena rodio.

To mozda tvrdis ti suprotno onome sto Jehovina organizacija uci. Ali njihov zvanican stav je citiram: ''Isus je vaskrsao kao DUHOVNO NEVIDLJIVO BICE... TELO U KOME JE ISUS MUCEN NIJE ONO U KOME JE USTAO IZ GROBA''(la veritee... p .. 243)

Buduci da se ovaj stav suproti ucenju biblije mislis li da Jehovini svedoci mogu biti Bozja organizacija?
Prijatelju nemoj biti zaslepljen, dovoljno je samo 1% lazi pa da zatruje ceo izvor sa kojeg pijes, niko nece piti zatrovanu vodu, pa makar bilo i samo 1% otrova u njoj..
A Jehovini svedoci imaju mnogo vise od toga , ovo ti je samo jedan primer..
Proveri vase ucenje ako ne verujes..

'
1. Korinćanima15:50
Ali ovo kažem, braćo: tijelo i krv ne mogu naslijediti kraljevstvo Božje, niti raspadljivost nasljeđuje neraspadljivost

Biblija kaže da Isus ”oživje“, ili uskrsnu, ”duhom“ 1. Petrova 3:18

Ovde se kaze da je Isus vaskrsao u telu i to BOZJIM DUHOM, a ne nesto drugo. Ti ne razumes ove stihove uopste.
(dela 2,31)- ''Predvidevsi, govori za vaskrsenje Hristovo da se ne ostavi dusa njegova u grobu, niti TELO NJEGOVO VIDI TRULJENJA'' Isus je uzeo sa sobom svoje telo na nebo. Jer da ga nije uzeo ono bi istrulilo ovde na zemlji..

Isus je posle vaskrsenja rekao Mariji '' ne dohvataj se do mene'' (jovan 20:17), da li je mislio da Marija ne dohvati njegovo telo ili njegov duh?

Isus je pozvao Tomu da stavi svoje prste u njegove rane(Jovan 20:27.28). Kako bi Isus mogao imati rane u duhu?

Kada Hristos govori on govori o svom telu: '' Razvalite ovu crkvu i za tri dana cu je podici''(Jovan 2:19).

Ali si vredjao moju bracu , a to je isto ko da si mene vredjao :warning:

Gde sam ih vredjao, kada sam ja Risa nazvao pogrdnim imenom ili maleckog?
Kao sto si ti mene???
Sve je bilo umereno..
Ako i jesam to je bilo sa razlogom, jel sam Risa uhvatio u namernoj lazi, kada je citirao stavak iz biblije i priznao da je namerno upotrebio pogresan prevod(koji kaze da je Isus stvoren iz DK). Rekao je ''znam da je pogresan prevod, ali nisam odoleo a da ga ne citiram'', pa se pretvarao da je to tacan prevod, posto drugi nisu znali, jel to posteno??.. Kada neko izvrce Bozju rec namerno ja branim Boga.
Sto se tice maleckog, za njega sam mozda rekao malo ostrije jer covek nece da ucestvuje u raspravama, a svoju veru namece svima i svakome, a kritike ne trpi i prekida razgovor za svaki argumenat na koji ne zna odgovor...

Kako god bilo, ti ako si Hriscanin ne smes da reagujes na takav nacin...
Ja priznajem da sam mozda u pojedinim situacijama preterao...
I jos nesto niko ovde na forumu ne mrzi Jehovine svedoke, vec svi zele da im pomognu...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Ne znam sta ovime pokusavas da dokazes?
Ti ne razumes sta je to nebesko telo.
Koliko ja znam moze bit samo duhovno nebesko telo ,
A kako je bio Ilija odnesen na nebo da ne vidi smrti, jer u telu ili van tela?
Pa ovde si se malo presao , jer Ilija nije odmah video smrt kako ti kazes nego je samo bio prenesen na drugo podrucje gde se kasnije moze zapaziti kako pise pismo kralju Joramu,evo nesto otome .
2Kraljevima 2 :11. I dok su tako išli i razgovarali, gle, vatrena bojna kola s vatrenim konjima stala su između njih i Ilija je u olujnom vjetru uzašao na nebo.
dakle uzasao a ne umro kako ti kazes, da je tako kasnije se opet pojavljuje ilija u 2 Dnevnika 21:12-15.
— Što je bilo nebo na koje je ’Ilija otišao u vihoru‘? Ne radi se o dalekim svemirskim prostranstvima niti o duhovnom području gdje prebivaju Bog i njegovi anđeoski sinovi (5. Mojsijeva 4:19; Psalam 11:4; Matej 6:9; 18:10). Nebo na koje je Ilija uzašao bilo je vidljivo nebo, odnosno atmosfera (Psalam 78:26; Matej 6:26). Jureći Zemljinom atmosferom, vatrena kola očito su prenijela Iliju na drugi dio Zemlje, gdje je još živio određeno vrijeme. Ustvari, Ilija je nekoliko godina kasnije napisao pismo Joramu, kralju Jude
. Isus Krist je kasnije potvrdio da Ilija nije uzašao u duhovno prebivalište Jehove Boga, rekavši: ”Niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba, sin čovječij“, to jest, sam Isus (Ivan 3:13). Put u nebeski život bio je nesavršenim ljudima prvi put otvoren tek nakon smrti, uskrsnuća i uzašašća Isusa Krista (Ivan 14:2, 3; Jevrejima 9:24; 10:19, 20).
Dakleovaj stavak ti kaze da niko pre Isusa nije uzasao na Nebo tako da nema sanse za Iliju da ode na nebo pre Isusa , ako uopste razumes.;)
Ovde se kaze da je Isus vaskrsao u telu i to BOZJIM DUHOM, a ne nesto drugo. Ti ne razumes ove stihove uopste.
(dela 2,31)- ''Predvidevsi, govori za vaskrsenje Hristovo da se ne ostavi dusa njegova u grobu, niti TELO NJEGOVO VIDI TRULJENJA'' Isus je uzeo sa sobom svoje telo na nebo. Jer da ga nije uzeo ono bi istrulilo ovde na zemlji..
Vidi nesto prijatelju ja i ti nikad necemo da se razumemo dokle god izvrces Bibliju, u tvojim recima nema uopste logike samo sto ti ne primecujes , ti celo vreme hoces da pobijes da su Jehova i Isus jedne te ista osoba , a ja ti pokazujem da to nije , i sad si ovde izneo najvece gluposti da ne moze biti , - Isus je uzeo sam svoje telo na nebo , pa kome se onda molio zadnje noci pred smrt kome je upucivao reci da ne bude moja volja nego tvoja , sebi samom ili Jehovi ,zar ti to ne pokazuje da je ovisan od nekog veceg i mocnijeg , pa cak jedan dalji redak od tog stavka koji nisi izneo Dela2.32, tog je Isusa Bog uskrsnuo, cemu smo svi svedoci.
Nisi izneo nego si sakrio. dakle nije sam sebe uskrsnuo niti je mogao poneti svoje telo , niti fizicko telo ne moze bastiniti u duhovno podrucje , po tvojim recima svi su gore telesni i Jehova i andjeli , ti si smesna osoba , pa kome gore treba telesno zar ti Pavle ne govori pisao sam ti vec stavak ,
1. Kor. 15:42-50, Ša, 2006: “Tako je i s uskrsnućem mrtvih. Sije se u raspadljivosti, uskrsava u neraspadljivosti. (...) Sije se tjelesno tijelo, uskrsava duhovno tijelo. (...) Tako je i pisano: ‘Prvi čovjek Adam postade živo biće’, posljednji Adam [Isus Krist, koji je bio savršen čovjek kao što je to Adam bio u početku] je duhovno biće, koje oživljava. (...) Ovo tvrdim, braćo: tijelo i krv ne mogu baštiniti Božjega kraljevstva, niti može raspadljivost baštiniti neraspadljivost”

Pitam te je li Isus pre nego sto je dosao na zemlji , bio u telesnom ili duhovnom telu. I kome treba telesno na nebu ako su svi gore u duhovnom telu ???

Mislim da te je sotona pokrio tamom i da ne razumes dovoljno stavke koji su veoma jasni cak i maloj deci .I Andjeoskim jezikom da ti govorim i pisem pa ne vredi , sotona te je vec obuzeo.

Isus je posle vaskrsenja rekao Mariji '' ne dohvataj se do mene'' (jovan 20:17), da li je mislio da Marija ne dohvati njegovo telo ili njegov duh?
Neki stariji prijevodi Biblije ostavljaju dojam da je Isus rekao Mariji Magdaleni da ga ne dodirne. Naprimjer, u prijevodu dr. Ivana Šarića te su Isusove riječi ovako prevedene: ”Nemoj me se dodirnuti, jer još nijesam uzašao k svojemu Ocu“ (Ivan 20:17). Međutim, glagol koji je korišten u izvornom grčkom, a koji se obično prevodi s ”dodirnuti“, također znači ”pričvrstiti se, vezati se, zgrabiti, ščepati, dohvatiti, držati“. Logično je zaključiti da Isus nije bio protiv toga da ga Marija Magdalena naprosto dodirne jer je ženama koje su bile na njegovom grobu dozvolio da ga ’prime za stopala‘ (Matej 28:9).
Mnogi suvremeniji prijevodi, kao što su Sveto pismo prema prijevodu Novi svijet te prijevodi Rupčić i Stvarnost, pomažu nam razumjeti pravo značenje Isusovih riječi jer ih prevode s: ”Nemoj me više držati“ i ”Nemoj me dulje držati“. Zašto je to Isus rekao Mariji Magdaleni, koja ga je pratila u njegovoj službi? (Luka 8:1-3).
Marija Magdalena se očito uplašila da će Isus otići i uzaći na nebo. Budući da je žarko željela biti sa svojim Gospodinom, čvrsto ga je uhvatila, nije ga puštala. Da bi je uvjerio kako još neće otići, Isus joj je rekao da ga prestane držati i da ode i obavijesti učenike o njegovom uskrsnuću

Isus je pozvao Tomu da stavi svoje prste u njegove rane(Jovan 20:27.28). Kako bi Isus mogao imati rane u duhu?
Rekao sam ti vec i ne zelim opet vise da ponavljam , radi njihovog maloverstva koji su pokazali dok su bili sa Isusom Isus se jos 40 dana pokazao svojim ucenicima , to pokazuje i Tomin izvestaj jer je bio maloveran u svemu ,
Razgovor između Isusa i Tome bio je drugačiji. Toma nije bio prisutan kad se Isus pojavio nekim učenicima. Kasnije je rekao da sumnja da je Isus uskrsnuo te je kazao da će u to povjerovati tek kad vidi njegove rane od čavala i stavi ruku u bok gdje je proboden kopljem. Osam dana kasnije Isus se ponovno pojavio svojim učenicima. Ovog puta Toma je bio prisutan i Isus mu je rekao da dodirne njegove rane (Ivan 20:24-27).
Dakle, u slučaju Marije Magdalene Isus je reagirao na neosnovanu želju te žene koja ga je željela spriječiti da ode, a u slučaju Tome pomogao je nekome tko je gajio sumnje. Isusov način postupanja u oba je slučaja bio posve opravdan.

Kada Hristos govori on govori o svom telu: '' Razvalite ovu crkvu i za tri dana cu je podici''(Jovan 2:19)..
Je li Isus tim riječima htio reći da će sam sebe uskrsnuti od mrtvih? Znači li to da je Isus Bog, jer u Djelima apostolskim 2:32 (JB) stoji: “Toga Isusa uskrisi Bog”? Nipošto! To bi bilo u suprotnosti s Galaćanima 1:1, gdje se uskrsnuće Isusa pripisuje Ocu, a ne Sinu. Koristeći isti način izražavanja, u Luki 8:48 (JB) citirane su Isusove riječi koje je uputio jednoj ženi: “Vjera te tvoja spasila.” Je li ta žena spasila, odnosno izliječila, samu sebe? Nije, no budući da je imala vjeru, izliječila ju je Božja sila koja je djelovala preko Krista (Luka 8:46; Djela 10:38). Isto tako, time što je kao čovjek bio savršeno poslušan, Isus je osigurao moralnu osnovu za to da ga Otac uskrsne od mrtvih i tako ga prizna za svog Sina. Zbog vjernosti koju je pokazivao cijeli život, za Isusa bi se s pravom moglo reći da si je sam omogućio uskrsnuće.
Dr. Archibald Robertson u svom djelu Word Pictures in the New Testament kaže: “Pogledajmo [Ivana] 2:19, gdje je Isus rekao: ‘Ja ću ga u tri dana podići.’ On nije htio reći da će sam sebe uskrsnuti od mrtvih, bez sudjelovanja svog Oca (Rim. 8:11)” (New York, 1932, svezak V, stranica 183).

I jos nesto niko ovde na forumu ne mrzi Jehovine svedoke, vec svi zele da im pomognu...
Burazeru pa ti sam sebi ne mozes pomoci a kamoli nekome drugom.Sacuvaj ti tvoje nebuloze za sebe

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zar si slep pa ne vidis koliko vredjanja ima sa strane sagovornika , pa njima ne prebacujes nista malo cudno ili ti smetaju JS kada vam kazu istinu u oci ili kada se malo nasmeju odmah vam je krivo , pa nismo uzivo , pa da vidis moje gestikulacije ja sam i po prirodi uvek nasmejan i uvek pokazujem blagi osmeh i dok govorim , znas ja ne mogu liciti na farizeje i pismoznalce kao u Isusovo doba gde previse izgledaju ozbiljni i uvek vole prva mesta i isticanja , toboze previse pravedni , a zapravo su izunutra okreceni kako kaze Isus, i rade sve drugo i seju laz narodu , ne mogu ti ja biti takav prijatelju moj izvini.

Ako te vredjaju tvoja duznost je da im na to ukazes.
Ciniti isto znaci izjednacavati se sa njima.

Osim toga, Hriscanska vedrina u duhu je nesto sasvim drugo u odnosu na ironicni ismevacki duh, i koriscenje izraza u pisanju koji pokazuju duh neposvecenja.

Zar govorim sam od sebe , ili navodim stavke iz Biblije , ja navodim istinu .

Citiranje same biblije ne dokazuje da neko poseduje istinu, jer ako bibliju ne tumaci u kontekstu i jos nije osvedocen Duhom Svetim u ispravnost onoga sto govori, onda je to pod znakom pitanja.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Osim toga, Hriscanska vedrina u duhu je nesto sasvim drugo u odnosu na ironicni ismevacki duh, i koriscenje izraza u pisanju koji pokazuju duh neposvecenja.
Ako je Isus koristio
ove izraze jel je i on neposvecen , i da li nije imao potrebe da to kaze kada je neko izvrtao rec Boziju , kao sto vi izvrcete, pa onda dolazi samo od sebe spontano da vam se kaze u lice. Mat.23:17-19.
Budale i slijepci! Pa što je veće, zlato ili hram koji je posvetio zlato? 18 I još kažete: ‘Ako se tko zaklinje žrtvenikom, to nije ništa, ali ako se tko zaklinje darom na njemu, obavezan je ispuniti zakletvu.’ 19 Slijepci! Pa što je veće, dar ili žrtvenik koji posvećuje dar?24.
Slijepi vođe, koji cijedite piće da ne biste progutali komarca, a gutate devu!
33.
Zmije! Leglo zmijsko! Kako ćete pobjeći osudi gehene?

Citiranje same biblije ne dokazuje da neko poseduje istinu, jer ako bibliju ne tumaci u kontekstu i jos nije osvedocen Duhom Svetim u ispravnost onoga sto govori, onda je to pod znakom pitanja.
Ti sam imas visoko misljenje da poznajes Bibliju i to je tvoja stvar , moje misljenje nije isto saglasno sa tvojim , i tvoja tumacenja su meni nelogicna sto sto pokazuje da Bibliju tumacis u losem kontekstu, mat23:12.
12 Tko se god uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen

Na zalost ne slazem se sa tumacenjima Adventista , u koje ima same podele i razlike u tumacenju Pisma , kazi iskreno zar ste niste podelili, sada imate i adventiste 7 dan, ali gledaj sta Ap.Pavle kaze , jer ako tako nesto postoji kod vas onda tu nema vodjstvo ni blagoslov od Boga, niti vodjstvo svetog duha.
1. Korinćanima 1:10.
Potičem vas, braćo, imenom Gospodina našega Isusa Krista da svi jedno govorite i da među vama ne bude podjela, nego da budete potpuno ujedinjeni istim umom i istim načinom razmišljanja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Koliko ja znam moze bit samo duhovno nebesko telo , Pa ovde si se malo presao , jer Ilija nije odmah video smrt kako ti kazes nego je samo bio prenesen na drugo podrucje gde se kasnije moze zapaziti kako pise pismo kralju Joramu,evo nesto otome .
2Kraljevima 2 :11. I dok su tako išli i razgovarali, gle, vatrena bojna kola s vatrenim konjima stala su između njih i Ilija je u olujnom vjetru uzašao na nebo.
dakle uzasao a ne umro kako ti kazes, da je tako kasnije se opet pojavljuje ilija u 2 Dnevnika 21:12-15.
— Što je bilo nebo na koje je ’Ilija otišao u vihoru‘? Ne radi se o dalekim svemirskim prostranstvima niti o duhovnom području gdje prebivaju Bog i njegovi anđeoski sinovi (5. Mojsijeva 4:19; Psalam 11:4; Matej 6:9; 18:10). Nebo na koje je Ilija uzašao bilo je vidljivo nebo, odnosno atmosfera (Psalam 78:26; Matej 6:26). Jureći Zemljinom atmosferom, vatrena kola očito su prenijela Iliju na drugi dio Zemlje, gdje je još živio određeno vrijeme. Ustvari, Ilija je nekoliko godina kasnije napisao pismo Joramu, kralju Jude
. Isus Krist je kasnije potvrdio da Ilija nije uzašao u duhovno prebivalište Jehove Boga, rekavši: ”Niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba, sin čovječij“, to jest, sam Isus (Ivan 3:13). Put u nebeski život bio je nesavršenim ljudima prvi put otvoren tek nakon smrti, uskrsnuća i uzašašća Isusa Krista (Ivan 14:2, 3; Jevrejima 9:24; 10:19, 20).
Dakleovaj stavak ti kaze da niko pre Isusa nije uzasao na Nebo tako da nema sanse za Iliju da ode na nebo pre Isusa , ako uopste razumes.;)

Hahaha smesan si :) . Nisam rekao da je umro, vec da je ''odnesen'', Hahaha kazes ''odnesen u zemljinu atmosferu'', slusas li ti sebe sta pricas? :)
Vidi kao prvo to su vase filozofije kojima se trudite da opravdate svoje pogresno ucenje i nerazumevanje biblijskog teksta.
Kada se kaze da je Ilija otisao na nebo to je zaista tako i bilo u telu, mozete vi filozofirati koliko hocete.. Ne pise li u bibliji da se ''Isus prepirao sa satanom za Mojsijevo telo? A sta ce njemu telo, ako je on duh na nebu, telo mu vise ne treba?
Sto ti pokazuje da je telo potrebno coveku na nebu(ljudi i andjeli nisu ista kategorija).
Isus Hristos je sisao na zemlju, da vaskrsne Mojsija, a satana je tvrdio da je Mojsije bio gresan covek, te da je po zakonu plata za greh smrt, i da nema pravo da zivi..(Zaharija 3:2)
Ti stvarno nista ne razumes. Kada se kaze da ''telo i krv ne mogu bastiniti carstvo nebesko'' , misli se jednostavno na gresno ljudsko telo i prirodu, takvo gresno telo ne moze uci na nebo.. A da je Mojsije takodje vaskrsnut na zivot posle smrti vidimo po tome sto je Isus Hristos razgovarao sa Mojsijem i Ilijom na gori. To nije bila vizija kako vi tvrdite, vec realan dogadjaj. Sto potvrdjuje Zaharija 3:2. i apostol Juda:
''Ali kad se arhanđeo Mihael sporio s djavlom i PREPIRAO OKO MOJSIJEVA TELA nije se usudio osuditi ga pogrdnim rijecima, nego je rekao: “Neka te gospod prekori!''.
Dakle sta ce Mojsiju TELO, pa vidis da mu treba na nebu..

Iz teksta Matej 17. gl. shvatamo da je Mojsije vaskrsnut i uzet na nebo. Jer Kako bi inace razgovarao sa Isusom. (Matej 17.3.) "I gle, ukazase im se Mojsije i Ilija, koji s njim govorahu".
Ako ti iz svega ovoga ne vidis da se neko ipak popeo na nebo pre Isusa, onda bolje uzmi citaj neko lako stivo, Biblija je ipak ozbiljna knjiga...

Vidi nesto prijatelju ja i ti nikad necemo da se razumemo dokle god izvrces Bibliju, u tvojim recima nema uopste logike samo sto ti ne primecujes , ti celo vreme hoces da pobijes da su Jehova i Isus jedne te ista osoba ,
Ja nisam rekao da su Jehova i Isus ista osoba, vec naprotiv to su dve razlicite osobe. To si sad ti rekao, lapsus :)

..Kome se onda molio zadnje noci pred smrt kome je upucivao reci da ne bude moja volja nego tvoja , sebi samom ili Jehovi ,zar ti to ne pokazuje da je ovisan od nekog veceg i mocnijeg...

To sto se Isus molio Jehovi, to je razumljivo svakom ko je citao bibliju i ponovio sam ti hiljadu puta zasto je to tako, i da je Isus zbog ljudskog tela i prirode bio u takvom polozaju na zemlji, ali ti stalno ponavljas jedno isto, da bi nas ubedio da Isus nije Bog trebaju ti jaci argumenti, shvati..

po tvojim recima svi su gore telesni i Jehova i andjeli , ti si smesna osoba , pa kome gore treba telesno zar ti Pavle ne govori pisao sam ti vec stavak ,

Jel sam ja mozda rekao da su svi na nebu telesni, sta izvrces moje reci. Ajde budi malo ozbiljan?
Nisam ja smesan nego ti sebe pravis smesnim..

Mislim da te je sotona pokrio tamom i da ne razumes dovoljno stavke koji su veoma jasni cak i maloj deci .I Andjeoskim jezikom da ti govorim i pisem pa ne vredi , sotona te je vec obuzeo.

Meni je jako zao, zato sto ti nisi svestan koliko tvoja organizacija izvrce Bibliju, koliko vas laze i manipulise vasim mislima, . Kada ti neko soli pamet svo vreme, i ponavlja jedno isto, ti polako pocinjes da razmisljas kako ti je receno i gubis sposobnost logickog razmisljanja. A da ne pricam o tome da vasa organizacija zabranjuje nezavisno proucavanje biblije, i citanje duhovne literature koju ona ne stampa, jer kada bi ste to radili vi bi ste nasli brdo nelogicnosti i lazi u ucenju vase organizacije...
Kada ti ja pokazem da gresis onda je mene sotona obuzeo???

Za sve sto sam ti rekao i dokazao, ti mi nisi do sada ni jednim dokazom oborio.
Zar ne shvatas da tvoja organizacija izvrce Bibliju:

Njihovo ucenje sa zvanicnog sajta je: ''BOG NIJE USKRSNUO ISUSA U TIJELU OD MESA I KOSTIJU, U KOJEM JE UMRO, VEC U DUHU''
link:''wol.jw.org/hr/wol/d/r19/lp-c/1101989262''

Ucenje Biblije je sledece:

A oni se uplasise, i poplaseni buduci, MISLJAHU DA VIDE DUHA. I rece im: Sta se plasite? I zasto takve misli ulaze u srca vasa?

VIDITE RUKE MOJE I NOGE MOJE: JA SAM GLAVOM; OPIPAJTE ME I VIDITE; JER DUH TELA I KOSTIJU NEMA KAO STO VIDITE DA JA IMAM.
I ovo rekavsi pokaza im ruke i noge''.(Luka 24:36-40).

Ovo su dva suprotna ucenja!
Shvatas li ti da tvoja organizacija UCI SUPROTNO BIBLIJI DA JE ISUS USKRSNUO U TELU?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

E da, izveštaj govori da je nekoliko godina kasnije nakon Ilijinog uznesenja do kralja Jorama došla knjiga ili pismo od Ilije. Rekonstrukcija tog događaja koju su protumačili JS najverovatnije nije tačna jer Ilija je bio prorok koji je video u budućnost tako da je pismo mogao da napiše za vreme svog boravka na zemlji pre uznesenja a koje je tek nakon njegovog uznesenja došlo do kralja Jorama u trenutku kada je trebalo. Nakon uznesenja Ilijin duh je prešao na Jelisija pojavljuje se i kasnije u obliku Jovana krstitelja pa drugi put pred Isusom zajedno sa Mojsijem čak se očekuje i pred kraj vremena ali to nije tema ovde.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jehovini svedoci ne razumeju Bibliju, pa lutaju u tumacenjima, u jednoj njihovoj publikaciji se cak tvrdi da je Bog Isusovo telo sklonio negde na nebo i onda se kaze ''da li ga Bog jos cuva ili se pretvorilo u gas, to ne znamo'' , licno sam procitao ovu izjavu. I umalo nisam pukao od smeha :) .
Pa da nije zalosno bilo bi stvarno smesno, koliko lutaju trudeci se da iskonstruisu Bibliju kako njima odgovara..

Toliko imaju problema u tumacenju da je to stvarno strasno.
1914. god. , 1925. god. , 1975. god...
Kada su proricali ''kraj sistema stvari'' , i nista se nije dogodilo.
Posto su pogresili, onda su pokusali to da prikriju, pa su 1914. god. pokusali da opravdaju biblijom, dok je temelj za njeno izracunavanje prvenstveno bila Raselova ''piramidologija''(merili su koliko su hodnici u piramidi bili dugacki). Svima je poznata Raselova ekspedicija u egipat. A na njegovoj knjizi o 1914. je naslikana piramida?
Pa su onda manipulacijom prevoda tvrdili da grcka rec ''parousija'' ne znaci ''dolazak'' vec znaci ''prisutnost''.
Sve samo zato da bi opravdali svoju gresku o 1914. god. I onda su izmislili da je Isus ''Nevidljivo Prisutan od te 1914.''.
Mala laz vodi u jos vecu, a druga veca, u jos vecu i td..
Eto u kom se pravcu oni idu??

A Sikimiki22 prica da Laodikejini adventisti nisu Bozja crkva jer imaju medju sobom ''podele''.
A sta je sa J.S, da li su oni Bozja organizacija???
Bilo bi dobro da se zapita o tome?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako je Isus koristio
ove izraze jel je i on neposvecen , i da li nije imao potrebe da to kaze kada je neko izvrtao rec Boziju , kao sto vi izvrcete, pa onda dolazi samo od sebe spontano da vam se kaze u lice. Mat.23:17-19.
Budale i slijepci! Pa što je veće, zlato ili hram koji je posvetio zlato? 18 I još kažete: ‘Ako se tko zaklinje žrtvenikom, to nije ništa, ali ako se tko zaklinje darom na njemu, obavezan je ispuniti zakletvu.’ 19 Slijepci! Pa što je veće, dar ili žrtvenik koji posvećuje dar?24.
Slijepi vođe, koji cijedite piće da ne biste progutali komarca, a gutate devu!
33.
Zmije! Leglo zmijsko! Kako ćete pobjeći osudi gehene?

Ukor je u bibliji dozvoljen kao metod rada, ali isusov nacin rada se diametralno razlikuje od pojedinih koji ovde konstantno pokazuju duh neposvecenja, sto u recima i izrazima koje koriste, sto u ne postovanju sagovornika, itd.

Isus je ukoravao ohole fariseje jer je dobro poznavao sta je u njihovom srcu, i prema tome imao je dovoljno razloga i vlasti da ih osudi kao Licemere, jer oni to i jesu bili.
Ono sto je prvenstveno Hristos ostavio svetu sto se tice medjuljudskih odnsa na relaciji Hriscani - ostatak sveta, je ljubav koju onaj koji primi u licnoj zajednici sa Hristom prenosi na druge...a kako ce neko preneti ako je nije primio?

Ti sam imas visoko misljenje da poznajes Bibliju i to je tvoja stvar , moje misljenje nije isto saglasno sa tvojim , i tvoja tumacenja su meni nelogicna sto sto pokazuje da Bibliju tumacis u losem kontekstu, mat23:12.
12Tko se god uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen

Kontekst moze biti samo jedan, i on je u selektivnom proucavanju biblije po odredjenim temama jasno uocljiv.
Onaj ko zeli da dokaze svoju teoriju - on vadi tekstove iz konteksta i prikazuje ih u iskrivljenom svetlu.
Onaj ko ne poznaje bibliju, on moze da bude prevaren onim sto mu se iznese na ovakav nacin - van konteksta, ali ko dobro poznaje celinu, on to sto mu se iznosi uporedjuje sa dugim tekstovima, i moli se Bogu da mu on da Bozansko prosvetljenje da razume istinu, i potom donosi svoj sud o tome.
Jehovini svedoci uglavnom deluju na ovakav nacin, vadeci tekstove iz konteksta, i koristeci se ljudskom logikom iznose svoje licne teorije, koje kada se sagledaju u kontekstu padaju u vodu.

Na zalost ne slazem se sa tumacenjima Adventista , u koje ima same podele i razlike u tumacenju Pisma , kazi iskreno zar ste niste podelili, sada imate i adventiste 7 dan, ali gledaj sta Ap.Pavle kaze , jer ako tako nesto postoji kod vas onda tu nema vodjstvo ni blagoslov od Boga, niti vodjstvo svetog duha.
1. Korinćanima 1:10.
Potičem vas, braćo, imenom Gospodina našega Isusa Krista da svi jedno govorite i da među vama ne bude podjela, nego da budete potpuno ujedinjeni istim umom i istim načinom razmišljanja.

Istina - postoji zvanicna Adventisticka crkva, i reformni pokret Adventista sedmog dana, ali oni nemaju nikakve razlike u ucenjima, cak i saradjuju u zajednickim projektima i jedni druge nazivaju bracom i sestrama.
Podela je nastala iz organizacionih razloga, a ne iz doktrinalnih.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Hahaha smesan si :) Ne pise li u bibliji da se ''Isus prepirao sa satanom za Mojsijevo telo? A sta ce njemu telo, ako je on duh na nebu, telo mu vise ne treba?
Sto ti pokazuje da je telo potrebno coveku na nebu(ljudi i andjeli nisu ista kategorija).
Meni se cini da ti previse citas Grimove bajke , ili previse gledas holivudske filmove pa te opsesija uhvatila, na zalost Biblija je za razumne ljude i koji zele da je prihvate istinski onako kako u njoj stoji a ne da je neki izmisljaju poput holivudskih filmova , te da mogu i telesna i duhovna tela biti zajedno na jedno mesto. ili jos neka tvoja masta bilo sto vec.
Isus Hristos je sisao na zemlju, da vaskrsne Mojsija, a satana je tvrdio da je Mojsije bio gresan covek, te da je po zakonu plata za greh smrt, i da nema pravo da zivi..(Zaharija 3:2).
Ovde vidimo holivudskog rezisera kako kreira druge reci i izvrce Bibliju, pa ti si za Oskara??? pa gde nadje taj stavak da je dosao Isus da uskrsne Mojsija, evo sta kaze Zaharija 3:2.
2 Tada je anđeo Jehovin rekao Sotoni: “Jehova neka te prekori, Sotono! Neka te prekori Jehova, koji je izabrao Jeruzalem! Nije li on cjepanica iz vatre istrgnuta?”
Nema reci da je Isus dosao da uskrsne Mojsija koje su to gluposti , Isus je sprecio satanu da uzme telo Mojsija
Sotona je očito želio zloupotrijebiti tijelo vjernog čovjeka Mojsija za unapređivanje krivog obožavanja
zato je Isus hteo da ga spreci

A da je Mojsije takodje vaskrsnut na zivot posle smrti vidimo po tome sto je Isus Hristos razgovarao sa Mojsijem i Ilijom na gori. To nije bila vizija kako vi tvrdite, vec realan dogadjaj. Sto potvrdjuje Zaharija 3:2. i apostol Juda:
(Ivan 3:13)
”Niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba, sin čovječij“, to jest, sam Isus

I opet ti lupas gluposti covece ama ovaj stavak ti sve pobija i to veoma jasan kao dobar dan tako da ti sve teze da je neko pre uskrsnuo na nebo od Isusa pada u vodu nema sanse ovo te obara ko nista , to sto se pokazao u viziji je tacan dogadjaj , samo sto ti neke stavke razumes doslovno to je problem kod tebe , ali nemoj citati previse bajke , mozemo i na tu temu o Mojsijevom preobrazenju u viziji ali bice dugacko!!!
''Ali kad se arhanđeo Mihael sporio s djavlom i PREPIRAO OKO MOJSIJEVA TELA nije se usudio osuditi ga pogrdnim rijecima, nego je rekao: “Neka te gospod prekori!''.
Dakle sta ce Mojsiju TELO, pa vidis da mu treba na nebu..
Ovo sam prokomentarisao vec zbog cega se Isus prepirai sa sotonom , kako ne bi sotona manipulisao ljudima radi krivog obozavanja.

''Iz teksta Matej 17. gl. shvatamo da je Mojsije vaskrsnut i uzet na nebo. Jer Kako bi inace razgovarao sa Isusom. (Matej 17.3.) "I gle, ukazase im se Mojsije i Ilija, koji s njim govorahu".
Ako ti iz svega ovoga ne vidis da se neko ipak popeo na nebo pre Isusa, onda bolje uzmi citaj neko lako stivo, Biblija je ipak ozbiljna knjiga...
I ovde se vidi tvoje ne poznavanje pisma , i bujna masta , ako ne akzeptiras ovo sto si sam napisao sta cu ti ja , ne mogu ti sipati u glavi , neke stvari svatas doslovno, kazem ja nije Biblija za svakoga , nastavi citati bajke od brace grim

Ja nisam rekao da su Jehova i Isus ista osoba, vec naprotiv to su dve razlicite osobe. To si sad ti rekao, lapsus :).
nego tri u jedno o_O
thm_trinitarian_christ_hi.jpg

To sto se Isus molio Jehovi, to je razumljivo svakom ko je citao bibliju i ponovio sam ti hiljadu puta zasto je to tako, i da je Isus zbog ljudskog tela i prirode bio u takvom polozaju na zemlji, ali ti stalno ponavljas jedno isto, da bi nas ubedio da Isus nije Bog trebaju ti jaci argumenti, shvati..
Niko od Jehovinih Svedoka ne porice da je Isus Hrist Bog , mi tvrdimo da je samo jedan Svemoguci Bog Jehova i da ta titula samo njemu pripada i da Isus nista ne moze ciniti bez Jehove .Isus sam priznaje da je Sin Boziji i da imam manji status od njegovog Oca, pa i na kraju ti se kaze da ce se sam podloziti Ocu i predati kraljevstvo.Ivan10:36.
kako onda vi onome kojega je Otac posvetio i poslao u svijet kažete: ‘Huliš’, zato što sam rekao: ‘Sin sam Božji

Luka1:35.
Anđeo joj je odgovorio: “Sveti duh doći će na tebe i sila Svevišnjega zasjenit će te. Zato će dijete koje rodiš biti sveto, Sin Božji.
Luka 9:35.
A iz oblaka je došao glas: “Ovo je Sin moj, izabranik. Njega slušajte!”
ovo sam ti naveo da vidis da je Jehova veci rang od Isusa ; I otac i sin ne mogu biti istog ranga , samo je jedan Svemoguci Jehova

Jel sam ja mozda rekao da su svi na nebu telesni, sta izvrces moje reci. Ajde budi malo ozbiljan?
Po tvojoj logici ti ih sam smestas tamo , tako da bi napravio najvecu zbrku u Svemiru kad bi se ti pitao.

Za sve sto sam ti rekao i dokazao, ti mi nisi do sada ni jednim dokazom oborio.
:beee: Ja celo vreme od tebe saznao samo bajke , kako da ti odgovorim
Zar ne shvatas da tvoja organizacija izvrce Bibliju:
Ti bi prestao lupati ovde kada bi se prilkjucio toj organizaciji u tvojoj glavi ne bi bilo vise tri u jedno to ti je pobrkalo loncice da ne svatas ni sta pises.

Njihovo ucenje sa zvanicnog sajta je: ''BOG NIJE USKRSNUO ISUSA U TIJELU OD MESA I KOSTIJU, U KOJEM JE UMRO, VEC U DUHU''
link:''wol.jw.org/hr/wol/d/r19/lp-c/1101989262''

Shvatas li ti da tvoja organizacija UCI SUPROTNO BIBLIJI DA JE ISUS USKRSNUO U TELU?
Tri dana kasnije, Jehova Bog izvršio je izvanredno čudo. Uskrsnuo je Isusa iz mrtvih, ne kao smrtnog čovjeka od mesa i krvi, već kao slavno duhovno stvorenje koje ”ostaje u vijek“ (Jevrejima 7:24). Četrdeset dana kasnije, Isus je uzašao na nebo i ušao u pravu ”svetinju [”nad svetinjama“, NW]“, ”da se pokaže (...) pred licem Božijim za nas“ (Jevrejima 9:24).
Jer Krist nije ušao u sveto mjesto načinjeno rukama, koje je preslika onoga stvarnog, nego u samo nebo, da se sada pojavi pred licem Božjim za nas.

Istina je da se Isus nakon svog uskrsnuća nekoliko puta u materijalnom tijelu ukazao svojim učenicima. No zašto ga u nekim od tih prigoda učenici isprva nisu prepoznali? (Luka 24:15-32; Ivan 20:14-16). Jednom se Isus radi Tome ukazao učenicima u tijelu koje je na rukama imalo rane od čavala, a na boku ranu od koplja. No kako se u toj prilici mogao iznenada pojaviti među njima kad su vrata bila zaključana? (Ivan 20:26, 27). Isus se u tim prigodama očigledno utjelovio u različitim tijelima, kao što su to i anđeli u prošlosti činili kad su se ukazivali ljudima. Bogu nije bilo teško učiniti da Isusovo tijelo nestane prilikom njegovog uskrsnuća. Zanimljivo, iako Bog nije ostavio Isusovo materijalno tijelo u grobu
(očito zato da bi ojačao uvjerenje učenika u to da je Isus doista uskrsnuo)
Psalam16:10.

Jer dušu moju nećeš ostaviti u grobu.
Nećeš dopustiti da tvoj sluga vjerni jamu gleda

DjelaAp.2:31,32.
on je unaprijed vidio i navijestio uskrsnuće Kristovo, da on neće biti ostavljen u grobu niti će tijelo njegovo vidjeti raspadanje. 32 Tog je Isusa Bog uskrsnuo, čemu smo svi mi svjedoci.

Natrag