Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Molim JS da mi objasne u(otkrivenju 1:7,8,9) u prevodu "NOVI SVET"

Dragi moj poelbusteru izbacili tebe Jehovin Svedoci nenaučenog, žalim te zato ja ću tebe naučiti.

Revelation 1

7 Ево, долази с облацима и видеће га свако око, чак и они који су га проболи. И због њега ће проплакати сва земаљска племена. Да, амин.
8 „Ја сам Алфа и Омега“, говори Јехова Бог, „Онај који јесте и који је био и који долази, Свемоћни.“
9 Ја, Јован, ваш брат, који као Исусов следбеник делим с вама невољу и краљевство и истрајност, доспео сам на острво звано Патмос јер сам говорио о Богу и сведочио за Исуса.

1:7 Behold, he cometh with clouds; and every eye shall see him, and they also which pierced him: and all kindreds of the earth shall wail because of him. Even so, amein.
1:8 I am Alpha and Omega, the beginning and the ending, saith
HisName.gif
, which is, and which was, and which is to come, the Almighty.
1:9 I John, who also am your brother, and companion in tribulation, and in the kingdom and patience of
SonName.gif
the Messiah, was in the isle that is called Patmos, for the word of
HisName.gif
, and for the testimony of
SonName.gif
the Messiah.

Dragi moj poelbusteru pošto si zaslepljen mržnjom predlažem da prvo pročitaš Otkrivenje 7-9 , onda razmisli šta piše i tada postavi pitanja. A ja ću pokušati da ti obijasnim te tvoje zablude.

Dodato posle 17 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Za ostale forumaše da ne bi ih ti poelbusteru VARAO i LAGAO crkvenim dogmama i predrasudama jer si zanesen i opsednud mržnjom.

Revelation 1 "The revelation of Jesus Christ, which God gave him to show his..." NIV - Online Bible Study

Revelation Chapter 1 - King James Bible With Strong's Dictionary - Bible Software by johnhurt.com

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Dragi moj poelbusteru izbacili tebe Jehovin Svedoci nenaučenog, žalim te zato ja ću tebe naučiti.

Revelation 1

7 Ево, долази с облацима и видеће га свако око, чак и они који су га проболи. И због њега ће проплакати сва земаљска племена. Да, амин.
8 „Ја сам Алфа и Омега“, говори Јехова Бог, „Онај који јесте и који је био и који долази, Свемоћни.“
9 Ја, Јован, ваш брат, који као Исусов следбеник делим с вама невољу и краљевство и истрајност, доспео сам на острво звано Патмос јер сам говорио о Богу и сведочио за Исуса.

1:7 Behold, he cometh with clouds; and every eye shall see him, and they also which pierced him: and all kindreds of the earth shall wail because of him. Even so, amein.
HisName.gif
1:9 I John, who also am your brother, and companion in tribulation, and in the kingdom and patience of
SonName.gif
HisName.gif
SonName.gif
the Messiah.

Dragi moj poelbusteru pošto si zaslepljen mržnjom predlažem da prvo pročitaš Otkrivenje 7-9 , onda razmisli šta piše i tada postavi pitanja. A ja ću pokušati da ti obijasnim te tvoje zablude.

Dodato posle 17 minuta:

Za ostale forumaše da ne bi ih ti poelbusteru VARAO i LAGAO crkvenim dogmama i predrasudama jer si zanesen i opsednud mržnjom.

Revelation 1 "The revelation of Jesus Christ, which God gave him to show his..." NIV - Online Bible Study

Revelation Chapter 1 - King James Bible With Strong's Dictionary - Bible Software by johnhurt.com

Ja sam lepo Risu napisao,a odnosi se na sve vas jer ste mi se smučili i da ne želim da raspravljam.
Ali budući da si me prozvao...napraviću izuzetak.
Uostalom,opet si izabrao lep primer na čemu sam ti zahvalan :)

Šta si dokazao ovim postom?

Da li je tebi poznato da je po učenju Jehovinih svedoka jedan od glavnih dokaza Isusove anđeoske prirode :

16 јер ће сам Господ сићи с неба са заповедничким позивом, с гласом арханђела и с Божјом трубом, и прво ће устати они који су мртви у јединству с Христом.
Sa vašeg sajta :) Онлајн Библија: 1. Солуњанима 4:1-18 - Званичан вебсајт Јеховиних сведока

Tvoj "dokaz" kaže

Koga su proboli kopljem ?

Iz ova dva "dokaza" ja zaključujem samo da nešto ne štima sa učenjem Jehovinih svedoka.

Dodato posle 17 minuta:

Koliko puta si me optužio za laž i mržnju?
To su tvoji argumenti?
E da, i nemoj da se hvališ pismenošću...ljudi čitaju i razmišljaju svojim glavama.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
E da znas vala brate poelbusteru, i meni su vise dosadili s svojim lazima, i isaija i matvej i jovan krst. i jovan u otkrivenu govore da je to gospod isus,
koliko sam im stiha postavio u kontekstu, koji savrseno govore ko je u stvari isus,a oni teraju svoju nauku iz kule strazare. Pa i slepac bi to video i svako ko je bar i malo pismen, ja se nehvalim da sam lektor srpskog jezika ali sam toliko pismen da vidim da su 2+2=4 dok je kod njih 2+2=5 tako kaze kula strazara.

Evo ti Apocketz pa citaj da te malo i ja naucim necemu, jer koliko vidim da si uzbudjen da si pomesao mene i poelbustera, ja sam bio sa svedocima a ne on.I ja sam postavio post zbog kojeg napadas njega.

A ako neces da citas zato sto je tekst dugacak, zao mi te je, zato sto nikad neces saznati kakvoj si bio zabludi, i na kakvom pogresnom putu, koliko si gresio prema ocu i sinu i sv.duhu. Zato ce se pametni forumasi spasiti,i nadam se po neki pametni JS-dok, koji nije sasvim izgubio razum od kule strazare kao ti.

Evo malo da se naucis ko je nas gospod, a da vide i forumasi pa cemo videti njihovu reakciju.

Ako sledimo često citirani tekst koji kaže da je Hristos, Reč, Bog, onda čitamo: „Sve je kroz
nju postalo, i ništa, što je postalo, nije postalo bez nje“ (Jv 1,3). Pošto nijedno dodatno objašnjenje
ove Reči ne može da je učini još jasnijom, čitamo u Jevr. 1,1‐4: „Bog, koji je od davnine
mnogo puta i na mnogo načina govorio našim očevima preko proroka, u ove poslednje
dane progovorio nam je preko Sina, koga je postavio za naslednika svega, čijim
posredstvom je i svet stvorio; on je odsjaj njegove slave i odraz njegovoga bića, koji sve
nosi svojom silnom rečju, koji je izvršio očišćenje od greha i seo s desne strane veličanstva
na visinama i postao toliko silniji od anđela ‐ koliko je nasledio ime uzvišenije od njihovoga.“
Apostol Pavle upućuje Kološanima još snažnije riječi. Govoreći o Hristu kao o Onom kroz
kojega smo otkupljeni, Pavle Ga opisuje kao Onog „Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je
rođen prije svake tvari. Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što
se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza
nj i za nj sazda. I on je prije svega, i sve je u njemu.“ (Kološanima 1,15‐17)
Ovaj divni tekst trebalo bi pažljivo proučavati i često o njemu razmišljati. U celom svemiru
ne postoji ništa što Hristos nije stvorio. On je stvorio sve što postoji na Nebu i na Zemlji; On je
stvorio i vidljivo i nevidljivo. Svi prestoli i gospodstva, sve vlasti i sile na nebu zahvaljuju
Njemu za svoje postojanje. I pošto je On pre svega i Stvoritelj svega, onda sve postoji kroz
Njega i kroz Njega se sve održava. Ovo je istovetno sa onim što piše u Jevr 1,3 da On sve nosi
svojom silnom rečju. Nebesa su stvorena tom rečju i tom istom rečju ona se drže na svom
mestu i čuvaju od razaranja.
S ovim u vezi nemoguće je prevideti Is 40,25.26: „S kim ćete me dakle izjednačiti da bih
bio kao on? veli Sveti. Podignite gore oči svoje i vidite; ko je to stvorio? ko izvodi vojsku
svega toga na broj i zove svako po imenu, i velike radi sile njegove i jake moći ne izostaje
nijedno?“ Ili, kako u izvornom Jevrejskom prevodu stoji mnogo odlučnije: „od Njega, koji je
veliki u moći i snažan u sili – niko ne može pobeći.“ Da je Hristos taj Svetac koji nebesku
vojsku zove po imenu i održava je na svom mestu, vidi se i iz drugog dela ovog poglavlja. On je
taj o kome se kaže: „ ...Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu
našemu.“ „Evo, Gospod Bog ide na jakoga, i mišica će njegova obladati njim; evo plata je
njegova kod njega i delo njegovo pred njim. Kao pastir pašće stado svoje; u naručje svoje
sabraće jaganjce, i u nedrima će ih nositi, a dojilice će voditi polako.“ (Stihovi 3.10.11)
Biće dovoljno još jedno svedočanstvo kada razmatramo Hrista kao Stvoritelja. To je svedočanstvo
koje dolazi lično od Oca. U poslanici Jevrejima čitamo da nam Bog govori preko Sina
i o Njemu se kaže: „I da mu se poklone svi anđeli Božji.“ Dok o anđelima kaže: „Koji vetrove
čini svojim anđelima i plamenove ognjene svojim slugama,“ Otac, naprotiv, o svom Sinu
kaže: „Tvoj presto, Bože, stoji u sve vekove i palica pravednosti je palica tvoga carstva.“
Dalje, Bog Otac nastavlja: „Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju i nebesa su dela tvojih
ruku“ (Jevr 1,6‐10). Ovde vidimo da Bog Otac oslovljava svoga Sina kao Boga i o Njemu kaže:
„Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju i nebesa su dela tvojih ruku.“ Ako Otac ukazuje
ovu čast svome Sinu, ko je čovek da ne učini isto? Ovim možemo da završimo direktna sve12
dočanstva o Božanstvu Hrista, kao Stvoritelja svih stvari.
Nužno je još nešto napomenuti. Niko ne treba da pomisli da smo uzvisili Sina na račun Oca
ili da smo želeli da potcenimo Oca. To nije tako jer su interesi i Oca i Sina isti. Mi poštujemo
Oca poštujući Sina, i u potpunosti smo saglasni sa rečima koje je apostol Pavle rekao: „Mi
imamo jednoga Boga Oca, od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista,
kroz koga je sve postalo, pa i mi ‐ njegovim posredstvom“ (1. Kor 8,6). To je u skladu sa istinom
koju smo već razmatrali, da je Bog kroz Njega stvorio sve svetove. Konačno, sve stvari
proizilaze od Boga Oca; čak i Hristos lično proizilazi od Oca, ali bila je Očeva volja da u Hristu
živi sva punina Božanstva i da je On taj koji neposredno delovao u svim delima stvaranja. Naše
istraživanje ima za cilj da u potpunosti objasni jednakost Hrista sa Ocem, da bi se bolje mogla
razumeti i ceniti Njegova sila kojom nas spasava.

DA LI JE HRISTOS BOG?
Mnoga mesta u Bibliji govore da je Hristos Bog. Psalmista kaže: „Bog nad bogovima, Gospod
govori i doziva zemlju od istoka sunčanoga do zapada. Sa Siona, koji je vrh krasote,
javlja se Bog. Ide Bog naš, i ne muči; pred njim je oganj koji proždire, oko njega je bura
velika. Doziva nebo ozgo i zemlju, da sudi narodu svome: Skupite mi svece moje, koji su
učinili sa mnom zavet na žrtvi. I nebesa oglasiše pravdu njegovu, jer je taj sudija Bog.“ (Ps
50,1‐6)
Da se ovaj tekst odnosi na Hrista, jasno se vidi iz već pomenute činjenice:
1. da je sav sud dat Sinu (Jv 5,21.22.27),
2. a takođe i iz činjenice da će, prilikom drugog Hristovog dolaska, On biti taj koji će
poslati Svoje anđele da sakupe „izbrane njegove od četiri vjetra“ (Matej 24,31).
„Naš Bog će doći i to ne tiho.“ Kad sam Gospod siđe s Neba, On će doći „sa zapovešću, s
glasom arhanđelovim“ (1. Sol 4,16). Ovaj glas je glas Sina Božjeg. Čuće ga svi koji su u grobovima,
i izaći će (Jv 5,28.29). Vaskrsli sveti će tada zajedno sa živim pravednicima biti odneseni
na nebo, u susret Gospodu, da bi tamo svagda bili sa Njim. To je ono „sjedinjenje s Njim,“ kada
izabrani budu sakupljeni i to će predstavljati „naš sastanak u Njemu“ (2. Sol 2,1); Uporedi Ps
50,5; Mt 24,31; 1. Sol 4,16.
Dalje piše: „Pred njim je oganj koji proždire, oko njega je bura velika“ (Ps. 50,3). Kad se
Gospod Isus zajedno sa svojim anđelima otkrije s neba, to će biti „u plamenom ognju koji će
kazniti one što ne znaju Boga i one što nisu poslušni jevanđelju o Gospodu našemu Isusu“
(2. Sol 1,7.8). Iz ovoga se može videti da je Ps 50,1‐6 tačan opis drugog Hristovog dolaska radi
spasenja svog naroda. A kad On dođe, pojaviće se kao svemoćni Bog. Uporedi sa Avakumom 3
glava.
To je jedna od Njegovih zakonitih titula. Mnogo vremena pre Hristovog utelovljenja Isaija
je uputio sledeće utešne reči Izrailju: „Jer nam se rodi dete, sin nam se dade, kojemu je vlast
na ramenu, i ime će mu biti: divni, savetnik, Bog silni, otac večni, knez mirni“ (Is 9,6). To
nisu samo reči proroka Isaije, nego reči Svetog Duha. Kada se Bog direktno obratio svome
Sinu, dao mu je istu titulu. U Psalmu 45,7 čitamo: „Presto je tvoj, Bože, večan i nepokolebljiv;
skiptar je carstva tvojega skiptar pravice.“ Kad se ove reči čitaju površno, može se poverovati
da David ovde slavi Oca. Međutim u Novom zavetu nalazimo da je Bog Otac taj koji
govori, koji se obraća svome Sinu i naziva ga „Bogom.“ Vidi Jevrejima 1,1‐8.
Hristu ovo ime nije dato kao posledica nekih velikih zasluga, već Mu ono pripada po pravu
nasledstva! To potvrđuje pisac poslanice Jevrejima govoreći o sili Božjoj, kada kaže da je Hristos
„postao toliko silniji od anđela koliko je nasledio ime uzvišenije od njihovoga“ (Jevr
1,4)2. Sin uvek s pravom nosi ime oca. Tako i Hristos, kao „jedinorodni Sin“ Božji, s pravom
nosi ime Oca. Sin je takođe više ili manje slika oca. On, u izvesnom stepenu, preuzima lik i
karakterne osobine svoga oca, ali ne u potpunosti, jer nema savršene reprodukcije u ljudskoj
2 I toliko posta bolji od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi – ovo je tekst koji se nalazi u
Karadžićevom prevodu Novog Zaveta, no tačniji prevod je onaj koji nalazimo u engleskom ili savremenim prevodima,
a koji ističe da je Isusovo preslavno ime dobijeno kroz nasledstvo. – Prim. prev.
9
vrsti. U Bogu međutim nema nesavršenstva, niti pak u bilo kom Njegovom delu. Zato je Hristos
tačan odraz Oca. (Jevr 1,3). Kao Sin samopostojećeg Boga i On ima sve osobine Božanstva.
Tačno je da postoje mnogi sinovi Božji, ali samo je Hristos jedinorodni Sin Božji, i to na
način kako nijedno drugo biće nije bilo, niti će ikada biti. Anđeli su, kao i Adam, sinovi Božji
stvaranjem (Jov 38,7; Lk 3,38); hrišćani su sinovi Božji posinjenjem (Rim 8,14.15), ali Hrist je
Božji Sin rođenjem; pisac poslanice Jevrejima dalje pokazuje da Hristos, na položaj koji zauzima,
nije podignut nego Mu on pripada po zakonu. On kaže da je Mojsije „u svemu domu
Božjem bio veran kao sluga,“ ali je „Hristos kao sin nad svojim domom“ (Jevr 3,6). Zatim
navodi da je Hristos graditelj toga doma (stih 3). On je taj koji će „sagraditi crkvu Gospodnju
i nosiće slavu.“ (Zah 6,12.13)
Sam Hristos je na krajnje nedvosmislen način učio ljude istini da je On Bog. Kada je bogati
mladić došao k Njemu i pitao: „Dobri učitelju, šta da učinim da nasledim život večni?“ ‐ Isus
je pitao, pre nego što je dao direktan odgovor: „Što me nazivaš dobrim? Niko nije dobar
osim jednoga Boga“ (Mk 10,17.18). Šta je Isus hteo da kaže ovim rečima? Da li je rekao da On
nema prava na ovakvo oslovljavanje? Da li je to bila Njegova spontana skromnost? Da li je
hteo da kaže da On nije dobar? Nipošto, jer Isus je bio apsolutno dobar. Jevreje koji su Ga stalno
vrebali da pronađu greške na Njemu da bi Ga optužili, upitao je odvažno: „Ko me od vas
prekoreva za greh?“ (Jv 8,46). U celom jevrejskom narodu nije bilo nijednoga koji Ga je ikada
video ili čuo da je makar i prividno učinio nešto zlo. Oni koji su nameravali da Ga osude, mogli
su to samo tako što su našli lažne svedoke protiv Njega. Petar kaže da On „greha ne učini i
prevara se ne nađe u ustima njegovim“ (1. Petr 2,22). Pavle svedoči da Hristos „nije znao
greha“ (2. Kor 5,21). Psalmista piše: „ ...Gospod, branič moj ... nema u njemu nepravde.“ (Ps
92,16). Jovan kaže: „I znate da se on javio da ukloni grehe, a u njemu nema greha“ (1. Jv
3,5).
Hristos ne može sam sebe da porekne; baš kao što nije mogao da kaže: „Ja nisam dobar.“
On jeste i bio je apsolutno dobar, savršena dobrota. Pošto niko nije dobar osim Boga, a Hristos
je dobar, onda sledi da je Hristos Bog. To je bila istina koju je hteo da približi bogatom
mladiću.
To je bilo takođe ono čemu je učio svoje učenike. Kad je Filip molio Isusa: „Gospode,
pokaži nam Oca, i nama je dovoljno,“ Isus je odgovorio: „Toliko vremena sam s vama i nisi
me upoznao, Filipe? Ko je video mene, video je Oca; kako onda govoriš: pokaži nam Oca?“
(Jv 14,8.9). To je isto tako jasno kao i reči: „Ja i Otac jedno smo“ (Jv 10,30). Hristos je bio, čak i
ovde među ljudima, toliko istiniti Bog, da je On, kad su ga molili da im pokaže Oca, mogao reći:
Pogledajte mene. To nas ponovo podseća na izjavu koju je dao Otac kada je Prvorodnoga uveo
u svet: „I da mu se poklone svi anđeli Božji“ (Jevr 1,6). Hristos nije polagao pravo na
obožavanje samo pre stvaranja sveta, kada je delio slavu Očevu, nego su, i u vreme kad se
rodio kao dete u Vitlejemu, svi sveti anđeli dobili nalog da Mu se poklone.
Jevreji nisu pogrešno razumeli ono što je Isus rekao za sebe. Kada je izjavio da je On jedno
sa Ocem, podigli su kamenje da bi Ga kamenovali. Na Njegovo pitanje za koje dobro delo žele
da Ga kamenuju, odgovorili su: „Za dobro delo te ne zasipamo kamenjem, nego zbog hule
na Boga, što se ti, kao čovek, gradiš Bogom“ (Jv 10,33). Da je On zaista bio samo ono čime su
Ga smatrali, tek običan čovek, onda bi Njegove reči zaista bile hula na Boga; ali je On bio Bog.
Hristos je došao na ovaj svet da otkrije ljudima Boga, kako bi oni mogli doći k Njemu. Zato
i apostol kaže: „Jer Bog je bio u Hristu i pomiri svet sa sobom“ (2. Kor 5,19). Jovan je pisao
da je Reč, koja je bila Bog, postala telo. (Jv 1,1.14). U tom smislu piše: „Boga niko nikad nije
video; jedinorodni Sin, koji je u Očevom krilu, on ga objavi“ (Jv 1,18).
Obratimo pažnju na izraz: „Jedinorodni Sin, koji je u Očevom krilu, on ga objavi.“ Hristos
tu u Očevom krilu ima svoje prebivalište, i On je ovde predstavljen kao deo Božanstva sa
jednakom sigurnošću, bez obzira na to da li se nalazi na zemlji ili na nebu. Upotreba sadašnjeg
vremena, ukazuje na činjenicu da se radi o nastavku takvog postojanja. To predstavlja istu
ideju koja je sadržana u Isusovoj izjavi datoj Jevrejima: „… Ja Sam pre nego se Avraam
rodio!“ (Jovan 8,58). I ovo još jednom pokazuje Njegovu identičnost sa Onim koji se otkrio
Mojsiju u gorućem žbunu, koji je svoje Ime objavio kao „Ja Sam onaj što jest“ (2.Moj. 3,14).
Konačno, imamo i nadahnute reči apostola Pavla u vezi sa Isusom Hristom. Prema njegovoj
izjavi, bila je volja Očeva „da se u nj useli sva punina“ (Kol 1,19). Kakva to punina
prebiva u Isusu, objasnićemo u sledećem poglavlju. Tamo stoji: „U njemu telesno obitava sva
punina Božanstva“ (Kol 2,9). To je tačno i nepogrešivo svedočanstvo da Isus po prirodi ima
sve osobine Božanstva. Ova činjenica koja ukazuje na Njegovo Božanstvo biće još jasnija kad
budemo nastavili da Ga posmatramo kao Stvoritelja.

Kao sto vidis teks nisam pisao ja a izvesni Dr Elet Vagoner (E.J. Waggoner) cije ja objasnjenje postujem, jer je bezbroj puta prihvatljivije cem od kule strazare.Covek je vrlo jasno objasnio isusov polozaj sto vi nikada necete.

Dodato posle 3 minuta:

Za poelbustera i Tripo 41 u prvom redu, a i za ostale voleo bih da cujem vase misljenje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
http://serbianforum.org/religija/16...ehovinih-svedoka-novi-svet-18.html#post696626
poelbuster post 172

Ja sam lepo Risu napisao,a odnosi se na sve vas jer ste mi se smučili i da ne želim da raspravljam. (boldovano! ko je i kako izgleda jedan Hristov sledbenik nadojen crkvenom teologijom.)
Ali budući da si me prozvao...napraviću izuzetak.
Uostalom,opet si izabrao lep primer na čemu sam ti zahvalan
:)

Opet NEISTINA i LAŽ, dragi moj nisam ja izabrao ništa! to je vaša zabluda i kamen spoticanja kao osnovu da vam se smuči i mrzite zbog istine koju ne možete prihvatiti, čitaj tu boldovano u temperama.
Evo ko je izabrao lep primer crkvene zablude i huli na sveti duh jedinoga živoga Boga JEHOVE:

http://serbianforum.org/religija/16...ehovinih-svedoka-novi-svet-17.html#post696046

koga ste imali u vidu kad ste stavili ime jehova, u ta tri stiha se jasno vidi da se radi o isusu hristu?

Izvini dragi moj ali i ovo ti je NEISTINA i LAŽ!
Čitaj u gornjem postu:
http://serbianforum.org/religija/16...ehovinih-svedoka-novi-svet-18.html#post696524
quote_icon.png
Prvobitno napisao gerakules

Dakle daragi moji ja sam iz dobre namere postirao Otrkrivenje 1: 7,8,9 i tražio da se uljudite i da bez sarkazma ili mržnje iznosite vaše argumente kako već dolikuje jednom sledbeniku Hrstove jedine istinite crkve.
Što vi to ne radite već ignorišete govori samo po sebi da u vama nema ništa hriščansko još manje to Hristovo evanđelje od JEHOVE data mu reč koji treba govoriti.

Dragi moji ako niste do sada imali prilike da čitate REČ jedinoga i jedinoga JEHOVE Boga i Oca našega u Otkrivenju 1, pročitajte pa mi javite šta vas tu buni kada je kristalno jasno.

HisName.gif
SonName.gif
HisName.gif
SonName.gif
the Messiah.

Откривење 1. Otkrivenje Isusa Hrista koje mu dao JEHOVA Bog (jenina jer nemate ni vi TRI-3 Boga tako?) da pokaže svom narodu ono što će se dogoditi. JEHOVA Bot je dao otrkrivenje Isusu, JEHOVA Bog je pokazao u znakovima poslavši svog anđela sluzi Jovanu. boldovano, ima li šta nejasno ili šta bi da kvarite zbog vaše ljudske običaje?

2. Jovan sluga jedinoga istinotoga Boga i Oca našega JEHOVE je posvedočio o JEHOVINOVOJ reči i o svedočanstvu našega Mastera Isusa hrista (HRISTOSA našega jedinoga Boga i Oca JEHVOVE) dakle svedočio je Jovan svedočanstvo o svemu što je vidio. boldovano da svi vidimo i razumemo.

3. Sretni su oni koji čitaju i oni koji čuju reči toga proročanstva, naravno! sretan je onaj koji drže ono što je u proročanstvu napisano jer je vreme blizu da se sve to ispuni. boldovano za primer kako i vi trebate meni i ostalom forumu da svedočite zvaničnu nauku te jedine istinite Hristove crkve.

4. Od Jovana(koji je pisac knjige Otkrivenja) za skupštine koje su u Aziji.
Imajte nezasluženu dobrotu i mir od JEHOVE koji jeste i koji je bio i koji dolazi, I od sedam duhova koji su pred prestolom njegovim. Ima šta da je nejasno? ima šta bi da kvarite, da oduzimate ili da domećete zbog vaših ljudskih običaja??

5. i od Isusa Mastera našega i JEHOVINOG HRISTOSA koji je SVEDOK za JEHOVU! prvenac iz mrtvih, koji je vladar nad zemaljskim kraljevima. boldovano da svi vide ko se ne stidi Hristovog evanđelja i koji poštuje Sina kako poštuje i JEHVOVU Boga i Oca nebeskoga.

Onome koji nas voli i krvlju svojom (jer to je plata za greh) da bi nas oslobodio od greha naših da bi opet imali dobar odnos sa jedinim JEHOVOM i sa jednim Bogom i Ocem našim.

6. i učinio nas kraljevima i sveštenicima(o onima koji će biti postavljeni za kraljeve i sveštenike da valdaju sa Isusom na nebu je druga tema i o tome ćemo drugi put) svom Bogu i Ocu i našemu Bogu i Ocu.
Dakle našemu Bogu i Ocu i njegvovom Bogu i Ocu slava i moć vavek u veka, Amin. Boldovano jasno i glasno da se sve dobro razume, a ako hoćete što kvariti radi vaših crkvenih i ljudskih običaja dajte nam dobre argumente.

7. Evo! dolazi Master Mesaja Gospod naš Isus s oblacima i videće ga svako oko! ČAK I ONI ŠTO SU GA PROBOLI.
I zbog njega će proplakati sva zemaljska plemena. Da, tako da bude, Amin. šta je nejasno, šta vas spotiče, šta ne možete podneti i prihvatiti?

8. “Ja sam Alfa i Omega” govori jedini istiniti JEHOVA Bog, JEHOVA koji jeste i koji je bio i isti taj JEHOVA koji treba da dolazi, JEHOVA je svemoćni, nema drugoga istinitoga Boga osim jedinog JEHOVE. osporavajte da bi raskopavali REČ JEHOVE BOGA našega, da vidimo sa kim se prete koga odbacujete ili koga ne poštujete??

9. Ja Jovan brat vaš koji kao Isusov sledbenik delim sa vama istu nevolju, isto kraljevstvo i istu istrajnost, došao na ostrvo Patmos gde sam govorio o JEHOVI Bogu našemu i svedočio za Mastera, Mesaju i našega Gospoda Isusa. boldovano da se vidi kako s radošću govorim a ne iz zavisti kao neki što rade! nit se ja to stidim Hristovog evanđelja kako se vi to stidite.
Kvarite! raskopavajte REČI JEHOVE Boga našega da vidimo koga vi to odbacivate jer ne poštujete!

Nego znam ja dragi moj što smo ti se mi smučili! a i zašto ti nisi kadar tako nešto napisati.
A znaš li ti zašto to tako??

Istine u tebi nema, nit pored tebe ima mesta onaj što ti istinu govori. boldovano daragi moj.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Dragi moj AApocketz ja uopste nerazumem, kave si ti to nama argumente postavio u svom #174 postu?
ja sam100 puta procitao otkrivenje i ono je za isusa,samo za isusa. Otac tako hoce zato se i zove otkrivenje, da se vidi da je otac sebe otkrio kroz sina i on otkriva oca kroz sebe i mi smo duzni da slavimo oca kroz hrista, jer nikako mi nemozemo doci do oca dok ne proslavimo hrista.

U otkrivenju od 1:1-19)jasno se vidi da se radi o hristu a pogotovo 17 i 18 stih tu vas jehova nema nista stim evo citaj:
17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

(ISUS OVDE JASNO GOVORI DA JE ON PRVI I POSLEDNJI TO JE FAKT!!!)

Postidi se AApocketz ili kupi naocare, ali nemas argumente na laz kule strazare.

I da znas kako ti citas moje postove tako cu i ja tvoje.

matvej 24.30) isto govori o pojavi hrista a ne jehove.
30 I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom.Ni reci o jehovi.

otk.1:9)

9 Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bejah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista.Pa Zar isus nije rec bozja (i on svedoci bas za rec bozju)

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Ja sam procitao tvoje zadnje postove i pravo pises nema u njegovim postovima nikakvih argumenata, stalno postavlja jedno isto dok ti uvek razno i s razlogom tj s faktom na koje on nema odgovore ,zbog toga i neodgovara na tvoje postove, kao na primer kad si ih pitao dali priznaju isusa hrista gospoda nasega.

Ovo iz posta #164 jasno dokazuje ko je hrist:

(jovan 1:10,14)

10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
(Na svetu je bio koji je kroz njega postao, i on ga ne pozna)

14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.(i "rec postade telo" unizenje pred svojim stvorenjima cak i pred andjelima)

Pa normalno da ti nece odgovoriti na post#150 ako priznaju hrista moraju se odreci jehove, a ako priznaju jehovu moraju se odreci hrista.
Ja ti tacno tvrdim da su oni antihriscani, u stvari sinovi antihrista,ti im faktujes bibliju, a oni nemaju kud jer njihova knjizevnost je mudrost njihove organizacije, a mudrost pred bogom je ludost.

Da im bog otvori oci ako hoce, to je moja zelja u ime oca, i sina ,i sv. duha amin.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dragi moj AApocketz ja uopste nerazumem, kave si ti to nama argumente postavio u svom #174 postu?
ja sam100 puta procitao otkrivenje i ono je za isusa,samo za isusa. Otac tako hoce zato se i zove otkrivenje, da se vidi da je otac sebe otkrio kroz sina i on otkriva oca kroz sebe i mi smo duzni da slavimo oca kroz hrista, jer nikako mi nemozemo doci do oca dok ne proslavimo hrista.

U otkrivenju od 1:1-19)jasno se vidi da se radi o hristu a pogotovo 17 i 18 stih tu vas jehova nema nista stim evo citaj:
17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,

18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

(ISUS OVDE JASNO GOVORI DA JE ON PRVI I POSLEDNJI TO JE FAKT!!!)

Postidi se AApocketz ili kupi naocare, ali nemas argumente na laz kule strazare.

I da znas kako ti citas moje postove tako cu i ja tvoje.

matvej 24.30) isto govori o pojavi hrista a ne jehove.
30 I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom.Ni reci o jehovi.

otk.1:9)

9 Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bejah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista.Pa Zar isus nije rec bozja (i on svedoci bas za rec bozju)

Dragi moji poelbuster je debelo lagao odma u početku ove teme kada je svedočio da u Novi Svet piše "Od vrata do vrata" a to smo dokazali da je LAGAO a namera mu je očigledna.
Evo u ovom postu gerakules isti poelbuster laže forumaše koji ne poznaju pisma i proroke (ali ne i mene, mene gerakules nije uspeo varati njegovim lažima) kada KAŽE da u njegovoj bibliji centralna ličnost je Isus a ne JEHOVA, ili da u Otrkivenju glava 1 od 7 do 9 nema reči o svemišnjem Bogu i Ocu našemu (ne vašemu, vi imate neke druge vaše troglave ELOHIME množtva koji prestavljaju jedninu) citirao sam isto i dao moje svatanje i interpretaciju Otkrivenja na šta svi ste ostali bez komentara, niko ništa ne prepravlja ne oduzima nit dodaje.
Iz Otkrivenja 1, 7-9 smo saznali da jedini istiniti Bog jeste JEHOVA on je ALFA i OMEGA kako je nadahnuti Jovan napisao.
Nepobitna je činjenica da Isus jeste sluga svom Bogu i Ocu i da radi samo ono šta mu je njegov Bog i Otac dato raditi, govori samo ono što mu je JEHOVA dao govoriti! isto kao i apostol Jovan i ostali verni Bogu svom JEHOVI. Samo Antihristi kao sluge kneza ovoga sveta neznalački i zlonamerno iskrivljenim predrasudama kao zvanični crkveni stav se prete sa JEHOVINM svetim duhom koji je jasan i lako za razumeti.

Drugo dragi moji i vaš brat tripo 41 je debelo lagao kada čita REČ "da Boga niko nije vidio nikad" a tvrdi da je Toma vidio Boga, klanjao mu se da da nije bio ukoren i ostao živ.

Zaključak je da nema druženja sa lažljivim i prevrtljivim ljudima! koji raskopavaju JEHOVINU reč i odvraćaju ljude od Boga našega svojim lažima i smišljenim smicalicama. Da se mi razumemo, nisu oni loši ljudi, ne! svi su oni jako dobri i pošteni ljudi. Ali nisu uzverovali Isusu i njegovom evanđelju već crkvenim predrasudama i Sotonskim smicalicama iskrivljuju pisma i proroke na svoju štetu.

E a pošto je više nego jasno da nemaju materijala kojim će podržati ono što ovde govore, meni nije do prepirki i praznih govora i zato ne vidim korist sa njima nastaviti daljnu diskusiju.
Kada se oni urede i obećaju da neće više LAGATI tek onda možemo razmenjivati naša mišljenja u duhu hrišćanstva.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Na tvoje optužbe mogu samo da odgovorim pozivom da svako zainteresovan pročita i proveri moje postove.
Sve ostalo neka sam iz tih postova zaključi šta misli da je istina.
Ne želim ni ja da se družim s tobom,ali ne zaboravi sve one radoznale koji čitaju.
Oni će iz naših postova sami isfiltrirati ko govori istinu.Stvarno podcenjuješ sve te ljude kada misliš da će ti svi poverovati ako nekog optužuješ za laž.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Evo neka procitaju sami forumasi sta ovde pise pa neka kazu ko laze.

Dali se ovde radi o jehovi?

14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.(i "rec postade telo" unizenje pred svojim stvorenjima cak i pred andjelima) A ovde?

U nasim biblijama jasno pise gde jest otactj(jahve) i gde jest sin i gde jest gospod i gde jest krst i gde jest stub, a vi ste svugde postavili jehova i stub tako da ispada da samo se treba jehovi klanjati sve ste izvrnuli.

Zasto napadas poelbustera on je priznao da je pogresio sto opravdava njegovu gresku od "vrata do vrata "to je bila greska a ne laz"

A ti lazes i mene i druge procitaj jos jednom sta sam napisao pa onda diskutuj.

Evo ovde jasno pise kroz koga je postao svet i da je isus alfa i omega isto sam ti naveo (isaiju i matveja) u gornjim postovima ati ih nisi ni procitao a tim bolje diskutovao.

14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.(i "rec postade telo" unizenje pred svojim stvorenjima cak i pred andjelima)

17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,A ovde?
18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.A ovde?

Nezaboravi ja sam procitao sve njegove postove i nema nigde lazi, niko osim tebe ga ne naziva lazovom to je zato sto nemas drugih argumenata da dokazes da nelazes ti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Na tvoje optužbe mogu samo da odgovorim pozivom da svako zainteresovan pročita i proveri moje postove.
Sve ostalo neka sam iz tih postova zaključi šta misli da je istina.
Ne želim ni ja da se družim s tobom,ali ne zaboravi sve one radoznale koji čitaju.
Oni će iz naših postova sami isfiltrirati ko govori istinu.Stvarno podcenjuješ sve te ljude kada misliš da će ti svi poverovati ako nekog optužuješ za laž.

Lagao si dragi moj pod nikom poelbuster da u Novi Svet piše "od vrata do vrata!"

Lagao si pod nikom gerakules da u Otkrivenje 1, 7-9 nigde nije reč o JEHOVI.

A zabunjeni ti brat tripo 41 citira REČ da: Boga niko nije vidio nikad a potom LAŽE sebe i ostale kada KAŽE da je Toma vido Boga, da se Toma klanjao svemogućem BOGU, da ga svevišnji Bog nije za to ukorio i da je ostao živ.

Hajd LAŽITE dragi moji da to niste LAGALI! :) i neka oni što čitaju forum sami prosude o kakvim karakterima se ovde radi.

Dobri ste vi ljudi i pošteni! ali zavedeni od LAŽNE crkvene teologije i kada se uljudite i obećate da nećete više lagati onda ćemo nastaviti diskusiju.

Natrag