Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Zatim kada su sadukeji pitali Isusa, sta ce biti sa osobama koje su imale vise zena u starom zavetu, on je odgovorio:
''Jer o vaskrsenju niti ce se zeniti niti udavati NEGO SU KAO ANDJELI BOZJI NA NEBESIMA''. (Matej 22, 30).

DAKLE ISUS OVDE PRECIZNO KAZE DA CE LJUDI STAROG ZAVETA ZIVETI NA NEBU.
STAVISE ON KAZE DA SU ONI SLICNI ANDJELIMA.
:beee:
23 Toga su mu dana pristupili saduceji, koji kažu da nema uskrsnuća, i upitali ga: 24 “Učitelju, Mojsije je rekao: ‘Ako tko umre bez djece, neka se brat njegov oženi ženom njegovom i podigne potomstvo bratu svojemu.’ 25 Tako je kod nas bilo sedmero braće. Prvi se oženio i umro, a kako nije imao potomstva, ostavio je ženu svoju bratu svojemu. 26 Tako je bilo i s drugim i s trećim, sve do sedmoga. 27 Posljednja od svih umrla je žena. 28 Dakle, kojem će od te sedmorice o uskrsnuću ona biti žena? Jer svi su je imali.”
Nato im je Isus rekao: “U zabludi ste, jer ne poznate ni Pisma ni moć Božju. 30 Jer nakon uskrsnuća niti će se ženiti niti udavati, nego će biti kao anđeli na nebu

sadukeji su bili misljenja i takvog verovanja da nema uskrsenja kada covek umre, zato su hteli Isusa uhvatiti u zamci, i tu Isus ne precizira za ljude starog zaveta , vec kaze nakon uskrsnuca , a to vreme jos nije pocelo druze moj , tek treba da se ispuni
Dok je kao čovjek boravio na Zemlji, Isus je rekao: “Dolazi čas kad će svi u spomen grobovima čuti njegov glas i izići će, koji su činili dobro u uskrsnuće života, a koji su činili zlo u uskrsnuće suda” (Ivan 5:28, 29,
“Mnogi koji spavaju u prahu zemlje probudit će se” (Danijel 12:2, NS).
Onima na koje se odnosi to posebno buđenje pripadat će i sam Danijel, kome je anđeo rekao: “A ti idi svome kraju; počivat ćeš (spavati u smrti), ali ćeš ustati da primiš nagradu, na kraju dana” (Danijel 12:13,

? Martine riječi u vrijeme Lazareve smrti su zanimljive, jer u to vrijeme bogobojazni Židovi nisu imali druge nade, osim nade u zemaljsko uskrsnuće. Martina vjera očitovala se ovim riječima: “Znam da će on (Lazar) ustati u uskrsenju posljednjega dana” (Ivan 11:24, NS) Kao sto vidis i on ceka.

Ima jos tekstova, ali eto bar 2 da navedem..
:D:D:D

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sikimiki.
Da li smatras da ce i vino ili hrana koja ce se naci u carstvu nebeskom a koju ce spaseni jesti biti duhovne prirode onako kako ti tvrdis.

Da li je I mana koja je padala sa neba u pustinji koja predstavlja nebeski hleb bila duhovna.
Ako jeste kako su je Jevreji kupili I jeli, zar to nije bilo nesto materijalno.

Drugo, kako ce verni jesti, kojim zubima zvakati, ili kojim organima variti tu hranu ako je sve duhovna prozirna materija.

Prouci malo anatomiju coveku, I videces ko ovde prica bajke.

8306.jpg

"И узе чашу и давши хвалу даде им говорећи: пијте из ње сви;
Јер је ово крв моја новога завјета која ће се пролити за многе ради отпуштења гријеха.
Кажем вам пак да нећу отсад пити од овога рода виноградскога до онога дана кад ћу пити с вама новога у царству оца својега"
( Matej 26. 27 - 29 )

"И доћи ће од истока и запада и сјевера и југа и сјешће за трпезу у царству Божијему" ( Luka 13. 29 )

Bog je Duhovno besmrtno bice samo po sebi, covek je stvoren kao materijalno bice sa svim atributima koji cine anatomiju materijalnog bica.
Adam je stvoren kao materijalno bice, ali je padom izgubio besmrtnost i slavu svog prvobitnog oblicja, postao iskljucivo telesan bez prisustva slave Bozje i nebeske supstance.

Bog ce prilikom vaskrsenja uciniti ponovno stvaranje, stvorice savrsenog materijalnog coveka, besmrtnog I prosvetljenog Bozjom slavom - kao Adama u pocetku, a one koji zivi docekaju Hrista preobrazice u to isto oblicje.
Nece Hristos prilikom svog dolaska ubiti one koji ga zivi dockaju da bi iz njihovih tela izasao nekakav prozirni duh koji bi potom otisao na nebo, vec ce postojeca fizicka tela spasenih biti preobrazena u besmrtnost I slavu Bozju.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Ivan 3.13. Niko se ne pope na nebo osim koji siđe sa neba... Imajmo na umu da je ovaj stih samo deo razgovora između Isusa i fariseja Nikodima koji nije imao dve čuke u glavi da bi razumeo šta je duhovo a šta telesno. Nikodim je najverovatnije očekivao da će nastaviti da živi u istom telu jer nije razumeo šta je duhovno telo i drugo očekivao je da će da se nakon smrti odmah popeti na nebo. Isus mu je objasnio da to ne ide tako što ne znači da se pre Isusa niko nije teleportovao u duhovno telo. Akcenat na Mojsija, Iliju i Enoha. JS ne odgovara da je bilo ko pre Isusa uznet na nebo...razlog... time bi uveliko bio popunjen broj od 144000 koji su oni shvatili doslovno pa bi time za njihove pomazanike ostalo veoma malo mesta. .
Prema Ivanovom evanđelju, Isus je prvi put govorio o vječnom životu kad je razgovarao s farizejem Nikodemom. Rekao mu je: “Ako se tko ne rodi od vode i duha, ne može ući u kraljevstvo Božje.” Oni koji će ući u nebesko Kraljevstvo moraju se “ponovno roditi” (Ivan 3:3-5). Isus nije time zaključio razgovor s Nikodemom. U nastavku je govorio o nadi koja se pruža cijelom svijetu, odnosno svim ljudima. (Pročitaj Ivana 3:16.) Isus je govorio o nadi u vječni život koji njegovi pomazani sljedbenici dobivaju na nebu, a oni drugi na Zemlji.

: ”Nitko nije uzašao na nebo osim onoga koji je sišao s neba, Sina čovječjeg“?

Isus se u to vrijeme nalazio na Zemlji i još nije bio uzašao na nebo, odnosno vratio se tamo. Međutim, ono što znamo o Isusu i kontekst njegovih riječi pomoći će nam da shvatimo što je njima želio reći.
Isus je ”sišao s neba“ u tom smislu što je napustio duhovno područje, gdje je prije živio sa svojim Ocem, a u određeno vrijeme njegov je život bio prenesen u utrobu Marije da bi se rodio kao čovjek (Luka 1:30-35; Galaćanima 4:4; Hebrejima 2:9, 14, 17). Nakon smrti Isus je trebao biti uskrsnut kao duhovno biće i vratiti se k Jehovi. Stoga se kratko prije svoje smrti i mogao moliti: ”Oče, proslavi mene kod sebe slavom koju sam imao kod tebe prije nego je svijet postao“ (Ivan 17:5; Rimljanima 6:4, 9; Hebrejima 9:24; 1. Petrova 3:18).
Kad je Isus razgovarao s Nikodemom, farizejem i učiteljem u Izraelu, još se nije bio vratio na nebo. Dakako, do tada nijedan čovjek nije umro i uzašao u duhovno područje, na nebo. Sam Isus rekao je da je Ivan Krstitelj bio bez premca kao Božji prorok, ali ”tko je manji u nebeskom kraljevstvu, veći je od njega“ (Matej 11:11). A apostol Petar rekao je da se čak i vjerni kralj David otkako je umro nalazi u grobu, što znači da nije uzašao na nebo (Djela apostolska 2:29, 34). Postoji razlog zašto osobe koje su umrle prije Isusa, kao što su David, Ivan Krstitelj i drugi vjerni Božji sluge, nisu otišle na nebo. One su umrle prije nego što je Isus omogućio da ljudi uskrsnu u nebeski život. Apostol Pavao napisao je da je Isus, kao prethodnik, ’otvorio novi i živi put‘ u nebo (Hebrejima 6:19, 20; 9:24; 10:19, 20).
Budući da Isus još nije bio umro i uskrsnuo kad se obratio Nikodemu, što su onda značile njegove riječi: ”Nitko nije uzašao na nebo osim onoga koji je sišao s neba, Sina čovječjeg“? (Ivan 3:13). Obrati pažnju na kontekst, odnosno na ono što je Isus rekao Nikodemu.
Kad je taj židovski poglavar došao k Isusu pod okriljem noći, on mu je rekao: ”Zaista, zaista ti kažem: Ako se tko ponovno ne rodi, ne može vidjeti Božje kraljevstvo“ (Ivan 3:3). Nato ga je Nikodem upitao: ’Kako je to moguće? Zar se čovjek može po drugi put roditi?‘ Nije shvatio pouku koju mu je Isus želio prenijeti o ulasku u Božje Kraljevstvo. Je li mu to itko mogao razjasniti? Ljudi sigurno nisu, jer nitko nije bio na nebu, pa mu nije ni mogao objasniti bilo što o ulasku u Kraljevstvo. To je mogao samo Isus. Budući da je sišao s neba, bio je u mogućnosti govoriti o tome te poučavati Nikodema i druge.
Pitanje vezano uz ovaj biblijski redak ističe nešto važno u vezi s proučavanjem Božje Riječi. Nije mudro dozvoliti da počnemo sumnjati u Bibliju samo zato što nam je neki redak teško razumjeti. Redak koji ne razumijemo trebamo razmatrati u svjetlu drugih redaka, s kojima mora biti u skladu. Osim toga, često nam kontekst — okolnosti ili tema o kojoj tekst govori — može pomoći da dođemo do razumnog, logičnog objašnjenja retka koji ne razumijemo.:)

Da bi bilo jasnije i o čemu su razgovarali pročitajmo Zaharija 3.5.7.

Zah. 3.6. I anđeo Gospodnji zasvedoči Isusu govoreći : Ovako govori Jahve nad vojskama: Ako uzideš mojim putevima i ako uzdržiš šta sam naredio da se drži tada ćeš ti suditi domu mom i čuvaćeš trijemove moje ...

Ovaj stih iz Zaharije govori o čemu su Mojsije i Ilija razgovarali sa Isusom pred njegovo iskušenje koje se pretvorilo u pobedu nad smrću.
Ti stavci nemaju uopste veze sa Ilijom i Mojsijem.
Zaharija je svoju proročku službu započeo pozivajući Židove da se ‘vrate k Jehovi’ (Zaharija 1:3). Osam vizija koje je dobio nakon toga potvrdilo je da će narod imati Božju podršku tijekom gradnje hrama. . Jehova je rekao da hram neće biti dovršen “vojnom silom ni snagom, nego duhom njegovim” (Zaharija 4:6). Rekao je da će čovjek kojemu je ime Izdanak “sagraditi hram Jehovin” i “biti svećenik na prijestolju svojemu” (Zaharija 6:12, 13).
Stanovnici Betela poslali su svoje predstavnike da pitaju svećenike treba li i dalje postiti zbog pada Jeruzalema. Jehova je rekao Zahariji da će se žalovanje i post koji su držali četiri puta u znak sjećanja na nevolju koja je snašla Jeruzalem pretvoriti u “radost, veselje i svetkovine vesele” (Zaharija 7:2, 3; 8:19). Dvije objave koje su uslijedile uključivale su osude nad narodima i lažnim prorocima, mesijanska proročanstva i poruku o obnovi Božjeg naroda (Zaharija 9:1; 12:1).:)

Sikimiki.
Da li smatras da ce i vino ili hrana koja ce se naci u carstvu nebeskom a koju ce spaseni jesti biti duhovne prirode onako kako ti tvrdis.
Marko 4:34,
Uvijek im je govorio u usporedbama, a nasamo je učenicima svojim sve objašnjavao.
Evanđelje po Marku kaže da im Isus ”bez usporedaba (...) ništa nije govorio“

Da li je I mana koja je padala sa neba u pustinji koja predstavlja nebeski hleb bila duhovna.
Ako jeste kako su je Jevreji kupili I jeli, zar to nije bilo nesto materijalno.
:beee:Pa koliko znam ti Jevreji su bili zivi na Zemlji , dakle materijalni pa im je onda i trebala materijalna hrana, sta je to za Jehovu , Jehova je nacinio ceo svet materijalan , svemir ,zvezde ,zemlju, i td. sta je onda za njega Mana

Drugo, kako ce verni jesti, kojim zubima zvakati, ili kojim organima variti tu hranu ako je sve duhovna prozirna materija.
Pa nece ni jesti jer ce biti duhovni , nemoj biti smesan:D

Prouci malo anatomiju coveku, I videces ko ovde prica bajke.
Pricas price za decu , kakve veze ima sa duhovnim telom:D1Kor.15:
48 Kakav je onaj koji je načinjen od praha, takvi su i drugi koji su načinjeni od praha, a kakav je onaj koji je nebeski, takvi su i drugi koji su nebeski. 49 I kao što nosimo obličje onoga koji je načinjen od praha, nosit ćemo i obličje onoga koji je nebeski.
50 Ali ovo kažem, braćo: tijelo i krv ne mogu naslijediti kraljevstvo Božje, niti raspadljivost nasljeđuje neraspadljivost.

8306.jpg

Bog je Duhovno besmrtno bice samo po sebi, covek je stvoren kao materijalno bice sa svim atributima koji cine anatomiju materijalnog bica.
Slazem se:D
Adam je stvoren kao materijalno bice, ali je padom izgubio besmrtnost i slavu svog prvobitnog oblicja, postao iskljucivo telesan bez prisustva slave Bozje i nebeske supstance.
On je zavrsio karijeru:D

Bog ce prilikom vaskrsenja uciniti ponovno stvaranje, stvorice savrsenog materijalnog coveka, besmrtnog I prosvetljenog Bozjom slavom - kao Adama u pocetku,
Ali na Zemlji :D Psalam 37:11.
11 A krotki će posjedovati zemlju
i uživat će u obilju mira.
Matej5:5:
Sretni su krotki, jer će naslijediti zemlju.

ז

Nece Hristos prilikom svog dolaska ubiti one koji ga zivi dockaju da bi iz njihovih tela izasao nekakav prozirni duh koji bi potom otisao na nebo, vec ce postojeca fizicka tela spasenih biti preobrazena u besmrtnost I slavu Bozju.
Imas pobrkane loncice Isus dolazi u svojoj slavi da pobije gamad u bici od Harmagedona , a ko ce biti od spasenih na Nebo to je druga stvar i ko ce se probraziti u duhovno i to je drugo,:give_r:

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
:beee:
23Toga su mu dana pristupili saduceji, koji kažu da nema uskrsnuća, i upitali ga: 24“Učitelju, Mojsije je rekao: ‘Ako tko umre bez djece, neka se brat njegov oženi ženom njegovom i podigne potomstvo bratu svojemu.’ 25Tako je kod nas bilo sedmero braće. Prvi se oženio i umro, a kako nije imao potomstva, ostavio je ženu svoju bratu svojemu. 26Tako je bilo i s drugim i s trećim, sve do sedmoga. 27Posljednja od svih umrla je žena. 28Dakle, kojem će od te sedmorice o uskrsnuću ona biti žena? Jer svi su je imali.”
Nato im je Isus rekao: “U zabludi ste, jer ne poznate ni Pisma ni moć Božju. 30Jer nakon uskrsnuća niti će se ženiti niti udavati, nego će biti kao anđeli na nebu

sadukeji su bili misljenja i takvog verovanja da nema uskrsenja kada covek umre, zato su hteli Isusa uhvatiti u zamci, i tu Isus ne precizira za ljude starog zaveta , vec kaze nakon uskrsnuca , a to vreme jos nije pocelo druze moj , tek treba da se ispuni

Ti si ili slep ili ti trebaju naocare.
Kazes ''Isus ovde ne precizira za ljude starog zaveta''? o_O
Pa citas li ti tekst oni ga pitaju za stari zavet: ''Učitelju, Mojsije je rekao''.
Pa jos navode Mojsijev zakon, da ''brat treba da ozeni zenu ako mu stariji brat umre''. I onda pitaju: ''kojem će od te sedmorice o uskrsnuću ona biti žena? Jer svi su je svi imali''.
On im i odgovara u skladu sa tim, i u skladu sa kontekstom njihovog pitanja.
Eto ko vadi Reci Bozje iz konteksta, to radite vi Jehovini svedoci..

Dakle neosporivo je da je i pitanje i odgovor u tekstu, o ljudima iz starog zaveta.
Pa neces mi valjda reci da Oni njega pitaju za Stari Zavet a On im odgovara za Novi Zavet.
Pravis li ti Isusa maloumnim, ili pravis nas?

Sta hoces da kazes, nije precizirao, pa sad kao govori u globalu i za Novi i za Stari Zavet(pa ako i govori onda svi idu na nebo).
Pa shvatas li ti sta pricas, ovde je tema njihovog razgovora bila ''poligamija'', a mi u Novom Zavetu nemamo ''poligamiju'' , stoga njegov odgovor mora biti o ljudima iz Starog Zaveta. Ne moze pricati o Novom Zavetu.
Jesi nepismen?

Dakle: ''Jer kad vaskrsnu niti će se ženiti niti udavati, nego će biti kao anđeli NA NEBU.''
Sto znaci: Avram Isak i Jakov ce biti na nebu! Isto kao i svi patrijarsi i proroci.

Evo imas recimo iz Jevrejima poslanice da starozavetni ljudi idu na nebo:

(jev. 11:9): ''Vjerom dođe Avraam u zemlju obećanu, kao u tuđu, i u kolibama življaše s Isakom i s Jakovom, sunašljednicima obećanja toga. Jer cekase GRAD koji ima temelje, Kojemu je zidar i tvorac Bog''
Grad o kojem se ovde govori je ''nebeski'' grad. Dakle Avram je cekao ''nebeski Jerusalim''.

Nakon sto je naveo podvige svih starozavetnih patrijarha, Apostol Pavle na kraju kaze:

''U vjeri pomriješe svi ovi ne primivši obećanja, nego ga vidjevši izdaleka, i poklonivši mu se, i priznavši da su gosti i došljaci na zemlji.
Jer koji tako govore pokazuju da traže otačanstva.
I da bi se oni opomenuli onoga iz kojega izidjose, imali bi vremena da se vrate.
Ali sad bolje zele, to jest NEBESKO.
Zato se Bog ne stidi njih nazvati se Bog njihov; jer im pripravi grad.''(jev 13-16)

Vidim manipulises i Laodikejinim recima tj. citatima iz biblije. Kada Isus kaze: ''necu vise piti od roda vinogradarskoga do onoga dana, kada cu ga piti sa vama u carstvu nebeskom''
OVO TI NIJE PRICA(SIMBOLIKA) JER KAO PRVO ISUS SVOJIM UCENICIMA NIJE GOVORIO U PRICAMA VEC OTVORENO.
A kao drugo iz konteksta se vidi da to ne mogla biti prica.
PRESTANI DA LAZES!
Laodikeja je u pravu kada kaze da se u ovim stihovima vidi da ce ''i jesti i piti'' sto znaci da ce imati tela..

Gore pricas neke price i izvrces, stvarno me mrzi da pobijam svaku pojedinost u tvojoj lazi , jel bi mi trebalo da napisem citavu knjigu o tome, toliko ste sve povezali i uvezali, vrtite u krug, vadite citate iz konteksta i pravite pricu. Pa ste u svom umu stvorili pogresnu sliku, i cini vam se da je sve to logicno a ustvari je van konteksta biblije. Tebi nista ne vredi pricati, jer si i sam izmanipulisan.. Moj prethodni post gde sam ti objasnio sve detaljno, si preskocio jer nemas odgovor a odgovaras na ovaj zadnji koji i nije upucen tebi ? Stvarno is providan kad selektivno odgovaras na postove i pitanja :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Ti si ili slep ili ti trebaju naocare.
Kazes ''Isus ovde ne precizira za ljude starog zaveta''? o_O
Pa citas li ti tekst oni ga pitaju za stari zavet: ''Učitelju, Mojsije je rekao''.
Pa jos navode Mojsijev zakon, da ''brat treba da ozeni zenu ako mu stariji brat umre''. I onda pitaju: ''kojem će od te sedmorice o uskrsnuću ona biti žena? Jer svi su je svi imali''.
On im i odgovara u skladu sa tim, i u skladu sa kontekstom njihovog pitanja.
Eto ko vadi Reci Bozje iz konteksta, to radite vi Jehovini svedoci..

Dakle neosporivo je da je i pitanje i odgovor u tekstu, o ljudima iz starog zaveta.
Pa neces mi valjda reci da Oni njega pitaju za Stari Zavet a On im odgovara za Novi Zavet.
Pravis li ti Isusa maloumnim, ili pravis nas?
Prvo ponavljam pitali su ga Saduceji koji nisu verovali u uskrsnuce, jer su ga hteli iskusati, naravno da se misli na buduce vreme jer su i iz starog zaveta znali da uskrsenje na zemlji a nena nebu zbog isusovog stavka kojeg sam naveo vise puta , dakle niko pre njega a sto vise jos jedan stavak Jovana Krstitelja koji isto govori da niko pre iz starog zaveta
(Matej 11:12) A od dana Ivana Krstitelja sve do sada ljudi se svim silama žele domoći kraljevstva nebeskog, i oni koji se svim silama trude uspijevaju u tome. (znaci niko pre ako uopste razumes ):give_r:

.Onima na koje se odnosi to posebno buđenje pripadat će i sam Danijel, kome je anđeo rekao: “A ti idi svome kraju; počivat ćeš (spavati u smrti), ali ćeš ustati da primiš nagradu, na kraju dana” Danijel 12:13,

Zanimljivo je da se sama riječ ”uskrsnuće“ ne pojavljuje u Hebrejskim pismima, međutim nada u uskrsnuće tamo je jasno izražena. Naprimjer, razabiremo je u riječima koje je Job izgovorio usred svojih patnji: ”O da me hoćeš u grobu sakriti (...) da mi daš rok kad ćeš me se opomenuti!“ (Job 14:13). Slično tome, u Ozeju 13:14, čitamo: ”Od groba ću ih izbaviti, od smrti ću ih sačuvati; gdje je, smrti, pomor tvoj? gdje je, grobe, pogibao tvoja?“ U 1. Korinćanima 15:55, apostol Pavao citirao je ove riječi i pokazao da se prorečena pobjeda nad smrću postiže uskrsnućem. (Naravno, Pavao je u ovom retku govorio o nebeskom uskrsnuću.)
Budući da živi prestaju postojati prilikom smrti, Job je postavio značajno pitanje: ”Kad umre čovjek, hoće li oživjeti?“ Sâm Job odgovorio je ovako: ”Sve dane vremena koje mi je odredjeno čekaću dokle mi dodje promjena. Zazvaćeš [Jehova], i ja ću ti se odazvati; djelo ruku svojih poželjećeš“ (Job 14:14, 15).
”Onda reče Marta Isusu: Gospodine! da si bio ovdje ne bi moj brat umro. (...) Isus joj reče: brat će tvoj ustati. Marta mu reče: znam da će ustati o uskrsenju, u pošljednji dan“ (Ivan 11:21-24).
Dje.Ap.2:34.
Jer David nije uzašao na nebo, nego sam kaže: ‘Jehova je rekao Gospodinu mojemu: “Sjedi meni zdesna . (Ovde ti najbolje govori da ni David nije na nebo, vec da ima Zemaljsku nadu ):D:give_r:

Sta hoces da kazes, nije precizirao, pa sad kao govori u globalu i za Novi i za Stari Zavet(pa ako i govori onda svi idu na nebo).
Pa kome ce ostati zemlja ako svi odu na Nebo cemu je Jehova napravio ??? :D nije li molitva oce nas , da dodje kraljevstvo kako na nebu tako i na zemlji, nije li psalmist David rekao da ce krotki posedovati Zemlju;) mozes ti mnogo saznati od JS :)

Luka 10:21
21 U taj čas sveti je duh ispunio Isusa radošću i on je rekao: “Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, jer si ovo sakrio od mudrih i umnih, a otkrio maloj djeci. Da, Oče, jer ti si htio da tako bude.

(jev. 11:9): ''Vjerom dođe Avraam u zemlju obećanu, kao u tuđu, i u kolibama življaše s Isakom i s Jakovom, sunašljednicima obećanja toga. Jer cekase GRAD koji ima temelje, Kojemu je zidar i tvorac Bog''
Grad o kojem se ovde govori je ''nebeski'' grad. Dakle Avram je cekao ''nebeski Jerusalim''.
Patrijarsi Abraham, Izak i Jakov također su imali vjeru u Jehovina obećanja. Abraham je iskazao vjeru u Jehovina obećanja da će se sve obitelji zemlje blagosloviti posredstvom njega i da će njegovom sjemenu biti dana zemlja (1. Mojsijeva 12:1-9; 15:18-21). Njegov sin Izak i unuk Jakov bili su ’sunasljednici obećanja toga‘. Vjerom Abraham ’dođe u zemlju obećanu kao u tuđu‘ i očekivao je ”grad koji ima [prave] temelje“, Božje nebesko Kraljevstvo pod kojim će uskrsnuti u život na Zemlji (Jevrejima 11:8-10).

Vidim manipulises i Laodikejinim recima tj. citatima iz biblije. Kada Isus kaze: ''necu vise piti od roda vinogradarskoga do onoga dana, kada cu ga piti sa vama u carstvu nebeskom''
OVO TI NIJE PRICA(SIMBOLIKA) JER KAO PRVO ISUS SVOJIM UCENICIMA NIJE GOVORIO U PRICAMA VEC OTVORENO.
A kao drugo iz konteksta se vidi da to ne mogla biti prica.
PRESTANI DA LAZES!
Ja Lazem:D ako koza laze rog ne laze citaj sta pise
Uvijek im je govorio u usporedbama, a nasamo je učenicima svojim sve objašnjavao.
Laodikeja je u pravu kada kaze da se u ovim stihovima vidi da ce ''i jesti i piti'' sto znaci da ce imati tela..
Ako je tako da vas dvojica sve verujete doslovno i da nema simblocnosti u Bibliji , onda cu vas ja proglasti za dva najveca ljudozdera i kanibaliste , Da li Isusove reci znace iz stavka kojeg cu navesti doslovno :ludd/:
Ivan 6:53-55,
Zato im je Isus rekao: “Zaista, zaista, kažem vam, ako ne jedete tijelo Sina čovječjega i ne pijete krv njegovu, nemate život u sebi. 54 Tko se hrani tijelom mojim i pije krv moju, ima vječni život, i ja ću ga uskrsnuti u posljednji dan, 55 jer tijelo je moje prava hrana i krv je moja pravo piće. :warning:

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Prvo ponavljam pitali su ga Saduceji koji nisu verovali u uskrsnuce, jer su ga hteli iskusati, naravno da se misli na buduce vreme jer su i iz starog zaveta znali da uskrsenje na zemlji a nena nebu zbog isusovog stavka kojeg sam naveo vise puta , dakle niko pre njega a sto vise jos jedan stavak Jovana Krstitelja koji isto govori da niko pre iz starog zaveta
(Matej 11:12) A od dana Ivana Krstitelja sve do sada ljudi se svim silama žele domoći kraljevstva nebeskog, i oni koji se svim silama trude uspijevaju u tome. (znaci niko pre ako uopste razumes ):give_r:

.Onima na koje se odnosi to posebno buđenje pripadat će i sam Danijel, kome je anđeo rekao: “A ti idi svome kraju; počivat ćeš (spavati u smrti), ali ćeš ustati da primiš nagradu, na kraju dana” Danijel 12:13,

Zanimljivo je da se sama riječ ”uskrsnuće“ ne pojavljuje u Hebrejskim pismima, međutim nada u uskrsnuće tamo je jasno izražena. Naprimjer, razabiremo je u riječima koje je Job izgovorio usred svojih patnji: ”O da me hoćeš u grobu sakriti (...) da mi daš rok kad ćeš me se opomenuti!“ (Job 14:13). Slično tome, u Ozeju 13:14, čitamo: ”Od groba ću ih izbaviti, od smrti ću ih sačuvati; gdje je, smrti, pomor tvoj? gdje je, grobe, pogibao tvoja?“ U 1. Korinćanima 15:55, apostol Pavao citirao je ove riječi i pokazao da se prorečena pobjeda nad smrću postiže uskrsnućem. (Naravno, Pavao je u ovom retku govorio o nebeskom uskrsnuću.)
Budući da živi prestaju postojati prilikom smrti, Job je postavio značajno pitanje: ”Kad umre čovjek, hoće li oživjeti?“ Sâm Job odgovorio je ovako: ”Sve dane vremena koje mi je odredjeno čekaću dokle mi dodje promjena. Zazvaćeš [Jehova], i ja ću ti se odazvati; djelo ruku svojih poželjećeš“ (Job 14:14, 15).
”Onda reče Marta Isusu: Gospodine! da si bio ovdje ne bi moj brat umro. (...) Isus joj reče: brat će tvoj ustati. Marta mu reče: znam da će ustati o uskrsenju, u pošljednji dan“ (Ivan 11:21-24).
Dje.Ap.2:34.
Jer David nije uzašao na nebo, nego sam kaže: ‘Jehova je rekao Gospodinu mojemu: “Sjedi meni zdesna . (Ovde ti najbolje govori da ni David nije na nebo, vec da ima Zemaljsku nadu ):D:give_r:

Mat. 11:11, JB: “Zaista, kažem vam, između rođenih od žene ne usta veći od Ivana Krstitelja. A ipak, i najmanji u kraljevstvu nebeskom veći je od njega!” (Dakle, Ivan nakon svoje smrti nije otišao na nebo.)

Pa kome ce ostati zemlja ako svi odu na Nebo cemu je Jehova napravio ??? :D nije li molitva oce nas , da dodje kraljevstvo kako na nebu tako i na zemlji, nije li psalmist David rekao da ce krotki posedovati Zemlju;) mozes ti mnogo saznati od JS :)
Mat. 5:5: “Sretni su krotki, jer će naslijediti zemlju.”

2. Petr. 3:13: “Po obećanju njegovu očekujemo nova nebesa i novu zemlju u kojima će prebivati pravednost

Luka 10:21
21 U taj čas sveti je duh ispunio Isusa radošću i on je rekao: “Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, jer si ovo sakrio od mudrih i umnih, a otkrio maloj djeci. Da, Oče, jer ti si htio da tako bude.

Patrijarsi Abraham, Izak i Jakov također su imali vjeru u Jehovina obećanja. Abraham je iskazao vjeru u Jehovina obećanja da će se sve obitelji zemlje blagosloviti posredstvom njega i da će njegovom sjemenu biti dana zemlja (1. Mojsijeva 12:1-9; 15:18-21). Njegov sin Izak i unuk Jakov bili su ’sunasljednici obećanja toga‘. Vjerom Abraham ’dođe u zemlju obećanu kao u tuđu‘ i očekivao je ”grad koji ima [prave] temelje“, Božje nebesko Kraljevstvo pod kojim će uskrsnuti u život na Zemlji (Jevrejima 11:8-10).

Ja Lazem:D ako koza laze rog ne laze citaj sta pise
Ako je tako da vas dvojica sve verujete doslovno i da nema simblocnosti u Bibliji , onda cu vas ja proglasti za dva najveca ljudozdera i kanibaliste , Da li Isusove reci znace iz stavka kojeg cu navesti doslovno :ludd/:
Ivan 6:53-55,
Zato im je Isus rekao: “Zaista, zaista, kažem vam, ako ne jedete tijelo Sina čovječjega i ne pijete krv njegovu, nemate život u sebi. 54 Tko se hrani tijelom mojim i pije krv moju, ima vječni život, i ja ću ga uskrsnuti u posljednji dan, 55 jer tijelo je moje prava hrana i krv je moja pravo piće. :warning:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Prema Ivanovom evanđelju, Isus je prvi put govorio o vječnom životu kad je razgovarao s farizejem Nikodemom. Rekao mu je: “Ako se tko ne rodi od vode i duha, ne može ući u kraljevstvo Božje.” Oni koji će ući u nebesko Kraljevstvo moraju se “ponovno roditi” (Ivan 3:3-5). Isus nije time zaključio razgovor s Nikodemom. U nastavku je govorio o nadi koja se pruža cijelom svijetu, odnosno svim ljudima. (Pročitaj Ivana 3:16.) Isus je govorio o nadi u vječni život koji njegovi pomazani sljedbenici dobivaju na nebu, a oni drugi na Zemlji.

: ”Nitko nije uzašao na nebo osim onoga koji je sišao s neba, Sina čovječjeg“?

Isus se u to vrijeme nalazio na Zemlji i još nije bio uzašao na nebo, odnosno vratio se tamo.

Prvo da ispoštujem naslov ove teme o izbacivanju imena Jehova iz biblije. Ma koliko bili uvređeni JS reći ću da je sama biblija izbacila starozavetni naziv za Boga dolaskom Isusa Hrista.
Rimljanima 1. 4-5. po duhu svetosti postavljenom za Sina Božijeg u sili od uskrsa iz mrtvih Isusu Hristu Gospodu našem. 5. Njegovim smo posredstvom dobili blagodat i apostolstvo da za njegovo ime privodimo poslušnosti u veri sve narode.

Dakle kad se kaže za njegovo ime kaže se za ime Isusa Hrista a ne za ime Jehova. Bez obzira kako JS nazivali Boga Oca to nam ne može pomoći jer Bog Otac kojeg oni nazivaju Jehova je nedostupan bez posredstva Isusa Hrista. Ako to ne razumeju onda ne razumeju Hristovu misiju, žrtvu i srazmere Isusovog prisustva koje obuhvata na nebesima i na zemlji.

s-kodeks.jpg
S.Kodeks. Jovan 3.13.

Ovaj stih iz Jovana 3.13. ne bi toliko privlačio pažnju da nije postao neka granica za JS preko koje se ne može preći. Zato sam prilično razmatrao samo ovaj stih da bi što jasnije razumeo šta je Isus u stvari rekao. Našao sam najstariji prepis jevanđelja po Jovanu, starijeg nema. Origiginal tog prepisa izgleda baš ovako. Ne kažem da ne treba još proučiti samo ovaj stih ali iziskuje vremena a ja nisam baš sa vremenom u najboljim odnosima. Došao sam do jednog saznanja da u najstarijim prepisima kao što je ovaj sa slike u stihu nama reči popeo. Umesto " popeo "stoji reč popet ili ( bio) u nebesima ). Sad ako možemo razumeti taj prevod glasi ovako. ( I nijedan nije bio u na nebesima ako ne van od neba spustio, Sin čovečiji ) . Primećuješ koliko je to ne razumljivo za nas ali nije bilo za ljude kada je napisano. Da bi razumeli moramo reći ovako: I niko nije bio u nebesima ako se nije spustio sa nebesa, Sin čovečiji. Podsećam nema reči ( popeo ) za koju se kače JS.
Na dalje ako i uzmemo da je Isus granica pre koje niko nije mogao biti uznet na nebo onda teologija JS pobija samu sebe. Evo o čemu se radi. Enoha, Iliju i Mojsija su lako eliminisali govoreći da su preneti na neko drugo mesto a ne na nebo ali u tome ste nešta zaboravili. Po teologiji JS pre potopa na zemlju su obitavali duhovi i telu ljudi da bi imali seksualne odnose sa ženama od kojih su se rađali nefilimi. I to je ispravno protumačeno, slažem se. Ali ti duhovi koji su bili u ljudskom telu su se za vreme potopa vratili na nebo u duhovno područije. Kako sad možete reći da se niko nikada pre Isusa nije uzneo na nebo ? Vaša teologija kaže da jeste i to u nebrojenom broju a na drugom mestu ista ta teologija kaže da nije niko pre Isusa uzašao na nebo. Znači da nešta nije protumačeno kako treba a ponajpre ovaj stih Jovan 3.13.

Prilozi

• S. Kodeks.PNG
    S. Kodeks.PNG
    66,4 KB · Pregleda: 17
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
s-kodeks.jpg
S.Kodeks. Jovan 3.13.

Ovaj stih iz Jovana 3.13. ne bi toliko privlačio pažnju da nije postao neka granica za JS preko koje se ne može preći. Zato sam prilično razmatrao samo ovaj stih da bi što jasnije razumeo šta je Isus u stvari rekao. Našao sam najstariji prepis jevanđelja po Jovanu, starijeg nema. Origiginal tog prepisa izgleda baš ovako. Ne kažem da ne treba još proučiti samo ovaj stih ali iziskuje vremena a ja nisam baš sa vremenom u najboljim odnosima. Došao sam do jednog saznanja da u najstarijim prepisima kao što je ovaj sa slike u stihu nama reči popeo. Umesto " popeo "stoji reč popet ili ( bio) u nebesima ). Sad ako možemo razumeti taj prevod glasi ovako. ( I nijedan nije bio u na nebesima ako ne van od neba spustio, Sin čovečiji ) . Primećuješ koliko je to ne razumljivo za nas ali nije bilo za ljude kada je napisano. Da bi razumeli moramo reći ovako: I niko nije bio u nebesima ako se nije spustio sa nebesa, Sin čovečiji. Podsećam nema reči ( popeo ) za koju se kače JS.
Isus se u to vrijeme nalazio na Zemlji i još nije bio uzašao na nebo, odnosno vratio se tamo. Međutim, ono što znamo o Isusu i kontekst njegovih riječi pomoći će nam da shvatimo što je njima želio reći.
Isus je ”sišao s neba“ u tom smislu što je napustio duhovno područje, gdje je prije živio sa svojim Ocem, a u određeno vrijeme njegov je život bio prenesen u utrobu Marije da bi se rodio kao čovjek (Luka 1:30-35; Galaćanima 4:4; Hebrejima 2:9, 14, 17). Nakon smrti Isus je trebao biti uskrsnut kao duhovno biće i vratiti se k Jehovi. Stoga se kratko prije svoje smrti i mogao moliti: ”Oče, proslavi mene kod sebe slavom koju sam imao kod tebe prije nego je svijet postao“ (Ivan 17:5; Rimljanima 6:4, 9; Hebrejima 9:24; 1. Petrova 3:18).
Kad je Isus razgovarao s Nikodemom, farizejem i učiteljem u Izraelu, još se nije bio vratio na nebo. Dakako, do tada nijedan čovjek nije umro i uzašao u duhovno područje, na nebo. Sam Isus rekao je da je Ivan Krstitelj bio bez premca kao Božji prorok, ali ”tko je manji u nebeskom kraljevstvu, veći je od njega“ (Matej 11:11). A apostol Petar rekao je da se čak i vjerni kralj David otkako je umro nalazi u grobu, što znači da nije uzašao na nebo (Djela apostolska 2:29, 34). Postoji razlog zašto osobe koje su umrle prije Isusa, kao što su David, Ivan Krstitelj i drugi vjerni Božji sluge, nisu otišle na nebo. One su umrle prije nego što je Isus omogućio da ljudi uskrsnu u nebeski život. Apostol Pavao napisao je da je Isus, kao prethodnik, ’otvorio novi i živi put‘ u nebo (Hebrejima 6:19, 20; 9:24; 10:19, 20).
Budući da Isus još nije bio umro i uskrsnuo kad se obratio Nikodemu, što su onda značile njegove riječi: ”Nitko nije uzašao na nebo osim onoga koji je sišao s neba, Sina čovječjeg“? (Ivan 3:13). Obrati pažnju na kontekst, odnosno na ono što je Isus rekao Nikodemu.
Kad je taj židovski poglavar došao k Isusu pod okriljem noći, on mu je rekao: ”Zaista, zaista ti kažem: Ako se tko ponovno ne rodi, ne može vidjeti Božje kraljevstvo“ (Ivan 3:3). Nato ga je Nikodem upitao: ’Kako je to moguće? Zar se čovjek može po drugi put roditi?‘ Nije shvatio pouku koju mu je Isus želio prenijeti o ulasku u Božje Kraljevstvo. Je li mu to itko mogao razjasniti? Ljudi sigurno nisu, jer nitko nije bio na nebu, pa mu nije ni mogao objasniti bilo što o ulasku u Kraljevstvo. To je mogao samo Isus. Budući da je sišao s neba, bio je u mogućnosti govoriti o tome te poučavati Nikodema i druge.

Na dalje ako i uzmemo da je Isus granica pre koje niko nije mogao biti uznet na nebo onda teologija JS pobija samu sebe. Evo o čemu se radi. Enoha, Iliju i Mojsija su lako eliminisali govoreći da su preneti na neko drugo mesto a ne na nebo ali u tome ste nešta zaboravili. Po teologiji JS pre potopa na zemlju su obitavali duhovi i telu ljudi da bi imali seksualne odnose sa ženama od kojih su se rađali nefilimi. I to je ispravno protumačeno, slažem se. Ali ti duhovi koji su bili u ljudskom telu su se za vreme potopa vratili na nebo u duhovno područije. Kako sad možete reći da se niko nikada pre Isusa nije uzneo na nebo ? Vaša teologija kaže da jeste i to u nebrojenom broju a na drugom mestu ista ta teologija kaže da nije niko pre Isusa uzašao na nebo. Znači da nešta nije protumačeno kako treba a ponajpre ovaj stih Jovan 3.13.
Celo vreme govorimo o ljudskim telima koji nisu uskrsli pre Isusa, a ti govoris o duhovnim telima (zlim Andjelima) , koji su se materijalizirali i opet duhovno vratili na nebo napomijnem duhovno vratili a nikako telesni, jer su telesna tela napustili prema tome nemoj mesati te stvari, vec sam napisao jedan stavak gde jasno potvrdjuje da ni David koji je bio po bozijoj milosti nije uskrsnuo na nebo vec ceka buduce uskrsenje na Zemlji, sto isto znaci i za Mojsija ,Enoha, Iliju i td. Dje.Ap.2:34.
Jer David nije uzašao na nebo, nego sam kaže: ‘Jehova je rekao Gospodinu mojemu: “Sjedi meni zdesna
dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Istina - postoji zvanicna Adventisticka crkva, i reformni pokret Adventista sedmog dana, ali oni nemaju nikakve razlike u ucenjima, cak i saradjuju u zajednickim projektima i jedni druge nazivaju bracom i sestrama.
Podela je nastala iz organizacionih razloga, a ne iz doktrinalnih.
Kazes da ste jedinstveni i da nema podela medju vas adventista:D
Međutim, neki se priznati učenjaci iz Crkve adventista sedmog dana pitaju da li je doktrina o ”istražnom sudu“ utemeljena na Bibliji. Zašto gaje sumnje prema njoj? Ako si adventist sedmog dana, odgovor na to pitanje tiče se i tebe. No, prvo, što je to ”istražni sud“?
To je ono što naučavaju adventisti sedmog dana. No adventistička publikacija Adventist Review priznaje: ”Izraz istražni sud ne nalazimo u Bibliji.“

, dr. Cottrell kaže: ”Pitanje Danijela 8:14 ostaje i dalje jer se, barem dosad, nismo željeli suočiti s činjenicom da postoji jako realan problem u tumačenju. To se pitanje neće riješiti sve dok se pretvaramo da problem ne postoji, sve dok individualno i kolektivno, uporno držimo glave u pijesku svojih preuranjeno donesenih mišljenja“ (Spectrum, žurnal koji objavljuje Association of Adventist Forums).
Dr. Cottrell potiče adventiste da ”pažljivo ponovno istraže osnovne pretpostavke i načela tumačenja na kojima smo temeljili naše objašnjenje ovog — za adventizam — prijeko potrebnog retka u Pismu“. Ohrabrujemo adventiste da istraže doktrinu o ”istražnom sudu“ da bi vidjeli da li su njena uporišta čvrsto utemeljena na Bibliji ili su zasnovana na nestabilnom pijesku tradicije. Apostol Pavao mudro je poticao: ”Sve provjeravajte, što je dobro, zadržavajte“ (1. Solunjanima 5:20, 21, St).
Međutim, taj zaključak nije nov. Dr. Cottrell kaže da su godinama ”bibličari crkve bili jako svjesni egzegetskih problema u našem tradicionalnom objašnjenju sukoba Danijela 8:14 i 9. poglavlja Jevrejima“. Prije nekih 80 godina utjecajni je adventist sedmog dana E. J. Waggoner napisao: ”Adventističko učenje o svetištu s njegovim ’istražnim sudom‘ (...), praktički je nijekanje okajanja“ (Confession of Faith). Prije više od 30 godina takvi su problemi predočeni Generalnoj konferenciji, vodstvu Crkve adventista sedmog dana.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Kazes da ste jedinstveni i da nema podela medju vas adventista:D
Međutim, neki se priznati učenjaci iz Crkve adventista sedmog dana pitaju da li je doktrina o ”istražnom sudu“ utemeljena na Bibliji. Zašto gaje sumnje prema njoj? Ako si adventist sedmog dana, odgovor na to pitanje tiče se i tebe. No, prvo, što je to ”istražni sud“?
To je ono što naučavaju adventisti sedmog dana. No adventistička publikacija Adventist Review priznaje: ”Izraz istražni sud ne nalazimo u Bibliji.“

, dr. Cottrell kaže: ”Pitanje Danijela 8:14 ostaje i dalje jer se, barem dosad, nismo željeli suočiti s činjenicom da postoji jako realan problem u tumačenju. To se pitanje neće riješiti sve dok se pretvaramo da problem ne postoji, sve dok individualno i kolektivno, uporno držimo glave u pijesku svojih preuranjeno donesenih mišljenja“ (Spectrum, žurnal koji objavljuje Association of Adventist Forums).
Dr. Cottrell potiče adventiste da ”pažljivo ponovno istraže osnovne pretpostavke i načela tumačenja na kojima smo temeljili naše objašnjenje ovog — za adventizam — prijeko potrebnog retka u Pismu“. Ohrabrujemo adventiste da istraže doktrinu o ”istražnom sudu“ da bi vidjeli da li su njena uporišta čvrsto utemeljena na Bibliji ili su zasnovana na nestabilnom pijesku tradicije. Apostol Pavao mudro je poticao: ”Sve provjeravajte, što je dobro, zadržavajte“ (1. Solunjanima 5:20, 21, St).
Međutim, taj zaključak nije nov. Dr. Cottrell kaže da su godinama ”bibličari crkve bili jako svjesni egzegetskih problema u našem tradicionalnom objašnjenju sukoba Danijela 8:14 i 9. poglavlja Jevrejima“. Prije nekih 80 godina utjecajni je adventist sedmog dana E. J. Waggoner napisao: ”Adventističko učenje o svetištu s njegovim ’istražnim sudom‘ (...), praktički je nijekanje okajanja“ (Confession of Faith). Prije više od 30 godina takvi su problemi predočeni Generalnoj konferenciji, vodstvu Crkve adventista sedmog dana.

Međunarodna datumska granica zadaje muke onima koji vjeruju da se tjedni dan počinka mora držati u isto vrijeme u cijelom svijetu. Datumska granica je zamišljena linija koja se većim dijelom proteže kroz Tihi ocean i uglavnom prati 180. meridijan. Države sa zapadne strane datumske granice jedan su dan ispred onih s istočne strane.
Naprimjer kad je na Fidžiju i Tongi nedjelja, na Samoi i Niueu je subota. Dakle ako netko tko živi na Fidžiju drži subotu kao dan počinka, njegovi suvjernici na Samoi, koja je udaljena otprilike 1 140 kilometara, u to vrijeme rade jer je ondje petak.
Adventisti sedmog dana na Tongi drže nedjelju kao dan počinka zato što žele imati dan počinka u isto vrijeme kad i njihovi suvjernici na Samoi, koja je udaljena nešto više od 850 kilometara. No adventisti sedmog dana koji žive na Fidžiju, udaljenom od Tonge nešto manje od 800 kilometara, u to vrijeme ne počivaju jer je ondje nedjelja, a oni drže dan počinka subotom.

Natrag