Molim JS da mi objasne u(otkrivenju 1:7,8,9) u prevodu "NOVI SVET"
koga ste imali u vidu kad ste stavili ime jehova, u ta tri stiha se jasno vidi da se radi o isusu hristu?
POgledaj (otkrivenje 22:13,16)
NOVI SVET
7 Ево, долази с облацима и видеће га свако око, чак и они који су га проболи. И због њега ће проплакати сва земаљска племена. Да, амин.
8 „Ја сам Алфа и Омега“, говори Јехова Бог, „Онај који јесте и који је био и који долази, Свемоћни.“
kakve veze ima ime jehova ovde??Kad se ovi stihovi odnose na isusa.
Drugi prevodi:
7 Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
9 Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bejah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista.
kumranski:
7 Ево, долази с облацима и видеће га свако
око, чак и они који су га проболи. И због ње -
га ће проплакати сва земаљска племена. Да,
амин.
8 „Ја сам Алфа и Омега”,* говори Господ
Бог, „Онај који јесте и који је био и који до -
лази, Свемоћни.”
Lujo bakotic:
7 Evo ga, dolazi s oblacima. I videće ga svako oko, i oni koji ga probodoše; i zajaukaće zbog njega sva plemena na zemlji. Da! Amen!
8 Ja sam Alfa i Omega, govori Gospod koji jest, i koji bijaše, i koji dolazi, Svemoćni. i pošalje knjige sedam Crkava u Aziji
Dr ivan saric:
7 Eno, dolazi na oblacima, i gledat će ga svako oko, i oni, koji ga probodoše, naricat će nad njim sva plemena zemaljska. Da, Amen.
8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospodin Bog, koji jest, i koji bijaše, i koji će doći, Svemoćni.
Dodato posle 8 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Moj dragi apocketz, dok smo mi postavljali pitanja, ti si ih ili ignorisao, ili si postovao.
Ja konkretno pitam mozeteli da mi objasnite, zasto stoji ime "jehova"u "NOVI SVET",u otkrivenju kada se odnosi na gospoda isusa, cak i covek sa malo pismenosti ce to shvatiti.
Za tripa
U pravu si, oni su takvi, u oci ima da nas gledaju i da nas prave budalama, ali nece uspeti mi smo hristovi a hristos je snama amin.
Evo postavljam im nesto, sto ce ih ubaciti u duboko razmisljanje, jer oni o tome neuce.
E pa JS-ci doslo je vreme da stavimo karte na sto, jer sam umoran od vaseg neposznavanja biblijske pravde.
Pitanje za jehovine svedoke da mi konkretno objasne.
Dali je isus bio ili jeste ili povremeno uzima oblik sluge andjela ili oblik arhangela?
Jer ova dva oblika, nisu nikako jednaki, jer andjeli su sluge,ili glasnici a arhangel nije!!
Ja odlicno znam koje arhangel, ali sam cekao dokaze s vase strane koje mi niste dali.
Provocirao sam vas, svo vreme, da vidim koliko poznajete bibliju.
Jedino se tripo 41 korektno izrazio po tom pitanju.
Ako mislite da je arhangel mihail "isus" dajte dokaze,jedno cu vam reci da sigurno nije andjeo. A imam i dokaze da arhandjeo ima sasvim drugu funkciju na nebu.I u tom smislu sto je i gospodar andjela i mnogo toga jos.
I koji je andjeo na gori sinaj izneo ime i 10 zapovedi mojsiju.
Isto tako koje "gabrijel" i ko je "rafael" i zasto se fakticki ne spominje u bibliji??
Ako znate koje mihail, trebalo bi da znate ko su gabriel i rafael ,Rafael je veoma misteriozan andjeo?
" Arhangel nije stvoren arhangel je titula" a samo su "andjeli stvoreni,ljudi itd"
Isto tako gabrijel i rafael su veoma silni andjeli ali oni su stvoreni.