Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ова ваша Кула стражара ме подсјећа на једну кулу која је била давно, а од тог чувеног града гдје бјеше та кула оста капија богиње Иштар и једна уличица до капије.

Да је Исус Бог Створитељ свијета потврђује:

"Ријечју Господњом небеса се створише" (Псалам 33,6)

А ко је та Ријеч? "И бјеше обучен у хаљину црвену од крви и име се његово зове: ријеч Божија"(Откривење 19,13)

"и Бог бјеше ријеч" (Јован 1,1)

Да Исус није створен потврђује овај дио Библије.

"И свако створење што је на небу, и на земљи и под земљом, и што је на мору и што је у њима све чух гдје говоре: ономе што сједи на пријестолу и јагњету благослов и част и слава и држава ва вијек вијека" (Откривење 5,13)

ЈС како је онда Исус створен? О заблуди говорите ви!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za apocketza

ja imam jednog boga u tri pojave ili lica, a ne tri boga.On je jedan, i uvek će i biti.

On je alfa i omega,početak i svršetak.Već sam ti postavio na temi sv.trojstvo (otkrivenj 4:8),i nemoj mi više dosađivati stim pitanjem.

Jer nemam vremena da se bakćem na već odgovorena pitanja, više puta, a ti, ako si lenj pa nećeš da čitaš moje duge postove s objašnjenjima, to je tvoj problem. Jednom ste me uhvatili u vašu zamku više nećete.

Vama je teže dokazati da je isus bog i JAHVE jedno te isto, nego evolucionistima da je bog stvorio svet i čoveka.

Evo ti konkretni odgovor na tvoje pitanje Ja nepodržavam trojstvo niti ga osporavam, a "kulu stražare" ne podržavam. Mnogim JS svaka čast, a pogotovo bivšim, koji mi otvoriše oči.

ja nebranim trojstvo, niti štitim JS, a borim se za pravdu imena gospdnja isusa hrista.

I ako si imalo razuman,razumećeš šta sam ti hteo reći ovim postom.

BOG JE JEDAN

Biblija bez i najmanje senke sumnje uči da je BOG JEDAN. "Čuj Izraele Gospod Bog naš je JEDINI GOSPOD!" Takođe, Bog Abrahama, Bog Isaka i Bog Jakova je JEDAN BOG. Abraham, otac vere (naš otac vere) VEROVAO JE SAMO U JEDNOG BOGA, zato moderno hrišćanstvo sa svetim trojstvom ne može ni pomeriti ortodoksnog Jevreja ka bilo čemu, jer on jako dobro zna Biblijski fundament, čak ako ga je Bog i zaslepeo sa ciljem da bi mi iz Pagana ušli u punom broju, koliko je Bog izabrao.

Takođe, Otac, Sin i Sveti Duh, nisu u Bibliji TRI OSOBE, već to su TRI TITULE JEDNOG BOGA u kojima On deluje. Kao što sam ja otac (imam 3-je dece), i kao što sam sin (imam roditelje) i kao što sam ljudsko biće; ISTO TAKO je i Bog, Otac (Bog nad nama, stvoritelj...), Sin (Bog sa nama Emanuel), Sveti Duh (Bog u nama, hrist u nama, Božiji Duh u nama, Kraljevstvo Božije u nama...) Sve vreme to je JEDAN TE ISTI BOG, ali u svoja tri velika glavna atributa i načina delovanja sa ljudima.
Kada je Isus rekao da idemo i učinimo sve ljude Njegovim učenicima, krsteći ih u IME, Oca, Sina i Svetog Duha; Gospod nije rekao da krstimo u IMENA, VEĆ U IME. Kada je došla Pedesetnica, i došlo vreme da se ispuni Isusova zapovest, Petar je rekao nekoliko zanimljivih stvari, koje mnogim hrišćanima samo prelete preko glave.
Prvo rekao je govoreći o Isusu hristu, da NEMA drugog Imena pod Nebom pod kojim bi se ljudi mogli spasti, a pošto je BOG JEDINI SPASITELJ, to automacki otkriva Njegovo Ime. Kada je Petar govorio u Delima Apostoskim 2:38, govorio je o pokajanju i o vodokrštenju, i rekao: "Pokajte se, i krstite u Ime Isusa hrista..." To mnogim hrišćanima deluje kao da je Petar rekao nešto drugo u odnosu na Isusa pa kažu: "Isus je veći od Petra..." No, na taj način se ne može čitati Biblija i zahtevati ispravno otkrivenje od Boga, jer je CELO PISMO OD BOGA DANO..
Dakle, Petar je tamo donio otkrivenje tog Imena o kojem je govorio Isus kada je rekao u IME, Oca, Sina i Svetog Duha...Pošto je kasnije apostol Pavle rekao da sve što činimo rečima ili delima, da to trebamo činiti u Ime Gospoda Isusa hrista, vidimo divnu istinu da je IME Oca, Sina i Svetog Duha = Gospod Isus hrist.
Bog je u Bibliji bio Gospod u SZ, kada je došao u Sinu, bio je Isus, a kada je došao kao Sveti Duh u crkvu, bio je hrist. Tajna koja je među Paganima, hrist u nama, nada slave!!! Dakle, Otac=Gospod, Sin=Isus, Sveti Duh = hrist. Pošto znamo da reč hrist dolazi od reči Mesija, a Mesija znači POMAZANIK, postavlja se pitanje pomazanik čime? Odgovor je SVETIM DUHOM, tako da kada mi primamo Svetog Duha, postajemo hrišćani, odnosno POMAZANICI, a to je SVE JEDAN TE ISTI BOG.
Isus je u jovanu rekao Bog je DUH!!! Nije rekao Bog su tri duha, niti dva čoveka i jedan duh; VEĆ BOG JE DUH (jednina). Taj Duh se nastanio u svoj svojoj punini u čoveku Isusu iz Nazareta i zbog toga što je taj čovek bio pomazan puninom Božijeg Duha, nazvan je HRIST.
Još zanimljivije je da u Bibliji nećete naći niti jedno krštenje u Ime Oca, Sina i Svetog Duha, kao krštenje u te tri titule. Kada god bi bio u Delima Apostolskim izveštaj o krštenju, SVAKI put ljudi bi bili kršteni u Ime Isusa Krista, NIKADA u tri titule, ali UVJEK u jedno Ime. Dakle, Dela Apostolska su prva crkva, i originalno Evanđelje koje su propovedali apostoli, a poznato je šta su oni verovali.
Krštenja u Ime Oca, Sina i Svetog Duha desila su se nakon Nicejskog Sabora gde je usvojena pod pokroviteljstvom države, kredo o svetom trojstvu, koji NIKADA nije bio učenje apostolske crkve na taj način. Kada se zna da je pokrovitelj toga bio car Konstantin, i da crkva i država nemaju šta jedno s drugim da traže, onda zaključke izvucimo sami. Trista godina od hrista, prema Bibliji i povesti, ljudi su bili krštavani u Ime Gospoda Isusa hrista, a ne u titule Oca, Sina i Svetog Duha, jer naprosto to su samo titule a ne Ime.
Takođe, prema Isajinom proročanstvu da će se diete roditi i da će nam se dati sin, i da će mu Ime biti, Bog silni, Otac večni, savetnik divni, knez mira...Otkriva ustvari da je Božija objava u Isusu hristu ustvari objava jedinog silnog Boga, Oca našega, a ne objava trojstva Bogova. Izaija 9:6 Jer, dete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savetnik divni, Bog silni, Otac večni, Knez mironosni.

Takođe postoji kategorična tvrdnja apostola Pavla da je BOG JEDAN!
1Ti 2:5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Isus hrist,
Dakle, prema Isusovim rečima, TAJ JEDAN BOG JE DUH, a On je sebe nastanio u Sinu, i otkrio se kroz Sina, i čoveka Isusa učinio posrednikom, tako što je sebe kao duha ubacio u tom tijelu. jovan 1:14 I rieč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine...
Dakle, ako još znamo da su Reč i Duh JEDNO, onda ta istina dobija puni smisao.
Jednog dana, kada budemo stali pred Boga, videćemo SAMO JEDNOG NA PRESTOLJU, a ne trojicu, jer je Isus LIK NEVIDLJIVOG BOGA, ODSJAJ NJEGOVE SLAVE i OTISAK NJEGOVOG BIĆA...
Kada se molimo, mi se ne molimo malo Ocu, pa Sinu pa Svetom Duhu, već kroz JEDINO BOŽIJE IME, GOSPOD ISUS HRIST, mi se molimo JEDINOM BOGU, koji je naš spasitelj, Tvorac, Otac, i koji nas je utelovljenjem spasao na Golgoti.
JEHOVA STAROG ZAVJETA JE GOSPOD ISUS HRIST NOVOG ZAVETA! To je potvrdio i sam Isus rekavši: "Ako ne budete verovali da JA JESAM, umrećete u svojim gresima." A Mojsije je sreo u gorućoj kupini SAMO JEDNOG BOGA, Gospoda.
Da skratim! ČUJ IZRAELE, GOSPOD BOG NAŠ JE JEDAN BOG!!!
Znači Bog= utelovljen u čovjeka, ne Isus čovek= Bog!

Dodato posle 2 Sati 23 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Za apocketza

A ovo ti je fakt!!!!

(1KORINCANIMA 12:4-6)
4 Различити су дарови, али је исти Дух. 5
И различите су службе, али је исти Господ. 6
И различита су деловања, али је исти Бог ко -
ји на различите начине делује у свима. 7 А
Дух се испољава у свакоме за корисну сврху.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za gerakulesa
Kao prvo i osnovno ni jedan JS ne opovrgava Isusovo bozanstvo.
Isus je prema isaiji9:6
Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Vidis da lepo pise BOG SILNI,sta te tu buni?

Kao drugo zaista si dao iscrpne odgovore,u kojima si izneo razloge svoje vere,i ja to veoma cenim i postujem.Zbog tog razloga pokusacu i ja tebi da iznesem razloge svojeg verovanja.

Da se ne bismo suvise rasplinjavali ,predlazem da se pre svega drzimo teme jer smo malko odlutali.Ovde je tema Novi Svet prevod Biblije koja se bavi prevodima Biblije od strane jehovinih svedoka.Neke stamparske greske su moguce i svaka sugestija u tom pravcu je dobrodosla.Za ostalu problematiku,ili nelogicnost prevodjenja pocelo se sa Jovanom 1:1 koja je ja mislim iscrpno objasnjeno.E sad ako tu ima nekih nejasnoca,videcu sta jos mogu dodati,ili pak neki drugi stihovi...

Sto se tice arhandjela Mihaila,mozemo otvoriti i novu temu,ili u par redova da razmotrim odbranu tvoje vere.Primetio sam da si napisao da u Bibliji Bog nikoga od andjela nije nazvao sinom Bozjim.Tacno je da je u Bibliji Bog NAGLASIO samo za Isusa da je njegov sin,ali on se zaista tako i pokazao,kao pravi Sin Bozji u svemu.Ali da li to znaci da ostali andjeli ,heruvimi itd (oni koji zive na nebu)nisu Sinovi Bozji?
Biblija govori da nabu takodje zive Sinovi Bozji,evo naprimer Jov1:6
A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona.
Tacno je i sto si rekao za Mihaila u Danilu da je oznacen kao jedan od vise njih...,ALI Danilo u par navrata govori o Mihailu,kao velikom knezu koji ce se uzdignuti i spasiti Bozji narod.Takodje u otkrivenju 12:7 spominje se Mihailo i andjeli njegovi koji udara na satanu.Nadalje spominje se i jagnje Boje i njegova vojska andjela.Ko je taj ko ce smaci Satanu?Zar ta prednost ne pripada isusu Hristu?
Arhandjel je grcka rec i znaci PRVI Andjeo,ali otisli smo sa teme,otvori posebnu temu,ili da je otvorim...
Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za RIS BG

prijatelju procitaj i objasni sta si razumeo.

1)dela(dela 20:19-30)procitaj pazljivo.

2) procitaj (dela 26:11-32) obrati paznju! na stih 16,17 jehova nema nista s JS a ima samo sa hristovim svedocima, mi trebamo biti samo isusovi svedoci.

(2 korincanima 2:14-16)(3:16-23)(a da je isus JHVH procitaj (1 korincanima 10:1-5)

A ako vam ovo nije fakt onda ste stvarno slepi!!

1 Ali neću vam zatajiti, braćo, da očevi naši svi pod oblakom biše, i svi kroz more prođoše;
2 I svi se u Mojsija krstiše u oblaku i moru;
3 I svi jedno jelo duhovno jedoše;

4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
bravo gerakules ako vam i ovo nije jasno sto vam je stavio onda ste stvarno antihristi!!!

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Ma sve je njima jasno nego to je bruklinska mafija, cuj stamparska greska u novi svet, pa ja mogu da razumem stih ili dva ali pola biblije a mozda i vise to nije stamparska greska a namerna greska.Cccccccc. BRAVO GERAKL MAJSTOR TI IH UBIJAS U POJAM SAMO NAPRED.

Dodato posle 37 minuta:

Za gerakules-a

Ja ti skidam kapu kako lepo objasnjavas, uvek sam bio za trojstvo, ali posle tvog posta moracu malo da razmislim, mnogo mi se svidjaju tvoji postovi.

Najvise mi se svidja post#112!objasni molim te ko je mihail ti si pametan kako vidim i oni ti nemogu nista jer su glupi za tebe.Isus je stobom bog nas.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za RIS BG

Slazem se stobom,jesmo odlutali sto se tice teme.A stosetice arhangela mihaila,vec sam izneo na postu #109.
Ako je malo, iznecu jos materijala.Vidim da si posten JS,takve cenim.I milo mi je stakvima da diskutujem.
Razumeo si moju veru,nad mojom verom nema mislioca ili upravnika.Ja mislim sam,kako mi srce kaze,kako mi JHVH tj gospod isus hrist kaze.
Ja sam ustvari samostalna vera ,na mene ne uticu doktrine ov oga sveta.
Ako bih slusao njih ja bih bio rob religije,koju mi tumace drugi ljudi,tj grupa ljudi,i koja hoce da verujem kako mi oni kazu,stim da ja nemam pravo svog
misljenja.
Jer sam imao priliku da osetim na sebi u kraljevskoj dvorani JS.Kad sam god hteo da kazem ono sto mislim,oni mi nisu dali da iskazem svoje misli.
To je bio dovljan razlog da ih napustim.Zato sto sam se osecao robom kule strazare.dugo sam posmatrao JS,oni su kao hipnotisani.
ono sto im ja govorim ne slusaju i uvek govore to nije tacno.A govore a kula strazare govori ovako!!!Reci mi barem jedan razlog zasto bih morao da budem rob kule strazare,
ili nekih bogatih ljudi iz bruklina.
Evo ti postavljam link pa pogledaj sam, mozda ces ovde da razumes sta hocu da ti kazem:link!Charles T. Russell Gravesite - Rosemont United Cemetery

Dodato posle 2 minuta:

Za RIS BG post #109.

Žalosno je reći, dragi moj, da među one koji u današnje vreme opovrgavaju božanstvo Isusa Hrista spadaju i vaši Jehovini svedoci. Tvrdite da svoje učenje zasnivate isključivo na Svetom Pismu i da na osnovu istog tog Svetog Pisma dajete odgovor na pitanje: "Ko je Gospod Isus Hristos". U literaturi Jehovinih svedoka, zapazio sam, nekoliko verzija učenja o Gospodu, koje primenjujete u zavisnosti od tematike kojom se tekst ili knjiga bavi. Za Gospoda se kaže da je:

1) Najveći čovek koji je ikada postojao (postoji knjiga ovako naslovljena)

2) Bog, ali ne svemogući, potčinjen Ocu (ovde je Bog u kontekstu Bog po blagodati)

3) Jedinorođeni Sin Božiji kojeg je Bog prvog stvorio (parafraza na definiciju str. 142. knjige Raspravljanje na temelju Pisma)

4) Arhanđel Mihail

Zbog obimnosti razmotrićemo samo učenje Jehovinih svedoka da je Gospod, u stvari, arhanđel Mihail.[1] U drugom pasusu navedenog teksta stoji: "U 1. Solunjanima 4:16 (St) zapovest Isusa Hrista da započne uskrsenje opisano je kao "glas arhanđela", a u Judi 9. stoji da je taj arhanđeo Mihailo".

Razmotrimo šta stoji u navedenim stihovima:

"Jer će sam Gospod sa zapovešću, Glasom arhanđela i sa trubom Božijom, sići s neba i prvo će mrtvi u Hristu vaskrsnuti."(1. Sol. 4, 16)

"A Mihailo arhanđel, kada prepirući se sa satanom govoraše o Mojsijevom telu, ne usudi se izreći hulnoga suda, nego reče: Gospod neka ti zapreti!" (Juda 9).???

Gde u ovim stihovima stoji da je arhanđeo Mihail onaj čijim će glasom početi vaskrsenje? Nigde! Oba navedena stiha su grubo istrgnuta iz konteksta, jer, kao što vidimo, u Judi 9, ne stoji da je arhanđeo Mihail onaj čijim će glasom početi vaskrsenje, niti u 1. Sol. 4, 16 stoji da će arhanđel Mihail pozvati na vaskrsenje.

U nastavku teksta Jehovini svedoci nas pitaju: "Da li bi bilo prikladno Isusov zapovednički poziv pripisati nekome ko je manji po vlasti? Razumno je, dakle, da je Mihailo Isus Hrist". Ovde je jednostavno pogrešno pripisan glas arhanđela Gospodu. Zašto? Zato što je u 1. Sol. 4, 16 opisano ono što prati Drugi dolazak Hristov. Sam Hristos dolazi sa zapovešću na vaskrsenje, znači, On izriče zapovest, a njegov dolazak biće popraćen glasom arhanđela. Tako u 1. Kor. 15, 52 stoji: "Ujedanput, u trenuću oka, u poslednjoj trubi; jer će zatrubiti i mrtvi će ustati neraspadljivi, i mi ćemo se pretvoriti". Ovde vidimo da se vaskrsenje dešava na zvuk trube. Zato 1. Sol. 4, 16 treba shvatiti kao opis opštih uslova pri vaskrsenju i svih popratnih pojava. To dokazuje i opis koji daje sam Gospod u Mt. 24, 3031. Tu vidimo kako Gospod dolazi na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom i kako šalje anđele svoje s "velikijem glasom trubnijem". Dakle, snažan glas trube objavljuje dolazak Hristov i vaskrsenje. Ovde, takođe, vidimo da se radi o opštim uslovima vaskrsenja.

Jehovini svedoci kažu da je iz njihovog zaključka razumno da je Isus arhanđel Mihail. Međutim, ako se držimo Svetog Pisma, onda to nije razumno zaključiti, jer nigde u Svetom Pismu ne stoji da je Gospod Isus Hristos arhanđel, a još manje da je arhanđel Mihail. Njihov zaključak je plod pogrešnog kontekstualnog spajanja navedenih stihova.

No, kada bismo 1. Sol. 4, 16 posmatrali očima Jehovinih svedoka, opet ne bismo smeli izvesti zaključak do koga su oni došli. Zašto? Ako je nužno da je Isus arhanđeo samo zato što je njegov glas opisan kao takav, onda bismo morali iz istog stiha.izvesti zaključak i da je Bog, jer u stihu stoji da će Gospod doći "i sa trubom Božijom". Da li bi bilo prikladno da trubu Božiju nosi neko ko nije Bog? Isto kao što dolazak na glas arhanđela mora značiti dolazak samog arhanđela, onda je i dolazak sa trubom Božjom dolazak samog Boga. To bi nas dovelo u kontradiktornost, jer bismo morali reći da je Gospod u isto vreme i arhanđeo i Bog. Zašto Jehovini svedoci ignorišu deo o dolasku Gospoda i sa trubom Božijom, ostaje nejasno?

Dragi prijatelju, na žalost, ovo nije jedini slučaj gde Jehovini svedoci koriste višestruke aršine za identične slučajeve, a ostajemo i bez objašnjenja na čemu je zasnovana vaša logika zaključivanja.

Ko je arhangel Mihail?

"Zanimljivo je da se izraz "arhanđeo" u Bibliji nikada ne nalazi u množini, što pokazuje da postoji samo jedan!"[8], kažu, u nastavku, Jehovini svedoci. Ako ovome dodamo i učenje Jehovinih svedoka da je Isus Hristos "druga najveća osoba u svemiru"[9] dobijamo potpuniju sliku o vašem učenju. Naime, postoji jedan arhangel i to je Mihail i on predvodi nebesku vojsku, a pošto i Isus Hristos predvodi nebesku vojsku, logično je zaključiti da su Isus i Mihailo jedna te ista osoba. Prema tome Mihailo je "druga najveća osoba u svemiru". Ili, kako na kraju teksta[10], zaključuju: "Dakle, dokazi pokazuju da je Sin Božiji bio poznat kao Mihailo pre nego što je došao na zemlju..."

Međutim, pogledajmo šta kaže prorok Danilo za arhangela Mihaila: "ali, Gle Mihailo jedan od prvijeh knezova dođe mi u pomoć;" (Dan. 10, 13). Vidimo da prorok ne naziva Mihaila ni najvećim ni jedinim ni prvim, nego jednim od prvih. Da je tumačenje Jehovinih svedoka ispravno onda bi prorok za Mihaila, kao Sina Božijeg, trebalo da kaže da je jedini knez (Jehovini svedoci u def. na str. 142. kažu: "Jedini sin...") ili da je drugi najveći (def. na str. 142.: "...druga najveća osoba u svemiru"). Međutim, arhangel Mihail je nazvan "jedan od prvih", ili jedan među sebi ravnim knezovima. Zbog ovoga, zaključak da je Isus Hristos arhangel Mihail, jeste plod proizvoljnog tumačenja Svetog Pisma, kao i narušavanje samog učenja Svetog Pisma.

Osim toga, Jehovini svedoci na kraju teksta[11] kažu: "Dakle, dokazi pokazuju da je Sin Božiji bio poznat kao Mihailo pre nego što je došao na zemlju, a poznat je po tom imenu i po povratku na nebo..." Gde u Svetom pismu stoji da je Gospod poznat pod imenom arhangel Mihail "po povratku na nebo"? Nigde!

A stoji ovako:( jevrejima 1:4-8)

4 I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi.
Filip. 2:9

5 Jer kome od anđela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
Ps. 2:7, Ps. 89:26

6 I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji.
Ps. 97:7, Rim. 8:29, 1 Pet. 3:22

7 Tako i anđelima govori: Koji čini anđele svoje duhove, i sluge svoje plamen ognjeni.
Ps. 104:4, Zah. 6:5

8 A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.

Ko su angeli?

Iako smatrate da Apostol Pavle u Kološanima 1, 16 govori o zemaljskoj vlasti, verovali ili ne, reč je o nebeskoj jerarhiji, koju, dakle, svrstavamo u sledeće činove: serafimi (Is. 6, 2; 6, 6), heruvimi (Jez. 10, 1 i dalje), arhangeli, angeli, prestoli, gospodstva, sile, načalstva i vlasti. Dakle, arhangel je samo angelski čin te je Mihailo kao biće angeo.
Šta Sveto Pismo kaže o odnosu Gospoda Isusa Hrista i angela? Apostol Pavle piše: ,Jer njime bi sazdano sve, što je na nebesima i što je na zemlji, što je vidljivo i što je nevidljivo, bili prestoli ili gospodstva, ili načalstva ili vlasti; sve je njime i za njega sazdano. I on je pre sveta, i sve u njemu postoji". (Kol. 2, 6, 16-17). Dakle, Gospod ne samo da nije angel, već je njihov Sazdatelj. Apostol Pavle nam, dalje, svedoči: "I toliko se pokaza veći od anđela koliko je slavnije ime nasledio nego oni" (Jev. 1,4.). I ovde vidimo da je Gospod veći od anđela "jer kome od anđela ikada reče: sin moj jesi ti, ja te danas rodih? i opet: ja ću njemu biti otac, a on meni sin" (Jev. 1,5). Niko od anđela nije nazvan Sinom Božijim, zato je pogrešno poistovećivati arhangela Mihaila sa Sinom Božijim. Pri ulasku u vaseljenu Bog za sina govori: "i neka mu se poklone svi anđeli Božiji" (Fil. 2,10-11), a to se i dešava prilikom rođenja Spasitelja kao čoveka (Lk. 2, 13-14). Još na jednom mestu Apostol Pavle pokazuje koliko je dostojanstvo Gospoda iznad angelskog: "a kome od anđela ikad reče: sedi meni sa desne strane dok položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim?" (Jev. 1, 13).
Zbog svega navedenog, potpuno je pogrešno učenje da je Gospod Isus Hristos arhangel Mihail, za šta sam siguran da ste i sami došli do istog zaključka.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Na sve ovo što si napisao postaviću ti samo jedno pitanje:Kako se Isus zvao pre svog rođenja na zemlji?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Његово право име је Ријеч Божија као што и пише у Откривењу.
Не ради се овдје о превари Библије као књиге, него о превари ЈС њиховим тумачењем. Оно што се да примјетити јесте да ЈС само износе људске особине Исуса, то уопште није спорно.
Сасвим је јасно да Исус који је био у тијелу има и људске особине, зато и јесте осјећао страх, тугу итд. Али истинским тумачењем Библије јасно је да Исус има особине божанства јер је Бог који се јави у тијелу, а самим тим што је у тијелу Он је имао и људске особине. У томе и јесте суштина и посредништво Исуса између Бога и људи.
Он није само Божији Син тј. Бог, Он је и човјек, искупитељ, спаситељ, створитељ, месија, помазаник, пророк, првосвештеник, светиња, жртва, водич, награда, цар, слуга.
И кроз цијелу Библију Он се тако приказује. ЈС само један аспект Исусовог дјеловања или особина узимају, а то је оно што сваки човјек има. Међутим Бог је свемогућ Он може доћи и дошао је у људском тијелу јер је то био једини начин да спаси људе. Гријех је одвојио људе од Бога, Исус је у свом људском тијелу јасно осјећао гријех људи.
И сам је понекад осјећао одвојеност од Оца иако је без гријеха, зато Му се молио што је осјећао страх од распећа, зато је и рекао "Боже што ме остави", био је такође љут када је видио да се тргује у храму у Јерусалиму итд. Али то не може никако да умањи чињеницу да је Он од Бога изашао, да је увијек постојао, баш напротив те све људске особине које је Исус показивао јер је био у тијелу, Њега узвисују још и више.
Јер је кроз Њега показана велика љубав Бога према људима, да се понизи и дође у људско тијелу да нас спаси. У том и јесте сва суштина Библије. Главно што је доказао Исус јесте да се закон може одржати.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za peko 71

tripo 41 vam je odgovorio umesto mene ja se slazem snjim.

Imam da dodam samo ovo!!

A ako cemo suditi po ovim stihovima moguce je, da se zvao JHVH,jahve ali nikako jehova, jehova je nepravilno proiznosenje imena to je dokazano teolozima kasnije cu postaviti dokaze.Ali sam siguran da se zvao rec bozja (jovan 1:1-4) sam jovan je dosao da svedoci za rec, to je fakt.

Procitaj ovaj fakt, sto sam postavio.

(1 kor.10:1-5)1 Ali neću vam zatajiti, braćo, da očevi naši svi pod oblakom biše, i svi kroz more prođoše;
2 I svi se u Mojsija krstiše u oblaku i moru;
3 I svi jedno jelo duhovno jedoše;

4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.

samo antihrist ovo ne priznaje.!!!!OVDE SE JASNO VIDI DAJE JHVH!!!!A U JEVANDJELJU JE REC BOZJA!!!

"Уздајте се у Господа до вијека јер је Господ Господ вјечна стијена" (Исаија 26,4)

(kolosanima 1:14-19)14 U kome imamo izbavljenje krvlju Njegovom i oproštenje greha; 15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari.

16 Jer kroz Njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza Nj i za Nj sazda.

17 I On je pre svega, i sve je u Njemu.

18 I On je glava telu crkve, koji je početak i prvorođeni iz mrtvih, da bude On u svemu prvi;

19 Jer bi volja Očeva da se u Nj useli sva punina

(kolosanima 2:5-10)(5 Jer ako telom i nisam kod vas, ali sam duhom s vama, radujući se i videći vaš red i tvrđu vaše vere u Hrista.
6 Kako dakle primiste Hrista Isusa Gospoda onako živite u Njemu,
7 Ukorenjeni i nazidani u Njemu i utvrđeni verom kao što naučiste, izobilujući u njoj zahvalnošću.
8 Braćo! Čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prevarom, po kazivanju čovečijem, po nauci sveta, a ne po Hristu.
9!!!! Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.!!!PAZNJA!!!

10 I da budete ispunjeni u Njemu koji je glava svakom poglavarstvu i vlasti;

A ovo ti je isto fakt!!!!

(1KORINCANIMA 12:4-6)
4 Различити су дарови, али је исти Дух. 5
И различите су службе, али је исти Господ. 6
И различита су деловања, али је исти Бог ко -
ји на различите начине делује у свима. 7 А

Poslednja izmena:
Natrag