Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Они различите Библије читају по потреби. Јуче се излетише са преводом Вука К. а чак ни у њиховом преводу нема говора о томе да је Исус створен. Лијепо сам трљао очи јуче када сам гледао тај стих на њиховом сајту.

А знаш Гракулес ко је отац лажи и ко не стоји на истини. А масонских и оклутних симбола колико хоћеш.

Да Исус није створен него да је изашао од Бога потврђује.

"Изађох од оца, и дођох на свијет"(Јован 16,28)

"Сад знамо да све знаш и не треба ти да те ко пита. По томе вјерујемо да си од Бога изашао" (Исто стих 30)

"И сад прослави ти мене, оче у тебе самога славом коју имадох у тебе прије него свијет постаде"(Јован 17,5)

Овдје се јасно види да се Исус одувијек налазио у свом Оцу. Онај ко излази од Бога је Бог. Исус каже да једино Он зна оца. Нигдје не стоји у Библији да је Исус створен.
Створен значи имати почетак свог постојања. Исус није никада згријешио, само Бог може бити увијек без гријеха, јасно је да и анђели гријеше и подложни су гријеху. То је Луцифер доказао.
Људи се клањају Исусу, а Он их не кори. Само Богу припада клањање. Само представљање Исуса сином Божијим чини Га Богом.

Да поједноставим,неће нико рећи сину свог родитељског оца да није човјек, а да његов отац јесте човјек. Ово да разумијете шта хоћу рећи.
Нигдје у Библији не стоји да је Исус створен. Све оно што није створено је одувијек.
Одувијек је само Бог. Када се везује термин алфа и омега, почетак и свршетак то се односи на почетак и свршетак грешне Земље. Исус је почетак стварања Земље, Он ће бити и свршетак те исте грешне Земље. Тако да превод Библије ЈС је небитан. Оно што они говоре о Исусу није истина.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
A pogledaj, sta im je postavio vanhelsing,pa ce ti sve biti jasno!! pogledaj kako se obescascuje bozje ime, prijatelju moj. ccccccccccccccc
Znači jasno ti je koje je božije ime.Božije ime ne može da se skrnavi ako nije božije ime. Jehovini svedoci ga obznanjuju kako je bog zapovedio preko biblije a ko će to ime da skrnavi ne zavisi od Jehovinih Svedoka.Skoro sam na fejsbuku naišao na najgore skrnavljenje božijeg imena ali to je odgovornost onog ko ga skrnavi a ne onog ko ga obznanjuje.Crkva je prvo htela da sakrije božije ime i to u bibliji kad im to nije uspelo sad imaju druge metode direktnog skrnavljenja božijeg imena baš zbog Jehovinih Svedoka kako bi dokazali da nisu u pravu a u stvari skrnave božije ime.

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Savremeni prevod glasi ovako" kumranski original"(jEVREIMA 3:1-3)
1 Зато, браћо света, учесници у небеском
позиву, пажљиво посматрајте онога кога
признајемо за апостола и првосвештеника -
Исуса. 2 Он је био веран Богу који га је пос -
тавио у ту службу, као што је и Мојсије био
у целом Божјем дому. 3 Јер Исус је дос тојан
веће славе од Мојсија, као што већу част од
дома има онај ко га је саградио.

Sami nalazite stihove koji govore da vaše tvrdnje nisu tačne.Ako je Isus svevišnji bog kom bogu je on veran.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za peko 71

Radite jos kako, mislim ne ti, ali tvoji bruklinski prijatelji,u skoro svakoj brosuri, ili knjizi, stoji po jedan demon.

Aa sam godinama citao knjige JS, i nisam primetio dok mi ljudi nisu pokazali.

A ti detaljno istrazi vasu literaturu pa ces se i sam uveriti.

Evo jedan primer:

6aedcdf0.jpgtdgspesa1.jpg67f8c2e0.jpg na prvoj slici iznad glava jevreja stoji lucifer ili demon,u sredini blizanaca stoji isto demon.

Na papirnoj kesi se vidi obrnuti krst, isto kao i na prvoj slici gde stoje jevreji u piramidi masona, a izmedju glava i ramena jevreja se vidi demonska glava.

izobrazenje 1.jpgA ovu sliku uporedi sa prvom, gde su dva jevreja, pa ces ideti da imaju mnogo zajednickog.A ova slika je isto masonska.jehovini_svjedoci_05.jpg a ovde je demon na ruci knjiga otkrivenje,a pogledaj i knjigu ucite od najveceg ucitelja, i tamo ih ima mnogo.

Dodato posle 8 minuta:

Vec sam umoran da objasnjavam, isus dok je bio u telu bio je i od andjela malo manji, kad se vratio na nebo otac mu je vratio predjasnju slavu, i podlozio sve pod noge.

Stihove, koje sam postavio, su dovoljno jasni, i tu za coveka, koji poznaaje bibliju, nepredstavljaju nikakvakvu teskocu da ih razume, tu je sve jasnno kao dan, da se tu radi o jednom gospodu isusu hristu.

I kao sto rekoh ja verujem u jednnog boga u tri pojave, tj koji se otkriva u tri lica. (1 jovanova 5:20)

20 A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni.

(yuda 1:25)
25 Jedinom premudrom Bogu i Spasu našem, kroz Isusa Hrista Gospoda našeg, slava i veličanstvo, država i vlast pre sviju vekova i sad i u sve vekove. Amin.

(1 timotija 3:16)
16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Zadnje dve slike su iz " Otkrivenja " i tačno je da tu ima tih skrivenih sličica ko ih je ubacio i kako to bi trebalo ispitati. Zašto nisi naveo iz koje su publikacije prve tri slike i ako ih nađeš još slobodno ih prikaži ovde !

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Prve tri slike su iz kule st.ili probudi se.lucifer je iz masonske knjige,
nemam sad vreme da trazim detaljno, a imam jos, kad ih nadjem postavicu ti ,moram da ih skaniram na printer.

A sutra radim, za neki dan sigurno.

pozdrav

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za gerakulesa
kakve bre to gluposti pokazujes
Ovo je tema o Novom svetu prevod,a ne slikama .
Tebe je sotona potpuno sludeo kad vise ne znas ni sta pises ,ni gde pises,ni o cemu pises.
Za opticke iluzije postavi novu temu,a tek za trojstvo kad ja pocnem da postavljam slicice trojstva........
I da ne zaboravim jos nesto
kako ti objasnjavas Psalam 110:1,2
"Jehova je rekao mom Gospodu ,sedi meni s desne strane ...."
naravno ovo je Novi svet prevod.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Radite jos kako, mislim ne ti, ali tvoji bruklinski prijatelji,u skoro svakoj brosuri, ili knjizi, stoji po jedan demon.

Aa sam godinama citao knjige JS, i nisam primetio dok mi ljudi nisu pokazali.

A ti detaljno istrazi vasu literaturu pa ces se i sam uveriti.

Vec sam umoran da objasnjavam, isus dok je bio u telu bio je i od andjela malo manji, kad se vratio na nebo otac mu je vratio predjasnju slavu, i podlozio sve pod noge.

Stihove, koje sam postavio, su dovoljno jasni, i tu za coveka, koji poznaaje bibliju, nepredstavljaju nikakvakvu teskocu da ih razume, tu je sve jasnno kao dan, da se tu radi o jednom gospodu isusu hristu.

I kao sto rekoh ja verujem u jednnog boga u tri pojave, tj koji se otkriva u tri lica. (1 jovanova 5:20)

20 A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni.

25 Jedinom premudrom Bogu i Spasu našem, kroz Isusa Hrista Gospoda našeg, slava i veličanstvo, država i vlast pre sviju vekova i sad i u sve vekove. Amin.

16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Vuk dlaku menja al narav ne!
poelbuster je ispao laža sada isto gerakules, zaslepljen si mržnjom dragi moj a to ti ne valja zašto sam sebi zlo naneseš. Dragi moj nisi ti Hristov sledbenik šta više nema u tebi ništa Hrišćansko , boldovano da se bolje vidi.

Citiram:
"Vec sam umoran da objasnjavam, isus dok je bio u telu bio je i od andjela malo manji, kad se vratio na nebo otac mu je vratio predjasnju slavu, i podlozio sve pod noge."

Naravno da ti je to zamoran i uludo posao kada znaš da se ne bazira na temelju biblije, evo daću ti dobar primer kako tvojom zaslugom se šire Sotonine laži i smicalice da bi odvratio ljude od JHWH-a. boldovano

Dragi moj gerakules
Obijasni šta je Isus bio dok je boravio u telu, potom kaži kada se Isus vratio na nebu zašto je njemu svemogućemu potrebno da mu Otac nešto vraća??
Zar vaš ELOHIM Isus sada nije svemoguć ELOHIM da sebi uzme šta god njemu pripada?

Od koga uzima i šta mu se da? zar sada Sveto Trojstvo ELOHIMA množine više ne prestavlja jedninu??
Uzima li Isus sam od sebe ili sam sebi daje??

Kaži i dokaži koju je to Isus slavu imao pre kod BOGA?
Obijasni zašto neki vama neznani drugi BOG treba da podloži vašem svemogućem ELOHIMU množine pod njegove noge bilo šta??

gerakules

Prvo ću postirati stih na osnovu kojeg ti kažeš da se tu nalazi sveta pobožna tajna o TRI LICA (3 pojave) jednog ELOHIMA množine što prestavlja jedninu. Da svi vide skim to mi imamo posla.

5:20 And we know that the Son of
HisName.gif
is come, and hath given us an understanding, that we may know him that is true, and we are in him that is true, even in his Son
%3CIMG%20SRC=
"> the Messiah.
This is the true Elohim, and eternal life.

E! a sada još jednom kaži gde si ti tu video da piše jedan ELOHIM mnoštva TRI pojave (3 lica Sveto Trojstvo), dragi moj ako već lažeš preporučujem da to ne radiš naočigled. vidi boldovano da svima jasno sa kim imaju posla.

Sotonine prevare ovde iznosiš, zato ja ću te ispravlajti i obijasniti, a na tebi je da odbraniš tvoje laži.

I znamo da Sin JHWH-a došao da nam da razum i da njega upoznamo da je istinit, i da smo mi u njemu koji je istina, čak i u njegovom sinu “Mesaja, Pomazanik”. Ovo je istiniti Bog, i život večni. boldovano da se bolje vidi, da ne bi kojeg neupućenog prevario Sotoninim lažima i smicalicama, sledi.

gerakules

Jude 1:25 To the only wise Elohim our Saviour, be glory and majesty, dominion and power, both now and ever. amein.

Dragi moj gerakules, kaži sada gde si ti ovde vidio Sveto Trojstvo, množina ELOHIMA što prestavljaju jedninu sa TRI lica?

gerakules

3:15 But if I tarry long, that thou mayest know how thou oughtest to behave thyself in the house of
HisName.gif
, which is the assembly of the living Elohim, the pillar and ground of the truth.

3:16 And without controversy great is the mystery of reverence: who was manifest in the flesh, justified in the Spirit, seen of angels, preached unto the Gentiles, believed on in the world, received up into glory.

Dragi moj iz ovoga ja sam zaključio sledeće: Treba da znamo kako živeti u domu JHWH, koja je skupština Boga živoga što je stub i tvrđava istine.
A bez velikih kontraverze velika je tajna pobožnosti: Koja se manifestuje u telu, opravda u duhu, pokaza anđelima, propoveda neznabožcima, verova se u svetu, usvojen u slavi.

Dakle nepobitno da ni ovde nigde nema reči o Svetoj Trojci množine ELOHIMA koji prestavljaju jedninu, zato možemo konstatovati da lažno si govorio (lažan si ti svedok i laži svedočiš). boldovano da ne promakne.

Dodato posle 14 minuta:

Tema nije Sveto Trojstvo, postirao si stihove u nameri da bi LAŽNO promotirao Sveto Trojstvo, iskoristio sam priliku da ti razobličim LAŽ i prevaru. Nemoj kvariti temu, ako ti jedna tema Sveto Trojstvo nije dovoljna otvori drugu pod 2 i tamo dokazivaj kako imaš množinu Bogova što prestavljaju jedninu ali sa mnoštvo lica.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Gerakules na njihovom zvaničnom vebsajtu stoje stihovi iz Biblije Kološanima i Otkr. i na osnovu ta dva stiha smatraju da je Isus stvoren. Stih u Kološanima uopšte ne govori o stvaranju Isusa, a onaj u Otkrivenju je pogrešno protumačen, jer drugi stih u Otkrivenju otkriva ko su stvorenja i da će se ona pokloniti onome na prestolu i jagnjetu. A ono što su dali Jevrejima 3,2 nema ni u njihovom prevodu Biblije.

Neka JS neđu samo jedan stih koji potvrđuje da je Isus stvoren, pa onda možemo nastaviti raspravljati.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za tripa 41
hahaha
ne budi smesan,taj stih pise u prevodu po vuku karadzicu,a ne u Novi svet prevod
Jevrejima 3:2
"Koji je veran Onome koji ga stvori..."
Hoces li da ti ga skeniram iz moje Biblije po Vuku,ili mislis da te lazem?
Jesi li ti rekao da ti pokazem iz Biblije gde pise da je STVOREN?,pa pokazao sam ti!!!

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
hahahahaha koji ste vi jevreji ,yude iskariotske ,isus je rekao izdajes svoga gospoda poljubcem, a vi ste jos gori,
izdajete ga i duhom i telom i umom i snagom.ko nepriznaje sina nepriznaje ni oca.

Poslednja izmena:
Natrag