Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Moram još jednom ukazati da Hrišćani treba da obzananjuju ime Isusa Hrista a ne ime Jehova, ukazujem na poglavlje Rimljani 10. 9.14. Pročitajte pažljivo Rimljani 10. 9-14. to su omiljeni stihovi koje citiraju JS da bi propovedali ime Jehova što je apsurd jer ovde se govori o imenu Isusa Hrista.

Obratimo pažnju gde je ubačena ime Jehova umesto Gospod Hrist.

Prevod NS. Rimljani 10.13. Jer svako ko prizove ime > Jehovino < biće spasen.
Prevod Daničić-Karadžić. Jer koji god prizove ime >Gospodnje< biće spasen.

Sad stih koji razotkriva apsurd u prevodu NS.

Prevod NS Rimljani 10. 9. Jer ako svojim ustima obznanjuješ tu reč da je Isus Gospod....
Daničić-Karadžić Rim.10.9. Jer ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod...

Nije mi jasno zašto JS ove stihove korista za obznanjivanje imena Jehova kad je jasno da se u ovim stihovima govori o imenu Isusa Hrista. Kad se kaže da nisu poverovali odnosi se da nisu poverovali u Hrista to je sasvim jasno.

Koje ime treba propovedati ljudima ime Isus Hrist ili Jehova pitanje za JS.

Peko, to je upravo ono o cemu i ja govorim... To nije prevodjenje to je umetanje, i namerno izvrtanje teksta, i pokusaj da se prevare neupuceni... Mada ovaj stih sto si naveo je citat iz SZ, ali se ne slaze sa kontekstom, pa je ocigledno koliko uvodi zabune i zadire u tumacenje...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Citat jeste iz starog zaveta ali i u starom zavetu iza imena Jahve je u stvari Hrist. Problem je oko osnovne postavke predstave šta je u stvari Bog i od čega se sastoji taj organizam koji nazivamo Bog. Kada bi razumeli da je i Hrist i mi zajedno sa Hristom sastavni deo Boga Oca koji je nama sad ne dostižan bez Hrista shvatili bi ovu problematiku. Ne kaže li u jednom stihu iz starog zaveta da Bog obuhvata i nebo i zemlju. Jeremija 23.24.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Citat jeste iz starog zaveta ali i u starom zavetu iza imena Jahve je u stvari Hrist. Problem je oko osnovne postavke predstave šta je u stvari Bog i od čega se sastoji taj organizam koji nazivamo Bog. Kada bi razumeli da je i Hrist i mi zajedno sa Hristom sastavni deo Boga Oca koji je nama sad ne dostižan bez Hrista shvatili bi ovu problematiku. Ne kaže li u jednom stihu iz starog zaveta da Bog obuhvata i nebo i zemlju. Jeremija 23.24.
Ja sam upotrebio analogiju sa okeanom, kada kap vode izdvojis iz okeana ona i dalje ostaje voda, ne menja svoju prirodu, to je bio slucaj i sa Isusom Hristom kada je dosao na ovu zemlju, on nije promenio svoju Bozansku priorodu, on se samo izdvojio iz Boga, zato sve te izjave kada kaze ''Otac je veci od mene'' i sl. , jeste Otac veci zato sto je Isus samo ''kap vode''... Ali objasni ti to Jehovinim svedocima, kad oni imaju svoj prevod i ne mogu ni od toga da se oslobode... Kada bi bibliju citali onakvu kakva zaista jeste, shvatili bi sustinu...

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Boga, zato sve te izjave kada kaze ''Otac je veci od mene'' i sl. , jeste Otac veci zato sto je Isus samo ''kap vode''... Ali objasni ti to Jehovinim svedocima, kad oni imaju svoj prevod i ne mogu ni od toga da se oslobode... Kada bi bibliju citali onakvu kakva zaista jeste, shvatili bi sustinu...

Ne ne.. nismo se razumeli, ne može se reći da je Isus samo kap vode, to se može reći za čovečanstvo ali za Isusa ne. Isus je mnogo komleksnija osoba u kojoj se mi nalazimo. On obuhata i nebo i zemlju. U otkrivenju je predstavljen kao jagnje sa sedam očiju koje obilaze zemlju. A te oči su u stvari sedam moćnih duhova koji obilaze i pretražuju svu zemlju. Kad su samo oči tako moćne šta reći za komletnu osobu koja je Isus. Preko njega je sve stvoreno vidljivo i nevidljivo znači bukvalno Božanska moć. U prostorima je gde ne postoji vreme što znači da nema ni početka ni kraja. I sad takva jedna osoba se integriše u ljude koristeći ljudsko telo kao avatar i kaže da ima svog nebeskog Oca. Znači sa Isusom ovako opisanim nije kraj ima još i više od toga. Da li neko ovakav pristup može da svari ne znam ali to je jedino rešenje svih zavrzlama ko je i šta je Bog.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Ne brini prijatelju za nas ako smo dodali Ime Jehovino gde treba onda nas nece Jehova ubiti zbog toga jer i On to trazi da se obznani njegovo ime vec sam ti napisao tri stavaka da se ne moze niko spasti ako ne prizove to Ime :give_r:
Rekao sam Risu a reci cu i tebi:
Ja cu ti Prevesti Bibliju i ubaciti po koju rec, koja se sigurno podrazumeva, radi lakseg razumevanja, i dacu ti je na poklon, jel vazi?
A ti je prihvati kao da je Bogom dana?
Ne smem zao mi je tebe da ne pogines , jer bi mnogo dodao od sebe:beee:

Citat jeste iz starog zaveta ali i u starom zavetu iza imena Jahve je u stvari Hrist.
Navedi neki stavak na primer.
Problem je oko osnovne postavke predstave šta je u stvari Bog i od čega se sastoji taj organizam koji nazivamo Bog.
Ivan4:24.
Bog je Duh i koji ga štuju moraju ga štovati duhom i istinom.

Kada bi razumeli da je i Hrist i mi zajedno sa Hristom sastavni deo Boga Oca koji je nama sad ne dostižan bez Hrista shvatili bi ovu problematiku. Ne kaže li u jednom stihu iz starog zaveta da Bog obuhvata i nebo i zemlju. Jeremija 23.24.
Ovde odvoj Babe i Zabe niko ziv ne moze ovo da razume prijatelju sta si hteo da kazes:oopss:

Ja sam upotrebio analogiju sa okeanom, kada kap vode izdvojis iz okeana ona i dalje ostaje voda, ne menja svoju prirodu, to je bio slucaj i sa Isusom Hristom kada je dosao na ovu zemlju, on nije promenio svoju Bozansku priorodu, on se samo izdvojio iz Boga, zato sve te izjave kada kaze ''Otac je veci od mene'' i sl. , jeste Otac veci zato sto je Isus samo ''kap vode''... Ali objasni ti to Jehovinim svedocima, kad oni imaju svoj prevod i ne mogu ni od toga da se oslobode... Kada bi bibliju citali onakvu kakva zaista jeste, shvatili bi sustinu...
Dragi filozofe tvoje filozofije nisu prihvatljive svakome pa ih mozes ostaviti za sebe , ako nisi znao Isus je imao svoj pocetak dok Jehova nije, tako da to nije isto dragi moj filosofe,
Kol. 1:15-17, JB: “On [Isus] je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja.
Prema Ivanu 17:5 Isus je u molitvi rekao: “Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo.”
Mat. 4:10: “Tada mu je Isus rekao: ‘Odlazi, Sotono! Jer pisano je: “Jehovu Boga svojega, obožavaj i jedino njemu služi!”’” (Jasno je da Isus nije rekao da njega treba obožavati.)

Ivan 8:54: “Isus im je [Židovima] odgovorio: ‘Ako ja proslavljujem sam sebe, slava moja nije ništa. Mene proslavljuje Otac moj, za kojega vi kažete da je vaš Bog.’” (Hebrejske knjige Biblije jasno pokazuju da je Jehova bio Bog kojeg su Židovi obožavali. Isus nije rekao da je on Jehova, nego je Jehovu nazvao svojim Ocem. Isus je u ovom retku vrlo jasno rekao da su on i njegov Otac dvije različite osobe.)

Psal. 110:1: “Jehova je rekao Gospodinu mojemu [Davidovu]: ‘Sjedi meni zdesna dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim!’” (Kao što stoji u Mateju 22:41-45, Isus je objasnio da je on Davidov “Gospodin” o kojem se govori u ovom Psalmu. Dakle, Isus nije Jehova, nego onaj kojem je Jehova uputio navedene riječi. [Vidi i Djela apostolska 2:34 u Škarićevom prijevodu, citiranom na stranici 132 u ovoj knjizi.])

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne postavljajte uzastopne poruke. Kada želite odgovoriti na više poruka, služite se multicitiranjem.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Navedi neki stavak na primer.

Joil 2.32. I svako ko prizove ime Gospodnje ( JHVH ) spašće se.
Rimljani 10. 13. Jer koji god prizove ime Gospodnje NS ( Jehovino ) spašće se..
Rimljani 10.9. NS. Jer ako svojim ustima obznanjuješ tu reč da je Isus Gospod i ako u svom srcu pokazuješ veru da ga je Bog podigao iz mrtvih bićeš spasen.

Ovo je povezanost stihova starog i novog zaveta gde se kaže da treba prizivati ime Gospodnje ali došlo se do imena Isusa Hrista jer nema drugog imena pod nebom kojim bi se mogli spasiti Dela Apostolska 4.12. U delima apostolskim 4.12 govori se samo o jednom imenu preko kojeg dolazi spasenje. To je ime koje znamo Isus Hrist. Ono što ne znamo to je ime Boga Oca. Jer i Isus kada je upućivao na molitvu nije rekao Jehova Bože koji si na nebesima nego Oče naš koji si na nebesima.

Ovde odvoj Babe i Zabe niko ziv ne moze ovo da razume prijatelju sta si hteo da kazes:oopss:

Ima mnogo stihova koji upućuju da je carstvo Božije koje tražimo već tu sa nama i u nama. Da ga ne bi tražili po svemiru i između zvezda i udaljenih galaksija. Istina samo jednim delom ali ipak je tu. Čovek nije stvoren po slici nečeg desetog nego po slici Božijoj kako bi Bog obitavao u nama. Na žalost sad obično nije tako pa obitava neka druga sila koja je protiv Boga.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne brini prijatelju za nas ako smo dodali Ime Jehovino gde treba onda nas nece Jehova ubiti zbog toga jer i On to trazi da se obznani njegovo ime vec sam ti napisao tri stavaka da se ne moze niko spasti ako ne prizove to Ime
...Ne smem zao mi je tebe da ne pogines , jer bi mnogo dodao od sebe:beee:

Odgovoricu ukratko, jer zaista nemam ni vremena, a vidim da nema ni svrhe:

Pa ja sam stvarno zapanjen ovim tvojim ismejavanjem. Dodali ste Jehovino ime gde treba?
PA TI SE SMEJES BOGU U LICE!
Ja sam ti naveo citat iz (dela 1:24)''Tada su se pomolili: JEHOVA, ti koji poznajes srca svih ljudi, pokazi koga si od ove dvojice izabrao''
Jel ovo citat iz starog zaveta? Jel tu treba da stoji ime Jehovino?
Jel ga na tom mestu ima u manuskriptima, koji razlog za ubacivanje vi imate?
NIJEDAN!
I jos se smejes, kako te nije sramota!
Ni na jedno moje pitanje ne odgovaras, nego se samo ismejavas!

Kazes ''ne moze se niko spasti ako ne prizove to Ime''
. Pa vi se necete spasiti zato sto ne prizivate ''Isusovo ime'', ne molite mu se direktno. Zapravo to vam je zabranjeno, VI NE SMETE DA SE MOLITE ISUSU!
A da se Isusu treba moliti evo ti: (dela 7:59):
''I kamenovahu Stefana, koji se moljase Bogu i govorase: Gospode Isuse, primi duh moj!''.
Sada mi i ti izmanipulisi ovaj stih kao i Ris. Sram vas bilo!
I vi ste mi hriscani!

''Koji nema Sina nema ni Oca''...

Dragi filozofe tvoje filozofije nisu prihvatljive svakome pa ih mozes ostaviti za sebe..

Na sve date stihove bih ti odgovorio(odgovoreno je vec na njih..), da nisu navedene sa podsmehom i podrugljivim tonom, pa zaista nema ni svrhe da se trudim, jer ti neces ni prihvatiti odgovor, jer ne zelis to, zato cu reci samo jedno:
(Jovan 20:28): ''I odgovori Toma i rece mu: GOSPOD MOJ I BOG MOJ''

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
zato cu reci samo jedno:
(Jovan 20:28): ''I odgovori Toma i rece mu: GOSPOD MOJ I BOG MOJ''
ziv bio ti meni ne vredi trositi reci vidim da si trvrdoglav covek ja cu tebi reci samo dva Poglavlja i gotovo je stobom jer ne vredi.
Djela Apos.28:
26 ‘Idi k tom narodu i reci: “Ušima ćete slušati, ali nećete razumjeti, i očima ćete gledati, ali nećete vidjeti. 27 Jer srce je ovome narodu neprijemljivo i ušima čuju, a ne odazivaju se, i zatvaraju oči svoje, da očima ne vide i ušima ne čuju i srcem ne razumiju i da se ne obrate i da ih ne izliječim.”’ 28 Stoga znajte da se vijest o onome po kome Bog donosi spasenje šalje neznabošcima i oni će je poslušati.” 29 —

i da znas samo na kraj ako uopste razumes a nisi ni umeo da objasnis stavak jer vrdas kome Isus predaje Kraljevstvo i kome se podlaze, cist dokaz da je podredjen nekome , a ne da je to jedna te ista osoba kako ti tvrdis i drugi , zapazi da je Isus vec na Nebu , i da ce Kraljevati 1000 godina i nakon toga predaje Kraljevsto Ocu , razumi mucni glavom da su obe osobe u svemiru i da se jedna podredjuje drugoj vecoj sili to jest Svemogucem Bogu Jehovi opet ti kazem, toliko ako razumes evo ti Poglavlje.
1. Korinćanima 15:24-28
Potom će, na kraju, nakon što uništi svaku upravu i svaku vlast i silu, predati kraljevstvo svojem Bogu i Ocu. 25 Jer on treba kraljevati sve dok Bog ne položi sve neprijatelje pod noge njegove. 26 Kao posljednji neprijatelj bit će uništena smrt. 27 Jer Bog je “sve podložio pod noge njegove”. A kad kaže da je ‘sve podloženo’, jasno je da je podloženo sve osim onoga koji mu je sve podložio. 28 A kad mu sve bude podloženo, tada će se i sam Sin podložiti onome koji mu je sve podložio, da Bog bude sve svima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Neko je ovde napisao da Bog nema pocetak a da Isus ima, sto znaci da je stvorenje.

Hajde da vidimo sta sam Bog Otac kaze za Isusa:

"A sinu ( Isusu ) govori : Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )

U ovom tekstu Bog Otac se obraca Isusu sa Boze, i kaze za njega da je njegov presto vecan i da je njegova palica vladalacka - palica pravde, da je on Bog isto kao i sam Otac, da je on Bog Sin u pocetku stvorio zemlju i nebo rukama svojim, i da je on Bog sin vecan, onaj isti kroz sve vekove i nepromenjiv za sva vremena.

Prema tome, ideja da je Isus stvorenje pada u vodu kada se sagleda ceo kontekst biblijskog ucenja o licnosti Gospoda Isusa Hrista u srarom i novom zavetu, i izjave koje izjednacavaju Isusa sa Bogom i pripisuju mu atribute koje poseduje i sam Bog Otac, sto znaci da je Isus ELOHIM ili JHWH - Bog starog zaveta zajedno sa Ocem, u novom zavetu nazvan ADONAI ili KIRIOS - GOSPOD.

Neki od ovih Bozanskih atributa koje poseduje sam Bog a spominju se u starom zavetu i u novom se pripisuju Isusu su sledeci:

- ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI
- CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR NAD GOSPODARIMA
- ONAJ KOJI JESTE
- STVORITELJ
- ONAJ KOJI SPASAVA - SPASITELJ
- PASTIR STADA
- GOSPODAR ZIVOTA I SMRTI
- ONAJ KOJI HODA PO TALASIMA MORSKIM
- VECNI BOG
- GOSPODAR CARSTVA...

Poslednja izmena:
Natrag