Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj PoelBuster
Donekle si u pravu,ali samo donekle.
Za orudje koje je ubilo Isusa koriste se grcke reci stavros i ksilon
Dok stavros oznacava uspravan kolac,dotle ksilon oznacava drvo.
Sta mislis zasto u Bibliji ne pise svuda krst?da je Isus razapet na krstu?
Zasto na mnogim mestima pise da je Isus obesn na drvo?
Jesi li ikada razmisljao o tome i kakav odgovor imas?
Evo ti neki citati...
Dela apostolska 5:30
Bog otaca naših podiže Isusa, kog vi ubiste obesivši na drvo
dela ap:10:39
I mi smo svedoci svemu što učini u zemlji judejskoj i Jerusalimu; kog i ubiše obesivši na drvo
dela ap:13:29
I kad svršiše sve što je pisano za Njega, skinuše Ga s drveta i metnuše u grob.
Galatima3:13
Hristos je nas iskupio od kletve zakonske postavši za nas kletva, jer je pisano: Proklet svaki koji visi na drvetu
Ovo su samo neki od mnogobrojnih stihova ,gde nas Vuk Karadzic pise o orudju koje je ubilo naseg Isusa

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Imam jedno pitanje: zasto na grobljima ima najvise necistih duhova, upravo tamo gdje ima i krstova najvise?
(pitanje nije s ciljem provokacije).

Član
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poruka
34
Kakvi bre necisti duhovi, pa na grobljima??? Boj se zivih, ne mrtvih. Ah, da imas nesto protiv umrlih hriscana, jer su krstovi na njihovim grobovima.
Kakva to pravoslavna Biblija? Sta valjas? Biblija je jedna. Nego sad je cool pljuvanje po pravoslavlju.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
misao:Kakvi bre necisti duhovi, pa na grobljima???
Zar ne postoji takvo vjerovanje? Pitao sam u skladu s tim vjerovanjem, nema potrebe da se vrijedjas.
Ah, da imas nesto protiv umrlih hriscana, jer su krstovi na njihovim grobovima.
Koliko mi je poznato i katolici, ali i neke druge religije imaju krstove, prema tome ne shvacam zasto se lociras samo na jedan pojam, na pravoslavlje?
Kakva to pravoslavna Biblija? Sta valjas? Biblija je jedna. Nego sad je cool pljuvanje po pravoslavlju.
Nisam nista napisao u vezi pravoslavne biblije, mozda na nekog drugog mislis?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
jurivaka:harrybonnot, kakve veze ima ovo pitanje sa temom na kojoj si ga postavio?
Ukoliko je naslov teme da je Novi svet najveca prevara, a u toj Bibliji se negira da je Isus razapet na krstu, onda pitam zasto se velica krst pogotovu kada se gledaju oni smijesni filmovi u kojim se krstovima rastjeravaju zli duhovi, i ptam s ekoja je prevara veca.
To je razlog sto sam postavio pitanje, na koje nisam dobio odgovor osim sumnjicenje.

Član
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poruka
34
Ukoliko je naslov teme da je Novi svet najveca prevara, a u toj Bibliji se negira da je Isus razapet na krstu, onda pitam zasto se velica krst pogotovu kada se gledaju oni smijesni filmovi u kojim se krstovima rastjeravaju zli duhovi, i ptam s ekoja je prevara veca.
To je razlog sto sam postavio pitanje, na koje nisam dobio odgovor osim sumnjicenje.

Nesto si pobrkao.
Ili te ne razumem.
Ja kazem, i nisam jedina, da je Novi svet, Biblija jehovinih svedoka prevara.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Pozdravljam moje prijatelje Jehovine svedoke

Izvinjavam se za ovu pauzu,mi za razliku od Jehovinih svedoka koji slave samo smrt,slavimo Hristovo rođenje pa sam bio malo u rodnom kraju,a tamo nema interneta :(
No da se vratimo na najveću prevaru,moram da kažem najveću zabludu i zbrku koju Sotona može da načini ovim jadnim i zavedenim ljudima.

U celom Novom Zavetu u prevodu Novi svet je ubačeno jako mnogo puta Jehova.
Ja bih hteo ovom prilikom da skrenem pažnju na jedno posebno mesto.

Otkrivenje1. 7 i 8

Evo,dolazi s oblacima i videće ga svako oko,čak i oni koji su ga proboli.I zbog njega će proplakati sva zemaljska plemena.Da,amin.
"Ja sam Alfa i Omega",govori Jehova Bog,Onaj koji jeste i koji je bio i koji dolazi,Svemoćni"

Obratite dobro pažnju,o kome se ovde radi?
Ko će doći na zemlju?

Po učenju Jehovinih svedoka,Isus sa glasom Anđela(što oni smatraju za jedan od dokaza da je Isus Arhanđeo Mihajlo) će doći .
A nigde u celoj Bibliji nema ni jednog mesta gde piše da je Isus Arhanđel Mihajlo,molim da me ispravite ako znate to mesto gde piše :)

Koliko ja ovde vidim Jehova je taj koji dolazi.Kako Jehovini svedoci objašnjavaju ovo?
Verovatno im je Kula stražara (čitaj Sotona) spakovala objašnjenje koje može da proguta samo Jehovin svedok.
Na svu sreću svi oni koje interesuje ova tema mogu da sami odluče šta će da misle :)

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Za PoelBustera
Drago mi je da nas nisi zaboravio,i da si se vratio u svoj rodni kraj,barem za kratko.Nadam se da si se lepo proveo kod svojih,i da si opet na forumu sa svojim mnogobrojnim optuzbama.Ne zameram ti,mnogi si imali stav kao i ti dok nisu culi odgovor.

Otkrivenje 1:7,8
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.(V.K)

Sta tebe buni?Buni te sto umesto reci Gospod,pise Jehova?
Pa da je Vuk razumeo da treba da pise Isus,pisao bi Isus.,ili barem Gospod isus.
JS su vratili Bozje ime Jehova svuda odakle je nepravedno izbaceno.Bozje ime je veoma bitno i da bi se napravila razlika izmedju DVA GOSPODA.kao na primer u
Psalmu 110:1,2 "Rece Gospd Gospodu mojem" Kako se zove prvi,a kako drugi Gospod?
Ako mislis o bukvalnom "dolasku gospoda"to ne pije vodu.Isus je jasno rekao svojim ucenicima u Jovan 14:19
"Još malo i svet mene više neće videti; a vi ćete me videti; jer ja živim, i vi ćete živeti."U skladu sa tim i "oblacima govori se o Nevidljivom dolasku ili prisutnosti Gospoda Isusa.Zar nije bolji pogled na zemlju sa neba?
Pod tim Dolaskom se predocava IZVRSENJE JEHOVINOG SUDA NAD NARODIMA.,a ne bukvalan silazak na zemlju.
Kad se prica o arhandjelu Mihailu,sta mislis kako se Isus zvao pre nego sto je dosao na zemlju???Nemoj samo reci da nije imao svoje ime.
Povezi zatim sa otkrivenjem 12:7 Ko je onaj ko predvodi andjele na nebu u ratu sa sotonom i njegovim demonima kad su zbaceni sa neba ? Biblija govori o Mihailu,a ne o Isusu.
Ko je arhandjel Mihailo iz Judine poslanice 9 stih?
Ko je veliki knez Mihailo iz danila 12:1
"A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi".
Zasto ti je problem da prihvatis da je isus taj arhandjel Mihailo?
U suprotnom mozda mislis da je Isus bukvalno "jagnjence",jer se Isus u vise prilikuje imenuje i kao JAGNJE Bozje.
Kad bi raskrstio sa tom atanasijevskom naukom o trojstvu bilo bi ti mnogo lakse da razumes i prihvatsi celu Bibliju.
Sta ti jos nije jasno,samo optuzuj,dobices odgovor.,i tvoje optuzbe ce se pokazati kao besmislene...

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Dragi Rise,
nastupaš stvarno u duhu Jehovinih svedoka.
Puno pisanja ali sve služi samo da se zapričava i odvrati od činjenica :)

Ja te molim da mi objasniš ova dva stiha.

Evo,dolazi s oblacima i videće ga svako oko,čak i oni koji su ga proboli.I zbog njega će proplakati sva zemaljska plemena.Da,amin.
"Ja sam Alfa i Omega",govori Jehova Bog,Onaj koji jeste i koji je bio i koji dolazi,Svemoćni"

Sad mi objasni po učenju Jehovinih svedoka kako objašnjavate ova dva stiha?

Dali znamo koga su proboli?Isusa jel tako?
Ako je on u ovom stihu Jehova Svemogući kako onda može da bude Arhanđeo Mihajlo?

I sva ta zaluđivanja sa Arhanđelom... postoji hijerarhija i u toj hijerarhiji ima i general odnosno Arhanđeo ali Bog je jedan.
Vaše objašnjenje je da je Isus Mihajlo zato što se bori sa Sotonom?
Isus je u Mateju 4.10 jasno NAREDIO Sotoni da ide od njega.

Kad bi ti prijatelju raskinuo sa Kulom i počeo da razmišljaš svojom glavom (za koju uopšte ne sumnjam da je inteligentna) ukapirao bi da je sve što ti servira Kula samo velika Sotonina prevara.

Koliko su moje optužbe osnovane i tvoji odgovori realni neka presudi za sebe svako ko ovo čita :)

Natrag