Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Za AApocketza

Dragi moj prijatelju, taman posla da vicem na tebe, prosto napisao sam krupnim slovima jer ti obicno nevidis kad pisem malim.
Boldujes samo ono sto ti nerusi doktrinu, ono sto je nevazno, da bi odveo od pravde, a fakte koje ti postavljam stihovima iz biblije ti ignorises
i uvek tvrdis da je tvoja organizacija u pravu, iako citamo iste biblije, u stvari razne, ja imam nekoliko originala, a najbolji je kumranski, jer je direktno proveren, gde je i napisano samo "JHVH A NE JEHOVA ILI JAHVE".Sto se tice jahve ili jehova to su ime izmislili protestanti i katolici i samo u njihovim biblijama pise JAHVE, sto je blize k orginalu nego vase jehova,jehovah itd. Nigde u tori i jevandjelju takvo ime nepostoji, a sam isus ga nigde nikad nije izgovorio, jer da jeste onda onaj stih u (filip.2:10,11)nebi imao smisla:
10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;
11 I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca.

Dragi moj gerakules mislim da na ovom forumu svako ima pravo da iznosi svoj izbor ili stavove a tako i ti tvoje, što ja poštujem i uvažavam, a samo dovodim u pitanje ono što je u raskoraku sa Božijom rečju i pitam "ko to upravlja našim mislima i ko oblikuje to naše verovanje koje ovde iznosite"?
Ako je merilo istine Biblija ovo gore navedeno nije mudar izbor šta više potkopava poverenje u sveto pismo
, proroke i naravno najvećeg čoveka koji je ikada postojao Isusa Hrista.
Da vidimo šta ja to ignorišem:
Pa dragi moj ignorišem tvoje duge postove koje nisu ništa nego spamovanje forumaša neistinama ili Sotonskim smicalicama koje svi mi mrzimo.
Ignorišem i to što negde na forumu obijasnio zato što ne volim da se ponavljam a i zato što pretpostavljam da pametnom jednom dosta.

Dragi moj kažeš da ja tvrdim kako moja organizacije je u pravu! E i gde sam ja to tako nešto tvrdio? naprotiv eto kažem da ti iznosiš ovde neistine(još uvek te cenim zato biram svoje reči)
Originale biblije nemam! šta imam jesu mnogi prevodi a i na raznim jezicima i to je to na šta ja baziram svoju veru koja je u saglasnosti sa pismom prorocima i najveći čovekom koji je ikada postojao.
Eto ti prvi još mi nisi ništa zamerio, nisi me našao da govorim neistinu niti si mi argumentovano nešto kontradiktirao. Šta više ja ću tebe ispraviti i ovaj put kao po običaju pa da vidimo kako će teći diskusija.

ja imam nekoliko originala, a najbolji je kumranski, jer je direktno proveren, gde je i napisano samo "JHVH A NE JEHOVA ILI JAHVE".
To je tvoje mišljenje dragi moj i ja to poštujem i važavam ali ne moram sa tim i da se složim, zato je ovo diskusija jer to je diskutabilno.
A drugo hoću reći da sam stvarno iznenađen kada si po prvi put napisao ime Boga živoga i ja ti ne zameram što nisi 100% tačno to napisao ili izgovorio kako ti radiš meni (ja nisam perfektan i tu perfekciju ne tražim ni od tebe ili bilo koga)
Sada ako znaš da je Božije ime JHWH interesuje me zašto to ime ne koristiš? dali to toje GOSPOD je tebi 100% tačno izgovoreno?

Isto se ne slažem sa tobom da je Isus 100% tačno izgovoreno a eto to tebi nimalo ne smeta da to koristiš, rekao bi da ti mrziš Božije ime svesno ili nesvesno.

Philippians 2
2:5 Let this mind be in you, which was also in the Messiah
SonName.gif
:

2:6 Who, being in the form of Elohim, thought it not robbery to be equal with
HisName.gif
:

2:10 That at the name of
SonName.gif
every knee should bow, of things in heaven, and things in earth, and things under the earth;

2:11 And that every tongue should confess that
SonName.gif
the Messiah is Master, to the glory of
HisName.gif
the Father.

Obijasni mi šta se treba naučavati iz ova dva stiha? drugo

Ime Isusovo znači "JHWH spašava" ili tako nešto! to smo već rekli ti se sada potrudi da pronađeš taj post gde ti je to rečeno pa dobro pročitaj i onda proveri tvojim originalima.

Na kraju moram da kažem da se ne slažem tvojim mišljenjem da u tori nigde nije upisano ime svemogućega BOga JHWH ili da Isus nikada nije izgovorio ime Boga i Oca njegova.
Ti stihovi su ovde već bili postirani gde se nepobitno citira Isusove reči da je on objavljivao ljudima Božije ime, sada što ti Isusa praviš LAŽOM to je tvoj problem i za to ti ćeš i odgovarati.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za AApoketza

Jevreji su prestali da koriste ime JHVH u intertestamental , zamenjujući ga sa zajedničkom imenicom Elohim, "Bog", da pokažu univerzalni suverenitet Izraela Boga nad svim drugima. U isto vreme, božansko ime se sve više smatra suviše svetim da bude izgovoreno, i bilo je zamenjeno od strane jevreja ritualno reč Adonai ("Moj Gospode"), ili Gospod ("ime") u svakodnevnom govoru, vidi imena Boga u judaizmu za detalje.

Ja mislim da se mi izgleda ne razumemo potpuno, zasto bih ja mrzeo bozje ime, nisam valjda lud, ja priznajem ime "JHVH" to je sve sto je ostalo od imena u tori, ja sam imao u vidu da se to ime nalazi samo u tori, a u prorocanska pisma ne. Tamo su samo titule kao "EL,ELOHIM,ADONAJ" itd,A unovom zavetu se nijednom ne pominje "JHVH" a negde oko XV,XVI,veka se prvi put spominje pod izgovorom "JAHVE" vidi sta znaci "JAHVE,JEHOVA" to je kult Јахве , kasnije negde XVIII,XIX vek, a mozda ikasnije se pojavljuje ime JEHOVA ili JEHOVAH za koja se tvrdi da nisu tacna proiznosenja.A isus sada sam proverio! kada ga je kajafa pitao ko si ti? isus je odgovorio "JA JESAM" tj "JHVH" jer JHVH doslovno znaci "JA JESAM" gospod je jasno rekao u (otkrivenju 22:18,19).

(otkrivenju 22:18,19)

18 Сведочим сваком ко чује речи пророшт-
ва ове књиге: Ако неко нешто дода овоме,
Бог ће њему додати зла која су записана у
овој књизи. 19 А ако неко одузме нешто од
речи које су у књизи овог пророштва, Бог ће
му одузети његов део из књиге живота, и од
града светог, и од онога што је записано у
овој књизи.

Pitam zbog cega se onda meja ime boga,to ime po mom misljenju, je samo za jevreje u vreme tore, a ne u vreme jevandjelja.

Jer isus nije doneo ime "KAO IME" vec kroz delo koje je tvorio, tu on otkriva ime oca.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uporedi ove stihove i objasni ko je ko ako mozes.

(isaija 44:6)

6 Овако каже Господ, Израелов Цар и От -
ку питељ, Господ над војскама: ‘Ја сам први
и ја сам последњи, осим мене нема Бога.

(isaija 45:21-24)

21 Објавите шта
има те, изнесите своје доказе. Нека се слож -
но посаветују. Ко је то рекао још давних да -
на? Ко је то још давно објавио? Зар нисам ја,
Господ? Осим мене нема другог Бога. Ја сам
праведан Бог и Спаситељ, и нема другог
осим мене.
22 Обратите се к мени и спасите се, ви ко -
ји живите по свим крајевима земаљским, јер
сам ја Бог и нема другог. 23 Заклео сам се
самим собом, у праведности је реч изашла
из мојих уста, и неће се вратити, !!!да ће се
сва ко колено савити преда мном и да ће ми
се сваки језик заклињати!!!, 24 и рећи ће: ‘За -
иста, у Господу је сва правда и моћ.’ Сви који
се гневе на њега доћи ће к њему и пости -
деће се.

(filip.2:10,11)

!!!10 да се у Исусово име савије свако
колено оних који су на небу и оних који су на
земљи и оних који су под зем љом, 11 и да
сваки језик јавно призна Исуса Христа за
Господа на славу Бога, Оца.!!!

A ovde?? kome da se saviju kolena i o kome svaki jezik da prizna za koga isusa ili JHVH?
---------------------------------------------------------------------------------

Kako objasnjavas ove stihove:

купитељ, Господ над војскама: ‘Ја сам први

(otkrivenje 1:7;8)

7 Ево, долази с облацима и видеће га свако
око, чак и они који су га проболи. И због ње -
га ће проплакати сва земаљска племена. Да,
амин.
8 „Ја сам Алфа и Омега”,* говори Господ
Бог, „Онај који јесте и који је био и који до -
лази, Свемоћни.”

(otkrivenje 22:12,13)

12 Ево, долазим брзо и доносим плату, да
платим свакоме према његовом делу. 13 Ја
сам Алфа и Омега, први и последњи, поче-
так и свршетак.

A ovde ko je alfa i omega,ko je pocetak i kraj,isus ili JHVH.
----------------------------------------------------------------------------------------
A ovde je fakt obrati paznju na stenu za koju "JHVH" kaze:

ку питељ, Господ над војскама: ‘Ја сам први
и ја сам последњи, осим мене нема Бога. 7
Ко је као ја? Нека повиче, нека каже и нека
ми објасни! Нека они објаве оно што долази
и оно што ће још доћи, као што ја то чиним
још откад сам основао народ древни! 8 Не
бојте се и не плашите се. Зар нисам сва ком
од вас одавно то рекао и објавио? Ви сте
моји сведоци. Има ли Бога осим мене? Не,
не ма Стене. Не знам ни за једну.

(prva korincanima 10:1-4)

1 Ali neću vam zatajiti, braćo, da očevi naši svi pod oblakom biše, i svi kroz more prođoše;
2 I svi se u Mojsija krstiše u oblaku i moru;
3 I svi jedno jelo duhovno jedoše;

4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.

A ko je ovde stena "JHVH ili HRISTos"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(zaharija 12:10) Koga su proboli isusa ili JHVH!

10 И излићу на Давидов дом и на ста нов -
нике Јерусалима дух милости и молит ве, и
гледаће у онога кога су проболи, нарицаће
за њим као што се нариче за сином једин -
цем, и горко ће га оплакивати као што се оп -
ла кује првенац.

(jovan 19:36,37)

36 А тосе догодило да се испуне речи из Писма:
„Ниједна кост неће му бити сломљена.”* 37
А на другом месту у Писму стоји: „Гледаће у
онога кога су проболи.”*
---------------------------------------------------

купитељ, Господ над војскама: ‘Ја сам први

(isaija 45:21)

21 Објавите шта
има те, изнесите своје доказе. Нека се слож -
но посаветују. Ко је то рекао још давних да -
на? Ко је то још давно објавио? Зар нисам ја,
Господ? Осим мене нема другог Бога. Ја сам
праведан Бог и Спаситељ, и нема другог
осим мене.

(titu 1:2-4)

1)Од Павла - Божјег слуге и апостола Исуса
Христа - чија је служба у складу с вером как -
ву имају Божји изабраници и који је добро
упознао истину која је у складу с оданошћу
Богу. 2 Њој је темељ нада у вечни живот,
што га је Бог, који говори истину, још давно
обећао, 3 а у своје време је објавио своју
реч проповедањем, које је мени поверено.
То је било по заповести нашег Спаситеља
Бога. 4 Пишем ово Титу, правом сину по за -
јед ничкој вери:
!!!Благодат ти и мир од Бога, Оца, и од Хрис -
та Исуса, нашег Спаситеља.!!!

ko je ovde otkupitelj isus ili JHVH?
-------------------------------------------------------------------
(rimlj 15:6) 6 Da jednodušno jednim ustima slavite Boga i Oca Gospoda našeg Isusa Hrista.

To znaci da je to jedan te isti bog sve vreme!!!!

Ovo sam ti postavio posto govoris da, ja govorim neistine, da vidimo kakva je tvoja istina!!!

Dodato posle 19 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

A kao sto sam ti i obecao na proslim postovima, postavio sam ti gore u naslovu ko je "JAHVE,JEHOVA,JEHOVAH"to ime je paganskog porekla tj "KULTNO" pogledaj link:Јахве ,

JA !!!priznajem samo JHVH koje je utori,zbog celokupnosti biblije, jer celo je pismo za ucenje,
a verijem u jevandjelje gospodnje!!!

A posto je shodnost velika izmedju JHVH i JAHVE, oni su ga samo vesto ubacili u bibliju, i zamaskirali vesto s mnogobrojnim zurnalima i knjigama
"kule strazare" i izmene tekstova u bibliji "novi svet".
Ako si razuman covek, pogledaces link koji sam ti postavio, zelim ti sve najbolje prijatelju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
AAAAAAAAAAAA pa znao sam ja da nesto tu nije u redu sa imenom jahve,jhvh,jehova itd. ali nisam znao sta, sad mi je jasno otkuda toliko mnogo kultnih znakova kao sto su ovi: 220px-Tetragrammaton_Paris_StMichele.JPGimages.jpeg220px-St_Annes_Church_Manchester_England_TETRAGRAMMATON.jpg
Dodato posle 44 minuta:

Al Shdi or El Shaddai/God all mighty is 1+30+300+4+10 equals 345
and Ahih Ashr Ahih/ I am that I am has a value of 543. In other words I am that I Am God all mighty is 345+543 equals 888.
Then we have He that was,He that is and He that will be or HJH HVVH VJHJH these make up the triangle 345 of Phytagoras, what is more it is the sacred secret behind PAX 681 of Renne le chateau.jehova.jpg1.JPG svude jehova.jpeg1 (2).JPG ova dole slika sa kosturima crno bela, je greskom ubacena to je slika jezikelja i nema nista sa ovom temom.

Prilozi

• 6._Ezekielova_vizija.jpg
    6._Ezekielova_vizija.jpg
    62,7 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Za AApoketza
ko je ovde otkupitelj isus ili JHVH?
-------------------------------------------------------------------
(rimlj 15:6) 6 Da jednodušno jednim ustima slavite Boga i Oca Gospoda našeg Isusa Hrista.

To znaci da je to jedan te isti bog sve vreme!!!!

Ovo sam ti postavio posto govoris da, ja govorim neistine, da vidimo kakva je tvoja istina!!!

Dragi moj prvo obijasni sve te stihove koje si ovde postirao da bi ubedio mene i forumaše kako ti imaš SVETU TROJCU ELOHIMA MNOŽINE (Tri Boga) jer to vam je teološko naučavanje, (SLUŽBENI STAV) boldovano da se lakše primeti, fakat. Hajd citira mi kredo crkvenog stava po tom pitanju.
Dok jedan Bog sa tri lica to vam je filološka novatorija zato što ovo nije kameno doba gde samo privilegovani čitali pismo, dana ga svi čitaju i ne ide vam od ruke kao pre pripovetka o SVETOJ TROJCI pa sada korigujete veru pradedovsku da Bog je jedan sa TRI (3) lica, fakat.

Rimljana 15,6 lepo kaže da i svi vi jednodušno treba jednim ustima slaviti Boga i Oca našega Gospoda Isusa Hrita kao što su to radili apostoli.

Evo ovako:

15:6 That ye may with one mind and one mouth glorify
HisName.gif
, even the Father of our Saviour
SonName.gif
the Messiah.

Lepo piše! gde je problem i šta je tu nejasno?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za poelbustera
Dragi Zoki
posto ti se ne dopada Novi Svet prevod od Jehovinih svedoka,sta cemo sa ovim prevodom iz Danicic-karadzica
Jevrejima 3:2
Koji je veran Onome koji ga STVORI, kao i Mojsije u svemu domu njegovom.
Ovde se misli na to da je Isus STVOREN.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za AApocketza

Ja tebe prijatelju uopste nerazumem, posle tolikih dokaza ti i dalje trazis dokaze, jedno te isto postavljas sve vreme, nista ja tu nevidim sto nema u mojim biblijama, taj tvoj engleski prevod sigurno nije bolji od monuskripta iz kojih su proverene moje biblije.

Stihove, koje sam postavio, su dovoljno jasni, i tu za coveka, koji poznaaje bibliju, nepredstavljaju nikakvakvu teskocu da ih razume, tu je sve jasnno kao dan, da se tu radi o jednom gospodu isusu hristu.

I kao sto rekoh ja verujem u jednnog boga u tri pojave, tj koji se otkriva u tri lica. (1 jovanova 5:20)

20 A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni.

(yuda 1:25)
25 Jedinom premudrom Bogu i Spasu našem, kroz Isusa Hrista Gospoda našeg, slava i veličanstvo, država i vlast pre sviju vekova i sad i u sve vekove. Amin.

(1 timotija 3:16)
16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Prijatelju moj, ja stvarno nemam vise vremena da se zamajavam stobom , mi smo ti dali odgovore na
skoro 100% a ti nama ni 10%. Nemam vise nameru da ti objasnjavam nista, jer sam davno shvatio da niko neodgovara na tvoje postove osim mene,tripo 41 i poelbustera, stalno ignorises nase linkove i fakte, a fakti su iz biblije koju nisam ja pisao. Linkovi su iz enciklopedije koju isto ja nisam pisao.

Ali ja bi ti savetovao, da pogledas onaj link "jahve" sto sam ti postavio.

A ako neces, znam i zasto, bojis se istine, koju ces tamo naci.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ej ovdje je opet prevara JS. Ovo čak nema ni u njihovoj Bibliji Novi svet vidio sam i prevod na Eng. i na Njem. Evo stih u prevodu dr Lujo Bakotić izdanje 1988. god.

"Koji je veran onome koji ga postavi, kao što bi i Mojsije u svemu domu njegovu" (Jevrejima 3,2) Tako da nema osnove da je Isus stvoren. Ovdje se govori o gradnji Božijeg doma i Mojsijevoj vjernosti domu Božijem.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za tripo 41

Pa nema prijatelju nema sve je laz, i samo laz, pogledaj ovaj link, da vidis ko je u stvari taj njihov jahve,jehova:Јахве

A pogledaj, sta im je postavio vanhelsing,pa ce ti sve biti jasno!! pogledaj kako se obescascuje bozje ime, prijatelju moj. ccccccccccccccc

Dodato posle 2 minuta:

Za RIS BG

JA sam ti postavio odgovor na temi "svete trojice"

Veoma ste interesantni vi JS taj stih koji si napisao uopste nije tacan, on je iz prevoda (karadzic danicic iz (1989) prevoda kojeg JS uopste ne priznaju) a i mnogi drugi.
sem kada potvrdjuje njihovu dogmu tj doktrinu.

Savremeni prevod glasi ovako" kumranski original"(jEVREIMA 3:1-3)
1 Зато, браћо света, учесници у небеском
позиву, пажљиво посматрајте онога кога
признајемо за апостола и првосвештеника -
Исуса. 2 Он је био веран Богу који га је пос -
тавио у ту службу, као што је и Мојсије био
у целом Божјем дому. 3 Јер Исус је дос тојан
веће славе од Мојсија, као што већу част од
дома има онај ко га је саградио.

"PREVOD NOVI SVET"
JEVREIMA 3:1-3
1 Зато, браћо света, учесници у небеском позиву, пажљиво посматрајте онога кога признајемо за апостола и првосвештеника — Исуса. 2 Он је био веран Богу који га је поставио у ту службу, као што је и Мојсије био у целом Божјем дому. 3 Јер Исус је достојан веће славе од Мојсија, као што већу част од дома има онај ко га је саградио.

PREVOD LUJO BAKOTIC:
(HEBREIMA 3:1-3)
1 Zato, braćo sveta, zajendičari zvalja nebeskoga, poznajte poslanika i prvosveštenika vere naše, Isusa,
2 koji je veran onome koji ga postavi, kao što bi i Mojsije u svemu domu njegovu. (U domu njegovu: u domu Božjem.)
3 Jer je on smatran dostojan toliko veće slave od slave Mojsijeve koliku veću čast od samog doma ima onaj koji dom sagradi.

PREVOD Dr IVAN SARIC: (JEVREIMA 3:1-3)

1 Bog, koji je negda mnogo puta i različnim načinom govorio ocima po prorocima, progovori nama u posljednje ove dane po Sinu,
2 Kojega postavi baštinikom svemu, po kojemu stvori i svijet;
3 Koji jer je sjajnost slave njegove i prilika bića; njegova i nosi sve riječju sile svoje, pošto nas je očistio od grijeha, sjede s desne strane veličanstva na visini;

PREVOD DANICIC KARADJIC:( JEVREIMA 3:2)

2 Koji je veran onome koji ga stvori ,kao i mojsije u svetu domu njegovu. (LJUBLJANSKI PREVOD IZ 1989g)(netacan)

A ovde ti je isti prevod danicic karadjic pa pogledaj razliku:(jevrejima 3:2)(tacan)
[PDF] 01 Biblija - STARI ZAVJET MON...
PROVRI SAM!!!

01 Biblija - STARI ZAVJET MON...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za gerakulesa
Posto je autor teme Poulbuster,njemu sam i odgovorio.
Dragi moj gerakules,ovu temu je postavio Zoki da nagrdi Novi svet prevod.
Drago mi je da ga ti,iako si iskljucen jos uvek imas i koristis,jer se pokazao kao UBEDLJIVO najbolji od svih prevoda.
Tako da nemas potrebe na ovoj temi da pises o trojstvu i bilo cemu drugome,sem kritike NS prevod.
I da znas JS u Srbiji su ucili Bibliju bas zahvaljujuci prevodu Danicic-Karadzic.
Hvala Vuku i Djuri.

Poslednja izmena:
Natrag