Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Isus je itekako Bog ili Jehova, evo ja ću citirati Bibliju koju ja koristim, Kršćanska Sadašnjost Zagreb:"Glas viče: Prpravite Jahvi put kroz pustinju. Poravnajte stazu Bogu našemu" Iz 40,3

No, što kaže Matej 3,3: "Ovo je uistinu onaj koga je označio prorok Izaija kad je rekao: "Glas jednoga koji viče u pustinji: "Pripravite put Gospodnji, poravnajte mu staze"

Ovdje Ivan Krstitelj jasno govori o Isusu. No, što kaže Izaija o ovome za njega budućem događaju. Poravnajte stazu Bogu našemu. Mislim da je ovo očito i djetetu.

Što se tiče Trojstva, ta se riječ nigdje ne spominje u Bibliji, no što kažete za ovaj redak:

"...izabranim po predzanju Boga Oca za posvećenje koje ostvaruje Duh, da se pokore Isusu Kristu" 1. Pet 1,2. Koliko osoba vidimo ovdje, tri, i to svaka ima svoju zadaću. Ovo je samo jedan primjer, ima ih i više. Za sada toliko.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Kainos
Nemoj me pogresno shvatiti, pravo kazes, ali ovo treba reci, na temi svete trojice.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Kainos
Nemoj me pogresno shvatiti, pravo kazes, ali ovo treba reci, na temi svete trojice.

A stavio sam ovaj citat tamo...ali koju god temu otvoriš, ili Bibliia/Sveto Pismo ili neku drugu - sve se vrti oko Isusovog božanstva, trojstva, Svetog Duha i istih članova koji cijelo vrijeme pokušavaju jedne druge nadmudriti.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
ti si u pravu .ali pogledaj i na drugu stranu.
Ja licno nikog ne nadmudrujem, ako si primetio, moje oruzje je samo fakt iz biblije,to su bozje reci i niko ih nemoze pobiti, mnogi nemogu shvatiti da biblija ima odgovore na sve, ona je kodirana i samo unakrsnim citanjem stihova mozes doci do pravde, a kad iz jednog stiha pravis religiju to je nepravilno.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za geru
Ma ne budi smesan
Svako ko lupeta o krstu ,trojstvu,paklu ,besmrtnosti ljudske duse ,ratovanju,kurvarluku i slicno nema blage veze sa Biblijom.
Ova tema govori o Novom svetu prevod i ni na jednom mestu nisi ga opovrgao kao los ,naprotiv kad ti je bilo prpa uhvatio si se za Novi svet prevod

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
A kako ovo objasnjavas, ovde se radi o isusu, a vi ste postavili ime jehova, objasni kad je jehova u novom zavetu bio na zemlji.

Evo ti tvoj novi svet sami sebi skacete u zube.

E pa JS sad ste pukli evo dokaza iz biblije "NOVI SVET" samo vi ste slepi i nevidite, zato sto ste pod diktatom kule strazare.

(isaija 40:3)

3 Слушајте! Неко виче у пустињи: „Рашчистите пут Јехови! Поравнајте кроз пусту земљу стазу нашем Богу! 4 Нека се подигне свака долина, нека се спусти свака гора и свако брдо! Брежуљкаст крај нека постане раван, нераван крај нека се претвори у равницу! 5 Тада ће се открити слава Јеховина и сви ће је људи видети, јер су то речи из Јеховиних уста.“

(matvej 3:3)
3 То је онај о коме говори пророк Исаија кад каже: „Слушајте! Неко виче у пустињи: ’Припремите пут Јехови! Поравнајте му стазе!‘“

A evo sta pise u ostalim biblijama :

(isaija 40:3)
3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.

(matvej 3:3)
3 Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onog što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnite staze Njegove.

( isaija 40:3)kumranski pr.
3 Слушајте! Неко виче у пустињи: ‘Раш чис -
ти те пут Господу! Поравнајте кроз пусту зем -
љу стазу нашем Богу!

(matvej 3:1-3)Kumranski PR.

3 У те дане дође Јован Крститељ,* тумач
Све тог писма, у Јудејску пустињу, 2 и рече:
„Вратите се вери, јер царство небеско само
што није дошло.” 3 Да се испуне речи про -
ро ка Исаије: „Глас се чу у пустињи који ка -
же: ‘Окрените се Господу. Раскрчите у пус -
ти њи ста зу Богу нашем’.”*

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

A mi svi znamo ko je nama dosao, i koga i kome je cistio stazu nas krstitelj jovan, nasemu gospodu, i bogu isusu hristu (JHVH)

Dodato posle 10 minuta:

I jovan je taj koji donosi vest o isusu hristu, TJ JHVH TAJ isti koji bese kod avraama u poseti, da, da, dragi moji citajte (1 mojsija ) celu glavu pa cete videti.(jovan 1:6,7,14,15,23,27)

6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.

7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.
15 Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer pre mene beše.

23 Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.

27 On je Onaj što će doći za mnom, koji beše preda mnom; kome ja nisam dostojan odrešiti remen na obući Njegovoj.

(Malahija 3:1) 1 Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite, i anđeo zavetni, kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.

Dodato posle 18 Sati 13 minuta:

Ja cekam da mi JS, razjasne ove stihove koje sam postavio.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Неће ти они то никада разјаснити, па њихов превод је имао мноштво преправки док је нису прилагодили својим учењима. Али није ни то битно колико догма о Исусу створењу, стављање Исуса на стуб итд.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Неће ти они то никада разјаснити, па њихов превод је имао мноштво преправки док је нису прилагодили својим учењима. Али није ни то битно колико догма о Исусу створењу, стављање Исуса на стуб итд.

Dragi moji sve dok ko MAKSIM pijan plota citirate gomilu vaših predrasuda i zabluda niko vas neće svatiti za ozbiljno! ja celo vereme vama potanko koliko stignem obijasnim a vi to glatko ignorišete.
Mislite da je nekome do vašeg utrkivanja sa što više texta, to može da ima prođu samo u vašoj hrišćanskoj crkvi gde su vernici nepismeni i polupismeni a ne ovde.
Evo ovde ja vam stojim na raspolaganje pod jednim uslovom a to je:

Da obećate forumašima da ako budem i ja vas nešto pitao, da ćete dati vaše komentare!

Ako to dragi moji vi obećate forumašima onda Citirajte jedan biblijski stih, obijasnite šta niste svatili, ili šta po vama iz tog stiha nije tačno pa želite da vam se obijasni i dokaže? i kada se po tom stihu dogovorimo onda ćete citirati sledeći da bi ga isto tako uredno i jasno istražili .

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Гера и ја схватамо суштину. А ти никада нећеш наћи у Библији да је Исус створен. А што се тиче вашег превода Библије и тај ваш превод вашу догму туче.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Molim JS da mi objasne u(otkrivenju 1:7,8,9) u prevodu "NOVI SVET"
koga ste imali u vidu kad ste stavili ime jehova, u ta tri stiha se jasno vidi da se radi o isusu hristu?
POgledaj (otkrivenje 22:13,16)

NOVI SVET
7 Ево, долази с облацима и видеће га свако око, чак и они који су га проболи. И због њега ће проплакати сва земаљска племена. Да, амин.
8 „Ја сам Алфа и Омега“, говори Јехова Бог, „Онај који јесте и који је био и који долази, Свемоћни.“
kakve veze ima ime jehova ovde??Kad se ovi stihovi odnose na isusa.

Drugi prevodi:

7 Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

9 Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bejah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista.

kumranski:
7 Ево, долази с облацима и видеће га свако
око, чак и они који су га проболи. И због ње -
га ће проплакати сва земаљска племена. Да,
амин.
8 „Ја сам Алфа и Омега”,* говори Господ
Бог, „Онај који јесте и који је био и који до -
лази, Свемоћни.”

Lujo bakotic:
7 Evo ga, dolazi s oblacima. I videće ga svako oko, i oni koji ga probodoše; i zajaukaće zbog njega sva plemena na zemlji. Da! Amen!
8 Ja sam Alfa i Omega, govori Gospod koji jest, i koji bijaše, i koji dolazi, Svemoćni. i pošalje knjige sedam Crkava u Aziji

Dr ivan saric:
7 Eno, dolazi na oblacima, i gledat će ga svako oko, i oni, koji ga probodoše, naricat će nad njim sva plemena zemaljska. Da, Amen.
8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospodin Bog, koji jest, i koji bijaše, i koji će doći, Svemoćni.

Dodato posle 8 minuta:

Moj dragi apocketz, dok smo mi postavljali pitanja, ti si ih ili ignorisao, ili si postovao.
Ja konkretno pitam mozeteli da mi objasnite, zasto stoji ime "jehova"u "NOVI SVET",u otkrivenju kada se odnosi na gospoda isusa, cak i covek sa malo pismenosti ce to shvatiti.

Za tripa

U pravu si, oni su takvi, u oci ima da nas gledaju i da nas prave budalama, ali nece uspeti mi smo hristovi a hristos je snama amin.

Evo postavljam im nesto, sto ce ih ubaciti u duboko razmisljanje, jer oni o tome neuce.

E pa JS-ci doslo je vreme da stavimo karte na sto, jer sam umoran od vaseg neposznavanja biblijske pravde.

Pitanje za jehovine svedoke da mi konkretno objasne.

Dali je isus bio ili jeste ili povremeno uzima oblik sluge andjela ili oblik arhangela?

Jer ova dva oblika, nisu nikako jednaki, jer andjeli su sluge,ili glasnici a arhangel nije!!

Ja odlicno znam koje arhangel, ali sam cekao dokaze s vase strane koje mi niste dali.

Provocirao sam vas, svo vreme, da vidim koliko poznajete bibliju.

Jedino se tripo 41 korektno izrazio po tom pitanju.

Ako mislite da je arhangel mihail "isus" dajte dokaze,jedno cu vam reci da sigurno nije andjeo. A imam i dokaze da arhandjeo ima sasvim drugu funkciju na nebu.I u tom smislu sto je i gospodar andjela i mnogo toga jos.
I koji je andjeo na gori sinaj izneo ime i 10 zapovedi mojsiju.

Isto tako koje "gabrijel" i ko je "rafael" i zasto se fakticki ne spominje u bibliji??

Ako znate koje mihail, trebalo bi da znate ko su gabriel i rafael ,Rafael je veoma misteriozan andjeo?

" Arhangel nije stvoren arhangel je titula" a samo su "andjeli stvoreni,ljudi itd"

Isto tako gabrijel i rafael su veoma silni andjeli ali oni su stvoreni.

Poslednja izmena:
Natrag