Član
- Učlanjen(a)
- 03.10.2010
- Poruka
- 1.305
Za AApocketza
Dragi moj prijatelju, taman posla da vicem na tebe, prosto napisao sam krupnim slovima jer ti obicno nevidis kad pisem malim.
Boldujes samo ono sto ti nerusi doktrinu, ono sto je nevazno, da bi odveo od pravde, a fakte koje ti postavljam stihovima iz biblije ti ignorises
i uvek tvrdis da je tvoja organizacija u pravu, iako citamo iste biblije, u stvari razne, ja imam nekoliko originala, a najbolji je kumranski, jer je direktno proveren, gde je i napisano samo "JHVH A NE JEHOVA ILI JAHVE".Sto se tice jahve ili jehova to su ime izmislili protestanti i katolici i samo u njihovim biblijama pise JAHVE, sto je blize k orginalu nego vase jehova,jehovah itd. Nigde u tori i jevandjelju takvo ime nepostoji, a sam isus ga nigde nikad nije izgovorio, jer da jeste onda onaj stih u (filip.2:10,11)nebi imao smisla:
10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;
11 I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca.
Dragi moj gerakules mislim da na ovom forumu svako ima pravo da iznosi svoj izbor ili stavove a tako i ti tvoje, što ja poštujem i uvažavam, a samo dovodim u pitanje ono što je u raskoraku sa Božijom rečju i pitam "ko to upravlja našim mislima i ko oblikuje to naše verovanje koje ovde iznosite"?
Ako je merilo istine Biblija ovo gore navedeno nije mudar izbor šta više potkopava poverenje u sveto pismo, proroke i naravno najvećeg čoveka koji je ikada postojao Isusa Hrista.
Da vidimo šta ja to ignorišem:
Pa dragi moj ignorišem tvoje duge postove koje nisu ništa nego spamovanje forumaša neistinama ili Sotonskim smicalicama koje svi mi mrzimo.
Ignorišem i to što negde na forumu obijasnio zato što ne volim da se ponavljam a i zato što pretpostavljam da pametnom jednom dosta.
Dragi moj kažeš da ja tvrdim kako moja organizacije je u pravu! E i gde sam ja to tako nešto tvrdio? naprotiv eto kažem da ti iznosiš ovde neistine(još uvek te cenim zato biram svoje reči)
Originale biblije nemam! šta imam jesu mnogi prevodi a i na raznim jezicima i to je to na šta ja baziram svoju veru koja je u saglasnosti sa pismom prorocima i najveći čovekom koji je ikada postojao.
Eto ti prvi još mi nisi ništa zamerio, nisi me našao da govorim neistinu niti si mi argumentovano nešto kontradiktirao. Šta više ja ću tebe ispraviti i ovaj put kao po običaju pa da vidimo kako će teći diskusija.
To je tvoje mišljenje dragi moj i ja to poštujem i važavam ali ne moram sa tim i da se složim, zato je ovo diskusija jer to je diskutabilno.ja imam nekoliko originala, a najbolji je kumranski, jer je direktno proveren, gde je i napisano samo "JHVH A NE JEHOVA ILI JAHVE".
A drugo hoću reći da sam stvarno iznenađen kada si po prvi put napisao ime Boga živoga i ja ti ne zameram što nisi 100% tačno to napisao ili izgovorio kako ti radiš meni (ja nisam perfektan i tu perfekciju ne tražim ni od tebe ili bilo koga)
Sada ako znaš da je Božije ime JHWH interesuje me zašto to ime ne koristiš? dali to toje GOSPOD je tebi 100% tačno izgovoreno?
Isto se ne slažem sa tobom da je Isus 100% tačno izgovoreno a eto to tebi nimalo ne smeta da to koristiš, rekao bi da ti mrziš Božije ime svesno ili nesvesno.
Philippians 2
2:5 Let this mind be in you, which was also in the Messiah
2:6 Who, being in the form of Elohim, thought it not robbery to be equal with
2:10 That at the name of
2:11 And that every tongue should confess that
Obijasni mi šta se treba naučavati iz ova dva stiha? drugo
Ime Isusovo znači "JHWH spašava" ili tako nešto! to smo već rekli ti se sada potrudi da pronađeš taj post gde ti je to rečeno pa dobro pročitaj i onda proveri tvojim originalima.
Na kraju moram da kažem da se ne slažem tvojim mišljenjem da u tori nigde nije upisano ime svemogućega BOga JHWH ili da Isus nikada nije izgovorio ime Boga i Oca njegova.
Ti stihovi su ovde već bili postirani gde se nepobitno citira Isusove reči da je on objavljivao ljudima Božije ime, sada što ti Isusa praviš LAŽOM to je tvoj problem i za to ti ćeš i odgovarati.