Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nesto si pobrkao.
Ili te ne razumem.
Ja kazem, i nisam jedina, da je Novi svet, Biblija jehovinih svedoka prevara.
Nisam pobrkao. Jehovinim svjedocima se zamjera sto ne vjeruju u raspelo, krst.
S druge strane krstom se izgone zli duhovi?
S trece strane najvise zlih duhova ima na grobljima gdje je i krstova najvise!
Ne znam sa je veca prevara: krst ili Novi svet.

(I Sveto pismo i Novi svet imaju kojekavih stvari koje su neodrzive, ali o tom se moze na nekoj drugoj temi).

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Za Poelbustera
Nauci prvo da razlikujes oca od sina.
kao sto ste ti i tvoj otac dve potpuno razlicite osobe,tako su isto i Isus i Jehova.
Ako te buni "kako ce ga videti oni koji su ga proboli"
to se odnosi na sve danasnje potomke koji se tako ponasaju prema njegovioj braci ili prijateljima,prema mateju25:31-46
"....40.I odgovarajući car reći će im: Zaista vam kažem: kad učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste.
45.Tada će im odgovoriti govoreći: Zaista vam kažem: kad ne učiniste jednom od ove moje male braće, ni meni ne učiniste.

Sto se tice arhandjela Mihaila,to je Isusovo ime dok je na nebu,pored svog oca Jehove Boga.Nije to moje vidjenje ,vec biblijsko,arhandjeo znaci prvi andjeo ili predvodnik andjela,a Jehova Bog nije andjeo,dok Isus jeste prvi Bozji andjeo.

Kad citiras stih kao naprimer Matej 4:10,potrudi se da procitas i kontekst da ne bi dolazio u zabludu.
Ako procitas 9 stih videces sta mu je sotona rekao_Opsirnije je u Luki4:4-8
I izvedavši Ga đavo na goru visoku pokaza Mu sva carstva ovog sveta u trenuću oka,
I reče Mu đavo: Tebi ću dati svu vlast ovu i slavu njihovu, jer je meni predana, i kome ja hoću daću je;
Ti, dakle, ako se pokloniš preda mnom biće sve tvoje,
Da mu nije mozda Isus dao svu vlast na ovome svetu?
Sto se moci tice Isus ima ogromnu moc i to je mnogo puta i dokazao.
Kazes da je naredio Sotoni,to je tacno,i ovaj se iznova vracao...U svakom slucaju Isus ima mnogo vecu moc od sotone
To je primer i za nas danas da molimo Jehovu Boga ,preko svog sina isusa Hrista da ukloni djavola od nas.
Eh ,kad bi se okanio tog prokletog atanasijskog verovanja o trojstvu,bilo bi ti mnogo lakse da razumes mnoge stvari iz Biblije.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
RIS BG:
Sto se tice arhandjela Mihaila,to je Isusovo ime dok je na nebu,pored svog oca Jehove Boga.Nije to moje vidjenje ,vec biblijsko,arhandjeo znaci prvi andjeo ili predvodnik andjela,a Jehova Bog nije andjeo,dok Isus jeste prvi Bozji andjeo.
Imas li citat iz Biblije kojim mozes da dokazes svoju recenicu?

I reče Mu đavo: Tebi ću dati svu vlast ovu i slavu njihovu, jer je meni predana, i kome ja hoću daću je;
Ti, dakle, ako se pokloniš preda mnom biće sve tvoje,
Da mu nije mozda Isus dao svu vlast na ovome svetu?
Valjda je iz ovoga sasvim jasno da Djavo posjeduje vece moci, cim moze on davati Isusu vlast? Ali Isus ima druge moci: odanost Bogu! Sto ce reci da Isus nije Bog, inace mu djavo ne bi mogao doci u blizinu. Ali nije ni arhandjeo. Sta ce arhandjelu bilo kakvo zemlajsko bogatstvo i vlast?Zar bi djavo i njemu mogao prici?
Onda Isus nije ni sin jer bi imao vlast bez kusanja. Sve slijedi iz ovih recenica koje si postirao, a ne iz moje glave.
Mozda sam te zaduzio da odogovris na mnogo pitanja. Ako smatras da jesam i da mozes odgovoriti, onda se potrudi da doneses odgovarajuce stavke iz Biblije koje imaju vezu u SZ.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
zdravo dragi prijateji ja sam FAKY javljam se iz svedske govorim 3 jezika ruski srpskohrvatski i svedski nemojte mi zamerati za gramatiku jer nisam odrasto u srbiji da bih je znao tako dobro kao vi.Dugo pratim vas forum gde se raspravljate dali je isus bog ili andjeo?imam dva pitanja;ko je kome rekao u 1 mojsijevoj 1:26.Da nacinimo coveka po svojemu oblicju, kao sto smo mi !!! pazite ovde je mnozina kao sto smo mi !!! znaci da su ravni ili isti !!! dalje 1 mojsijeva 1:27 i stvori bog coveka po oblicju svojemu,i po oblicju stvori ga;musko i zensko stvori ih. Pazite ovde je jednina !!! Pitanje je ko se kome obratio za stvaranje coveka jahve bog gospodu isusu ili gospod isus bogu jahve !!!pazite "kao sto smo mi" I stvori bog coveka po oblicju svojemu. 2 Pitanje ko je dosao kod avrama da mu donese vest da ce sara imati sina 1 mojsijeva 18:1-33 a glavni stihovi su ovi 18:13,17,33.Ali bilo bi dobro da procitate celu glavu zbog razumevanja.Jer je napisano da niko nikad nije videpo boga jer bog je duh i svi bi poginuli, znaci da je to bio gospod isus hrist a na gori sinaj jahve se javio mojsiju u obliku vatrenog grma zasto zato sto je jahve duh a gospod se javio u telu avramu to znaci da je sve vreme avraam razgovarao sa gospodom!!!SETITE SE KAD JE ISUS REKAO FARISEJIMA JA SAM ZNAO AVRAMA PRVI I MNOGO PRE VAS A ONI MU REKOSE NEMAS NI 50 GODINA A ZNAS AVRAMA BOGOHULNIK I HTEDOSE DA GA UBIJU !!! Hteo bih da upozorim da sam novi na ovom forumu po ocu i majci sam pravoslavni bio po svojoj volji sam studirao s jehovinim svedocima nekoliko godina ali sam i njih odbacio zbog izmenjenja mnogih stihova u prevodu novi svet. Proucio sam i grcke i jevrejske monoskripte i izvorne tekstove sto se tice krsta i stuba uopste nije vazno gde je razapet i to nisu simboli hriscanstva pravi hriscani znaju da je jedini simbol hriscanstva riba i tako su se svi hriscani u prvom veku identifikovali no niko nikad nije nosio pravi simbol hriscanstva ribu oko vrata.Sto se tice krsta njega je postavila katolicka crkva u trecem veku a stub jehovini svedoci u 18 veku a jedini verni simbol hriscanstva kojeg su koristili prvi hriscani to jest pravi apostoli u prvom veku je riba.A ucrkvu neidem upravo zbog 2 mojsieve 20:1-5!!! a s jehovinim svedocima ne studiram zbog2 mojsieve 20:7 ne uzimaj ime gospoda boga tvoga; jer necepred gospodom biti prav ko uzme ime njegovo uzalud.A JS su ga stavili u novi svet i sada ga svi hule i pljuju ko stigne:na primer jehovisti,JS su ovakvi ili onakvi ili nosi se sa svojim jehovom PM, ili odvratni ste i vi i vas jehova itd.A to upravo odgovara "SOTONI" toliko za sada pozdrav svima na forumu a posebno "POELBUSTERU" Poelbuster mnogo sam ti zahvalan za tvoje linkove,pitanja i odgovore jer sam sve proverio sto si postavio i sve je tacno 100% pozdrav svima "FAKY"

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
.A ucrkvu neidem upravo zbog 2 mojsieve 20:1-5!!! a s jehovinim svedocima ne studiram zbog2 mojsieve 20:7 ne uzimaj ime gospoda boga tvoga; jer necepred gospodom biti prav ko uzme ime njegovo uzalud.A JS su ga stavili u novi svet i sada ga svi hule i pljuju ko stigne:na primer jehovisti,JS su ovakvi ili onakvi ili nosi se sa svojim jehovom PM, ili odvratni ste i vi i vas jehova itd.A to upravo odgovara "SOTONI" toliko za sada pozdrav svima na forumu a posebno "POELBUSTERU" Poelbuster mnogo sam ti zahvalan za tvoje linkove,pitanja i odgovore jer sam sve proverio sto si postavio i sve je tacno 100% pozdrav svima "FAKY"

Slažem se da nije hrišćanin samo onaj koji ide u crkvu niti je pred JHWH prav onaj koji psuje i bezstidno huli na njegovo ime!
(možeš da obijasniš šta ti znači i na koga se odnosi "pred gospodom biti prav.." konkretno na kojeg gospoda od Svete Trojice se to odnosi?)

Ne slažem se sa tobom dragi moj da su ti Jehovini svedoci krivi što se pljuva, psuje i odvratno bestidno huli na Božije ime (to se lako može dokazati biblijskim stihovima da se to radilo i za vreme Hrista a to je druga tema) Šta više biblija naučava da će se to sve više i više raditi kako vreme prolazi
Stoni odgovara takvo huljenje na Jahvino ime slažem se no ipak biblija naučava da nije mogao sprečiti Hrista u objavljivanju božijeg imea i tako da ga proslavi u svetu.
A sada vama dragi moji (tebi i tvom bratu u veri POELBUSTERU) ja ću citirati pisma a vi to nama forumašima obijasnite šta se iz toga trebamo učiti?

Rimljana 10
11 Jer pismo govori: koji ga god vjeruje neće se postidjeti
12 Jer nema razlike među Jevrejinom i Grkom: jer je on Bog sviju, i bogat za sve koji ga prizivlju
13 Jer koji god prizove ime JHWH spašće se.
14 Kako će dakle prizvati koga ne vjerovaše? A kako će vjerovati koga ne čuše? A kako će čuti bez propovjednika?
15 A kako će propovijedati ako ne budu poslani? Kao što stoji napisano: kako su krasne noge onijeh koji donose glas za mir, koji donose glas za dobro!

Drugo
Ime Boga koliko je puta upisano u Rimljanima 10 i koliko puta ime našega Gospoda (Mastera Isusa Hrista)?

Isus je naučavao kako se svi mi trebamo moliti! vama dvojici pitanje:
Kažite nam čije ime ili koje ime vas dvoje svetite da biste se spasili?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
pozdrav ovde FAKY za Poelbustera uhvatili smo ih brate na jos jednom mestu gde su izmenili tekst ja znam da je kula strazare izmenila pola biblije. Pazi ovo prevod novi svet marko 1:1,2,3. (1 stih pocetak dobre vesti o "isusu hristu". stih 2 kao sto je napisano u isaiji:(EVO SALJEM SVOG GLASNIKA PRED TVOJIM LICEM KOJI CE PRIPREMITI TVOJ PUT) KOGA SALJE ? JOVANA ZA KOGA ZA GOSPODA ISUSA. 3 STIH NEKO VICE U PUSTINJI PRIPREMITE PUT JEHOVI? POPRAVITE MU STAZE) Smesno i strasno jer nema nikakve logike ako citas stihove redom.u svim prevodima pise "GOSPODU" samo kod njih pise JAHVE proverio sam i znas sta je jos smesno pogledaj jovan 1:18 u prevodu novi svet pise nijedan covek nikad nije video boga. jedinorodjeni bog koji je ocu najblizi."on ga je obznanio" isto jovan 1:23 ja sam glas onoga koji vice u pustinji: Poravnjnajte put jehovi,kao sto je rekao prorok isaija ludnica zar ne izmenice njima bog stihove njihove u knjizi zivota dosta za veceras pozdrav svima FAKY.

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

za AApocketz "VELIKI" pozdrav ne ljuti se sto sam zaboravio da te pomenem u tekstu ti si isto tako realan i dosta dobro znas o bibliji. ja verujem samo u jedinstveno ime kroz koje se mogu spasiti a to je isus hrist dela apos.4:11-12 ima i na druga mesta no trenutno neznam gde su.A sto se tice tebe ni ti ni drugi mi niste odgovorili na moja 2 pitanja ponavljam ko je kome reko da stvorimo coveka 1 mojs.1:26 i ko je stvorio coveka 1 mojs. 1:27 jahve ili isus pogledaj jovan 1:1-5,10,12,14. i ko je bio kod avrama bog jahve ili gospod isus znam da su jako teska pitanja ali mnogo mi znaci vase misljenje u forumu. Sto se tice svetog duha dali je duh duh ili dejstvujuca sila "PAZNJA" ako je sila onda nemoze da misli i da pomaze i da govori samo radi sta joj se naredi ako je duh sveti onda je licnost sto se vidi u otkrivenju 3:13,14 tako govoriamin,svedok verni i istiniti jovan 14:16,17-26 isto tako otkrivenje 2:7,11,17.Sto znaci duh govori ane nas bog jahve ili gospod isus hrist mi smo isusovi on nas je otkupio od oca i zato mi moramo da polazemo racune samo njemu i zbog toga je njegovo ime jedino na nebu i drugog nema za nas "POZDRAV OD FAKY" ZA POELBUSTERA Pogledaj otkrivenje 2:2,3.(za jehovine svedoke otkrivenje 2:4,5. ako mislite da ste svedoci niste ja vas dobro poznajem pravi svedoci su jevan po marku (16:16,17,18)VOLI VAS VAS BRAT PO GOSPODU ISUSU HRISTU ako sam nekog uvredio izvinjavam se u napred govorim samo istinu iz biblije jos jednom se izvinjavam zbog gramatike nisam ucio srpsku nego svedsku "Visis imorgon hej do"

Dodato posle 1 38 minuta:

Your submission could not be processed because you have logged in since the previous page was loaded.

Please reload the window.

za AApocketz odgovor na tvoje pitanje (možeš da obijasniš šta ti znači i na koga se odnosi "pred gospodom biti prav.." konkretno na kojeg gospoda od Svete Trojice se to odnosi?)
1) ja nikad nisam napisao da su njih troje jedno telo sa tri glave glupost otac je svemoguci bog on se predstavio mojsiju kao duh i on je napisao u 2 mojsijevoj 20:7(7 Ne uzimaj uzalud ime Gospoda Boga svog; jer neće pred Gospodom biti prav ko uzme ime Njegovo uzalud.)
eto zbog toga mi nije pravo sto ga svi govore i dobri i losi hule ga pazi oko cetiri hiljade godina amozda jos vise nisu smeli da ga izgovaraju bojali su se postovali su ime sveto a JS nisu se zapitali nikad sta ce biti oni kazu mi rekosmo ime bozje a oni ga hule i psuju i oni dobro znaju da nijedan nece preziveti zbog hule na ime!!! pola planete ce poginuti u bozjem gnevu a kome to najvise ide u prilog sotoni.
sto se tice boga sina pogledaj u novi svet jovan 1:18 ( 18 Boga niko nije video nikad: Jedinorodjeni bog koji je ocu najblizi on ga je "obznanio" )(jovan 11:25,26) sto se tice svtog duha on je verni svedok u svemu sto je isus stvorio jovan 3:6 (sto je rodjenood tela,telo je.Sto je rodjeno od duha duh je necudise sto sam ti rekao da se ponovo rodite u duhu.procitaj jovan 4:23,24. (23 Ali ide vreme, i već je nastalo, kad će se pravi bogomoljci moliti Ocu duhom i istinom, jer Otac hoće takve bogomoljce).-(24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.) laku noc pozdrav od FAKY.

Dodato posle 2 Sati 54 minuta:

za AApocketz i Poelbustera pozdrav od FAKY.
Hocu odmah da kazem da ja nemrzim JS na protiv imam mnogo prijatelja medju njima ponekad se sastajemo da diskutujemo ko je

u pravu za sada ja vodim sa 30:0 ja priznajem ime oca jahve sa strahopostovanjem priznajem bozansku titulu isusa i priznajem i priznajem svetog duha kao vernog pomocnika i svedoka dali su oni troje jedno u smislu od jednog duha ili dali je svako od njih posebna licnost ja to neznam i nije moje da se mesam to je licno nihova stvar. a savetovao bih ivama da se nemesate u to zazalicete.1 mojs.1:26 MNOZINA danacinimo coveka-1 mojs.1:27 i bog nacini coveka itd.jovan 1:5 znaci da je isus stvarao coveka po ocevom odobrenju. opet otac bog i sin bog razgovaraju kad je nimrod veliki pravio prvi vavilonski toranj i rekao je jedan iz njih ajde da im pomrsimo jezike i oni ce se razbezati po celoj zemlji jer neceju da razumeju jedni druge ko je to rekao neznam tacno ali mislim da je isus.posle toga jahve se javlja u duhu mojsiju u ognjenom zbunju.A isus dolazi kod avraama i sare i avraam prica sa gospodom oci u oci.isaija govori da ce "GOSPOD" da posalje glasnika da mu ocisti put i pjavljuje se jovan covek iz pustinje icisti gospodu put.Gospod dolazi u telu i on se ponizio i pred andjelima i pred sotonom,ljudima.Zato mu je jahve vratio prvobitni status bozanstva koje je izgubio zbog nas ljudi.Podcinio mu je sve andjele i sve sile na zemlji i nebu i vasioni,jer jehova je rekao sedi meni s desne strane dok ne polozim sve tvoje neprijatelje pod noge. Kad je jahve oslobodio izrael od faraona rekao im je da slave pashu u znak njihovog saveza.medjutim kada se isus pojavio na poslednju veceru on je rekao od danas se stari zavet prekida i dajem vam "NOVI ZAVET IZMEDJU MENE I VAS"znaci ako nije bog nije imao pravo da srusi jehovin zavet mislim ako nije ravan ocu i tako se rodio "NOVI ZAVET TO JEST JEVANDJELJE" prilikom njegove smrti u hramu se pocepala zaves gde su jevreji drzali stari zavet imislim da su se srusila jedan ili dva zida"GLAVNO"rekao je ko nebude jeo od tela moga i nebude pio od krvi moje nije samnom u zavetu to jest nece uci u carstvo bozje.A sto se tice dolaska on je rekao kad je odlazio u nebo sta se cudite tako kako ste videli da odlazim tako cu se i vratiti i jos u vecoj slavi.Ali isus je jasno upozorio da se nece vratiti dok se ne pojavi sin pogibelji to jest antihrist rekao je licimeri pitate kad cu doci kad vidite smokvu da cveta znate da ce prolece ili leto e pa kad vidite velike znake na nebu i promene na zemlji moj dolazak je blizu.Voleo bih da razumete sve ovo znam da je tesko ali svo je pismo duhom nadahnuto i korisno je za poucavanje i za ukoravanje.Pozdrav od FAKY."VOLIM VAS BRACO"

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Oooooooo, treba malo mozda usporiti ove zanesene iskaze, nemoguce se snaci u njima, toliko je nabacanog o krstu JS Isus anedjelima....
Mozda piatnje: Ko je Bog? Kako se zove sin? Koliko ima sinova?
Onima koji poznaju pismo nece biti tesko, oni znaju i gdje ce naci to sto pise.
Oni koji ne znaju govore napamet a takav govor nema tezine.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
OVDE faky JOS UVEK NISAM DOBIO ODGOVORE NA MOJA DVA PITANA PONAVLJAM:ko je kome rekao u 1 mojsijevoj 1:26,27 da nacinimo coveka.

pogledaj( JOVAN 1:1-14)
i ko je bio kod avraama kad vec sve znate a ja neznam kako kaze Harrybonnot pogledaj i citaj pazljivo (18 mojsijeva 18:1-33).

POZDRAV OD FAKY HEJ DO

za harrybonnot veliki pozdrav iz svedske od FAKY

Nazalost onaj koji poznaje bibliju odmah ce razumeti o cemu ja pisem i bez ukazanih stihova. Kao na primer AApocketz,Poelbuster itd.

Nazalost moraces da sam desifrujes bibliju ili uz nasu pomoc pogledaj najbolje poelbustera covek veoma razumno objasnjava sve o ocu sinu i svetom duhu amin.

Sto se tice ko je Otac a koje Sin a koje sveti duh jasno pise u bibliji da je otac JAHVE jedinosusni bog a sin jedinorodjeni bog (jovan 1:1-19).

Procitaj obavezno nemogu sve da pisem to je mnogo.

Asvti duh duh koji izlazi iz boga oca JAHVE i od njega izlazi sve isus je to mnogo puta objasnjavao i govorio procitaj (jovan 3:14-21).

Obrati paznju na stih( jovan 3:18,19)Koji njega veruje ne sudi muse,a koji ne veruje vec je osudjen,jer neverova u ime jedinorodjenog sina bozjeg.
Bog je duh (JOVAN 4:23,24) isto tako sam otac svedoci za sina (jovan 5:36,37)(jovan 6:33-64)a malo kasnije isus ce zakljuciti novu pashu s apostolima to jest jevandjelje.
i od tog dana mi smo isusovi i samo kroz njeg mi mozemo da se spasimo jer kako je isus i sam reka da nema drugog imena pod nebom ni na nebu ni pod zemljom da bi se covek spasio osim preko njega i ako trazite nesto od oca trazite samo u ime moje i dace vam se.

Pogledaj isto(jovan 8:18,22-25)(jovan 8:42-47)(OVI STIHOVI SU VEOMA VAZNI JOVAN 10:25-38)naravno ako ih budes razumeo potrudi se bice veoma dobro za tebe. (jovan 13:3,32,-14:10,11)sto se tice duha svetog citaj ove stihove i videces da sveti duh nije prosto dejstvujuca sila obrati veliku paznju(jovan 14:17,21,26-15:26,15:19-22-16:33,17:3-12,veoma vazni stih (jovan 20:27,28) toliko za danas.
nadam se da ces sada razumeti

VISIS IMORGON HEJ DO MIN KOMPIS SHENA FROM SWERIGE

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Никада нисам чуо за Библију Јеховиних свједока. А Исус и Отац су једно. Доказ: "Ја и Отац једно смо"(Јован 10,30) Име Исус дословно на јеврејском значи "Јахве" (Јехова што значи "Онај који постоји").

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Brate pokusacu da ti objasnim procitaj.Jovan 14:16,17,26 primetices da su oni svako za sebe no po susnosti oni su jedno.

isto tako jovan 13:3 jovan14:26 jovan 17:3
videces da isus govori o svetom duhu i o ocu jahve koji je susij -vecni a isus ja alfa i omega pocetak i kraj,isus ima pocetak on je rec jovan:1:-3 a jahve nema pocetak i on se nejavlja alfom i omegom.

pozdrav od FAKY swerige

izvinjavam se jovan 1:1-3

Dodato posle 16 minuta:

JEHOVA znaci ja sam susij to jest vecni a isus i svati duh ishode od njega direktno zato su oni jedno.

Zasto mi kazemo ovo mi je rodjeni brat i sestra zato sto smo iz jednog tela,a kad je samo od majke ili oca mi kazemo polu brat,a kad je poznanik onda je brat po coveku ili poveri itd

i nezaboravi nikad jahve je vecni a posle isusovog uskrsnuca i sam isus je dobio besmrtnost i jahve mu je sve predao u ruke.

zato je u otkrivenju jovan plakao kad je mislio da nema ko da otvori pecate a posle mu je andjeo reko da ima jagnje jer jedini on ijahve isveti duh su besmrtni,svi andjeli i demoni i ljudi su smrtni a posle amargedona i suda bozjega i andjeli i ljudi koje isus izabere dobice zivot vecni.

pozdrav od FAKY sw

Dodato posle 2 minuta:

a biblija jehovinih svadoka se zove "NOVI SVET"

Poslednja izmena:
Natrag