Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus se molio zato što je postao čovjek "u svemu jednak osim u grijehu", To nije nikakav dokaz da nije Bog.

A amaterske teologije JS mi je preko glave. Isus će se pokoriti Ocu i to je navodno dokaz da Isus nije Bog. I žene će se pokoriti muževima, žene nisu ljudi po tome.

Da Isus se nije otimao da se isporedi sa Ocem, ali nije ni odbijao kada su Ga obožavali. Ovdje je bitno da li je Isus negirao kada su Ga obožavali ili optuživali da se ravna Bogu.

Isus je Gospod kao i Bog. Zato nije nikakva prevara kada se kaže za Boga da je Gospod. Avram Ga je tako zvao i mnogi. Ovdje je bitno poznavanje karaktera Boga koji se nalazi u imenu a ne samo pukog poznavanja imena.

Vi dokažite da Isus nije Bog, a prestanite dokazivati da je čovjek. Kada nađete kod Isusa izjave poput Pavlovih i Varnavinih kada su negirali da su Zevs i Apolon onda se javite pa dokažite da Isus nije Bog.

Svi trebaju da prizovu ime Božije i da se spasu. I prvi hrišćani su prizivali ime Isusovo.

Čije ime su prizivali prvi hrišćani?

Djela apostolska 9,14 On ima od velikih svećenika i punomoć okovati sve koji prizivlju ime tvoje.

Čije ime prvi hrišćani šire?

Djela apostolska 9,15 Gospodin mu odvrati: "Pođi jer on mi je oruđe izabrano da ponese ime moje pred narode i kraljeve i sinove Izraelove.

Za čije ime prvi hrišćani su stradali i oni kasnije???????????

Djela apostolska 9,16 Ja ću mu uistinu pokazati koliko mu je za ime moje trpjeti.

Čije ime prvi hrišćani šire i naravno oni kasnije???????

Djela apostolska 9,27 Tada ga Barnaba uze i povede k apostolima te im pripovjedi kako je Savao na putu vidio Gospodina koji mu je govorio i kako je u Damasku smjelo propovijedao u ime Isusovo.

Djela apostolska 9,28 Od tada se s njima slobodno kretao po Jeruzalemu i smjelo propovijedao u ime Gospodnje.
Isus znači YHWH je spasitelj. Svakako da se imenom Isusovim prenosi ime YHWH

Upravo zato je Bog ime Isusovo stavio iznad svih imena.

Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, Jovan 14,9

U SZ to je ime YHWH

Psalam 83:18

18 I neka znaju da si Ti, kome je ime Gospod (Jahve), jedini najviši nad svom zemljom.

Ko je iznad svih????????????

Ivan 3,31 Tko odozgor dolazi, on je iznad sviju; tko je sa zemlje, zemaljski je i zemaljski govori. Tko dolazi s neba, on je iznad sviju:

Dakle Isus je YHWH. Ako Isus nije YHWH, zar bi Bog dozvolio da se nečije drugo ime priziva, širi i radi njega strada????????

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
9 Zato ga je Bog i uzvisio i podario mu ime koje je iznad svakog drugog imena,

(10 da se u Isusovo ime prigne svako koljeno onih koji su na nebu i onih koji su na zemlji i onih koji su pod zemljom 11 i da svaki jezik javno prizna Isusa Krista za Gospodina na slavu Boga, Oca. )

stavak ti lepo kaze da nikada nije hteo da se izjednaci sa Jehovom sta hoces vise od toga , Sto se tice Tetragrama kojim se Jehova sam potpisao , hoces li mu ti nadenuti ime , tetragram koji se pojavljuje vise od 7000 puta u hebrejskim spisima ,a kako se cuje pa probaj ubaciti samoglasnike pa ces sam cuti,kod hebreja nije postojalo samoglasnici mislim da znas , Ivan kod nas - Johan kod Nemaca vec sam to objasnio jednom nije problem Jehova nas akzeptira bilo Jehova ili Jahve , vazno je da se to Ime prizove jer se ne moze niko spasiti ako ne prizove.

Evo sam si citirao što pokušavam da objasnim istaknuto crvenim slovima.

Niste vi to dobro razumeli tj. vaše glavešine a oni su vam preneli pogrešnu nauku o Hrišćanstvu. Poznat mi je vaš zvanični stav da molitve pripadaju samo Jehovi i da ih samo On sluša. Reći ću vam da to ne ide tako jer dok smo god nesavršeni i grešni Bog Otac ne želi da nas sluša bar direktno ali indirektno DA preko Hrista. Evo jedan lep stih koji govori da je tako :

Isaija 59.2. Nego bezakonja vaša rastaviše vas s Bogom vašim i grijesi vaši zakloniše lice njegovo od vas, da vas ne čuje.

Ovaj stih govori da je vaš zvanični stav u vezi toga netačan. Znači da sva obraćanja idu preko Hrista jer ON Hrist nas čuje i prosleđuje. To je kao kad pokušavate da uspostavite kontakt sa nekim ko je sa vama u zavadi, u stvari tako je. Ipak se obraćamo Bogu Ocu ali Hrist je za nas umesto Boga Oca. Sledeća stvar je što vi ne vidite da je sve iz starog zaveta pretočeno u Hrista pa i ime koje su upotrebljavali u starom zavetu. Kada pokušavate da oživite Ime koje je bilo pre Hrista time obezvređujete Hristovo ime koje je spasonosno. Ako je spasonosno starozavetno ime onda se odričemo imena Isusa Hrista drugačije ne može. Ustvari bilo kakvo vraćanje u vreme pre Hrista i pridržavanje starojevrejskih propisa je odricanje od Hrista i svodi se na judaizam.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Evo sam si citirao što pokušavam da objasnim istaknuto crvenim slovima.
Pa ne umes ti to objasniti,kratkovid si i uzimas stavke koje tebi odgovaraju kao i ovaj iz Iza.59.2.
Prvo postavio sam ti taj stavak da bi razumeo da Isus nije jednak po velicini sa Jehovom , posto ga stalno izjednacujete , i da ga je neko postavio na to mesto , Isus nije mogao sam sebe postaviti,drugo mi Isusa uvazavamo kao posrednika vec sam ti to napisao , i nema tu komentara .

Niste vi to dobro razumeli tj. vaše glavešine a oni su vam preneli pogrešnu nauku o Hrišćanstvu. Poznat mi je vaš zvanični stav da molitve pripadaju samo Jehovi i da ih samo On sluša. Reći ću vam da to ne ide tako jer dok smo god nesavršeni i grešni Bog Otac ne želi da nas sluša bar direktno ali indirektno DA preko Hrista.
Pa ako ne idu molitve kod Jehove i ne pripadaju Jehovi , zasto nas je bas Isus naucio da se molimo njegovom Ocu.( U Oce nas je naucio da se molimo njegovom Ocu i da nam Jehova oprosti na grehe).
Molio se kad ga je jedan od učenika upitao: ”Nauči nas moliti se“, te ih je naučio Gospodinovu molitvu (”Oče naš“) (Luka 11:1-4; Matej 6:9-13) Ne znam kako su tebe tvoje glavesine naucile , a za moje treba da im kazes hvala jer su te mnogo naucili a ovde ih tajno pridikujes , tamo u skupstini zalazis u vuciju kozu ,a ovde ih kritikujes jer si Trojanac i ne mozes to izbiti iz glave jer te tvoje glavesine tako naucile.

Jehova je “onaj koji sluša molitvu”, kaže Psalam 65:2. Kazes da molitve ne pripadaju Jehovi, pa to je jos uvek ostalo to nije izmenjeno , Isus je samo kanal preko koga idu molitve a sve molitve idu kod Jehove .

Iv 16:23
 U taj me dan nećete ništa pitati. Zaista, zaista, kažem vam, ako zamolite što od Oca, dat će vam u moje ime

Evo jedan lep stih koji govori da je tako :
Isaija 59.2. Nego bezakonja vaša rastaviše vas s Bogom vašim i grijesi vaši zakloniše lice njegovo od vas, da vas ne čuje.

Ovaj stih govori da je vaš zvanični stav u vezi toga netačan. Znači da sva obraćanja idu preko Hrista jer ON Hrist nas čuje i prosleđuje.
Ovaj stih je iz starog zaveta , sto znaci da Isus jos nije dao svoju otkupninu , niti je dobio visok polozaj kod Oca, tako da sva obracanja nisu morala ici preko Hrista, u kom smislu Jehova nije hteo da cuje njihove molitve ne zato sto su nesavrseni i da ne zeli da ih slusa vec zato sto su cinili vise puta bezakonja i nisu slusali bozije zakone i savete na taj nacin Jehova ne zeli uslisavati njihove molitve ,a da je slusac molitvi nesavsenih ljudi to pokazuju mnogi stavci kao ovaj sto sam naveo u Psalmu 65:2. ,Ilija bi uslisen u molitvi , Mojsije , i td... pa cak i mnoge zene su bile uslisene u molitvi , tako da se ja ne slazem sa tvojim stavom da Jehova ne slusa molitve nesavrsenih i gresnih ljudi (pogledaj tvoje reci pod zeleno sam podvukao gore)

Nehe.1:11.
11 O, Jehova, molim te da uho tvoje pazi na molitvu sluge tvojega i na molitvu slugu tvojih koji se od svega srca boje imena tvojega! Molim te, pomozi danas sluzi svojemu da uspije i daj da mu se ovaj čovjek smiluje!”
1. Petrova 3:12
Jer oči Jehovine gledaju pravednike i uši njegove slušaju usrdne molitve njihove, a lice je Jehovino protiv onih koji zlo čine

Zatim se Ilija pomolio Jehovi: ”Neka danas poznadu da si ti Bog u Izraelu i ja da sam tvoj sluga, i da sam po tvojoj riječi učinio sve ovo. Usliši me, Gospodine [”Jehova“, NW], usliši me, da bi poznao ovaj narod da si ti Gospodine Bog, kad opet obratiš srca njihova“ (1. Carevima 18:29-37).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Da ne zaobilazimo mnogo pre svega ja nisam trojanac baš zbog te jednakosti koje ističe crkveno trojstvo. Mada trojanci ništa lošije nisu razumeli ličnost Boga kad se sve sabere i oduzme tu ste vi negde. Oni su omanuli u jednakosti tri osobe a vi u odvojenosti i razjedinjenosti istih . Sama logika govori da Hrist ne može položiti žrtvu za tuđe grehe osim ako ti koji su na prvi pogled tuđi u stvari On Sam. U tome se krije tajna Božije ličnosu u Jedinstvu a jedinstvo je u stvari Jedan. Ali dobro, da se vratimo na stari zavet koji vas zbunjuje moram odmah kratko i jasno reći da se Bog Otac kog vi nazivate Jehova uopšte nije pojavljivao ni u novom ni u starom zavetu, iza svega toga je Hrist. Bog Otac ako je prisutan na neki način i u novom i u starom zavetu prisutan je preko Hrista. Dakle i oni koji su upućivali molitve u starom zavetu i koje je Bog čuo to je sve bio Hrist "umesto" Boga Oca.
Bog Otac je nedokučiv kako u novom tako i u starom zavetu. Sa ljudima umesto Njega komunicira Hrist od početka a 29. god.N.E. se i predstavio i naglasio da preko njega deluje i uvek je delovao Bog Otac znači ne direktno nego indirektno preko Hrista. U prilog tome govori i stih koji naglašava da Izraelce preko Crvenog Mora nije preveo Bog Otac u smislu direktno nego Isus u ime i umesto Boga oca.

1. Korinćanima 10.4. i svi su pili isto duhovno piće jes su pili iz duhovne stene koja ih je pratila a ta stena beše Hristos.

Zapazi sad kako su vaši Oci preveli ovaj stih da bi zabašurali ono što u stvari govori.

NS. 1. Korinćanima 10.4. i svi su pili isto duhovno piće. Jer su pili iz duhovne stene koja ih je pratila, a ta stena je predstavljala Hrista. :rolleyes:

Ubačena je reč "predstavljala" da bi eliminisali Hristovo delovanje u starom zavetu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Ali dobro, da se vratimo na stari zavet koji vas zbunjuje moram odmah kratko i jasno reći da se Bog Otac kog vi nazivate Jehova uopšte nije pojavljivao ni u novom ni u starom zavetu, iza svega toga je Hrist. Bog Otac ako je prisutan na neki način i u novom i u starom zavetu prisutan je preko Hrista. Dakle i oni koji su upućivali molitve u starom zavetu i koje je Bog čuo to je sve bio Hrist "umesto" Boga Oca.
Dakle samo Isus je po tebi Bog ne postoji drugi ako sam te razumeo to je jedna te ista licnost , nemoj mi vrdati teovo te ono budi jasan jednom ko da vas razume covece sta pricate , te je on i Otac te je on i sin te je on sve sto se pojavljuje u pismima , hajde jednom budi jasan ,verujes li jos jednom da je on Isus jedini Bog i da nema drugoga to objasni konkretno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dakle samo Isus je po tebi Bog ne postoji drugi ako sam te razumeo to je jedna te ista licnost , nemoj mi vrdati teovo te ono budi jasan jednom ko da vas razume covece sta pricate , te je on i Otac te je on i sin te je on sve sto se pojavljuje u pismima , hajde jednom budi jasan ,verujes li jos jednom da je on Isus jedini Bog i da nema drugoga to objasni konkretno.

Zasto skreces temu i pitas ga gluposti, zasto mu nisi odgovorio na ovo:

''NS. 1. Korinćanima 10.4. i svi su pili isto duhovno piće. Jer su pili iz duhovne stene koja ih je pratila, a ta stena je predstavljala Hrista. :rolleyes:
Ubačena je reč "predstavljala" da bi eliminisali Hristovo delovanje u starom zavetu.''

Tu istu rec ''predstavljala'' ste ubacili i u tekst gde se govori o Euharistiji: ''uzmite i jedite jel ovo ''PREDSTAVLJA'' moje telo'' (Mt, 26, 26-28).
A Isus ne kaze tako nego kaze ''uzmite i jedite jel OVO JE MOJE TELO'' , to ste namerno dodali da bi podrzali svoje ucenje da se vino i hleb ne pretvara u doslovno ''Hristovo telo i krv'', prilikom euharistije...
Svasta vi radite u svom prevodu...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Zasto skreces temu i pitas ga gluposti, zasto mu nisi odgovorio na ovo:

''NS. 1. Korinćanima 10.4. i svi su pili isto duhovno piće. Jer su pili iz duhovne stene koja ih je pratila, a ta stena je predstavljala Hrista. :rolleyes:
Ubačena je reč "predstavljala" da bi eliminisali Hristovo delovanje u starom zavetu.''

Tu istu rec ''predstavljala'' ste ubacili i u tekst gde se govori o Euharistiji: ''uzmite i jedite jel ovo ''PREDSTAVLJA'' moje telo'' (Mt, 26, 26-28).
A Isus ne kaze tako nego kaze ''uzmite i jedite jel OVO JE MOJE TELO'' , to ste namerno dodali da bi podrzali svoje ucenje da se vino i hleb ne pretvara u doslovno ''Hristovo telo i krv'', prilikom euharistije...
Svasta vi radite u svom prevodu...
Pre svega pitanje nije bilo namenjeno tebi , drugo nauci se da neke termine kao Euharistija koji mnogi ne razumu na ovom forumu a ni ja pravilno izrazis , a kada mi revidiramo odnosno prevedemo u danasjni moderniji razumljiv jezik onda vam je krivo i izmisljate kako ubacujemo druge reci , ne bezim nikad od nikakvog odgovora kao ni tebi sve ti je odgovoreno , ja ti i sada ovo sto je podvuceno crvenim da je ispravno , Citat iz Mateja 26:26. je ispravno preveden
Doslovno: “je”. Grčka riječ estin ovdje ima smisao: “predočava, predstavlja, simbolizira”. Vidi bilješke za Mt 12:7 i 1Ko 10:4.
Sto se tice stiha koji je naveden pogledaj razlike malo pa ces videti

1. Korinćanima 10.4. i svi su pili isto duhovno piće jes su pili iz duhovne stene koja ih je pratila a ta stena beše Hristos.
vas prevod.

NS. 1. Korinćanima 10.4. i svi su pili isto duhovno piće. Jer su pili iz duhovne stene koja ih je pratila, a ta stena je predstavljala Hrista.
Nas prevod.
Sada ja pitam tebe pesnice sta je razumnije iz ova dva stiha , da li je ta stena stvarno Hristos u vasem prevodu , da li je bio kamen :)ili stena doslovno , koliko je razumnija nasa rec koja zaista pokazuje da je ta stena predstavljala samo Isusa,a koja predocava Isusa sa stavkom iz Mat.26:26. u Novom Zavetu.

Ja ocekujem odgovor od njega koji nisam jos dobio na moje pitanje , a ti se nemoj ubacivati jer nije pristojno.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

Objasnio sam konkretno i pitam se kad ne razumete ovo što sam konkretno objasnio kako ćete tek razumeti bibliju. Rekao sam konkretno da je Isus iza svega od stvaranja zemlje, čoveka, biblije svega vidljivog i onog što je za nas ne vidljivo...izuzimajući nečiste životinje. To je ogromna moć ravna Božanskoj moći. I verujem da Isus ima Oca iznad sebe koji u svemu što se dešava na zemlji što vidimo deluje preko Isusa. Nedokučiv je i neprimereno je nazivati ga bilo kakvim imenom. Umesto njega nama je Bog Isus sve dok se ne ispuni proročanstvo kada Isus dovodi u red ceo ovaj nered i kada uništi smrt kao poslednjeg neprijatelja tada predaje vlast Bogu Ocu i tek tada možemo znati njegovo ime do tada ne. Zar ovo nisam konkeetno rekao ? Primer da je Isus Stena koja je štitila Izraelce na njihovom putu je samo jedan primer ima ih još. Sledeći primer je kompletni psalmi. Kada ih čitaš imaj na umu da to što je napisano ne govori David nego Isus. Ima još primera ali za sad toliko.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Objasnio sam konkretno i pitam se kad ne razumete ovo što sam konkretno objasnio kako ćete tek razumeti bibliju. Rekao sam konkretno da je Isus iza svega od stvaranja zemlje, čoveka, biblije svega vidljivog i onog što je za nas ne vidljivo...izuzimajući nečiste životinje.
Slazem se stobom u ovome da stoji iza stvaranja kako Makro tako i Mikro sveta ali nije bio sam niti je mogao sam to ciniti bez Oca da se razumemo , a za ovo izuzimajuci neciste zivotinje kako to mislis objasni ???? mislis te zivotinje su se same od sebe stvorile nije ih Isus i Jehova stvorio .

To je ogromna moć ravna Božanskoj moći.
Tu se ne slazem stobom , Isus sam priznaje da je Otac veci od njega , i on Isus nije ravan njemu.
Ivan 14:28
28 Čuli ste da sam vam rekao: ‘Odlazim i vratit ću se k vama.’ Ako me ljubite, radovat ćete se što odlazim k Ocu, jer je Otac veći od mene.

Nedokučiv je i neprimereno je nazivati ga bilo kakvim imenom.
Ovde se ne slazem sa tobom , Bog nije daleko ni od koga .Dj.Ap.17:27.

da traže Boga, ne bi li ga kako napipali i našli, iako nije daleko ni od koga od nas.

Psal.145:18.
Jehova je blizu svih koji ga prizivaju,
svih koji ga prizivaju u istini.

Jakov4:8.
Približite se Bogu, i on će se približiti vama!

Izaija 55:6.
Tražite Jehovu dok ga se može naći! Zovite ga dok je blizu

Umesto njega nama je Bog Isus
ne slazem se stobom u potpunosti.Mat4:10
Tada mu je Isus rekao: “Odlazi, Sotono! Jer pisano je: ‘Jehovu, Boga svojega, obožavaj i jedino njemu služi!’”
Mat"":36,37,38
36 “Učitelju, koja je najveća zapovijed u Zakonu?” 37 On mu je odgovorio: “‘Ljubi Jehovu, Boga svojega, svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojim!’ 38 To je najveća i prva zapovijed

Matej6:9
Molite se, dakle, ovako:
‘Oče naš, koji jesi na nebesima, neka se sveti ime tvoje! 10 Neka dođe kraljevstvo tvoje! Neka bude volja tvoja, kako na nebu tako i na zemlji!
Dakle sve se svodi na Jehovu , i da se to ime sveti za koje mi uvazavamo i danas te svetimo to Ime.

Jovan6:38.
Jer nisam sišao s neba da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me poslao.
1. Jov. 5:20
No znamo da je Sin Božji došao i dao nam razum da možemo upoznati pravoga Boga. Preko njegova Sina, Isusa Krista, mi smo u zajedništvu s pravim Bogom. To je pravi Bog i život vječni.

Jovan17:3.

A da bi dobili vječni život, trebaju dobro upoznati tebe, jedinog pravog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Krista.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pre svega pitanje nije bilo namenjeno tebi , drugo nauci se da neke termine kao Euharistija koji mnogi ne razumu na ovom forumu a ni ja pravilno izrazis , a kada mi revidiramo odnosno prevedemo u danasjni moderniji razumljiv jezik onda vam je krivo i izmisljate kako ubacujemo druge reci , ne bezim nikad od nikakvog odgovora kao ni tebi sve ti je odgovoreno..
Upravo zato sto si izbegao brojna moja pitanja i sto mi nisi dao ni jedan zadovoljavajuc odgovor, bas zato i ponavljam njegovo pitanje, zato sto izbegavas da odgovoris na sve ono sto je problematicno ili ne znas odgovor.

, ja ti i sada ovo sto je podvuceno crvenim da je ispravno , Citat iz Mateja 26:26. je ispravno preveden
Doslovno: “je”. Grčka riječ estin ovdje ima smisao: “predočava, predstavlja, simbolizira”. Vidi bilješke za Mt 12:7 i 1Ko 10:4.

Nece biti prijatelju, vasa biblija laze, dovoljno ti je da pogledas manuskripte sa grckim tekstom, probaj interlinearnu bibliju...
Ovaj izraz ἐστί (estin) znaci: jeste, je, postaje.. To su ti moguca znacenja.
Nemoguce je drugacije prevesti, to sto navodis (mt 12:7) i sl. nije dokaz da se ta rec drugacije prevodi, jer u tom tekstu se ta rec isto tako prevodi: ''kad biste znali sta ''JE'' to: milosti hocu a ne zrtve, ne bi ste osudili pravedne''. Neki prevodi su ovde upotrebili izraz ''kad bi ste znali sta ZNACI ovo:'', ne zato sto to grcki dozvoljava vec zbog razumevanja. A to sto vi neke reci kad vam to odgovara kopirate iz drugih prevoda to pokazuje da vas prevod i nije radjen sa originalnih jezika, nego je ''prevod drugih prevoda''.
Znaci nema osnove za ovakav prevod, cak ni kontekstualne a pogotovo ne gramaticke..
Doslovan prevod je pravi prevod, a ne proizvoljan ovakav kakav je vas. Zalosno je to sto ga toliko hvalite i varate neupucene, jer je on obican ''mix drugih prevoda''..

vas prevod.

NS. 1. Korinćanima 10.4. i svi su pili isto duhovno piće. Jer su pili iz duhovne stene koja ih je pratila, a ta stena je predstavljala Hrista.
Nas prevod.
Sada ja pitam tebe pesnice sta je razumnije iz ova dva stiha , da li je ta stena stvarno Hristos u vasem prevodu , da li je bio kamen :)ili stena doslovno , koliko je razumnija nasa rec koja zaista pokazuje da je ta stena predstavljala samo Isusa,a koja predocava Isusa sa stavkom iz Mat.26:26. u Novom Zavetu.

Pa lepo vi ste ubacili vasu rec koja vama odgovara da bi sakrili cinjenicu da je Isus Hristos bio ta Stena koja ih je pratila.
Znamo da je Izraelce pratio sam Bog u stubu od oblaka. I da ih je pratio svo vreme putovanja kroz pustinju, i vi sad da bi ste to sakrili zamenili ste rec ''bio'' sa ''Predstavlja''. Da li je Bog njih stvarno pratio u stubu od oblaka ili ne, ili je on samo ''Predstavljao'' taj oblak? Hoces reci da ih on nije stvarno pratio, da on nije stvarno ''Bio'' tamo? To tvrdis?
Kako samo mozete ovako da manipulisete?

Evo ti tekst:

πέτρα δὲ ἦν Χριστός.
Stena JE bila Hristos

Koristi se izraz EN , koja doslovno znaci: biti , je, jeste.
Ne moze se drugacije prevesti. Pogledaj grcki...
Eto sta vi sve necete raditi samo da bi ste sakrili Hristovo Bozanstvo..

Poslednja izmena:
Natrag